A mondatodban a cáfolat. Pont azért kell a zajforrást képező helyiség minden felületét szigetelni, hogy kevesebb energia jusson az épület szerkezetébe, mert onnan valóban bárhova el tud jutni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11258
- Kapcsolat:
Re: Moziszoba építés
Ha nem lesz szomszéd, akkor kifele felesleges hanggátolni, bent meg elviszi mindenhová a tégla és beton.Nálam 38cm-es porotherm van mégis viszi a hangot, max csillapítani tudsz valamennyit, nálam is annyi volt a cél, hogy kényelmesen átlagos hangerőn mások zavarása nélkül tudjak filmet nézni, extra hangerőre nincs orvosság.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
neked is köszönöm, egy két kérdés ami nem teljesen tiszta:Quetz írta: ↑2021.02.01., hétf. 00:13A ház belseje felé dupla dupla gipszkarton a legjobb megoldás:
A gipszkarton legyen minél nehezebb, pl 15mm-es tűzgátló kivitel. A párnafák felöli réteg lehet 22mm-es OSB is, ekkor egyszerűbb lesz felfogatni a falra dolgokat. A külső falaknál ugyancsak kell légrés a tartószerkezet és a házfal között. A felhasznált anyagokról itt találsz részletes dokumentációt: IR 761 report A kőzetgyapot szerencsésebb választás, mert táblásított és könnyebb dolgozni vele.
Érdemes még elolvasni a hangszigetelés 101-t, illetve "Home Recording Studio: Build It Like the Pros 2nd Edition" könyvet.
Csendlapra és egyébb woodoo dolgokra nem lesz szükséged, viszont a mennyezetet és a padlót is szigetelned kellene, mert a hang mindenütt terjed.
- az esztrich alatt lesz 12cm lépésálló eps aminek itt már csak hangszigetelés szerepe van, ez nem elég? (burkolás szinte az utolsó lépés szóval végülis ott még a burkolat alá még mindig tudok tenni valamit ha nem elég. )
- a mennyezet az tiszta de ott amúgy is van 30cm kőzetgyapot, két rétegben.
- viszont a külső fal nem teljesen, nincs szomszéd, nem is lesz de amúgy is van 20cm szigetelés a falon, és értem h. a beton, a tégla viszi a hangot, de arról nem találtam pontos infót h. a 30cm-es poroterhm ami tele van légrésekkel az mennyire vinné el a ház többi részébe. Azt gondolnám h. nem nagyon és akkor felesleges is lenne a külső falakkal tovább foglalkozni?
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Hamár szobaépítés.
Van valami ajánlott hangszigetelt ajtó?
Vagy nincs semmi értelme a sima ajtót lecserélni egy ilyenre, ha csak ez a lehetőség van a hangszigetelésre?
Gondolok arra, hogy van a nappali és onnan nyílik az egyik gyerek szoba és azt szeretném, hogy este is lehessen viszonylag rendes hangerőn mozizni?
Köszönöm!
Van valami ajánlott hangszigetelt ajtó?
Vagy nincs semmi értelme a sima ajtót lecserélni egy ilyenre, ha csak ez a lehetőség van a hangszigetelésre?
Gondolok arra, hogy van a nappali és onnan nyílik az egyik gyerek szoba és azt szeretném, hogy este is lehessen viszonylag rendes hangerőn mozizni?
Köszönöm!
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Mi fér bele az észzelbe és mi a túlzás?
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
köszönöm, igen én is igy látom, most h egyre többet olvasok a hangszigetelésről, nyilván fontos h ha a kisgyerek alszik oda ne jusson el sok zaj, de mivel nem szomszédos szoba lesz, szerintem ez megoldható.
Szerintem meg nem kell túlzásokba esni. Ésszel meg kell csinálni a szobát, hogy stabil és jól szigetelt legyen. Ha egy kis züm-züm kimegy, akkor aztán mi van? Inkább jó eszközökre költenék, ami igazán meghatározzák a jó minőségű mozit.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
A harmadik a többi nyílászáró, a negyedik a szerelvényezés. Amúgy meg egy hangszigeteléssel ellátott szobába nem szabad csövezést tenni! Az eleve egy lyuk, aminek a vége is az. Tök mindegy, hol van, mennyire tekervényes vagy milyen hosszú. Felejtős. Triviális, hogy ahol a levegő ki tud menni, ott a hang is is ki fog.Quetz írta: ↑2021.02.01., hétf. 21:14Ha céggel csináltatod a hangszigetelést, akkor ügyelj arra, hogyNeger írta: ↑2021.02.01., hétf. 19:30természetesen nem kizárólag, de mivel többen vannak akik már építettek moziszobát, gondolom tudnak adni tanácsokat is, kinek mi vált be. Persze azt is értem h minden szoba más ,de azért a hangszigetelésnek vannak olyan szabályai mint a hőszigetelésnek amit ökölszabályként lehet alkalmazni. Továbbá felvettem a kapcsolatot a Home Movie-val is Red75 ajánlása után. Épp azért írtam ide, mert nem kisérletezni szeretnék , hanem mások megvalósult projektjeiből tapasztalatot gyűjteni. Azt hiszem egy jó fórumnak ez lenne a lényege. :)
- Tervezzék meg és vállaljanak frekvencia függő paramétereket. A terveket összehasonlíthatod a IRC-IR-761 jelentéssel.
- Legyen elötte/utána mérés, hogy az eredmény megfelel-e a tervezettnek.
- A hangszigetelt szoba egyik kihívása a szellőztető rendszer. Ha azt elrontják, akkor fölöslegesen szigeteltél.
- A második kihívás a hanggátló ajtó. Az automata küszöb pár év alatt el fog kopni, csak az épített küszöb ad jó megoldást hosszú távon.
- Quetz
- Beköltözött

Ha céggel csináltatod a hangszigetelést, akkor ügyelj arra, hogyNeger írta: ↑2021.02.01., hétf. 19:30természetesen nem kizárólag, de mivel többen vannak akik már építettek moziszobát, gondolom tudnak adni tanácsokat is, kinek mi vált be. Persze azt is értem h minden szoba más ,de azért a hangszigetelésnek vannak olyan szabályai mint a hőszigetelésnek amit ökölszabályként lehet alkalmazni. Továbbá felvettem a kapcsolatot a Home Movie-val is Red75 ajánlása után. Épp azért írtam ide, mert nem kisérletezni szeretnék , hanem mások megvalósult projektjeiből tapasztalatot gyűjteni. Azt hiszem egy jó fórumnak ez lenne a lényege. :)
- Tervezzék meg és vállaljanak frekvencia függő paramétereket. A terveket összehasonlíthatod a IRC-IR-761 jelentéssel.
- Legyen elötte/utána mérés, hogy az eredmény megfelel-e a tervezettnek.
- A hangszigetelt szoba egyik kihívása a szellőztető rendszer. Ha azt elrontják, akkor fölöslegesen szigeteltél.
- A második kihívás a hanggátló ajtó. Az automata küszöb pár év alatt el fog kopni, csak az épített küszöb ad jó megoldást hosszú távon.
A méréseket tipikusan ezeken a frekvenciákon végzik:
50 Hz
63 Hz
80 Hz
100 Hz
125 Hz
160 Hz
200 Hz
250 Hz
315 Hz
400 Hz
500 Hz
630 Hz
800 Hz
1000 Hz
1250 Hz
1600 Hz
2000 Hz
2500 Hz
3150 Hz
4000 Hz
5000 Hz
6300 Hz
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Én pontosan ilyen rétegrenddel dolgoztam, és tökéletesen működik, és stabil mindent bír.A gipszkarton legyen minél nehezebb, pl 15mm-es tűzgátló kivitel. A párnafák felöli réteg lehet 22mm-es OSB is, ekkor egyszerűbb lesz felfogatni a falra dolgokat. A külső falaknál ugyancsak kell légrés a tartószerkezet és a házfal között. A felhasznált anyagokról itt találsz részletes dokumentációt: IR 761 report A kőzetgyapot szerencsésebb választás, mert táblásított és könnyebb dolgozni vele.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára phyton71 2021.02.01., hétf. 21:18-kor.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
természetesen nem kizárólag, de mivel többen vannak akik már építettek moziszobát, gondolom tudnak adni tanácsokat is, kinek mi vált be. Persze azt is értem h minden szoba más ,de azért a hangszigetelésnek vannak olyan szabályai mint a hőszigetelésnek amit ökölszabályként lehet alkalmazni. Továbbá felvettem a kapcsolatot a Home Movie-val is Red75 ajánlása után. Épp azért írtam ide, mert nem kisérletezni szeretnék , hanem mások megvalósult projektjeiből tapasztalatot gyűjteni. Azt hiszem egy jó fórumnak ez lenne a lényege. :)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Egy sokmilliós beruházás eredményességét fórumozók kétséges értékű tanácsaira építenéd? Ha kísérletezni szeretnél és párszor újraépíteni a falakat, akkor persze tárgytalan a kérdésem.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Ez így nem állja meg a helyét. Azonos anyagsűrűség esetén hasonló elnyelést produkálnak, nem ez az oka az ásványgyapot elterjedésének és az üveggyapot visszaszorulásának, hanem a felhasználáshoz és beépítéshez kötött egészségügyi és munkavédelmi előírások változása.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.02.01., hétf. 11:33-kor.
Neger írta: ↑2021.01.31., vas. 20:58E-02 Tetőtér (2).pdfSziasztok, dedikált moziszoba épitésbe kezdünk a tetőtér beépítéssel együtt, ehhez szeretnék tanácsokat hangszigetelés szempontjából. A szoba egyik fala néz a ház közepe felé, eredetileg dupla gipszkarton, üveggyapot szigeteléssel volt a terven, de még nincsenek meg a válaszfalak, illetve csak a váz áll, a kérdés h. elég lehet-e rigips blue acustic lapja ,vagy gondolkozzak inkább csendlapban, továbbá a 10cm üveggyapot jó-e vagy valami teljesen mást keressek? Ugyanezen a szinten lesznek a gyerekszobák is, nem közvetelenül a mellette. Ssatolok egy alaprajzot, itt még szét van választva az a szoba amiből a mozi szoba lesz. A lépcsőtől balra található 2 szobáról van szó.
köszi a tanácsokat.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Csak jó tanácsként, a neved-címed levehetted volna az alaprajzról.
(Szerintem kérj meg egy moderátort, hogy cserélje ki.)
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
CK vagy Betonyp lap nem jó a belső rétegnek? Az elég nehéz? Persze dolgozni is vele gondolom. 
- Quetz
- Beköltözött

A ház belseje felé dupla dupla gipszkarton a legjobb megoldás:

A gipszkarton legyen minél nehezebb, pl 15mm-es tűzgátló kivitel. A párnafák felöli réteg lehet 22mm-es OSB is, ekkor egyszerűbb lesz felfogatni a falra dolgokat. A külső falaknál ugyancsak kell légrés a tartószerkezet és a házfal között. A felhasznált anyagokról itt találsz részletes dokumentációt: IR 761 report A kőzetgyapot szerencsésebb választás, mert táblásított és könnyebb dolgozni vele.
Érdemes még elolvasni a hangszigetelés 101-t, illetve "Home Recording Studio: Build It Like the Pros 2nd Edition" könyvet.
Csendlapra és egyébb woodoo dolgokra nem lesz szükséged, viszont a mennyezetet és a padlót is szigetelned kellene, mert a hang mindenütt terjed.
A 2x9.5 m2 szobáról beszélünk?
Az üveggyapot nem jó hangszigetelő, inkább kőzetgyapotot használj.
Csendlapra nekem is szükségem lenne (lett volna), de csak az aljzatra a lépéshangok ellen. Sajnos a kapott árajánlat igencsak borsosra sikerült.
Esetleg érdeklődj a Home Movie-tól felhasználandó anyagokról, nagyon segítőkészek.
[/quote]
igen azokról beszélünk. köszi, megkérdezem
Csendlapra nekem is szükségem lenne (lett volna), de csak az aljzatra a lépéshangok ellen. Sajnos a kapott árajánlat igencsak borsosra sikerült.
Esetleg érdeklődj a Home Movie-tól felhasználandó anyagokról, nagyon segítőkészek.
[/quote]
igen azokról beszélünk. köszi, megkérdezem
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
A 2x9.5 m2 szobáról beszélünk?
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Sziasztok, dedikált moziszoba épitésbe kezdünk a tetőtér beépítéssel együtt, ehhez szeretnék tanácsokat hangszigetelés szempontjából. A szoba egyik fala néz a ház közepe felé, eredetileg dupla gipszkarton, üveggyapot szigeteléssel volt a terven, de még nincsenek meg a válaszfalak, illetve csak a váz áll, a kérdés h. elég lehet-e rigips blue acustic lapja ,vagy gondolkozzak inkább csendlapban, továbbá a 10cm üveggyapot jó-e vagy valami teljesen mást keressek? Ugyanezen a szinten lesznek a gyerekszobák is, nem közvetelenül a mellette. Ssatolok egy alaprajzot, itt még szét van választva az a szoba amiből a mozi szoba lesz. A lépcsőtől balra található 2 szobáról van szó.
köszi a tanácsokat.
köszi a tanácsokat.
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 293
Hatha ide is befer
Ajánlani szeretnek valamit azoknak akik HDMI jelet akarnak osztani. Tobbet is probaltam mar, de valami bibi mindig volt.
Ez teljesen megfelelo szamomra. Nagyon egyszeru es kicsi. Kezbe veve igen minosegi, szep darab. Ettol a kinai gyatrotol mar tobb termeket is hasznalok es meg nem volt gondom egyikkel sem. Semmilyen minosegi panaszom sincs "meg"
Hatha valakinek ez segit mert hasonlo cipoben jart mint en
https://www.vention.cn/product/2-port-h ... -switcher/
Ajánlani szeretnek valamit azoknak akik HDMI jelet akarnak osztani. Tobbet is probaltam mar, de valami bibi mindig volt.
Ez teljesen megfelelo szamomra. Nagyon egyszeru es kicsi. Kezbe veve igen minosegi, szep darab. Ettol a kinai gyatrotol mar tobb termeket is hasznalok es meg nem volt gondom egyikkel sem. Semmilyen minosegi panaszom sincs "meg"
Hatha valakinek ez segit mert hasonlo cipoben jart mint en
https://www.vention.cn/product/2-port-h ... -switcher/
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Egy rack szekrényt szeretnék a moziszobába úgy elhelyezve, hogy maga a szekrény kilóg az előtérbe, és így síkban lesz az eleje a falammal, a villanyszerelőt kértem, hogy tegyen nekem oda ennek megfelelően rendesen villanyt, a meleg levegőt a szellőztető rendszer kiszívja, kértem oda külön egy elszívást. Van valami olyan dolog amit javasolnátok, és figyelembe kell még vennem? Köszönöm
Ez így van már kezdetek óta ami az akusztikai részt illeti, lesz mellettem egy profi szakember és az Ő szaktanácsai alapján valósulnak meg majd az elképzeléseim, csak néha megfogalmazódnak bennem kérdések, gondoltam beszélgetek veletek róluk... :)
" Azt tanácsolnám mindenképpen vonj be valakit a teremakusztika tervezésébe. Egy moziszoba projekt elég nagy falat és költséges anélkül is első nekifutásra, hogy kitanulnád a sok minden mellett a teremakusztika tervezést is. Ha nem sikerül jól, azt javítani sokkal macerásabb, mint kicserélni egy hangfalat vagy projektort."
" Azt tanácsolnám mindenképpen vonj be valakit a teremakusztika tervezésébe. Egy moziszoba projekt elég nagy falat és költséges anélkül is első nekifutásra, hogy kitanulnád a sok minden mellett a teremakusztika tervezést is. Ha nem sikerül jól, azt javítani sokkal macerásabb, mint kicserélni egy hangfalat vagy projektort."