Ezt irja:
MPC-HC - LAV Video Decoder (internal)
MPC-BE - MPC Video Decoder, DXVA2 Native, HEVC 10-bit

Ezt irja:
Ezeket a régebbi intel cpu-kat alaposan meg kell nézni hogy mit támogatnak. Erre azt írják hogy hevc 8-bitet full hardware supportal - 10 bitet pedig valami "hybrid" módban ami alacsonyabb bitrataju videókkal lehet hogy elboldogul. A "letoltheto" 4k videók szinte mind 10bitesek.tottyi írta: ↑2022.02.20., vas. 11:55Hi, akkor epp beleesik a hw-es kodolasban mert a proci i7 6700T jelzesu.Quetz írta: ↑2022.02.20., vas. 11:42Ez a kódolástól függ. Egy apollo lake cpu-t használtam egy ideig, mindent elvitt, beleértve a 4k-t is, kivéve valami egzotikus 1080p anyagot, amiben valami nem támogatott feature-t használtak. Ebben a pillanatban ugyanis átváltott HW decodingról SW decodingra, és 5fps-el szenvedett. Az intel szerint a HW támogatás a 6. generációval kezdődik: "Hardware accelerated support for the H.265/HEVC codec starts with 6th generation Intel® Core™ processors."tottyi írta: ↑2022.02.19., szomb. 20:20Akkor lehet nalam van valami gond mert egy i7-es T-es proci egy 4k-as filmnel kikapcsolt mert tul sok volt neki az mpc-hc-en mindenfele filter nelkul. Van egy 10 eves notebookom akkori grafikuskartyaval amit ugy vettem, hogy jatekokra es azon sem mennek rendesen a full hd-es filmek nemhogy a 4k. En is nezegettem lejatszokat de igazan nemtudok miulyet venni mert senki nem irt ilyenekkel tapasztalatokat.

MPC-BE esetén a CTRL+J felhozza a statisztikákat. Ott látod majd, hogy a Decoder az software vagy hw, illetve mi a cpu/gpu kihasználtsága, stb... Ez segíthet kitalálni, mi a probléma.

Hi, akkor epp beleesik a hw-es kodolasban mert a proci i7 6700T jelzesu.Quetz írta: ↑2022.02.20., vas. 11:42Ez a kódolástól függ. Egy apollo lake cpu-t használtam egy ideig, mindent elvitt, beleértve a 4k-t is, kivéve valami egzotikus 1080p anyagot, amiben valami nem támogatott feature-t használtak. Ebben a pillanatban ugyanis átváltott HW decodingról SW decodingra, és 5fps-el szenvedett. Az intel szerint a HW támogatás a 6. generációval kezdődik: "Hardware accelerated support for the H.265/HEVC codec starts with 6th generation Intel® Core™ processors."tottyi írta: ↑2022.02.19., szomb. 20:20Akkor lehet nalam van valami gond mert egy i7-es T-es proci egy 4k-as filmnel kikapcsolt mert tul sok volt neki az mpc-hc-en mindenfele filter nelkul. Van egy 10 eves notebookom akkori grafikuskartyaval amit ugy vettem, hogy jatekokra es azon sem mennek rendesen a full hd-es filmek nemhogy a 4k. En is nezegettem lejatszokat de igazan nemtudok miulyet venni mert senki nem irt ilyenekkel tapasztalatokat.

Ez a kódolástól függ. Egy apollo lake cpu-t használtam egy ideig, mindent elvitt, beleértve a 4k-t is, kivéve valami egzotikus 1080p anyagot, amiben valami nem támogatott feature-t használtak. Ebben a pillanatban ugyanis átváltott HW decodingról SW decodingra, és 5fps-el szenvedett. Az intel szerint a HW támogatás a 6. generációval kezdődik: "Hardware accelerated support for the H.265/HEVC codec starts with 6th generation Intel® Core™ processors."tottyi írta: ↑2022.02.19., szomb. 20:20Akkor lehet nalam van valami gond mert egy i7-es T-es proci egy 4k-as filmnel kikapcsolt mert tul sok volt neki az mpc-hc-en mindenfele filter nelkul. Van egy 10 eves notebookom akkori grafikuskartyaval amit ugy vettem, hogy jatekokra es azon sem mennek rendesen a full hd-es filmek nemhogy a 4k. En is nezegettem lejatszokat de igazan nemtudok miulyet venni mert senki nem irt ilyenekkel tapasztalatokat.

Akkor lehet nalam van valami gond mert egy i7-es T-es proci egy 4k-as filmnel kikapcsolt mert tul sok volt neki az mpc-hc-en mindenfele filter nelkul. Van egy 10 eves notebookom akkori grafikuskartyaval amit ugy vettem, hogy jatekokra es azon sem mennek rendesen a full hd-es filmek nemhogy a 4k. En is nezegettem lejatszokat de igazan nemtudok miulyet venni mert senki nem irt ilyenekkel tapasztalatokat.

Már egy raspberry pie is simán viszi a fentieket. Az erősebb HW akkor kell, ha mondjuk madVR-t akarsz használni.

Nekem is ekörül készít a program, de 8csatornára összesen. Egy LFE mondjuk 100 körül lehet.fapaci írta: ↑2021.01.15., pén. 08:24Eddig nem mondtad, hogy a fénysugarakat és a rádióhullámokat is ki akarod kalapálni.Javaslom, felejtsd el ezt a bizarr mennységet! 6-8 szűrővel meg lehet oldani a komolyabb kilengéseket, a többi teljesen feleslegesen áll a jel útjában. Egészen komoly elvárások (+/- 0,5 dB tűrés) esetében sem használok 32 szűrőnél többet.

Eddig nem mondtad, hogy a fénysugarakat és a rádióhullámokat is ki akarod kalapálni.

Bevallom, elvesztettem a fonalat. A leírt néhány kattintásnál egyszerűbb módszert szeretnél? Ezt nem teljesen értem.

Már évekkel ezelőtt is volt lehetőség szűrőket betölteni a jRiver-be, cikket is írtam róla. Már nem használom, de kétlem, hogy kivették volna belőle ezt a szolgáltatást.

Elvileg EQ APO + Voicemeter Banana + ASIO lehet a megoldás amit keresel.albertka írta: ↑2021.01.13., szer. 23:44Sziasztok!
Segítséget kérnék hátha valakinek több tapasztalata van vagy el tud irányítani a megfelelő helyre.
Cavern által javasolt korrekciókat szándékoznék betölteni Jriver-be (EQ APO nem támogat ASIO kimentet, nekem pedig ez non negotiable :)).
Kb. egy órás fórum bújás után jutottam el oda, hogy:
- Cavernből "convolution EQ"-ként menttem ki 8 wav file-t
- kézzel hegesztettem hozzá egy config text file, amit összefogja a 8 file-t és kiosztja őket a megfelelő csatornákra
- legnagyobb meglepetésemre Jriver ezt felismerte és filterekkel újra mérve jónak tűnik
Van ennél esetleg egyszerűbb és jobb megoldás a Jriver-be való importra? Cavern oldalán is az van írva, hogy ezt csak utolsó mentsvárként ajánlott...
Köszönöm!
Ezen a fórumon aktív a Cavern fejlesztője, ott felteheted a kérdéstalbertka írta: ↑2021.01.13., szer. 23:44Sziasztok!
Segítséget kérnék hátha valakinek több tapasztalata van vagy el tud irányítani a megfelelő helyre.
Cavern által javasolt korrekciókat szándékoznék betölteni Jriver-be (EQ APO nem támogat ASIO kimentet, nekem pedig ez non negotiable :)).
Kb. egy órás fórum bújás után jutottam el oda, hogy:
- Cavernből "convolution EQ"-ként menttem ki 8 wav file-t
- kézzel hegesztettem hozzá egy config text file, amit összefogja a 8 file-t és kiosztja őket a megfelelő csatornákra
- legnagyobb meglepetésemre Jriver ezt felismerte és filterekkel újra mérve jónak tűnik
Van ennél esetleg egyszerűbb és jobb megoldás a Jriver-be való importra? Cavern oldalán is az van írva, hogy ezt csak utolsó mentsvárként ajánlott...
Köszönöm!
Esetleg kérdezd meg tőle, a Cavern készítőjétől, ha kapsz választ megoszthatnád itt, talán hasznos lehetne másnak is:

Az egy teljes értékű S/PDIF kimenet (a maga hagyományos korlátaival), csak kissé fura a csatlakozása.

Én egyébként nem értem miért a mozis részen teszed fel ezt a kérdést, a hifi részen levő "pc alapú lejátszás" helyett?Az-X írta: ↑2021.01.12., kedd 11:59Vajon minőségben mit tudhat egy ilyen kimenet? Érdemes bajlódni vele? Vagy inkább egy USB-S/PDIF?
Fish írta: ↑2021.01.12., kedd 11:00valami ilyesmit tudsz rákötni:Az-X írta: ↑2021.01.12., kedd 08:35Sziasztok,
A napokban került hozzám egy mini PC, benne egy Gigabyte GA-H81N-D2H alaplappal. Az alaplapon van egy tüske pár ami elvileg egy S/PDIF kiemenet. Szerintetek lehet innen kicsalni értelmes jelet? Kell hozzá még valami elektronika, vagy csak biggyesszek rá egy RCA aljzatot? A gépet HTPC-nek szeretném használni, külső DAC-kal, stereo audio-val. A gépen LibreELEC futna majd. Főként zene lejátszásra szeretnék megoldást a régi kis Logitech Squeezebox-om kiváltásaára. De emellett lenne rajta egy projektor is filmezéshez.
https://fr.aliexpress.com/item/945401946.html

Fish írta: ↑2021.01.12., kedd 11:00valami ilyesmit tudsz rákötni:Az-X írta: ↑2021.01.12., kedd 08:35Sziasztok,
A napokban került hozzám egy mini PC, benne egy Gigabyte GA-H81N-D2H alaplappal. Az alaplapon van egy tüske pár ami elvileg egy S/PDIF kiemenet. Szerintetek lehet innen kicsalni értelmes jelet? Kell hozzá még valami elektronika, vagy csak biggyesszek rá egy RCA aljzatot? A gépet HTPC-nek szeretném használni, külső DAC-kal, stereo audio-val. A gépen LibreELEC futna majd. Főként zene lejátszásra szeretnék megoldást a régi kis Logitech Squeezebox-om kiváltásaára. De emellett lenne rajta egy projektor is filmezéshez.
https://fr.aliexpress.com/item/945401946.html