Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

DeLorean írta:
2021.01.02., szomb. 16:44
A kettő szerinted teljesen ugyanúgy működik?
Ha a ch levelhez nyúlsz, akkor az teljesen ugyanott és ugyanúgy változtat, mintha a master volume tekerentyűt elforgatod?

Egy OPPO-t mondjuk hasonló dolog miatt nem is lehet használni - ha +3db-nél többet szeretnénk emelni valamelyik hangfalon, torzítani kezd. (már régen használtam, lehet 4db)
Gondolom attól függ milyen készülékről van szó, de nem ismerem ilyen részletesen a működésüket.
Szóval csak elmélkedés szintjén.
Ha mondjuk külön proci - végfok és a procin állítok ch level-t és master volume-t az közösen adja meg, hogy milyen feszültséggel tolja ki az analóg jelünket a végfokhoz. Ez esetben csodálkoznék ha "dinamika csökkenést" okozhatna.
Ha AVR-ről van szó és a ch level a benne lévő elő-végfok közt emeli a jelszintet a master volume pedig a végfokot szabályozza az már nem egészen mindegy.
gondolkodik.gif De csak "hangosan gondolkozok", egyáltalán nem biztos hogy igazam van.

Hangnyomás témára. :D 100 fölött? Fejem leszakadna.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 299

Hozzászólás Szerző: R.G. »

szigony írta:
2021.01.02., szomb. 17:23
A 75dB csak példa volt. Írtam is, hogy családi mozi két kisgyerekkel. Nekem 90-95dB körül már megfelel. Mondjuk ekkor még nem nagyon ugrálnak az XPR5 ledjei. Misi barátom jobban szereti a hajtást. Ami nekem már elég ő még akkor gazdagon teker rajta. Neki 95dB felett jön meg az élmény. Ami nekem hosszabb távon már "hangos". A Lexicon MC-10 Emotiva XPR5 a -nekem- halkabb 75dB is jól szól.
Kiegeszitenem a korabban irottakat. Most meseztunk a gyerekekkel es a csucs 84db ben megallt, de veluk ilyen hangeron sem szoktam csak hallkabban, de teny, hogy az en rendszerem innentol kezdi jol erezni magat. Na ezt szeretnem elerni gyerek matine alkalmaval is, hohy legalabb igy szoljon
Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: szigony »

Cutler írta:
2021.01.02., szomb. 17:14
Tamoo írta:
2021.01.02., szomb. 16:03
Cutler írta:
2021.01.02., szomb. 15:26
Ennyi🤷‍♂️
Lehet próbálkozni, de egyszerűen kell a hangerő, hogy maximális legyen az élmény. Most moziról beszélek, mivel ez mozis topik, így a 2.0-ás zenehallgatást ne keverjük ide.
Mozin viszont, hogy teljesen beszippantson a képi mellett a hang élmény is, kell a nagy hangerő.
Persze nem kötelező a referencia hangerő, de a 75dB, az nagyon soványka.
Szoba és rendszer függő is a dolog. Sok már bántóvá válik 75dB fölött vagy ha a határok vannak feszegetve, beleértve az enyémet is. Mondjuk úgy hallottam már többektől is, hogy Nálad ez a veszély nem áll fenn. :D
Lehet félreérthetően fogalmaztam, mert számomra alap, hogy egy rendszer erőlködés nélkül tudja a referencia hangerőt. Mind a hangfalak részéről, hogy ne torzítsanak, mind a végfokozás részéről, hogy ne kezdjen elfogyni a teljesítménye és kiabálóssá válni 105dB környékén.
Ha ez az alap megvan, úgy könnyedén lehet a referencia környékén is mozizni, mindenféle kellemetlen mellékhatás nélkül. Viszont ezek az erős rendszerek se tudják kifutni magukat 75dB-nél.
Rengeteg rendszert hallgattam már az évek során, az alap 5.1-es nappalis kiépítésektől kezdve, a 20-30 csatornás profi cuccokig, de olyannal még nem találkoztam, ami jobban szólt volna 75dB-n, mint a referencia hangerőn.
Persze találkoztam olyannal is, aminek baromira nem állt jól a 100dB feletti hangerő, de ott sajnos a rendszer volt kevés hozzá.
És nem azt állítom, hogy 75dB-n, ne lenne térérzet v részletezettség, de egy jó rendszernél ezek a jóságok csak növekednek, a hangerő emelésével.

Ez így igaz. A nagyobb kivezérléseken jön meg a húzása egy jól összerakott rendszernek. Nálam sem a 75dB az átlag vagy a referencia csak egy példát írtam, hogy kinek mi lehet a halkabb és számokhoz tudjuk kötni.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Roon Nucleus One - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson EH-TW 9400

szigony
V.I.P.
V.I.P.

A 75dB csak példa volt. Írtam is, hogy családi mozi két kisgyerekkel. Nekem 90-95dB körül már megfelel. Mondjuk ekkor még nem nagyon ugrálnak az XPR5 ledjei. Misi barátom jobban szereti a hajtást. Ami nekem már elég ő még akkor gazdagon teker rajta. Neki 95dB felett jön meg az élmény. Ami nekem hosszabb távon már "hangos". A Lexicon MC-10 Emotiva XPR5 a -nekem- halkabb 75dB is jól szól.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Roon Nucleus One - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson EH-TW 9400

Gabo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: Gabo »

Teljesen logikus, hogy ha a master volume fel van véve, a CH level meg le, akkor elvileg ugyanott vagyunk, de mégsem..
Nekem jobban tetszik úgy, hogy a ch level fent, (0db) a master volume pedig lejjebb.
[/quote]

Szerintem azért veszi lejjebb, hogy maradjon lehetőség a növelésére anélkül, hogy plusszba menne. Ilyen növelés lehet pl. a Dinamic EQ, ami a szub hangerejét kezdi el növelni a referencia hangerő alatt, hogy igazodjon az Equal-loudness contour-hoz. Vagy ha a user kézzel szeretné valamelyik csatorna hangerőt növelni, mert kevésnek találja. Stb.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Tamoo írta:
2021.01.02., szomb. 16:03
Cutler írta:
Ennyi🤷‍♂️
Lehet próbálkozni, de egyszerűen kell a hangerő, hogy maximális legyen az élmény. Most moziról beszélek, mivel ez mozis topik, így a 2.0-ás zenehallgatást ne keverjük ide.
Mozin viszont, hogy teljesen beszippantson a képi mellett a hang élmény is, kell a nagy hangerő.
Szoba és rendszer függő is a dolog. Sok már bántóvá válik 75dB fölött vagy ha a határok vannak feszegetve, beleértve az enyémet is. Mondjuk úgy hallottam már többektől is, hogy Nálad ez a veszély nem áll fenn. :D
Lehet félreérthetően fogalmaztam, mert számomra alap, hogy egy rendszer erőlködés nélkül tudja a referencia hangerőt. Mind a hangfalak részéről, hogy ne torzítsanak, mind a végfokozás részéről, hogy ne kezdjen elfogyni a teljesítménye és kiabálóssá válni 105dB környékén.
Ha ez az alap megvan, úgy könnyedén lehet a referencia környékén is mozizni, mindenféle kellemetlen mellékhatás nélkül. Viszont ezek az erős rendszerek se tudják kifutni magukat 75dB-nél.
Rengeteg rendszert hallgattam már az évek során, az alap 5.1-es nappalis kiépítésektől kezdve, a 20-30 csatornás profi cuccokig, de olyannal még nem találkoztam, ami jobban szólt volna 75dB-n, mint a referencia hangerőn.
Persze találkoztam olyannal is, aminek baromira nem állt jól a 100dB feletti hangerő, de ott sajnos a rendszer volt kevés hozzá.
És nem azt állítom, hogy 75dB-n, ne lenne térérzet v részletezettség, de egy jó rendszernél ezek a jóságok csak növekednek, a hangerő emelésével.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Jigsaw04 írta:
2021.01.02., szomb. 16:07
Teljes mértékben egyetértek!
Egyértelműen testesebb, erősebb, dinamikusabb a hangzás amennyiben 0db-hez közelít a "levels" beállítás.
Nem is értem, hogy az Audyssey miért veszi a legtöbb esetben erősen vissza a hangerőszinteket?!
Nem ritka a -10db es érték a mérés után.
Persze, nyílván az akusztika miatt rakja ennyire alacsonyra, de akkor is logikátlan.
Ha ilyen 15dB-es kiemelések vannak a frekimenetben (szinte minden átlag méretű szobában előfordul), szerencsétlen azt hiszi hogy baromi hangos aztán visszahúzza, azt veszi alapul. De cáfoljatok meg ha tévedek, nem lehetetlen.
Azt a részét nem tudom, hogy miért dinamikusabb a hangzás ha a levels 0-hoz közelít. A kimenő feszt a hangerőszabályzóval együtt határozza meg a két beállítás. Ha a ch levels jobban le van véve akkor a master volume van jobban felvéve, a kimenő fesz meg ugyanannyi. gondolkodik.gif Nem?
(Persze ha elő-végfok témát és az input sensitivity beállítást is belevesszük ott már nem teljesen mindegy. gondolkodik.gif )
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

szigony írta:
2021.01.02., szomb. 13:36
Eddig nem láttam és érdekelne, hogy kinél mit takar pontosan az "alacsony" és a "nagy" hangerő dB-ben megadva?
Ez nagyban befolyásolja a megítélését az adott zenei vagy mozis anyagoknak. Van akinek a referencia szint 105dB alatt nem élvezhető. Nekem személy szerint már zavaróan hangos.
Egyébként értem az alapfelvetést. Akkor szembesültem ezzel amikor Laci barátomnál hasonlítottuk össze a Marantz AV8801 es a Datasat LS10. Ott pl 75dB-nél is minden tisztán érthetőn és tökéletes egyensúlyban szólalt meg. Ott nem sűlyedt bele semmi az alapzajba. A Marantz-nál a 75dB körüli családi vagy esti mozis hangerőn harmat gyenge volt. Ott ahogy korábban említették tényleg belesűyedt sok minden az alapzajba és a front surround szekció között nem volt olyan kapcsolat egységesség, mint a Datasat-nál.
Jött még egy összehasonlítás az én Lexicon MC-10 vs Datasat LS10. A Lexicon Dirac mérés után abban a rendszerben és akusztikai körülmények között már alacsony hangerő, részletek, térhatás tekintetében is nagyon közel volt a Datasathoz. Utóbbi egy picit még mindíg transzparensebnek tűnt, de a különbség elenyésző volt.
Ahogy írtam nekem is Lexicon MC-10 van ezért érdeklődve olvasom a Dirac méréssel kapcsolatos tapasztalatokat.
Eddig senki nem valaszolt konkretan, de nehez is moziban, hisz vannak hatalmas csucsok is
En vagyok az aki a 80-90db vel siman megelegszek, holott a rendszerem birna, hisz termeszetesen ki volt mar probalva par ismerossel. Es ami jo nalam, hogy nem lesz banto, vagy legalabbbis ezek az Emotiva hangsugarzok nem lesznek azok (nalam). A regebbi Klipsch az egy ido utan banto volt mar. Nagy ritkan van amikor hangosabban mozizok, az ido es hangulat is kell azert 😉
Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Cutler írta:
Ennyi🤷‍♂️

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Quetz írta:
2021.01.02., szomb. 12:45
Alacsony hangerőn nem lesz dinamikus a hang. Ez pusztán fizika. Ahogy csökkented a hangerőt, úgy süllyednek bele a részletek az alapzajba. Tegnap próbáltam a balrogos jelenet referencia hangerőn, és átmasszírozott :D. De amint visszavettem 10dB-t a hangerőből eltűnt ez az érzés, mondhatnám, hogy lapos lett a hang.
Ennyi🤷‍♂️

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Eddig nem láttam és érdekelne, hogy kinél mit takar pontosan az "alacsony" és a "nagy" hangerő dB-ben megadva?
Ez nagyban befolyásolja a megítélését az adott zenei vagy mozis anyagoknak. Van akinek a referencia szint 105dB alatt nem élvezhető. Nekem személy szerint már zavaróan hangos.
Egyébként értem az alapfelvetést. Akkor szembesültem ezzel amikor Laci barátomnál hasonlítottuk össze a Marantz AV8801 es a Datasat LS10. Ott pl 75dB-nél is minden tisztán érthetőn és tökéletes egyensúlyban szólalt meg. Ott nem sűlyedt bele semmi az alapzajba. A Marantz-nál a 75dB körüli családi vagy esti mozis hangerőn harmat gyenge volt. Ott ahogy korábban említették tényleg belesűyedt sok minden az alapzajba és a front surround szekció között nem volt olyan kapcsolat egységesség, mint a Datasat-nál.
Jött még egy összehasonlítás az én Lexicon MC-10 vs Datasat LS10. A Lexicon Dirac mérés után abban a rendszerben és akusztikai körülmények között már alacsony hangerő, részletek, térhatás tekintetében is nagyon közel volt a Datasathoz. Utóbbi egy picit még mindíg transzparensebnek tűnt, de a különbség elenyésző volt.
Ahogy írtam nekem is Lexicon MC-10 van ezért érdeklődve olvasom a Dirac méréssel kapcsolatos tapasztalatokat.
Zene:
Mozi:

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

R.G. írta:
2021.01.02., szomb. 10:02
nekem továbbra is cél az, hogy kisebb hangerőn is kellően erős hangja legyen, hisz nem akarom éjjel nappal küldeni, hogy teljes élmény legyen. itt lehet savazni, de továbbra sem célom az irgalmatlan hangerő
Alacsony hangerőn nem lesz dinamikus a hang. Ez pusztán fizika. Ahogy csökkented a hangerőt, úgy süllyednek bele a részletek az alapzajba. Tegnap próbáltam a balrogos jelenet referencia hangerőn, és átmasszírozott :D. De amint visszavettem 10dB-t a hangerőből eltűnt ez az érzés, mondhatnám, hogy lapos lett a hang.

Érdemes lehet belenézni a Dirac topikba: https://www.avsforum.com/threads/the-of ... d.3137722/
Találni linkeket arról, hogy készítsük elő a bemérést, optimalizáljuk a hangerő szinteket (szerintem ezt te megcsináltad), target curvekhez, stb...
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.01.02., szomb. 10:11
Tamoo írta:
2021.01.02., szomb. 09:10
Mélykiemelés és máris dinamikusabb. :D Tipikus.
Nincs ezzel semmi baj ha valaki ilyen görbét használ, csak nem a dinamikáról szól a dolog.
Szerintem gúnyolódás helyett érdemesebb lenne betenni, hogy te mit használsz és mi vált be neked.
Persze, ha ez így jó neked, nem akarom az örömödet elrontani.
:smile32:
Nem gúnyolódtam. Még csak nem is neked szólt amit írtam hanem annak akit idéztél, hogy már megint ez a dinamika hülyeség. A targettel viszont semmi gond vagy hogy az tetszik neki.

Nekem room curve-ra van ráhúzva, azonkívül manuálisan nincs pluszba emelve semmi csak a magas kicsit vágva. A flat-et én sem szeretem.
Tam_FLFRC.JPG
Tam_FLFRC.JPG (179.98 KiB) Megtekintve 1879 alkalommal
Tam_SUB.JPG
Tam_SUB.JPG (153.44 KiB) Megtekintve 1878 alkalommal

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

DeLorean írta:
2021.01.01., pén. 11:15

Ehhez képest egy tipikus Audyssey eredmény is hasonló (hirtelen a neten ollóztam egyet):
Front L -8dB
Front R -7.5dB
Center -9.5dB
Sub -8.5dB
Sur. L -6dB
Sur. R -6dB

Továbbra sem értek hozzá.... , de mi értelme van akkora értékeknek? Nem a különbség a lénye? Mert akkor lehetne 0dB- -3,5dB vagy az úgy nem jó? Mert a mérés is csak egy “hangerőn” lövi be az értékeket, halkabban, hangosabban már más értékek a különbségek?

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

ha a lábamba jön a bugi, és nem csak hallgatom akkor dinamikus, a többi csak valami hang
ezért pl a Crown XTI-t továbbra is nagyon jónak tartom akár otthonra is, azok ezt tudták nekem adni
(azért a Lexicon is tudja ezt és annak a magas hagjai azért máshogy szólnak :))
na vissza a témához
hajnalig eltartott ugyan, de sikerült valami hasonlót csinálnom ahhoz ami az elképzelés lenne
(ez lehet nem a hanganyag, a stúdió és a többiek elképzelése, de ez nem érdekel most sem, ahogy korábban sem)
az alap a Dirac mérése volt, ezt tologattam, mivel ennek a tér érzetével nem lehet vetekedni, azt sokkal jobban tudja nálam és valószínű mindenkinél :)
a legnagyobb eltérés 8,5db, kb. ennyivel volt hangosabb a jobb oldlali front amit továbbra sem értek, mert ezt soknak találom, persze láttam már többet, de akkor is és "punktum"
A centerrel neház bánni, mivel a teret kitolja, így vékonyabbnak érezzük a hangot ugyan azon a hangerőn, de egy kis tili tolival itt sokat lehetett segíteni, köszönöm a tippeket, volt amit megléptem belőle, de nem pont olyannal sikerült egész jót elérnem. és it visszatérnék a Crown XTI DSP-re, hisz ez előtt kb ugyan ezt csináltam azokkal is, hisz a szoftvere nagyon hasonló ebben a tekintetben, de ott nem mér mikrofon sajnos, cserébe viszont irgalmatlan sok finomáítás beállítás lehetséges
és itt megint jöhet az egyéni ízlés dolga, hisz itt sem a Dirac mérés és állítás (elvileg a legjobb, legoptimlisabb, leghanghűbb görbe) az amit elfogadunk, hanem "javítgatunk rajta"
egy dolog viszont biztos! ha a csatornák között a hangerőszintet beállítjuk és eltaláljuk, akkor az alap Dirac mérés is teljesen jó, sokkal jobb mint korrekciók nélkül. az is biztos, hogy a hangerőt ha növeljü, sokkal "dinamikusabb :)" lesz a hangja. nekem továbbra is cél az, hogy kisebb hangerőn is kellően erős hangja legyen, hisz nem akarom éjjel nappal küldeni, hogy teljes élmény legyen. itt lehet savazni, de továbbra sem célom az irgalmatlan hangerő
kb ennyi most. köszönöm imételten a tippeket, segítségemre volt
(azért ha lesz időm akkor majd teljesen eszemet görbéket is létrehozok, hogy abból is tanulni lehessen) :smile52:

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.01.02., szomb. 08:53
Sok példát lehet hozni.
Ez volt az alap grafikon és "The suggested target curve.... I found not very dynamic and "flattened"...."

Ezután kipróbált egy ilyet és "To get some of the bass back...! I have found this much better.... Large sweet spot, better imaging, lovely soundstage!"
Mélykiemelés és máris dinamikusabb. :D Tipikus.
Nincs ezzel semmi baj ha valaki ilyen görbét használ, csak nem a dinamikáról szól a dolog.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

DeLorean írta:
2021.01.01., pén. 17:26

Target-nek meg hasonlót ki lehet próbálni, mint ezek.
Mondjuk nekem túlzás a mély így, de a görbéket ilyesmire érdemes formálni:

SynthesisTarget.jpeg

Custom_target_curve.png
Na hát isten ments, hogy mèg egy ilyen görbèt engedjék rá.
Nekem alapbòl van 10-15dB kiemelèsem 30-40 Hz között legjobb dolog volt, hogy ezt leszedtem.
Egy "rendesen" berendezett szoba átvitele meg eleve esik 15kHz felett, minek ezt mèg tetèzni?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.01.01., pén. 17:26
motorgyilkos írta:
2021.01.01., pén. 17:20
Forditva csinaltam nalam volt egy rew mindegyik hangfalon (aktiv mind dsp-vel) be lettek allitva aztan rakuldtem a diracot ami mast mert mint a rew. Egyebkent az is megfordult a fejemben hogy nem e az a baj hogy duplan van dsp-ve es ezert csokken a dinamika. Probaltam lehuzni a kiemelest de akkor is ott marad es joval lejebb tolja a magasat. A mikrofonban nem vagyok biztos hogy egyforman fognak merni.
A Dirac mérés előtt mindenféle korrekciót ki kell kapcsolni. Főleg a szubnál.
Nálam, ha be volt állítva low pass, akkor már nem is tudta rendesen megmérni.

Először a Dirac-kal állítsd be, más nélkül szerintem.
Tudja, hogy mit kell csinálnia és rá lehet bízni a dolgot. Ha utána az ellenőrzés szar eredményt hoz, akkor lehet gondolkodni, hogy mi legyen.

Target-nek meg hasonlót ki lehet próbálni, mint ezek.
Mondjuk nekem túlzás a mély így, de a görbéket ilyesmire érdemes formálni:

SynthesisTarget.jpeg

Custom_target_curve.png
de ha jól látom a subnál itt sincs semmilyen filter nem?
ettől még ok, hogy kell, meg egy próbátmegér, de jól látom?

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Erdekes felvetes kikapcsolni minden dsp-t a fusion on majd rakuldeni a diracot. Igazabol igy olyan mintha egy passziv hangfalat meretnek a dirac-al. Kifogom probalni ;)
Ez a target curve melyben sok magasban sovany azert 10Khz nel nem szeretnem ha igy fittyenne le.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2021.01.01., pén. 17:05
motorgyilkos írta:
2021.01.01., pén. 16:32
Az az erdekes hogy rew el egesz jol beallitott hangfal diracon merve eleg problemasnak tunik nalam, amit persze aztan kiegyenesit a dirac szinte halottra megint :D . Masik a frontoknal 18-20Khz nel az a kiemeles amit nalam is csinal. Pedig rew-en nincs ilyen. En umik-kal mertem, de kifogom probalni a gyari mikit is mit mer. Biztos vagyok benne hogy a szoba merete, a hangfalak tavolsaga a hallgatoi poziciotol nagyban befolyasolja a merest meg a dirac altal beallitott vegeredmenyt.
Egy mérést csinálj a Dirac-kal és azt hasonlítsd össze a REW-el.

Azt a kiemelést húzd le és kész.

A gyári miki ugyanazt fogja mérni (vagyis nem lehet eltérés) - az is tökéletesen megfelelő a méréshez.
Forditva csinaltam nalam volt egy rew mindegyik hangfalon (aktiv mind dsp-vel) be lettek allitva aztan rakuldtem a diracot ami mast mert mint a rew. Egyebkent az is megfordult a fejemben hogy nem e az a baj hogy duplan van dsp-ve es ezert csokken a dinamika. Probaltam lehuzni a kiemelest de akkor is ott marad es joval lejebb tolja a magasat. A mikrofonban nem vagyok biztos hogy egyforman fognak merni.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Az az erdekes hogy rew el egesz jol beallitott hangfal diracon merve eleg problemasnak tunik nalam, amit persze aztan kiegyenesit a dirac szinte halottra megint :D . Masik a frontoknal 18-20Khz nel az a kiemeles amit nalam is csinal. Pedig rew-en nincs ilyen. En umik-kal mertem, de kifogom probalni a gyari mikit is mit mer. Biztos vagyok benne hogy a szoba merete, a hangfalak tavolsaga a hallgatoi poziciotol nagyban befolyasolja a merest meg a dirac altal beallitott vegeredmenyt.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

Quetz írta:
2021.01.01., pén. 15:18
R.G. írta:
2021.01.01., pén. 09:42
Pomtosan ez tortenik itt is. Van lehetosegem utan allitani, igy tettem, pont ez az egyik kerdes, hihy miert ter el. Itt nem 1-2db rol beszelek hanem sokkal tobbrol. Ez erthetetlen szamomra. Meres utan a csatornakon a hanerot egyesevel beallitom es akkor lesz kb jo
Ez most mondjuk DRC fir filter eredménye és nem Dirac, de jól látszik a különbség a korrigált és az eredeti frekvencia válasz között. Érdemes lehet megnézni, hogy nálad ez hogy alakul, mondjuk nyers, dirac korrigált és dirac korrigált + utánállított grafikonokon. Azt még érdemes megjegyezni, hogy hangerőszint állítás szempontjából nem a 20Hz-20Khz tartományt szokták nézni, hanem 500...2000Hz-t

Kép
lentebb a képek
ha akarod kinagyíthatm, de szerintem jól látszik, hogy hatalmas a beavatkozás
de ha mégsem, akkor kiveszem azt a részt amelyiket szeretnéd
kék az előtte, zöld az utána

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

egy ilyet tudok gyorsan prezentálni...
Csatolmányok
dirac Sub.jpg
dirac Sub.jpg (255.31 KiB) Megtekintve 1818 alkalommal
dirac Surround.jpg
dirac Surround.jpg (269.18 KiB) Megtekintve 1818 alkalommal
dirac Front.jpg
dirac Front.jpg (272.44 KiB) Megtekintve 1818 alkalommal
dirac Center.jpg
dirac Center.jpg (252.59 KiB) Megtekintve 1818 alkalommal

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

R.G. írta:
2021.01.01., pén. 09:42
Pomtosan ez tortenik itt is. Van lehetosegem utan allitani, igy tettem, pont ez az egyik kerdes, hihy miert ter el. Itt nem 1-2db rol beszelek hanem sokkal tobbrol. Ez erthetetlen szamomra. Meres utan a csatornakon a hanerot egyesevel beallitom es akkor lesz kb jo
Ez most mondjuk DRC fir filter eredménye és nem Dirac, de jól látszik a különbség a korrigált és az eredeti frekvencia válasz között. Érdemes lehet megnézni, hogy nálad ez hogy alakul, mondjuk nyers, dirac korrigált és dirac korrigált + utánállított grafikonokon. Azt még érdemes megjegyezni, hogy hangerőszint állítás szempontjából nem a 20Hz-20Khz tartományt szokták nézni, hanem 500...2000Hz-t

Kép
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

kolyok1206
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: kolyok1206 »

Sziasztok!
Elsősorban szeretnék boldog újévet kívánni mindenkinek. Ha rossz helyre tettem fel a kérdésemet akkor elnézést, de nem találtam a megfeleő topikot.
Problémám a következő. Marantz SR7010-es erősítő legutolsó bemérési pontnál megáll és nem dolgozzik tovább. Lehet hallani, hogy a mérőjel végigfut mind a 8 ponton (5.1.2) de nem lép tovább a software. Semmilyen gomra nem reagál, sem a távírányítón, sem az erősítő kezelő panelén, kivétel a kikapcsoló gomb. Ezt 4 szer egymás megcsinálja az erősítő. Csináltam Factory resetet,de ez sem oldotta meg a problémám. Esetleg van valakinek valami ötlete, vagy tapasztalata ez ügyben? A marantz oldaláról software nincs fent. Az erősítő az Auro 3d-telepítésén kívűl nem kínál fel mást.

Előre is köszönöm a segítséget. leborulok.gif

Szép napot.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”