ha a lábamba jön a bugi, és nem csak hallgatom akkor dinamikus, a többi csak valami hang
ezért pl a Crown XTI-t továbbra is nagyon jónak tartom akár otthonra is, azok ezt tudták nekem adni
(azért a Lexicon is tudja ezt és annak a magas hagjai azért máshogy szólnak :))
na vissza a témához
hajnalig eltartott ugyan, de sikerült valami hasonlót csinálnom ahhoz ami az elképzelés lenne
(ez lehet nem a hanganyag, a stúdió és a többiek elképzelése, de ez nem érdekel most sem, ahogy korábban sem)
az alap a Dirac mérése volt, ezt tologattam, mivel ennek a tér érzetével nem lehet vetekedni, azt sokkal jobban tudja nálam és valószínű mindenkinél :)
a legnagyobb eltérés 8,5db, kb. ennyivel volt hangosabb a jobb oldlali front amit továbbra sem értek, mert ezt soknak találom, persze láttam már többet, de akkor is és "punktum"
A centerrel neház bánni, mivel a teret kitolja, így vékonyabbnak érezzük a hangot ugyan azon a hangerőn, de egy kis tili tolival itt sokat lehetett segíteni, köszönöm a tippeket, volt amit megléptem belőle, de nem pont olyannal sikerült egész jót elérnem. és it visszatérnék a Crown XTI DSP-re, hisz ez előtt kb ugyan ezt csináltam azokkal is, hisz a szoftvere nagyon hasonló ebben a tekintetben, de ott nem mér mikrofon sajnos, cserébe viszont irgalmatlan sok finomáítás beállítás lehetséges
és itt megint jöhet az egyéni ízlés dolga, hisz itt sem a Dirac mérés és állítás (elvileg a legjobb, legoptimlisabb, leghanghűbb görbe) az amit elfogadunk, hanem "javítgatunk rajta"
egy dolog viszont biztos! ha a csatornák között a hangerőszintet beállítjuk és eltaláljuk, akkor az alap Dirac mérés is teljesen jó, sokkal jobb mint korrekciók nélkül. az is biztos, hogy a hangerőt ha növeljü, sokkal "dinamikusabb :)" lesz a hangja. nekem továbbra is cél az, hogy kisebb hangerőn is kellően erős hangja legyen, hisz nem akarom éjjel nappal küldeni, hogy teljes élmény legyen. itt lehet savazni, de továbbra sem célom az irgalmatlan hangerő
kb ennyi most. köszönöm imételten a tippeket, segítségemre volt
(azért ha lesz időm akkor majd teljesen eszemet görbéket is létrehozok, hogy abból is tanulni lehessen)

Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,