Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Cutler »

upetat2 írta:
2020.05.15., pén. 12:37
Honnan lehet olvasni valamit az "új" Anthem prociról? Semmi erre utalót nem találok a neten.
Ha logikusan gondolkodom az avm60 gondolom avm 50 utódja lehet, ha én lennék mr. Anthem akkor az új proci a statement d2 helyébe kéne lépjen... 10.000$ körüli árral.....gondolom
2 új Anthem proci lesz.
Mindkettő 16 csatornás és mindkettő tudja pluszban az Auro3D-t is.
Az egyik az Avm-60 utódja lesz, hasonló árazással. A másik, minőségibb alkatrészekből fog állni(gondolom dac, analóg bemenetek a sztereósoknak, stb), magasabb árkategóriában.
Saját véleményem szerint, hasonlóan az Emotiva Xmc-2 és Rmc-1-hez.
A Statement proci utódja még nem fog jönni, arról nagy a csend. De nem lepődnék meg, ha Storm-Trinnov féle 32 csatornásban gondolkoznának, hasonló áron. Aztán az is lehet, hogy elengedik ezt a legfelsőbb kategóriát és maradnak az 1,3-2milliósoknál.
Végülis van sztereó előfokuk is, a hifistáknak, a legfelső kategóriába meg nem merészkednek hm vonalon.
Februárban még az az infó volt, hogy az év utolsó negyedében jelennek meg az új cuccok, de a vírus miatt ez már nem tudom mennyire hiteles.
Az infók Balla Zolitól származnak, aki az Anthem fejleszési igazgatója.
Hiccusz beszélt vele erről az ISE-n.

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

Honnan lehet olvasni valamit az "új" Anthem prociról? Semmi erre utalót nem találok a neten.
Ha logikusan gondolkodom az avm60 gondolom avm 50 utódja lehet, ha én lennék mr. Anthem akkor az új proci a statement d2 helyébe kéne lépjen... 10.000$ körüli árral.....gondolom
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Fish írta:
2020.05.14., csüt. 22:24
Biztos nem leszek népszerű és előre elnézést az onkyo fanoktól és tulajoktól, de az onkyo procija nálam egy rémálom volt,pedig 5509-em volt.maranzt közelébe sem tudnám sorolni de persze ez az én személyes tapasztalatom!
2db 7703-am volt 1db 8801 és 1db 8802A val zártam a marantz-os pályafutásomat! Ezek közül a 8801 volt a gyenge láncszem egyértelműen,de sokkal jobb gép még ez is az említett onkyo-hoz képest!(sztem)
Ezek nagyon jó gépek ,akárki bármit is mond! Atom stabil mind és nagyon zenei de mozin is kiváló!

Az onkyo 5509 nél a mozi sem tetszett ,de a zene az valami brutális szar volt,akármit állítottam, vagy ki be kapcsoltam semmi sem állt össze...talán 1-2 hétig volt meg, azonnal eladtam.. :D

Amit írtam azon nem szabad kiakadni, ez az én szubjektív véleményem és a nálam járt 5509 re alapozva, másnak meg a marantz lehet ugyanígy rossz, de bármi más is gyártó terméke is , nem vita inditónak írtam, csak egy vélemény!
Nekem is hasonlók a tapasztalataim.
Nem fogalmaznék ennyire szélsőségesen, de nekem is egyértelműen a Marantz tetszik.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Biztos nem leszek népszerű és előre elnézést az onkyo fanoktól és tulajoktól, de az onkyo procija nálam egy rémálom volt,pedig 5509-em volt.maranzt közelébe sem tudnám sorolni de persze ez az én személyes tapasztalatom!
2db 7703-am volt 1db 8801 és 1db 8802A val zártam a marantz-os pályafutásomat! Ezek közül a 8801 volt a gyenge láncszem egyértelműen,de sokkal jobb gép még ez is az említett onkyo-hoz képest!(sztem)
Ezek nagyon jó gépek ,akárki bármit is mond! Atom stabil mind és nagyon zenei de mozin is kiváló!

Az onkyo 5509 nél a mozi sem tetszett ,de a zene az valami brutális szar volt,akármit állítottam, vagy ki be kapcsoltam semmi sem állt össze...talán 1-2 hétig volt meg, azonnal eladtam.. :D

Amit írtam azon nem szabad kiakadni, ez az én szubjektív véleményem és a nálam járt 5509 re alapozva, másnak meg a marantz lehet ugyanígy rossz, de bármi más is gyártó terméke is , nem vita inditónak írtam, csak egy vélemény!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1713

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Hát igen, a korona most keresztbe tett kb. mindennek. Forint árfolyam, álló gyártósorok világszerte. Szerintem idén nem lesz új Anthem proci. De ez csak tipp részemről.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Hozzászólás Szerző: Cutler »

nemtomm írta:
2020.05.14., csüt. 18:32
.... de nemsokára itt az új anthem proci és a régiek használtban sokkal jobb árban lesznek elérhetőek. .. :D :D
Hát én egyik állításodra se tenném a nyakamat.
Az új Anthem proci lehet idén meg se jelenik.
A forint miatt meg 1,5misi most egy Avm-60. Ez se azt vetíti előre, ha lesz is használt, az nagyon olcsó árban lesz majd😉

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 956

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

kalmi22 írta:
2020.05.14., csüt. 10:36
nemtomm írta:
2020.05.14., csüt. 09:51
kalmi22 írta:
2020.05.14., csüt. 09:19

Ezt úgy értem,hogy lecserélem és véletlen nem előrelépés lesz az egészből!Hiába újabb gép....
Hátha van olyan fórumtárs aki ilyen Onkyo-t nyugdíjazott 😁
Nálam jó ideig volt 5508-as proci amivel jól elvoltam. Mozira nagyon jó kis gép zenén se rossz. Ami nagyon zavart az a Audessy beállitás nem lőtte be tőkéletesen a cuccot, igényelt egy kis utánállítást. Aztán gondoltam egy nagyot és lecseréltem egy Anthem Avm 50v2-re ami egy minőségi ugrás volt az 5508-hoz képest mondjuk nem is egy ligában játszanak. Minden hang beállítás a helyére került at Arc nagyon jól tette a dolgát szinte nem is kell hozzá állítgatni. Mielőtt valaki felteszi a kérdést, hogy miért nem atmosos verziót választottam mert nálam értelmetlen lenne kiépiteni a hely miatt.
A csere nagyon bejőtt csak ajánlani tudom de előtte ha teheted hallgasd meg. A Marantz-ot nem ismerem annyira hallottam már de nem az én világom. :D
Hirtelen ennyi jutott az eszembe ha kérdezni akarsz csak bátran....sok sikert a cseréhez. :D

Elvileg,amit te használtál,az az 5508 került hozzám,innen a fórumról cseréltem el egy másik fórumtárssal 😁nálam olyan 4-5 éve teljesít szolgálatot!Nagyon jó mozira és zenére is,az egyszer biztos!
Akkor inkább felejtsem el a True hd hangsávot és nézzem az Uhd filmeket DD hanggal?Ennél a procinál már nagy különbség van a DD és DTSHD hangok között....
Ahogy érzem,ez nem lesz olcsó váltás😁
Amennyiben az én 5508-som volt az hibátlanul csinált mindent, a True hd hangsávval soha nem volt gondja...Ott valami beállítás lesz a gond vagy a lejátszó esetleg a hdmi kábel nem tudja amit kellene, nézz utána...egyébként ha nem akarsz atmost nem olyan fájó a csere.... de nemsokára itt az új anthem proci és a régiek használtban sokkal jobb árban lesznek elérhetőek. .. :D :D
"Az igazi barát szemből támad."

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: kalmi22 »

viragok írta:
2020.05.14., csüt. 13:44
kalmi22 írta:
2020.05.13., szer. 22:17
Sziasztok!

Adott egy Onkyo pr sc 5508 proci,ami sajnos nem tud Atmos-t,viszont nagyon sok film már ezzel jön ki eredeti hanggal!Lenne egy Marantz av7702,amit kiszemeltem utódnak,viszont érdemes-e ebben gondolkodnom?Mire lenne érdemes leváltani az Onkyo-t?
Igazából a legnagyobb baj,hogy nagyon meg vagyok vele elégedve!
Szia!
Én egy onkyo 5507-es procit használtam elégedetten addig amig el nem hasalt benne a hdmi panel másodszorra is 😔 Nagyon jó mozit csinált.
Ezután egy marantz 7702-es proci jött,
ez már tudta az atmost de valami nem volt kerek.
Szerintem az audyssey nem tudott mit kezdeni a viszonylag kis moziszobámmal. Próbaképpen lecseréltem én is egy Anthem avm50v2-re.Ez ugye nem tudja az atmost de Nekem nagyon bejött a hangja, minden a helyére került.Megkockáztatom még a dd és a dts is jobban szól mint a marantz atmosa.Igaz nálam nincs kiépítve, csak 7.1 van.Ezért marad is egy jó ideig. Lényeg a lényeg én nem cserélném az onkyot marantz-ra. De ha mégis akkor próbáld ki előtte nehogy csalódás érjen.
Marantz ról már letettem,este megnézem,mit csináltam rosszul,hogy nem volt hang....Marad az 5508 egyenlőre!Majd,ha felbukkan egy Anthem,lehet,akkor majd leváltom....

viragok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: viragok »

kalmi22 írta:
Sziasztok!

Adott egy Onkyo pr sc 5508 proci,ami sajnos nem tud Atmos-t,viszont nagyon sok film már ezzel jön ki eredeti hanggal!Lenne egy Marantz av7702,amit kiszemeltem utódnak,viszont érdemes-e ebben gondolkodnom?Mire lenne érdemes leváltani az Onkyo-t?
Szia!
Én egy onkyo 5507-es procit használtam elégedetten addig amig el nem hasalt benne a hdmi panel másodszorra is 😔 Nagyon jó mozit csinált.
Ezután egy marantz 7702-es proci jött,
ez már tudta az atmost de valami nem volt kerek.
Szerintem az audyssey nem tudott mit kezdeni a viszonylag kis moziszobámmal. Próbaképpen lecseréltem én is egy Anthem avm50v2-re.Ez ugye nem tudja az atmost de Nekem nagyon bejött a hangja, minden a helyére került.Megkockáztatom még a dd és a dts is jobban szól mint a marantz atmosa.Igaz nálam nincs kiépítve, csak 7.1 van.Ezért marad is egy jó ideig. Lényeg a lényeg én nem cserélném az onkyot marantz-ra. De ha mégis akkor próbáld ki előtte nehogy csalódás érjen.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 289

Hozzászólás Szerző: R.G. »

kalmi22 írta:
2020.05.14., csüt. 12:04
Valamiért nem volt hang True hd formátum alatt!
Ezekszerint akkor már megint az Egreat lejátszóval lesz valami,vagy nem tudom....
Mostanában kezdtem átállni Uhd filmekre,volt egy 1 év amíg nem nagyon volt időm mozizni,előtte meg csak Fullhd filmeket néztem általában Dts hd hanggal!

Akkor egy gonddal kevesebb lesz!😁

Köszi a segítséget!
https://www.intl.onkyo.com/downloads/ma ... nual_e.pdf
ebben is azt írja, hogy van benne
és ha ez a hirdetés is az, akkor itt is azt írják, hogy van benne:
viewtopic.php?t=88000

tehát ha Atmos nem lesz, akkor egyelőre úgy, hogy tök elégedett vagy vele, akkor nem gondolom, hogy bármit is cserélni kellene.
ha a HD hangok a fontosak, akkor máshol keresd a hibát, mert a procinak tudnia kellene
beállítás a media lejátszóba? kérj kölcsön egy medialejátszót vagy egy bluray lejátszót ami ezt tudja és próbáld ki azzal stb
Milyen kábellel kötötted össze? az tud mindent amit kell?

Amúgy meg sok szinkronos folm nincs HD hangban, és sok esetben nem is tapasztalom azt a nagy különbséget, aminek lennie kellene a sokkal jobb formátum miatt, mert az alap hanganyagot nem annyira jól sikerült megcsinálni
Persze van olyan ahol ég és öld a különbség, de az nagyon ritka (sajnos)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.05.16., szomb. 09:43-kor.
Ok: elrontott idézetszintek javítása
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

R.G. írta:
2020.05.14., csüt. 11:05
kalmi22 írta:
nemtomm írta:

Nálam jó ideig volt 5508-as proci amivel jól elvoltam. Mozira nagyon jó kis gép zenén se rossz. Ami nagyon zavart az a Audessy beállitás nem lőtte be tőkéletesen a cuccot, igényelt egy kis utánállítást. Aztán gondoltam egy nagyot és lecseréltem egy Anthem Avm 50v2-re ami egy minőségi ugrás volt az 5508-hoz képest mondjuk nem is egy ligában játszanak. Minden hang beállítás a helyére került at Arc nagyon jól tette a dolgát szinte nem is kell hozzá állítgatni. Mielőtt valaki felteszi a kérdést, hogy miért nem atmosos verziót választottam mert nálam értelmetlen lenne kiépiteni a hely miatt.
A csere nagyon bejőtt csak ajánlani tudom de előtte ha teheted hallgasd meg. A Marantz-ot nem ismerem annyira hallottam már de nem az én világom. :D
Hirtelen ennyi jutott az eszembe ha kérdezni akarsz csak bátran....sok sikert a cseréhez. :D

Elvileg,amit te használtál,az az 5508 került hozzám,innen a fórumról cseréltem el egy másik fórumtárssal 😁nálam olyan 4-5 éve teljesít szolgálatot!Nagyon jó mozira és zenére is,az egyszer biztos!
Akkor inkább felejtsem el a True hd hangsávot és nézzem az Uhd filmeket DD hanggal?Ennél a procinál már nagy különbség van a DD és DTSHD hangok között....
ezt itt nem értem...
ez a proci elvileg tudja a True HD-t, akkor miért is kell elfelejteni? Az atmot elfelejtéséről van szó nem?
a 7.1-t tudja a proci, miért kellene akkor a DD 5.1?
biztos a front, de nem értem... :)
Én Marantz 8801-t használok, de ott is az Audessy a gyenge pont...
Itt is tudok True HD-t használni ha szeretnék, de Atmos nincs

Valamiért nem volt hang True hd formátum alatt!
Ezekszerint akkor már megint az Egreat lejátszóval lesz valami,vagy nem tudom....
Mostanában kezdtem átállni Uhd filmekre,volt egy 1 év amíg nem nagyon volt időm mozizni,előtte meg csak Fullhd filmeket néztem általában Dts hd hanggal!

Akkor egy gonddal kevesebb lesz!😁

Köszi a segítséget!

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 289

Hozzászólás Szerző: R.G. »

kalmi22 írta:
nemtomm írta:
kalmi22 írta:

Ezt úgy értem,hogy lecserélem és véletlen nem előrelépés lesz az egészből!Hiába újabb gép....

ezt itt nem értem...
ez a proci elvileg tudja a True HD-t, akkor miért is kell elfelejteni? Az atmot elfelejtéséről van szó nem?
a 7.1-t tudja a proci, miért kellene akkor a DD 5.1?
biztos a front, de nem értem... :)
Én Marantz 8801-t használok, de ott is az Audessy a gyenge pont...
Itt is tudok True HD-t használni ha szeretnék, de Atmos nincs
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

nemtomm írta:
kalmi22 írta:
denesdr írta:
2020.05.14., csüt. 08:50

gondolkodik.gif

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

kalmi22 írta:
Sziasztok!

Ha megvagy elégedve vele, akkor ne cseréld le. Minden Atmos film esetén ott van a 7.1-es Dolby Truehd sáv is, tehát ha nincs Atmos kiépítésed, akkor nem vesztesz semmit.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 956

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

kalmi22 írta:
denesdr írta:
kalmi22 írta:
gondolkodik.gif
"Az igazi barát szemből támad."

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

denesdr írta:
kalmi22 írta:
gondolkodik.gif

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1116

Hozzászólás Szerző: denesdr »

kalmi22 írta:
gondolkodik.gif

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Arcam AV40 AV Processor Review

Kép

4500 dolláros produktum, ami egy 450 dolláros eszköz szintjét hozza.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
2020.05.10., vas. 08:30
Anthem MRX520

https://www.audiosciencereview.com/foru ... -avr.8961/
Itt meg pont fordított a helyzet, jó digit/előfok rész, a végfokon meg elhasal a történet. HD hang ahha, előbb a CD dinamikatartományát kellene elérni, utána jöhet a hádé (nem mintha sok jelentősége lenne), bár ennél az Anthemnél egy jó végfokkal összejöhet a CD minőségű dinamika. :smile29:

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Köszönöm.
Továbbítottam havernak.
Mondjuk nem hiszem, hogy forassztgatni fog otthon. :)
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 629

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

Spiky03 írta:
2020.05.08., pén. 22:41
Egyik haver most vett egy Cambridge Audio 551R erositot.
A hangeroszabalyzo gombja vsz kontakthibas mert amikor tekeri akkor ugralva valtozik a hangero.
Ezt van lehetoseg szerintetek javitani? Ha igen hol lehet?
Vagy fujja be kontaksprevel oszt' jovan? :)

Koszi a valaszokat! leborulok.gif
Szeva!
Javítottam már ilyent, befújod nem fog rajt segíteni, ketté kell venni a pótmétert és alaposan kitisztítani. Marantzon nem kellett koforrasztani...
Ehhez hasonlóan : https://www.youtube.com/watch?v=_YSm68fxVpk
Üdv

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Quetz írta:
2020.05.08., pén. 15:18
Arcam avr390 teszt
Azért érdekes látni, hogy egyes gyártók még mindig mennyire nem tudnak (vagy nem akarnak??) normális digitális szekciót építeni, akár komoly árú berendezésekhez sem. Persze nyílván nem triviális feladat ez, egy sokcsatornás eszköz esetében, na de akkor is..
Hiába a jó erősítő rész, a többin elbukik a dolog. Az egyik kommentelőt idézve "depressing". :rolleyes:

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Egyik haver most vett egy Cambridge Audio 551R erositot.
A hangeroszabalyzo gombja vsz kontakthibas mert amikor tekeri akkor ugralva valtozik a hangero.
Ezt van lehetoseg szerintetek javitani? Ha igen hol lehet?
Vagy fujja be kontaksprevel oszt' jovan? :)

Koszi a valaszokat! leborulok.gif
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek