Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 440

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Hifilala írta:
2020.04.27., hétf. 12:07

Én azt hittem, hogy megélénkül itt az élet,de valahogy másképp alakult.Minden esetre érdekes.
Ez egy nagy család és Quetz leírta hogy agyf@szt lehet kapni a T. családtól!

Lehet eljött már ez az idő!
:D

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Quetz írta:
2020.04.27., hétf. 11:47
venomer írta:
2020.04.27., hétf. 08:47
A nyár legyen a nyáré - ide értve minden, kint tölthető időszakot - a viszontlátás öröme pedig a házimozinál is működik. Túl gyakori használat esetén csökken az izgalom, hiszen tudjuk: setup után csak a volume állítódik.
Nem tudom mit fogyasztasz, de jó anyag lehet. Felhívom szíves figyelmedet, hogy jelenleg a a nyár és kilátásaink 30-120nm lakásban való ücsörgésre korlátozódik. A filmnézés, zenehallgatás mellett megjelenik általában az olvasás, az otthoni edzés, az alvás és az agyfasz kapása a T családtól mint választható szabadidős program.
Én azt hittem, hogy megélénkül itt az élet,de valahogy másképp alakult.Minden esetre érdekes.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

venomer írta:
2020.04.27., hétf. 08:47
A nyár legyen a nyáré - ide értve minden, kint tölthető időszakot - a viszontlátás öröme pedig a házimozinál is működik. Túl gyakori használat esetén csökken az izgalom, hiszen tudjuk: setup után csak a volume állítódik.
Nem tudom mit fogyasztasz, de jó anyag lehet. Felhívom szíves figyelmedet, hogy jelenleg a a nyár és kilátásaink 30-120nm lakásban való ücsörgésre korlátozódik. A filmnézés, zenehallgatás mellett megjelenik általában az olvasás, az otthoni edzés, az alvás és az agyfasz kapása a T családtól mint választható szabadidős program.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.04.27., hétf. 12:02-kor.
Ok: elrontott idézetszintek javítása
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: venomer »

Cutler írta:
2020.04.27., hétf. 07:14
scaurus írta:
2020.04.26., vas. 22:38
Ez nekem nem komoly hobbi, én az aláírásomban szereplő eszközökkel jól el vagyok, inkább érdekelnek a filmek mint a kütyüzés.
Csak most van egy kényszerű szünet.
Hát nekem a beírásodból nagyon úgy tűnt, hogy mivel már hetek, hónapok óta még tv-t se kapcsoltál be és írtad is, hogy úgy tűnik nem vagy függő sem, tehát nem is hiányzik, hogy téged maga a filmek, sorozatok nézése nem érdekel. Ennek meg nem sok köze van a kütyüzésnek, sem ahhoz, hogy mennyire egyszerű eszközeid vannak.😉

Minimalizmusos mozgalom keretében felmerülget mostanság emberek egy részében, hogy mire is van szükségünk igazából, mi az, ami kell. A napi használatú tárgyak? A hetiek? A haviak? Így is megközelíthető. A kérdésre adható válaszmassza egy képlékeny góc, nem ebben van rothadó kutya elásva, hanem az önismeretben. Kell-nem kell, pótcselekvés, nem pótcselekvés. Mekkora a használati értéke? Mekkora az élvezeti értéke? Az evéshez, szexhez sem kell sok idő, sőt, kifejezetten kevés is elég, de nem vagyunk meg nélkülük. Ha épp nincsenek kényszerű fókuszban, nem áll fenn hiány, el is feledkezünk róluk. Reálisnak érzem a havi 1x-i bekapcsolást is, ez még nem minősül illegitim HM (hulladék)vas tárolásnak.

Rendkívül kevés hangsávval találkoztam eddig, ami nem hatásvadász hülyegyerek szinten gondolta az effektekkel való operálást.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

scaurus írta:
2020.04.26., vas. 22:38
Ez nekem nem komoly hobbi, én az aláírásomban szereplő eszközökkel jól el vagyok, inkább érdekelnek a filmek mint a kütyüzés.
Hát nekem a beírásodból nagyon úgy tűnt, hogy mivel már hetek, hónapok óta még tv-t se kapcsoltál be és írtad is, hogy úgy tűnik nem vagy függő sem, tehát nem is hiányzik, hogy téged maga a filmek, sorozatok nézése nem érdekel. Ennek meg nem sok köze van a kütyüzésnek, sem ahhoz, hogy mennyire egyszerű eszközeid vannak.😉

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: venomer »

Die Wand (2012) - megfogott, több rétegnyi mélységű slow movie. Coelho-i szirup nélkül sikerül átadnia a megfontolandóakat és kerít kívülre minden feleslegesből. Nézni meg.

Kép

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Sons of Anarchy. Jó sorozat, ami a fegyverekkel, drogokkal üzletelő motoros banda tagjainak mindennapjait mutatja be. 8,5/10.
9DAFF202-88CD-4BC9-95AA-CD088E7E5B78.jpeg
9DAFF202-88CD-4BC9-95AA-CD088E7E5B78.jpeg (578.64 KiB) Megtekintve 3963 alkalommal
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

TSanyi írta:
2020.04.26., vas. 19:37
Aszpirin írta:
2020.04.26., vas. 11:00
Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le
Nem nagy sztori, de igen kedves és szórakoztató film.

Cutler írta:
2020.04.26., vas. 18:04

Lehet most jött el az idő számodra, hogy más hobbi után nézz. Vagy, ha más után nem is, se ezt a HM dolgot elengedd🤷‍♂️
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

A gengszter, a zsaru és az ördög 7/10

Azt nem mondom, hogy a koreai gengszter filmek között ez a legjobb, de mindenképpen a jók közé sorolható.
A történet szempontjából inkább apropó a sorozatgyilkos, mert főleg a gengszter(ek) és a rendőr(ök) közötti vetélkedésről szól, sok véres jelenettel. Aki szereti a koreai filmek világát, mindenképpen adjon neki esélyt.

youtu.be/hS-fztIL8HE
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Aszpirin írta:
Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le
Mivel sok azonos vezetéknevű élt a faluban, szakmájukról, jellemzőjükről adtak nekik kiegeszítő nevet.... Kanos Morgan.

A háború alatt minden hadrafogható ferfit besoroztak, a faluban csak az asszonyok, gyermekek, öregek maradtak, na meg Kanos Morgan. A faluban megszapoeodtak a vörös, göndörhajú gyermekek.... ( Jó volt a tempolomso kép!) 31_1_21.gif

De kb. ennyi érdemi dolog maradt meg a film ől.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

scaurus írta:
2020.04.26., vas. 11:51
Aszpirin írta:
...Kíváncsi lennék, nálatok mi a helyzet ezen a téren...
Kb. hasonló a helyzet.

Április 12-én ezt írtam:
"Valahogy a kijárási tilalom és a "hómofisz" nem pörgette fel a témát.

Hozzáteszem, napra pontosan 1 hónapja mi se kapcsoltuk be se a tévét, se házimozit.
"

Az elmúlt 2 hétben se változott, azaz március 12. óta se tévé, se házimozi, se egyetlen zeneszám se.

Minden rosszban van valami jó: kiderült, hogy nem vagyok tévé/sorozat/mozi függő. 😄
Lehet most jött el az idő számodra, hogy más hobbi után nézz. Vagy, ha más után nem is, se ezt a HM dolgot elengedd🤷‍♂️

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

scaurus írta:
2020.04.26., vas. 11:51
Aszpirin írta:
Kb. hasonló a helyzet.

Április 12-én ezt írtam:

Hozzáteszem, napra pontosan 1 hónapja mi se kapcsoltuk be se a tévét, se házimozit.
"

Az elmúlt 2 hétben se változott, azaz március 12. óta se tévé, se házimozi, se egyetlen zeneszám se.

Minden rosszban van valami jó: kiderült, hogy nem vagyok tévé/sorozat/mozi függő. 😄
Ezt inkább az anonim házimozisok gyűlésén kellene elmondanod:
"Sziasztok, Scaurus vagyok, 6 hete tisza..." 31_1_21.gif
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Aszpirin írta:
2020.04.26., vas. 15:03
Hifilala írta:
2020.04.26., vas. 14:20
R.G. írta:
2020.04.26., vas. 12:49
Jo latni, hogy masoknal is hasonlo a helyzet 31_1_21.gif
A szobam ugyan fejlodott, de sokat nem hasznaltuk,meg a jo idoben inkabb kiparancsoljuk a gyerekeket mint, hugy bent hesszolljenek ki a fejukbol. En is tibbektol is ezt hallom.
Ezt hogy csináljátok?
Lenyomtam a nagy pénzrablás és az Ozark sorozatokat.Nagyon jó a Gentlemen című film,sok zene meg persze napfény.Séta,biciklizés,egy kis görkorizás.Szóval zajlik az élet.Home office az nincs.
Részemről úgy, hogy nálam viszont home office van, abból viszont dögivel. Ja, és ez nem választás kérdése, mert ebből élek, és az irodába nem mehetek be.
Illetve a házimunka is megszaporodott egy kicsit...
De ma talán belefér egy film...
A home office az más, de ne vidd túlzásba :)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Hifilala írta:
2020.04.26., vas. 14:20
R.G. írta:
A szobam ugyan fejlodott, de sokat nem hasznaltuk,meg a jo idoben inkabb kiparancsoljuk a gyerekeket mint, hugy bent hesszolljenek ki a fejukbol. En is tibbektol is ezt hallom.
Ezt hogy csináljátok?
Lenyomtam a nagy pénzrablás és az Ozark sorozatokat.Nagyon jó a Gentlemen című film,sok zene meg persze napfény.Séta,biciklizés,egy kis görkorizás.Szóval zajlik az élet.Home office az nincs.
Részemről úgy, hogy nálam viszont home office van, abból viszont dögivel. Ja, és ez nem választás kérdése, mert ebből élek, és az irodába nem mehetek be.
Illetve a házimunka is megszaporodott egy kicsit...
De ma talán belefér egy film...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

R.G. írta:
Ezt hogy csináljátok?

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Aszpirin írta:
Kb. hasonló a helyzet.

Április 12-én ezt írtam:

"

Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Az elmúlt (több mint) 5 hétben, amióta a jarvány miatt otthon gebbedek, és a falu határait nem léptem át, egy csonkaujjú kézen is meg tudom számolni, hogy hány filmet néztem meg, zenét is alig hallgatok, viszont sokkal többet dolgozom, mint a normál “budapestre-irodábajárós” időkben. A falubéli jóbarátom és felesége is hasonlókról számol be.

... ami fura, mert pont az ellenkezőjét gondoltam előtte: hogy kevesebb lesz a munka itthonról, és több idő marad zenére és filmekre/sorozatokra, na meg persze egyéb élvezetekre :rolleyes: . Kíváncsi lennék, nálatok mi a helyzet ezen a téren...

A filmekre rátérve, egyetlen valamirevaló élményem, amiről beszámolni érdemes, egy marokkói komédia, Le Miracle du Saint Inconnu (Az ismeretlen szent, az HBO GO kínálatából, ami nagyon eredeti történettel, finoman adagolt (egyáltalán nem “franciás”) de nagyon ütős humorral vidította fel az estémet, amíg hullafáradtság okán bele nem aludtam. Egyértelmű, hogy meg kell néznem az utolsó 15 percét is :D , és ajánlom másoknak is, akik nem akciófilmre, nem scifire, nem szuprhősökre es nem fingós-böfögős komédiára vágynak, hanem valami egészen emberi tempójú és hangulatú, mégis fura (néha a groteszkig fajuló) helyzetek egymásutániságából összerakott, különleges de szórakoztató darabra. Hogy könnyebben megfoghatóvá tegyem a dolgot: ha (láttad már és) tetszett Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le, akkor tutira ez is bejön majd mert ez a marokkói film történetmesélésében és hangulatában mutat amazzal rokonságot, de annál azért visszafogottabb (nulla ripacskodás), mégis ütősebb poénokkal tálalják a készítői.
.

youtu.be/Df4sSVC_2zE
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Gentlemen-Új Guy Ritchie film megint nem okozott csalódást.A jól bevált recept még mindig működik.Minden a megfelelően adagolva ahogy tőle megszoktuk.
Bátran ajánlom.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

giotto14 írta:
2020.04.22., szer. 16:08
Ready Player One - https://www.imdb.com/title/tt1677720/?r ... lmg_prd_28
Nem ér, kilested a Youtube video kommentjéből. :D

giotto14
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 398

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

Béla91
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Béla91 »

Sziasztok! Megtudnátok mondani a videóban lévő film címét?

youtu.be/abmCGsEr8Ug

A szerencse nem véletlen. /Batman c. film/

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

robi20064 írta:
2020.04.21., kedd 21:15
Elvileg az elso ketto az "eredeti". Utana vette meg a Netflix es lett nagyon nepszeru. Aztan berendeltek a 3-4 evadot es a minoseg mar nem lett ugyan olyan :(
Az első két rész az eredeti,igen.Mondjuk az annyira jól sikerült, hogy azt nehéz volt megismételni ,plusz az egyik fő szál már nem volt ott és nem is sikerült helyettesíteni.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tonee73 írta:
2020.04.21., kedd 19:46
Hifilala írta:
2020.04.21., kedd 17:19

Ma én is végeztem a negyedik évaddal.Még mindíg jó,de azért az első kettő ütősebb volt.
Pontosan, csak nem akartam neked elspoilerezni idő előtt.Ettől függetlenül szerintem még bőven nézhető volt a 3.-4. évad is.
Ha a két évad egyben lett volna ,kevesebb visszatekintéssel és zenével ,akkor pörgősebb lett volna.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”