Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a moziról, házimoziról

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Re: Általában a moziról, házimoziról

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

MGMART írta:
2020.02.26., szer. 09:18
Sajnos egyre többen döntenek úgy, hogy befejezik a fórumozást, amit meg tudok érteni.
Nemrég kérte Lemmy a törlését a hozzászólásaival együtt, hála egy személyeskedő fórumosnak.Huszti Zsolt a Heed Audio-tól szállt ki. Dragonweed fórumtársunk is majdnem bedobta a törülközőt és még sorolhatnám....
Meglátásom szerint elég rossz irányt vettek a dolgok amivel együtt fog járni, hogy sok régi aktív fórumos befejezi.
Őszintén nekem sem sok kedvem van az elmúlt időszak történései után sem szakmai, sem ajánló témában bármit írni.
Közel 5 éve vagyok itt a fórumon, régen is voltak súrlódások, de eldurvult kicsit a hangnem és kicsit két pártra szakadt a csapat.Van az úgy, hogy az embernek más irányt vesz az élete és ezért nem fórumozik tovább.Minden esetre nem túl barátságos a légkör.
Dragonweed egy nagyon jó szakember hatalmas tudással,nekem személy szerint sokat segített.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Az nem tűnt fel, hogy eladta a moziszettjét? Ment a komplett Elac szettje is az apróra a törlése előtt. Lemmy régebben legalább vicces volt. Újabban csak a káromkodás meg a trollkodás ment. Valami megváltozott nála,és az okokról nem tudunk. Szóval felesleges bármelyik fórumtagra fogni a távozását, mert nagy eséllyel más dolog áll a háttérben.

skyplanet

Hozzászólás Szerző: skyplanet »

cbc.gif
cbc.gif (869.37 KiB) Megtekintve 1234 alkalommal
Lemmy! :goodluck:

Ha egyesek mindenkit kigolyóznak a fórumról. A végén mi marad!
Saját golyóival fognak játszani. 36_1_10.gif

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Lemmynek hónapok óta nem volt értelmes hozzászólása nagyon csekély kivétellel, csak folyamatos trollkodás, 2 szavas hozzászólásokban én aztán nagyon megmondom a tutit stb. A "személyeskedő fórumosnak" 100% igaza volt. A törlésének oka egyébként elég nagy valószínűséggel egyáltalán nem ez volt.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Sajnos egyre többen döntenek úgy, hogy befejezik a fórumozást, amit meg tudok érteni.
Nemrég kérte Lemmy a törlését a hozzászólásaival együtt, hála egy személyeskedő fórumosnak.Huszti Zsolt a Heed Audio-tól szállt ki. Dragonweed fórumtársunk is majdnem bedobta a törülközőt és még sorolhatnám....
Meglátásom szerint elég rossz irányt vettek a dolgok amivel együtt fog járni, hogy sok régi aktív fórumos befejezi.
Őszintén nekem sem sok kedvem van az elmúlt időszak történései után sem szakmai, sem ajánló témában bármit írni.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Hifilala írta:
2020.02.25., kedd 21:55
lehet ő is összerakta amit akart és most élvezi.
Legyen úgy, kívánom Neki!

De nem hinném hogy innen fúj a szél. Attól még maradhat aktív valaki a fórumon hogy elégedett a rendszerével.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Fish írta:
2020.02.25., kedd 20:38
Hifilala írta:
2020.02.25., kedd 09:56
Gondoltam ide írok,mert látom, hogy Tonyka bezárta a topicját. Sajnos ez van, az okokat ő tudja,de biztos hiányozni fognak az írásai és remélem ,hogy egy kis pihenő után visszatér!
Sajnos nem fog! sad.gif :angry:
Ez nagyon szomorú.Változnak a dolgok,lehet ő is összerakta amit akart és most élvezi.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Hifilala írta:
2020.02.25., kedd 09:56
Gondoltam ide írok,mert látom, hogy Tonyka bezárta a topicját. Sajnos ez van, az okokat ő tudja,de biztos hiányozni fognak az írásai és remélem ,hogy egy kis pihenő után visszatér!
Sajnos nem fog! sad.gif :angry:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Cutler írta:
2020.02.22., szomb. 16:43

Sanyi!
Ki kell, hogy ábránditsalak, mert én sem rövid beharangozót nem tervezek írni, se hosszabbat🤷‍♂️
Talán Hiccusz...
Kár! Tavaly is jó volt olvasni hogy Neked hogy tetszett, melyiket milyennek találtad, mi volt a tetszési sorrended a szobák közt, stb. Hiccusz majd remélhetőleg megosztja az Ő véleményét.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1492

Hozzászólás Szerző: Cutler »

TSanyi írta:
2020.02.22., szomb. 08:49
Az idei ISE-ről nem írtatok beszámolót. Legalább egy rövid beharangozót osszatok meg ha a hosszabb bezsámolóval még nem keszültetek el!
Sanyi!
Ki kell, hogy ábránditsalak, mert én sem rövid beharangozót nem tervezek írni, se hosszabbat🤷‍♂️
Talán Hiccusz...

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Az idei ISE-ről nem írtatok beszámolót. Legalább egy rövid beharangozót osszatok meg ha a hosszabb bezsámolóval még nem keszültetek el!

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

phyton71 írta:
2020.01.30., csüt. 23:18
Cutler írta:
2020.01.30., csüt. 23:08
Nyami ;peace;
Megfüleljük :rolleyes:
Hol?
ISE-n

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

csacsumicsa írta:
2020.01.31., pén. 08:47
TSanyi írta:
2020.01.25., szomb. 09:11
Vaktezsttel el lehetne. Már csak egy megbízhatő ceremóniamester kell hozzá aki nem súgja meg a sorrendet! :kapdelm:
Nem kell hozzá semmi a különbség egyértelmű a hangban. Két teljesen más hangkarakter a DD 18 lágyabb mélyet ad DIY 18 pedig egy feszes kemény mély olyan igazi mozis oda ba..ós! A véleményem szerint a kettő kombinációja már komoly hangot produkál.
Ezen a fórumon ne mond azt, hogy mozis, mert az itt szitokszónak számít. :D

csacsumicsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: csacsumicsa »

TSanyi írta:
2020.01.25., szomb. 09:11
Vaktezsttel el lehetne. Már csak egy megbízhatő ceremóniamester kell hozzá aki nem súgja meg a sorrendet! :kapdelm:
Nem kell hozzá semmi a különbség egyértelmű a hangban. Két teljesen más hangkarakter a DD 18 lágyabb mélyet ad DIY 18 pedig egy feszes kemény mély olyan igazi mozis oda ba..ós! A véleményem szerint a kettő kombinációja már komoly hangot produkál.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Cutler írta:
2020.01.30., csüt. 23:08
Nyami ;peace;
Hol?
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Nyami ;peace;

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Ma bukkantam erre:
Kép

Elvileg innen van az idézet: cinema_calibration_tech_report.pdf
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DeLorean írta:
2020.01.25., szomb. 11:53
Hifilala írta:
2020.01.25., szomb. 10:54
Természetesen a tesztet úgy lenne érdemes csinálni, hogy ne legyenek láthatóak a subok. Nem versenyre gondoltam igazán, hanem összevetésre.Ha verseny lenne akkor valamelyik tábor mondaná, hogy ugye-ugye!
Az összevetés már önmagában verseny.
Te magadat besorolod valamelyik táborba és aszerint mondasz itt véleményt? gondolkodik.gif

El kellene felejteni ezt a táboros marhaságot!
Az én esetem egyszerű.A max hangnyomás 90dB amikor mozizunk,tehát nincs szükségem nagy teljesítményre.Sub még nem koppant fel nálam a nappaliban.A méret fontos tényező,ezért szóba sem jöhet egy nagy batár.A másik oldal a minőség és itt azt gondolom kilóg a lóláb.Hifi subon belül is van jelentős eltérés.Régebben nagy Yamaha subot használtam nagy megelégedéssel és amikor volt szerencsém egy Dynaudio contur subra cserélni,akkor egyből érezhető volt a különbség,ahogy belesimult a rendszerbe.Teljesítményben nem volt gond a Yamahával,sőt rengeteg vásárló imádta a demószobában,de ezekben a finomságokban már nem volt versenyben.Kb olyan,mint amikor Nemtomm volt nálad.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

.Nem lehet betenni egy bejegyzes törlő gombot? gondolkodik.gif Igy a duplázast törölhetnénk.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Lehet naivitás, de en hiszek abban hogy sokan a tapasztaltak alapján mondana vélemenyt akár még ha látja is a subokat.
Én részemről tényleg az eredményre lennék kíváncsi. Ez alapján dönthetné el az ember hogy számára melyik a szimpatikus.

Bár azért a szoba is befolyásolhatja valószínű az eredményt.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Ez csak tipp, de tényleg nem hiszem, hogy itt bárki attól függően ítélne meg egy ilyen tesztet, hogy mi van otthon, vagy melyik "táborhoz" tartozik.
Vagy igen? gondolkodik.gif
[/quote]

Érdekes dolgok ezek.
Állítólag az emberi agy csak a szaglásunkat nem "dolgozza át" az összes többi érzékszervünk módosításokon és korrekción esik át és jut el a tudatunkba.Így már ebben a tuningolt formában kerül terítékre és végleges feldolgozásra,amelyből ezután lesz az úgynevezett vélemény.
Nem egyformán látunk,hallunk és érzékelünk dolgokat a gondolkodásról már nem is beszélve.
Ami sokszor egyáltalán nem baj. Az már más kérdés,hogy erről ki és hogyan vélekedik és főképpen miért.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2020.01.25., szomb. 10:43
-KP- írta:
2020.01.25., szomb. 10:37
Nagyon nem mindegy milyen pro lenne a dd18 mellé téve...
A hangnyomás dolog persze fontos, de én azért nem annak alapján ítélném meg őket.
Ezek a táblázatok, mérések sokan nem jelentenek.

A KCS szubnál sem érdekelnek ezek. Az összhatás jobb nálam, mint az eddigiek. A többi nem érdekes számomra.
:smile32:
Természetesen a hangnyomás érték önmagában tényleg csak egy adat, bár fontos adat. Viszont pontosan leolvasható, hogy a Velo még tisztességesen szól 16hz-en is, több mozis pro meg már 20hz-en elmarad. Akinek a 16-20hz a fétise, annak biztosan nyerő lenne a Velo. Ha több nem, ennyi leolvasható az adatokból. De az általam legutolsó ismert ára 6000 dolcsi per darab. Szóval ez is kevesek játéka lesz.

De pl. a BMS vagy a Dayton elverik a Velo-t hangnyomásban alul is. De ezeket építeni kell, ezzel se sokan fognak vesződni. Viszont pár százezerből kihozható.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Természetesen a tesztet úgy lenne érdemes csinálni, hogy ne legyenek láthatóak a subok. Nem versenyre gondoltam igazán, hanem összevetésre.Ha verseny lenne akkor valamelyik tábor mondaná, hogy ugye-ugye!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”