Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pro Cinema az otthonunkban
Re: Pro Cinema az otthonunkban
Lehetne valóban nyitni,ott lehetne észérvekkel,mérésekkel,dokumentációkkal megspékelve beszélgetni,meghagyva ezt a fórumot a valóban Pro Cinema hangteknikát használók játszóterének.Sok félreértés elkerülhető lenne.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Így van, nem kell összehasonlítani. De látjuk hogy van némi metszet, sok esetben a doboz geometriája és annak kidolgozottsága (hiszen a cinema cuccokat nem nagyon kell védeni a nézőktől) amiben eltérnek. De ez pont elég is. És emiatt pl (egyelőre) azok veszik akik tényleg komolyan gondolják.DeLorean írta: ↑2019.11.30., szomb. 10:20
Igen, ez a KCS-re vonatkozik.
Valóban D.A.S. Audio.
A DAS ugyanazzal a hangszóróval szerelt PA szubjával össze lehetne vetni.
De minek? Igazából valóban ezek számítanának valamit?
Nekem az számít, hogy két Martin Logan 1500X, SVS 4000, REL, Velodyne, Paradigm, Klipsch szubokat cseréltek le itt fórumosok akár KCS, akár JBL pro cinema szubra és MINDENKI!!!! azóta is nagy örömmel használja.
Olyan fórumos is vett, aki pedig moziszobákat épít, a Forbes magazinban is szerepelt a cég és otthon JBL pro cuccot használ.
![]()
Jó lenne hallani az IMAX szubokról is! Remélem hamarosan beüzemeli már a tulaj!
![]()
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 735
Ez hangszóró tervezési kérdés, ha utána keresel a neten, akkor ezt találod:
Ezt pedig Ricci/data-bass írta a BMS 18n862-ről:bill fitzmaurice:
While high THD is heard in the upper end of the passband, the source is usually the lower end. It's mainly about xmax. Once that's reached in the lows additional power applied doesn't give more output in the lows, but it does give more output in the highs. The result is the same clipped waveform, and therefore high THD, that results when the output capacity of the electronics is exceeded. Therefore you'll get the lowest THD from woofers when you make sure that xmax is not reached, let alone exceeded, at the levels you intend to run the driver at. The next main contributor to high THD is cone breakup, so you want to cross over well below where that occurs.
This is one of the best all around bass drivers I've found yet. It's got enough displacement to legitimately reproduce the low stuff, it is quite efficient and doesn't require much more than a 1kw amp to get most of its performance, its coil will handle that much amp all day long without breaking a sweat. It is rugged and immune to bottoming for the most part, with good overload characteristics, it has very low distortion thanks to the triple shorting rings and it has an excellent top end that can easily be used up into the 450Hz range or wherever you want to cross it over to control your dispersion pattern hand off to your mid driver up top. Did I mention it weighs less than 24lbs?
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Nem vitatkozni akarok,csak diszkósnak nevezted,de ilyen igazán nincs.Ezek inkább PA dolgok,hangoskodni lehet velük.A mozis vonalat értem,korábban tisztáztuk.Annak külön örülök,hogy megtaláltad az igazi subot.A te nappalidba kell is a teljesítmény.
Képek alapján D.A.S Audio, vagy ugyanazon gyártótól vásárolnak. Rádásul a C118 (?) ban is fellelhető S1846 két kosárral is készült, mindkettő fellelhető szinén a DAS kínálatában. Ettől még persze lehet hogy egyedi igények szerint készült bár amennyi pro woofer van...
Viszont akármi is van benne én is kedvet kaptam kipróbálni itthon.
Viszont akármi is van benne én is kedvet kaptam kipróbálni itthon.
Mi az,hogy diszkós sub? Szerintem PA(public address) van.Javítsatok ki,ha tévedek.Sajnos a jó hangszóró drága,ezen nem lehet segíteni.DeLorean írta: ↑2019.11.30., szomb. 09:21Ha komolyan érdekel, kérdezd meg mondjuk a KCS-től.
Biztosan leírják neked, hogy mit használtak a gyártáskor, ezt milyen megfontolásból tették és összehasonlították-e diszkós szubokkal az eredményt.
Ez lehet a JBL Synthesis is, vagy a Krix, vagy más.
Biztosan megválaszolják neked.
Ha megvan a válasz, nyugodtan másold be ide - én is kíváncsi vagyok!
![]()
Paraméterek határozzák meg egy beépített hangsugárzó jósági tényezőit,ezen nincs mit vitatni,legyen ez PA,diszkós,vagy bármi a világon létező hangsugárzó. 
Jobb hangot ha beleszakadsz sem tudsz kihozni az adott paraméterű driverből.
Jobb hangot ha beleszakadsz sem tudsz kihozni az adott paraméterű driverből.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára phyton71 2019.11.30., szomb. 10:02-kor.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Ne viccelj, tartás is van a világon.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Mitől? Nagy doboz, nagy driver, nagy teljesítmény, nagy helység megtöltése hanggal, a hordozó füleket, és az esetleges filc borítást leszámítva nem látok érdemi különbséget.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- Quetz
- Beköltözött

Én inkább használnék REW teszt hangokat. Fileba is lehet menteni őket, és a jelszintet is megadhatjuk.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
40 rongyért recska- itt pozitívnak értelmezem.
Látod Lemmy9, most gondold el hogy a normális pro subok ár/érték arányban, hangminőségben mit tudhatnak... ezért voltok oly soka odáig meg vissza.
Látod Lemmy9, most gondold el hogy a normális pro subok ár/érték arányban, hangminőségben mit tudhatnak... ezért voltok oly soka odáig meg vissza.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1699
Lemmy, először járasd be rendesen. Néhány óra az kb. recska. Azt meg tudod mondani milyen mélyre megy le? Tudnál lejátszani 20,25,30,35hz-es teszthangokat youtuberól?
- Quetz
- Beköltözött

Még egy apróság, amire érdemes odafigyelni. A minidsp alapból konfigurált crossoverrel érkezik. Végigmentem az összes PEQ/Crossover beállításon és kitöröltem mindet, majd beállítottam a compressort és az lpf/hpf szűrőket. Ezek után referencia hangerőn maximum a -10dB led világított a crown-on. Teszteléshez Aquaman, WOTW, RP1 jeleneteket használtam. Nem is merek belegondolni, milyen torturának vetettem eddig alá a BMS-eket, ahogy az Audyssey próbálta őket működésre bírni. Mindenesetre túlélték.
- -KP-
- V.I.P.

- -KP-
- V.I.P.

De miért a 15-öst vetted? Egy tizessel lett volna több a 18-as. Nem a világ vége...
Cinema X Curve lényege az, hogy 2khz-től fokozatosan csökkentik a magasak intenzitását.

"The X-Curve is named from eXtended range curve and is defined by ISO Bulletin 2969, although the more correct term is 'eXperimental', since that is exactly what it was in the beginning. It is intended to provide compensation for the fact that sound in a reverberant environment sounds louder than under anechoic (no echoes) conditions. While there are different compensation factors intended to be applied to rooms of different sizes (the standard curve is for a 500 seat auditorium), this doesn't happen. The CP650 processor has no facility to select room size, and the installer is expected to make the response fit the curve regardless of room dimensions. I think that after about 40 years it's fair to say that the experiment has failed and should be terminated."
- -KP-
- V.I.P.

Őszinte leszek, én se várok sokat a sztereótól. De kíváncsiságból kipróbálom.
Cinema X Curve lényege az, hogy 2khz-től fokozatosan csökkentik a magasak intenzitását.

"The X-Curve is named from eXtended range curve and is defined by ISO Bulletin 2969, although the more correct term is 'eXperimental', since that is exactly what it was in the beginning. It is intended to provide compensation for the fact that sound in a reverberant environment sounds louder than under anechoic (no echoes) conditions. While there are different compensation factors intended to be applied to rooms of different sizes (the standard curve is for a 500 seat auditorium), this doesn't happen. The CP650 processor has no facility to select room size, and the installer is expected to make the response fit the curve regardless of room dimensions. I think that after about 40 years it's fair to say that the experiment has failed and should be terminated."
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 83
Mi jön az MRX500 helyett ha nem titok?Szimpatikus hozzáállás a tesztelgetés. 
- -KP-
- V.I.P.

Beléptem én is a pro tulajok táborába. Egyelőre a surround oldalt "támadtam be", az újabb KCS SR10A típussal. Ezen már hátul van egy kapcsoló alap állás a cinema x curve és van mellette egy flat állás is. Így szépen flat állásban kötöttem be őket. Meglepően jól együtt dolgoznak a Loganekkel, abszolút nem számítottam erre. Most már gyakorlatilag oldalról és hátulról is teljes értékű, erőtől duzzadó hang jön, ami ha kell tud finom is lenni. Jövő héten kipróbálok kettőt majd sztereón. Nyilván nem ezért vettem őket,és nem is várok tőlük csodát, csak egyszerűen kíváncsi vagyok. Egyszerűen szeretem tesztelgetni a holmijaim és ki is szoktam próbálni mindent mindenen, hogy tudjam hol van a limit. Sajna banándugót nem tudok beletuszkolni és perpillanat nincs kedvem szétkábelezni mindent. Jövő héten meg majd jön egy új jövevény az MRX500 helyére, ami miatt meg majd mindenképp át kell kábelezzek mindent, ráérek akkor megejteni a próbát.
Maga a hangfal amúgy hatalmas, igazi elnyűhetetlen, elpusztíthatatlan érzést ad. De ez a méret ... Ahogy Krisztián írta korábban, nem kicsi, ellenben nagy. Kép nem adja vissza igazán jól. Az is más, mikor bemegyek egy dedikált szobába ahol falra van téve, akkor még ha rá is csodálkozik az ember, természetesnek veszi, hogy igen ott van, és nagy. De az igazi wtf érzés akkor jött, mikor a régi megszokott méretű hangfalak helyére kerülnek ezek. Elég fura látvány a 4 darab ilyen méretű surround sugárzó a korábbiakban megszokotthoz képest. Eltartott pár napig mire nem jött rám a röhögés, rápillantva a hangfalakra. Ez már a betegség egy foka
Maga a hangfal amúgy hatalmas, igazi elnyűhetetlen, elpusztíthatatlan érzést ad. De ez a méret ... Ahogy Krisztián írta korábban, nem kicsi, ellenben nagy. Kép nem adja vissza igazán jól. Az is más, mikor bemegyek egy dedikált szobába ahol falra van téve, akkor még ha rá is csodálkozik az ember, természetesnek veszi, hogy igen ott van, és nagy. De az igazi wtf érzés akkor jött, mikor a régi megszokott méretű hangfalak helyére kerülnek ezek. Elég fura látvány a 4 darab ilyen méretű surround sugárzó a korábbiakban megszokotthoz képest. Eltartott pár napig mire nem jött rám a röhögés, rápillantva a hangfalakra. Ez már a betegség egy foka

- -KP-
- V.I.P.

Nem trollkodásnak szántam de nálam is kettő szub van már nagyon régóta
"Az igazi barát szemből támad."
- -KP-
- V.I.P.

Hiába álcázod poénkodásnak a trollkodást, 2 szubsugárzó általában jobb szokott lenni, mint egy. Feltételezve, hogy megfelelően el lehet helyezni őket.