Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
Köszönöm a segítséget
Mivel ez az első erősítőm, jobb szeretnék újjat venni Aztán majd ha fejlesztgetek, majd használtban utazok
Még nem nagyon értek a dolgokhoz és 60 ezret azért megfontolva kell elkölteni, ezért volt a sok láma kérdés
Szóval marad a Yamaha 550-es újonnan 62-ért.
TV: Samsung 50" Full HD plazma; AVR: Pioneer VSX-924; DVD: Panasonic S47; Video: Aiwa HV-FX 7700;
Front: Triangle Altea EX - Audiolink 4; Center: Dali Concept Center; Rear: Dali Concept 1; Rear állvány: Galgahang 1011
NAS: Zyxel NSA-325 V2 / 3,5 TB;
Front: Triangle Altea EX - Audiolink 4; Center: Dali Concept Center; Rear: Dali Concept 1; Rear állvány: Galgahang 1011
-
Vendég
Ez biztató, szóval akkor tényleg jobb lehet az 550-es minősége, mint a 457-esnek, hiába tavalyi modell? A wattokat nem nagyon nézem Remélem, mégiscsak egy sorozattal feljebb van.
Ha Yamaha-zni akarsz én 630-at vagy 640-et vennék.
Vagy Kacsento Denon 1705-öse is jó amennyiért árulja.
Ez biztató, szóval akkor tényleg jobb lehet az 550-es minősége, mint a 457-esnek, hiába tavalyi modell? A wattokat nem nagyon nézem Remélem, mégiscsak egy sorozattal feljebb van.
A nagyobb Yamahát válaszd!
Minden tulajdonságában jobb a kisebbnél.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Régebben én is ezzel a hozzáállással vettem "csak" 440-eset. Az 540-es sokkal jobb volt, hiába csak +5 watt!
Ez biztató, szóval akkor tényleg jobb lehet az 550-es minősége, mint a 457-esnek, hiába tavalyi modell? A wattokat nem nagyon nézem
Remélem, mégiscsak egy sorozattal feljebb van.
TV: Samsung 50" Full HD plazma; AVR: Pioneer VSX-924; DVD: Panasonic S47; Video: Aiwa HV-FX 7700;
-
Vendég
ha jól tudom, csak a + 5 watt a különbség, meg 1-2 csati....
Ez a fajta különbségtétel a helytelen!
Régebben én is ezzel a hozzáállással vettem "csak" 440-eset. Az 540-es sokkal jobb volt, hiába csak +5 watt!
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 715
Hoppá, találtam még Yamaha RXV-550-est (tavalyi modell) 62-ért újonnan, szóval úgy néz ki O˝ lesz a nyertes. Azért csak jobb mint az idei 457-es, nem?
Köszi
ha jól tudom, csak a + 5 watt a különbség, meg 1-2 csati....
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Hoppá, találtam még Yamaha RXV-550-est (tavalyi modell) 62-ért újonnan, szóval úgy néz ki Ő lesz a nyertes.
Azért csak jobb mint az idei 457-es, nem?
Köszi
Ok, köszönöm a tanácsot. Akkor a Yamaha lesz
Mindenhol úgy olvastam hogy ebben az árkategóriában (60-70ezer) az egyik legjobb, főleg mozira. Na majd kiderül
Azért még figyelem a használtcucc topikot, hátha beesik valami jó vétel...
Kösz
Sziasztok.
Még mindig nem sikerült döntenem erősítő vásárlás ügyében
Sajnos a tavalyi Yamaha 450-es erősítőt már sehol nem lehet kapni, csak az idei van a 457-es. Viszont bekerült a képbe még egy erősítő hasonló áron:
Pioneer VSX-D-515. Ha leginkább házimozira használnám, melyiket ajánljátok?
Sajnos a keret véges
Tehát: Yamaha 457 vagy Pioneer VSX-D 515?
Köszi
Házimozira csakis a Yamahát ajánlanám a 2 közül, hangban és tudásban is jobb.
A kis Pio zenére is elég vérszegény, bár ez már ízlés dolga is.
Ne bánkódj, hogy 450 helyett 457 van, nem rosszabb semmivel (sőt).
Nem akarsz inkább használt erősítőt venni? Kb ennyi pénzért magasabb kategóriás cuccokat nézhetnél magadnak.
Talán, de használt cuccokat inkább csak ismerőstöktől vennék szívesen, de ott meg sajna most épp nincs eladó erősítő. Mondjuk ha valaki tud itt valami jó kis eladó (esetleg még garis) gépet, akkor szóljon.
Már régóta szeretnék venni erősítőt, és most végre Október elején össze is fog jönni, szóval már használtat keresgélni sincs sok időm Már be vagyok zsongva
Szóval ha végül új lesz, akkor melyik márkát támogassam Pioneer vagy Yamaha?
Köszönöm
Nem akarsz inkább használt erősítőt venni? Kb ennyi pénzért magasabb kategóriás cuccokat nézhetnél magadnak.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Sziasztok.
Még mindig nem sikerült döntenem erősítő vásárlás ügyében
Sajnos a tavalyi Yamaha 450-es erősítőt már sehol nem lehet kapni, csak az idei van a 457-es. Viszont bekerült a képbe még egy erősítő hasonló áron:
Pioneer VSX-D-515. Ha leginkább házimozira használnám, melyiket ajánljátok?
Sajnos a keret véges
Tehát: Yamaha 457 vagy Pioneer VSX-D 515?
Köszi
Valószínűleg arra gondolt, hogy ilyenkor a bootloadert is újra kell irni, ahhoz meg kábel meg szakszervíz kell.
Akkor tényleg nincs semmi gond, csak a készülékre költött zseton a másfélszeresére ugrik.
Valószínűleg arra gondolt, hogy ilyenkor a bootloadert is újra kell irni, ahhoz meg kábel meg szakszervíz kell.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Nincs ezzel semmi gáz.
Tíz perc alatt meg lehet a felirat nagyságot változtatni.
Kábelről simán lehet frissíteni ha elszáll, ez sem gáz.
Miről beszéltek Ti? -> Speier fórum (!)
A mediatek-es lejátszók meg vannak ilyen szempontból fejtve (!) ..már rég ..
Én nem tudtam róla hogy van már 585-höz firmware, vagy Te miről beszélsz?
Milyen kábel?
Soros?
Vagy Te miről beszélsz?
Mert ha megbontja a házat akkor megintcsak elszáll a gari.
No persze mindez elvileg....
Ha regisztráltan okoskodnál írtam volna mást is.
-
Vendég
Sziasztok! Ismét köszönöm a gyors válaszokat Döntöttem a pioneer 585-öst fogom megvenni ugy kb. 3 hét múlva, nincs olyan sok feliratos divxes filmem. A dvd feliratokat meg ha jól kezeli akkor semmi baj nincs a lejátszóval max majd késöbb ha kijön firmwire a feliratokra azt felrakom.
Egyébként egész jó áron van a lejátszó a Avplanetnél és a netdepoban is és ezeknek van üzletük is, mert az online vásárlásokban nem igazán bizok. Egyébként azért érdekelt ennyire a képarány állitás mert ugye nekem két 72cms nem szélesvásznu tvm van és nem tom azokkon nem nagyon idesesitő e hogy két nagy fekete csik közé van szoritva a film.
És még valami ha majd idövel kell frissiteni a firmwirt akkor nem fog valami elcseszödni amit már csak a szerviz javit meg? Mert olvastam hogy ekkor szoktak hibák fellépni.
Ha bármilyen firmwareval frissited, és pont jön egy áramszünet mielőtt befejezi a lejátszó a frissitést teljesen, akkor valszeg kuka, és szerintem gari is ugrik.
Na de ennek azért elég kicsi az esélye.
Ha betartod a firmware frissités lépéseit, akkor nem lehet nagy gáz.
Nincs ezzel semmi gáz.
Tíz perc alatt meg lehet a felirat nagyságot változtatni.
Kábelről simán lehet frissíteni ha elszáll, ez sem gáz.
Miről beszéltek Ti? -> Speier fórum (!)
A mediatek-es lejátszók meg vannak ilyen szempontból fejtve (!) ..már rég ..
Sziasztok! Ismét köszönöm a gyors válaszokat Döntöttem a pioneer 585-öst fogom megvenni ugy kb. 3 hét múlva, nincs olyan sok feliratos divxes filmem. A dvd feliratokat meg ha jól kezeli akkor semmi baj nincs a lejátszóval max majd késöbb ha kijön firmwire a feliratokra azt felrakom.
Egyébként egész jó áron van a lejátszó a Avplanetnél és a netdepoban is és ezeknek van üzletük is, mert az online vásárlásokban nem igazán bizok. Egyébként azért érdekelt ennyire a képarány állitás mert ugye nekem két 72cms nem szélesvásznu tvm van és nem tom azokkon nem nagyon idesesitő e hogy két nagy fekete csik közé van szoritva a film.
És még valami ha majd idövel kell frissiteni a firmwirt akkor nem fog valami elcseszödni amit már csak a szerviz javit meg? Mert olvastam hogy ekkor szoktak hibák fellépni.
Ha bármilyen firmwareval frissited, és pont jön egy áramszünet mielőtt befejezi a lejátszó a frissitést teljesen, akkor valszeg kuka, és szerintem gari is ugrik.
Na de ennek azért elég kicsi az esélye.
Ha betartod a firmware frissités lépéseit, akkor nem lehet nagy gáz.
Sziasztok! Ismét köszönöm a gyors válaszokat
Döntöttem a pioneer 585-öst fogom megvenni ugy kb. 3 hét múlva, nincs olyan sok feliratos divxes filmem. A dvd feliratokat meg ha jól kezeli akkor semmi baj nincs a lejátszóval max majd késöbb ha kijön firmwire a feliratokra azt felrakom.
- GTomi
- V.I.P.

És még valami az 575-ös állitolag a 4:3-as filmekböl levág kb. 1cmt ez igaz? Az 585-ös is ilyen? Nem tul zavaró?
az eredeti 4:3 képbôl vág le?egy 16:9 kép esetén, ha átállitod, akkor kb 1/3 kép hiányzik.
da majd meglátod
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
a 16:9bôl "készült" 4:3 P/S képet a lejáccód csak akkor tudja "megcsinálni", ha lemez is támogatja ezt a lehetôséget.nem minden esetben a lejáccó a "ludas"
de miért akarod a 16:9 képet 4:3 képpé "változtatni" ? a lényeg szvsz, pont ez, hogy csonkitatlanul, illetve 16:9 tévére optimalizált képet kapsz...
Majd rájön otthon magának, hogy milyen beállítás tetszik neki. Ezt úgysem lehet rábeszélni.
- GTomi
- V.I.P.

És még valami: irtátok hogy a 16:9-es képarány csak komoly kompromiszumokkal lehet 4:3-sá tenni mik ezek a kompromisszumok? És a pioneerekben van egy olyan funkcio hogy képarány kezelés ez nem erre való?
a 16:9bôl "készült" 4:3 P/S képet a lejáccód csak akkor tudja "megcsinálni", ha lemez is támogatja ezt a lehetôséget.nem minden esetben a lejáccó a "ludas"
de miért akarod a 16:9 képet 4:3 képpé "változtatni" ? a lényeg szvsz, pont ez, hogy csonkitatlanul, illetve 16:9 tévére optimalizált képet kapsz...
Ufff, elöször is köszi hogy segítesz. Viszont most az s97-el kapcsolatban egy kicsit (inkább nagyon) elbizonytalanítottál. Igazából más fórumokon erröl olvastam a legtöbb pozitív kritikát.
Ó, félre értettél
Nem arra céloztam, hogy az S97 nem jó lejátszó, egészen biztosan kiváló. Az egészet arra válaszolva írtam, hogy a másik kettőről (Denon 1910 és a másik) olvastál rossz kritikákat. Azért írtam, mert rossz kritikát egyszerű írni, nem kell más, mint kifogni egy olyan helyzetet, mint én, egy vagy hardverproblémás vagy rosszul beállított példányt. És máris ott a rossz kritika akár a legjobb lejátszóról is.
Szóval a felsorolt lejátszókból - beleértve az S97-et is - én már nem a kritikák alapján választanék, hanem megsasolnám valahol a képét, utána pedig sok más saját szempontot (nekem hasznos plusz szolgáltatások, kinézet, méret, ár, szín, távirányító, stb.) figyelembe véve döntenék.
Köszönöm a gyors segitségeteket!Végülis a két pioneer 575 és 585 között gondolkodom szerintetek melyik a jobb melyiket vegyem? Végig olvstam egy 575-ös forumot amiben már a firewire frissitéssekkel minden lejátszható, azt nem tom hogy a 585-ös is mindent formátumot lejátszik e?
És még valami: irtátok hogy a 16:9-es képarány csak komoly kompromiszumokkal lehet 4:3-sá tenni mik ezek a kompromisszumok? És a pioneerekben van egy olyan funkcio hogy képarány kezelés ez nem erre való?
Jelentős különbség nincs, mindössze dizájnban.
Ha fontos a divx, akkor 575, csak nem tudom kapsz e még valahol, ugyanis kifutott modell.
Az 575-ön a módosított firmwareval a divx is ok, a felirat méret is rendben.
Az 585-re még nincs módosított firmware, és kérdés, hogy lesz-e valamikor és ha igen mikor. Idővel biztos, de a gyári firmwareval borzasztó picik a feliratok.
Szvsz nézhetetlennek minősíteném, én igaz csak a 2850-est láttam élőben de gondolom a firmware ugyanaz és marha pici volt a felirat.
Ha fontos a divx én az 575-öst mondanám, próbálj meg keresni hátha van még valahol beragadt készlet. Állítólag a mammut saturnban van még 47 ezerért pár darab.
És még valami az 575-ös állitolag a 4:3-as filmekböl levág kb. 1cmt ez igaz? Az 585-ös is ilyen? Nem tul zavaró?
Szélesvásznú filmeket csak levágással lehet 4:3-as tévén teljes képernyőre kitenni. Így csinálják a tévéadók is, már ha nézel filmet tévén.
Nagyobb trükköt a lejátszók sem tudnak. Belenagyítanak a képbe valamennyit, a széléből meg lemarad valamennyi. Ha tetszik, használod; ha nem, akkor meg jó kicsi képet nézel. Ez nem márkafüggő dolog, jobbat még nem találtak ki.