Elkészült a mozi-szobánk, és ennek kapcsán szeretnék megosztani néhány gondolatot az elmúlt pár évből, a megtett útról, a megismert emberekről, a szakmai fejlődésről én nem utolsó sorban a végeredményről.
Most azonban nem szeretném hosszúra ereszteni a mondandómat, ezért csak a végeredmény kerülne ide.
Sok mindenkinek jár a köszönet ezért, hogy elkészülhetett a szoba. A feleségemnek, mert megértett, támogatott, szabad ideje függvényében segített ebben. Édesapámnak, mert ott volt, segített, ösztönzött és hajtott engem (jó értelemben), hogy elkészüljön. Édesanyámnak, hogy nem ellenezte

És Szepinek, mert irányt mutatott, ötletet (ötleteket) adott, szakmailag és eszközök beszerzésében is segített. Elismerem, hogy a szó jó értelmében még befolyásolt is engem.
De mivel én is olyan ember vagyok, aki a lehetőségeihez képest a lehető legjobbat szereti kihozni a rendelkezésére álló forrásokból, így valószínűleg sok esetben az Ő ráhatása nélkül is nagyon hasonló választás született volna (tehát a cél nem az ő rendszerének a lemásolása volt). Bár amikor meghallottam nála először az MK-kat, leesett az állam. Nem gondoltam volna, hogy nekem egyszer akár hasonló is lesz. Lett, de ezt majd máskor.
Szóval mindenképpen nagy köszönet jár Szepinek is. Ha bárki segítségre szorulna akár szakmailag, mert elakadt, vagy nem tud valamit, nyugodtan lehet tőle kérdezni, keresni. És én ezt nem kevésszer tettem meg, de mindig jött a válasz. Telefonon, e-mail-ben, személyesen. Lehet, hogy olykor nem azt a választ kaptam, amit hallani akartam, de ez nem baj, mert Ő már bejárta előttem ezt az utat (amit így nem nekem kellett), és így könnyebben elkerülhettem a buktatókat.
Időpont tekintetében is sikerült megállapodnunk, hogy mikor lenne mindkettőnknek jó rászánni egy napot a beállításra. Viszonylag későn tudtuk elkezdeni a műveletet, mert oda is kellett érni hozzám, és Szepi azt mondta, hogy messze lakunk egymástól. Szerintem nem

Megérkezés és kis beszélgetés után kezdődött is munka: SUB helye, akusztikai „állapotfelmérés”, szoba-paraméterek feltérképezése, jellemzése; utózengési eloszlás, torzítás, hangnyomás-szintek, fázishelyzet. Közbe azért ebédelni is kellett

Meg azért a projektor is be lett lőve!
Sajnálom, hogy Szepi nem hallgatta meg a beállítások előtt a rendszert (bár szerintem azért van tapasztalata),
De amilyen végeredményt hozott a munkája, az első osztályú lett minden tekintetben. Látszik, hogy nem először követte ezt el.
Nem kevés pénz lett rászánva a projektre, de így utólag minden fillért megért!