Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Médialejátszók

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 70

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Virgil »

sziasztok!
nem vett még a forumlakók közül senki az új dune max 4K-t esetleg?
készülök rá már egy ideje, de még alig van review, vagy bármi írás róla.. a technikai részét már kívülről fújom, a használati rész érdekelne már nagyon. mennyire gyors, mennyire lehet használni az andoridos részét, kodi-t fel lehet-e rá rakni, ha igen, azt mennyire lehet customizálni, milyen a képe/hangja, stb.....
fine music & cinema: toroid power isolation->>> aurelic femto >> Vincent SV-200 & Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal & REL T5

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

dune solo + xbox táp

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: kalmi22 »

s70071 írta:
2019.03.19., kedd 21:18
kalmi22 írta:
2019.03.19., kedd 17:02
Sziasztok!

Adott zappiti one 4k hdr lejátszó!Abban szeretnék segítséget kérni,hogy lehet filmeket másolni usb c,vagy usb 3 útvonalon?
Illetve,aki épített már ki otthoni hálózatot,leírhatná,hogy csinálta,mert elakad a dolog,valami hitelesítésnél és -1 hibakódot ír ki....
Segítségeket előre is köszönöm!
Az explorerben látnod kell az usb-re rakott tárolókat. Másolás beillesztés. Ami meg van osztva a helyi hálózaton az explorerben böngészhetőnek kellene lennie.
Nem látja sajnos,de a pc se ad hangot,hogy új eszköz lett rádugva!Nem is értem,pedig ennek egyszerűnek kellene lenni...

s70071
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: s70071 »

kalmi22 írta:
2019.03.19., kedd 17:02
Sziasztok!

Adott zappiti one 4k hdr lejátszó!Abban szeretnék segítséget kérni,hogy lehet filmeket másolni usb c,vagy usb 3 útvonalon?
Illetve,aki épített már ki otthoni hálózatot,leírhatná,hogy csinálta,mert elakad a dolog,valami hitelesítésnél és -1 hibakódot ír ki....
Az explorerben látnod kell az usb-re rakott tárolókat. Másolás beillesztés. Ami meg van osztva a helyi hálózaton az explorerben böngészhetőnek kellene lennie.

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 161

Hozzászólás Szerző: heineken »

orionr írta:
2019.03.19., kedd 09:33
HImedia Q10 pro. Erről van valakinek tapasztalata?
Úgy tudom,hogy ez egy stabil gép,de jó alternatíva lehet még ebben az ársávban a Dune is.Én egy prime-ot használok kb 7 éve,semmi gondom nincs vele,..a popcornnal ellenben rendszeresen problémám akadt.

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

orionr
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: orionr »

Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy, a mostani formátumok lejátszására képes média lejátszót?
Amit most használok, az egy xtreamer prodigy. Az új nagy felbontású hangformátumú filmeknél, rendesen szaggat.
Egyelőre, egy LG fullHD projektorral használnám, de később fontos lenne a 4K tudás is. Nem akarok sokat költeni rá, így amit kinéztem az a HImedia Q10 pro. Erről van valakinek tapasztalata?

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

s70071 írta:
2019.03.15., pén. 22:11
viragok írta:
2019.03.15., pén. 17:00
kalmi22 írta:
2019.03.15., pén. 15:28
Üdv. mindenkinek!

Vettem használtan egy zappiti one 4k hdr tipusú lejátszót.
Hogy lehet beállítani új fiókhoz a TOKEN számot?A gép azt írja ki,hogy a token szám más fióknál használatban van!
Hátha más is küzdött már ilyen problémával...
Szia!
Én is így jártam sajnos, engem is érdekelne,ha van rá megoldás. leborulok.gif
Ki kell léptetni az előző tulaj regisztrációjával a token-t. Amennyiben nem áll rendelkezésre, akkor írni a supportnak. Megoldják.
Köszi!:)

s70071
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: s70071 »

viragok írta:
2019.03.15., pén. 17:00
kalmi22 írta:
Üdv. mindenkinek!

Hogy lehet beállítani új fiókhoz a TOKEN számot?A gép azt írja ki,hogy a token szám más fióknál használatban van!
Szia!
Ki kell léptetni az előző tulaj regisztrációjával a token-t. Amennyiben nem áll rendelkezésre, akkor írni a supportnak. Megoldják.

viragok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: viragok »

kalmi22 írta:
Üdv. mindenkinek!

Szia!

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Üdv. mindenkinek!

orionr
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: orionr »

Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy, a mostani formátumok lejátszására képes média lejátszót?
Amit most használok, az egy xtreamer prodigy. Az új nagy felbontású hangformátumú filmeknél, rendesen szaggat.
Egyelőre, egy LG fullHD projektorral használnám, de később fontos lenne a 4K tudás is. Nem akarok sokat költeni rá, így amit kinéztem az a HImedia Q10 pro. Erről van valakinek tapasztalata?

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

irishcream írta:
2019.03.04., hétf. 19:30
pooly73 írta:
2019.03.04., hétf. 18:59
Sziasztok
Cambridge Audio 650 BD Player.
Honnan tudom meg , hogy lejátsza-e a FLAC , és a m4a formátumú zenéket ez a lejátszó ???
FLAC formátumot nem játssza le.
https://www.avforums.com/threads/can-i- ... d.2152840/

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

pooly73 írta:
2019.03.04., hétf. 18:59
Sziasztok
Honnan tudom meg , hogy lejátsza-e a FLAC , és a m4a formátumú zenéket ez a lejátszó ???
FLAC formátumot nem játssza le.

pooly73
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: pooly73 »

Sziasztok

balinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: balinyo »

Csutka írta:
2019.01.28., hétf. 21:43
ZolaBA írta:
2019.01.28., hétf. 14:54
Szalon írta:
2019.01.28., hétf. 14:27
Dune HD Pro 4K Plus
Dune HD Max 4K
"OFF": ebben a dune-ben Relatek RTD1295 van meg 2 giga ram, ami 5 éves konstrukció és pont annyit tud mint egy Amlogic S912... ja nem, kevesebbet, mert az S912 az 8 magos a reltek meg 4. (https://www.minipcdb.com/articles/Amlog ... 3798C-V200)
Mitől lenne jobb, erősebb, szebb? :) max szoftveresen felvarrogatták. Megnézek egy 2018-as gyártású tv-t aztán a végén még kiderül, hogy erősebb ami benne van ...

Én is nézegettem mire lehetne a Minix android boxról feljebb lépni, de megvárom amíg fejlesztenek valami érdemit a gyártók, mert egyelőre a telefonomban is több a ram.

/OFF
Ez elég gáz! Ráadásul a Dune HD Ultra 4K is ezt tartalmazza.
Kár, hogy nincs újabb Sigma chip - az lenne a nyerő. A Dune Solo4K Sigma chippje nagyon jó.

:smile32:
És a Zidoo X20 / X20pro-ról van valakinek személyes tapasztalata? Én is nagyon nézegetem, a Dune Max 4k-t is, de ezek szerint ahhoz képest amennyibe kerül elég elavult a hardver... Nekem fontos lenne még az SACD ISO lejátszás...

Stifler
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Stifler »

[quote=Máté84 post_id=2344766 time=1549368072 user_id=35445]
Sziasztok!

Tudtok -e mondani olyan médialejátszót az Oppon kívül, ami (házimozi erősítő hiányában) képes arra hogy sztereóban dekódolja a Dolby True HD hangot?

Előre is köszönöm!
A Mostani DUNE HD pro lejátszóm az Pro Logicban szól az erősítőn tehát 2.0 hangod ad ki, nem néma mint a régi lejátszók

Máté84
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Máté84 »

Sziasztok!

Tudtok -e mondani olyan médialejátszót az Oppon kívül, ami (házimozi erősítő hiányában) képes arra hogy sztereóban dekódolja a Dolby True HD hangot?

Előre is köszönöm!
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Sziasztok,

Hátha másnak is van Nvidia Shield TV médialejátszója:

Olvastam, hogy mind a NETFLIX, mind az Amazon Prime kínál már filmeket, sorozatokat Dolby Atmos hanggal.
Nekem egy Marantz NR1608-as Atmos képes házimozi erősítőm van, ami egy spéci HDMI kábellel kapcsolódik a médialejátszóhoz.
Megnéztem milyen anyagok vannak fent elvileg Atmos hanggal, de eddig még nem sikerült egyiknél sem Atmos-t megszólaltatnom.

Van valakinek tippje, hogy nálunk van-e már a két szolgáltatónál Atmos hang, illetve ha van már, akkor hogy hogyan lehetne azt elérni?

Nagyon köszönöm a válaszotokat...
Blogom

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 210

Hozzászólás Szerző: t97eat »

thxfan írta:
2019.01.28., hétf. 20:01
Talán ide jobban illik ez a téma.
Használ valaki XBox konzolt média és lemez lejátszásra? Van rá Kodi is, meg egyéb médiaplayer alkalmazás is. Én próbáltam a PS4 - Denon 1713, illetve PS3-Onkyo 809 BD lejátszókkal összevetni, lemeznél semmi különbséget nem tapasztaltam képben és hangban sem, de a Sony média része nem játssza le a HD hangokat és csak FAT32-re formázott HDD-t, pendriveot kezel, emiatt nem jó.

Az XBox one X elég combosnak tűnik, alkalmas lehet ez normális minőségben 4K anyagok lejátszására ilyen paraméterekkel?
A hardver elég erős, szoftver bugok vannak (bár ez csak UHD BD-vel tesztelt):
https://youtu.be/F1Lt43-9lmY

Én azt tapasztaltam, hogy az Nvidia Shield + KODI kombó az, amin nálam még egy MKV fájl sem tudott kifogni. Képe/hangja nem rosszabb egy Oppo 203-asnál, SZVSZ

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

ZolaBA írta:
2019.01.28., hétf. 14:54
Szalon írta:
Dune HD Pro 4K Plus
Dune HD Max 4K
"OFF": ebben a dune-ben Relatek RTD1295 van meg 2 giga ram, ami 5 éves konstrukció és pont annyit tud mint egy Amlogic S912... ja nem, kevesebbet, mert az S912 az 8 magos a reltek meg 4. (https://www.minipcdb.com/articles/Amlog ... 3798C-V200)
Mitől lenne jobb, erősebb, szebb? :) max szoftveresen felvarrogatták. Megnézek egy 2018-as gyártású tv-t aztán a végén még kiderül, hogy erősebb ami benne van ...

Én is nézegettem mire lehetne a Minix android boxról feljebb lépni, de megvárom amíg fejlesztenek valami érdemit a gyártók, mert egyelőre a telefonomban is több a ram.

/OFF
Ez elég gáz! Ráadásul a Dune HD Ultra 4K is ezt tartalmazza.
Kár, hogy nincs újabb Sigma chip - az lenne a nyerő. A Dune Solo4K Sigma chippje nagyon jó.

:smile32:

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Talán ide jobban illik ez a téma.
Használ valaki XBox konzolt média és lemez lejátszásra? Van rá Kodi is, meg egyéb médiaplayer alkalmazás is. Én próbáltam a PS4 - Denon 1713, illetve PS3-Onkyo 809 BD lejátszókkal összevetni, lemeznél semmi különbséget nem tapasztaltam képben és hangban sem, de a Sony média része nem játssza le a HD hangokat és csak FAT32-re formázott HDD-t, pendriveot kezel, emiatt nem jó.

Az XBox one X elég combosnak tűnik, alkalmas lehet ez normális minőségben 4K anyagok lejátszására ilyen paraméterekkel?
Csatolmányok
x box.jpg
x box.jpg (326.62 KiB) Megtekintve 2866 alkalommal
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Szalon írta:
Dune HD Pro 4K Plus
Dune HD Max 4K

/OFF
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1615

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Jelenleg melyik médialejátszót ajánlanátok leginkább (esetleg egy rövid indoklással?) filmek - sorozatok nézéshez?

Olvasgatva az elmúlt napok-hetek beírásait, kicsit elbizonytalanodtam... képminőségre akkor most van, vagy nincs szerepe, hogy melyiket is vásárolom meg? Igazából, csak az extrák miatt kell(ene) többet fizetnem?

Ami fontos a képminőségen kívül:
Normális analóg kimenet (xlr-nek örülnék)
Feliratok kezelése (időzítés, esetleg több felirat közötti váltás)
CSAK (Synology) NAS-ról lennének streamelve a tartalmak, BD...stb lemezlejátszás nem szükséges
Legyen stabil a működése szoftveres oldalon is.
Örülnék egy esetleges IOS vezérlésnek... de nem a legfontosabb.
Csak sztereó, szóval atmos-auro...stb nem szükséges
Belső -bővíthető tárhely szintén nem számít számomra plusznak.

Epson TW9300 vetítőhöz szeretném használni.

Értékhatár: 100-200.000 Ft körül. (feleslegesen nem szeretnék többet költeni a szükségesnél)
Eddig a következőket nézegettem:
Dune HD Pro 4K Plus
Dune HD Max 4K

Egreat A10
Egreat A11

Zappiti One SE 4K HDR

Egyéb variáció még?
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

onkyo607

Hozzászólás Szerző: onkyo607 »

Mai nap úgy voltam vele kap még egy esélyt a lejátszó.
Három órán keresztül probálgattam mindent de nem lett jó.
Aztán jött xbmc teszt de sajna ott is csattogtak a hangszórók film indításakor.
De végül sikerül rájönnöm a hibára amivel orvosolható.
XBMC audio beállításokba "tartsa az audio eszközt életbe" ki kell kapcsolni!
És a hang tökéletes lett! Gyári szoftverbe ezt a funkciót beleültetnék teljesen happy lennék.
Így hát addig még nem javítják ki használom a VIDON xbmc-t. (csak a felirat elhelyezést a fekete sávba kicsit magasabbra tudnám emelni de itt meg ez a beállítás nem működik sajna.
Közbe a gyári szoftverbe találtam egy kicsi hibát: felirat csúsztatás nem működik.
Szóval alakul ez a lejátszó. ;peace;

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”