Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Re: Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tottyi »

-KP- írta:
2019.01.04., pén. 15:11
kennystyle írta:
2019.01.04., pén. 15:02
köszi, kipróbálom, már csak egy android tabletet kell előássak mert a telóm iphone arra meg nincs gizmo úgy látom
arra van jremote :) csak a gizmo ingyenes, a jremote meg fizetős :)
Szerintem megeri a penzet az a jremote, brutal jol vezerli a programot es meg olyan funkciokat huztam elo vele amit egyebkent nemtudtam, hogy van a JRiver-ben. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: Elmo »

...vagy ott van a Kodi és hozzá a Yatse app.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

kennystyle írta:
2019.01.04., pén. 15:02
köszi, kipróbálom, már csak egy android tabletet kell előássak mert a telóm iphone arra meg nincs gizmo úgy látom
arra van jremote :) csak a gizmo ingyenes, a jremote meg fizetős :)

kennystyle
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: kennystyle »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

kennystyle írta:
2019.01.04., pén. 11:37
Mivel csak proji van a szobában, szeretném, ha nem kéne bekapcsolni zenehallgatáshoz, egyéb apróságokhoz.
jRiver lejátszó + Gizmo távvezérlő valamilyen mobil eszközön

kennystyle
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: kennystyle »

Elkészült lassan de bizonytalanul a moziszobám, amiben HTPC a forrás. (win10)
Mivel csak proji van a szobában, szeretném, ha nem kéne bekapcsolni zenehallgatáshoz, egyéb apróságokhoz.

Egy távoli elérést gondoltam mobilról vagy tabletről mint megoldás. Milyen progit javasolnátok ehhez ? Vagy esetleg ha van más ötlet annak is örülök.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

hukkle írta:
2018.12.30., vas. 15:24
Sziasztok! Max Full HD filmek nézéséhez kellene zéró zajjal működő megoldás.

Használt valaki "Kínai NUC"-ot, mi a tapasztalat? Itt ennyit találtam: https://nezdmitrendelsz.blog.hu/2018/09 ... i_pc_teszt
Mivel szinte minden olcsó megoldás Kodi-t használ, szerintem érdemes ezt átnézni és innen választani valamit: START HERE - Pick the Right Kodi Box (updated Nov. 2018)
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

hukkle írta:
2018.12.30., vas. 15:24

Használt valaki "Kínai NUC"-ot, mi a tapasztalat? Itt ennyit találtam: https://nezdmitrendelsz.blog.hu/2018/09 ... i_pc_teszt
postaköltséggel vámmal áfával szorozd be az árát 1,5-el. Nem tudom úgy mennyire éri meg.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: hukkle »

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 138

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

wittao írta:
2018.12.30., vas. 13:03
A fogyasztási kérdés a hűtési oldalon is kérdéseket vethet fel, ezért számít mi az adott széria energiafelvétele. Például egy bizonyos szinten túl a passzív hűtés már szóba sem kerülhet.
A linkelt kártyán ahogy néztem van 2 venti is. A hűtést ezen felül érted? Mármint hogy a gyári nem biztos, hogy elég? Játékra, vagy kép / videó szerkesztésre nem használom a gépet, csak netezés, néha munka (excel), meg a filmnézés. Így is kérdéses lehet a hűtés?
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:
2018.12.30., vas. 11:30
ha nem sürgős én megvárnám a jövőre megjelenő Navi szériát. Fele akkora fogyasztással fogják hozni ugyanazt a teljesítményt.
Jövőre mikor jön az a kártya? És mennyiért? Egy évet nem szívesen várnék, de 1-2 hónap oké.
Én amúgy ezt néztem ki: https://www.pcx.hu/sapphire-rx570-8gb-g ... tya-541987
Az általad említett amúgy miben lesz jobb - a fogyasztáson kívül - pl. annál, amit linkeltem? A fogyasztás nem nagyon érdekel, mert az a napi 3-4 óra amíg megy a gép, nem hiszem hogy nagyon megnyomná a havi villanyszámlát.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

ha nem sürgős én megvárnám a jövőre megjelenő Navi szériát. Fele akkora fogyasztással fogják hozni ugyanazt a teljesítményt.

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

Irvine írta:
2018.12.27., csüt. 18:54
Gondolkodom a gépem fejlesztésében amiben egy Intel I5-3570 k processzor és annak használom a belső videó processzorát (HD 4000).
Milyen videó kártyát lenne érdemes venni? Full Hd-hoz egy Samsung sp-a600 projektorhoz.
Mi az az árú videó kártya ami látható minőségbeli javulást hoz?
Az én MSI R5 230 2GB kártyám engem FullHD-ig mkv-vel, és BD50-el tökéletesen kiszolgált. Alap kártya, de amit kell, azt tudja. Ha neked elég ez, akkor ha én veszek valami nagyobbat, akkor ezt szívesen átadom neked.
Én most utánanézegetve, a Sapphire RX570-et néztem ki. Ajánlottnak írták HTPC-be, tudja a 4K-t, van rajta 2 HDMI kimenet, stb. Ha itt valaki megerősít, hogy ez jó választás lenne, és rászánom magam, akkor lesz csere, és ha neked ok, akkor mehet hozzád tőlem a mostanim.

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

A normál otthoni PC-met használom HTPC-ként is. Jelenleg egy korábban általatok ajánlott MSI R5 230 2GB videokártya van benne. MPC-HC, meg ffdshow megy rajta, illetve a BD50-ekhez PowerDVD 18, ami eddig teljesen jó is volt.
Most viszont szeretnék 4K-s anyagokat küldeni az erősítőbe, amihez ahogy nézem, ez már nem elég.

Kérdés, hogy milyen kártyát ajánlotok helyette? Illetve hogy 4K lejátszáshoz is jó az MPC-HC, vagy valami jobb tipp is van? Az utolsó oldalt átolvasva egy MadVR-t látom emlegetni. Utánanézve, ez valami "add-on" az MPC-HC -hez. Ez igaz? Ha igen, akkor van valami jól bevált config? Vagy bármi más ajánlat, ami hibátlan 4K mkv lejátszást biztosít?
Plusz, a jelenlegi 24" FHD monitorom még VGA csatival van összekötve, de lassan csereérett lesz a monitor is, úgyhogy ha a kártyán 2 HDMI kimenet van, az nem hátrány :)
Előre is köszi a segítséget!

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Irvine »

Gondolkodom a gépem fejlesztésében amiben egy Intel I5-3570 k processzor és annak használom a belső videó processzorát (HD 4000).
Milyen videó kártyát lenne érdemes venni? Full Hd-hoz egy Samsung sp-a600 projektorhoz.
Mi az az árú videó kártya ami látható minőségbeli javulást hoz?

albertka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: albertka »

Szia,

Madvr-ben a rendering -> general settings-ben kell aktiválni az "Enable automatic fullscreen exclusive mode"-ot.

Utána már csak teljes képernyőre kell tenni a videót.
Kodi + madvr kombot nem használok, emiatt nem tudom, hogy kodiban mi pontosan a teljes képernyő, mert eleve teljes képernyőn fut. Talán mintha ha elinditasz egy videót és nem nyulsz hozzá pár másodpercig és éltünik a seekbar + kodi menüje akkor vált a madvr exclusive mode-ra...
Mpc-hc-ban csak dupla klikk vagy alt+enter és aktiválódik a teljes képernyő mellett aktiválódik a madvr exclusive mode is.

A másik megoldás az volt amikor szenvedtem ezzel, hogy a windows asztalon aktivaltam a hdr-t. Ezután is mentek a hdr filmek viszont mivel minden hdr-ben ment ki kicsit furán nézett ki a Windows és a non hdr filmek.
Emiatt ezt én kikapcsoltam és a fent írt megoldást használom. De hátha nálad ez vezet eredményre...

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

Köszi, és a full screen exlusive mode -ot hol állítom?Mad vr? Kodi?
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

albertka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: albertka »

Morph írta:
2018.12.14., pén. 19:31
Üdv,hátha valaki ügyesebb nálam.
Volt egy 1080Ti-m most 2080Ti lett. Kodi ds player+ mad vr -rel volt és vana lejátszás. Az új kártya a régi beállításaimmal nem küldi ki a HDR -t ,már mindent próbáltam.Mi lehet a gond?
Valaki please. leborulok.gif
Köszönettel.
Nem tudom megoldódott-e, nálam hardver upgrade nem, csak driver update volt windows frissítés miatt.
Nekem sem akart működni a hdr elsőre. Kis nyomozás után az lett a vége, hogy csak full screen + exclusive mode-ban adja ki a hdr-t.
Ez egy sima 1070 kártya, rtx-nel lehet teljesen más a helyzet...

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

Üdv,hátha valaki ügyesebb nálam.
Volt egy 1080Ti-m most 2080Ti lett. Kodi ds player+ mad vr -rel volt és vana lejátszás. Az új kártya a régi beállításaimmal nem küldi ki a HDR -t ,már mindent próbáltam.Mi lehet a gond?
Valaki please. leborulok.gif
Köszönettel.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszönöm, próbálkozom.
www.chiliout.hu

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

opensubtitles regisztráció működik eldobható email címmel is, elég egyszer megcsinálni.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

És ha egy másik felirat kiegészítőt töltök le, pl Bsplayer, akkor azzal hogy kell?
www.chiliout.hu

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Aha, értem. Furcsa mert pl. az Smplayer-nél nem kell.
www.chiliout.hu

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Hogy kell Kodiban feliratokat letölteni? Odáig jutottam, hogy megvan az Opensubtitles kiegészítő.
www.chiliout.hu

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

wittao írta:
2018.11.26., hétf. 11:06
Sziasztok,

KODI - DS-Player - MadVR (Win10 dual boot, egy a videonak, egy az audionak) optimalizalasban jartas forumtarsat keresek.
A cel: a video mod KODI mogott futo DS Playerrel menne, a hardver altal elbirhato legnagyobb madvr optimalizacioval.

Koszonom elore is, ha tudtok ajanlani valakit!
(Ui. mivel gyik vagyok a temahoz, elvinnem a gepet a “kollegahoz”, en tuti nem tudom segitseggel sem megcsinalni :) ).
Cinemadness,KP?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”