Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Ronin »

mennyi a max keret?

Larcon
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Larcon »

Sziasztok!

Szeretnék venni egy asztali dvd lejátszót csak nem tudom melyik mellett döntsek. A szívem inkább a panasonic felé húz. Például az S49-es az ami nagyon fexik feltéve hogy nincsen az a probléma mint az S295-ös nél(vagyis hogy vacakol a feliratok felismerésével). Majdenm vettem egy ilyet de szerencsére időben értesültem erről a hibáról.

Persze ha meggyőznek lehet más márka is (mondjuk Pioneer).

Előrre is köszi.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igen, köszönöm a segítséget, ez a lépés már megtörtént.
Azért írtam a mesét, mert volt már dolgom haverjaim által Pio-val és NEC-vel is, és hadd ne mondjak semmit...

Én anno a NEC 3500-st épp PPéter tanácsára és tesztjeire támaszkodva vettem meg. Akkor egy hajszállal jobbnak találta a Pio 108-at, de a NEC az szexes volt, a Pio meg nem.

Igy 10450-ért lett egy DVD íróm. Soha semmi bajom nem volt vel, kivéve, ha Princo lemez kerül bele. Akkor vége a dalnak. De minden mást megírt és visszais olvasott hibátlanul

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ja téééényleg! cdgrab.hu... most esett le. :taps:
És a HWSW. De rég nem voltam arra fele

PPeter

Hozzászólás Szerző: PPeter »

Haveromnál van egy 107-es Pio, az egy mocsok. NEC meg csak a Plextorhoz képest marad alul, amúgy az áráért nem olyan rossz író az.
Ha az árat is figyelembe vesszük, és nem akarsz minőségellenőrzési grafikonokat készítettni a PlexToolsszal, akkor az NEC ND-3540A egy-két tekintetben lazán leveri ám PX-716-ost.
BURN.HU

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Haveromnál van egy 107-es Pio, az egy mocsok. NEC meg csak a Plextorhoz képest marad alul, amúgy az áráért nem olyan rossz író az.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

PPeter

A 716SA-val vigyázz, a megvétele előtt feltétlenül ellenőrizd, hogy az alaplapod S-ATA vezérlője a támogatott kontrollerek között van-e, mert minden második vásárló úgy járt a 716SA-va, hogy dühöngve vitte vissza, mert nem (vagy rosszul) működött neki.
Azért írtam a mesét, mert volt már dolgom haverjaim által Pio-val és NEC-vel is, és hadd ne mondjak semmit...

Hát nem tudom, én nem igazán tudok panaszkodni az NEC írókra a 2500A/2510A óta, a Pioneer DVR-108 gyakorlatilag hibátlan, a 109-es különc dolggait meg jól ki lehet védeni körültekintő installációval.
BURN.HU

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

A 716SA-val vigyázz, a megvétele előtt feltétlenül ellenőrizd, hogy az alaplapod S-ATA vezérlője a támogatott kontrollerek között van-e, mert minden második vásárló úgy járt a 716SA-va, hogy dühöngve vitte vissza, mert nem (vagy rosszul) működött neki.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6

PPeter

BURN.HU

PPeter

Sajnos a 716 vs 740 párharcba nem tudok nyilatkozni, mert még egyik író sem volt a kezeim között sajnos. Az biztos, hogy a következő írom egy 716SA lesz, már csak a plusz fícsőrök miatt is (ráadásul eddig nekem nagyon bejött a Sanyo IC-je).Az LG-seknek meg annyit, hogy nem a 100Ft-os (vagy az alatti) diszkekkel kell összemérni a tudást, hanem márkás lemezeknél (FUJIFILM, Verbatim, Plextor - alapanyag: eredeti TY és MCC).

Ez az "alapanyag" kifejezés eléggé buta dolog, sokkal célszerűbb a gyártókódot vagy MID-et emlegetni. Ajánlott olvasmány: http://www.cdgrab.hu/_cikk/alapanyagmed ... s_mid.html
Amúgy meg ha nem nem volt a kezed között a 716-os, akkor elég csúnya dolog volt ledorongolni Csokist, hogy "mesét" mondott a Plextor minőségével kapcsolatban. Tudnillik ő csak azt mondta, ami én írtam más fórumon.
BURN.HU

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Sajnos a 716 vs 740 párharcba nem tudok nyilatkozni, mert még egyik író sem volt a kezeim között sajnos. Az biztos, hogy a következő írom egy 716SA lesz, már csak a plusz fícsőrök miatt is (ráadásul eddig nekem nagyon bejött a Sanyo IC-je).
Az LG-seknek meg annyit, hogy nem a 100Ft-os (vagy az alatti) diszkekkel kell összemérni a tudást, hanem márkás lemezeknél (FUJIFILM, Verbatim, Plextor - alapanyag: eredeti TY és MCC).

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Mester »

Ja téééényleg! cdgrab.hu... most esett le.

PPeter

Nah. Üdv PPéter itt is:)Én leginkább saját tapasztalatból mondtam azt, amit mondtam. Én nyúztam a 708-ast is (most 712-m van), és mit mondjak: a legjóbb írók, amivel találkoztam.
Csináltam összehasonlító teszteket is: az LG cirka 5x(!) annyi hibát tett a lemezre (FUJIFILM), mint a "szar" Plextor. Az olvasásról és a hibajavítási képességekről már nem beszélnék.
Azt meg, hogy a 740-es veri a 716-ost, azt csak akkor hiszem el, ha a saját szememmel láttam...
Nem az ujjamból szoptam a dolgokat. PPéterrel úgy kb. 95%-ban egyetértek, de én a saját tapasztalataimban bízom a leginkább még mindig, bármennyire is guru PPéter ebben a kérdésben

Szia!
A PX-740A gyorsabb olvasó írott lemezeknél, mint a 716A, ugyanolyan gyorsan rippeli a CSS védett lemezeket és a legtöbb lemezt jobb minőségben írja meg. A 740-es legnagyobb hátránya, hogy a PlexTools egyetlen speciális tesztjét sem támogatja és nem is lehet olyan finoman szabályozni vele, mint a 716-ost. Kisebbik hátránya, hogy a 2x-es DVD-RW és 2x-es DVD-R lemezeket már nem tudja 2x-esen írni, hanem mindenképp 2.4x-esen írja ezeket, és ez nem minden esetben jó. Ettől eltekintve a mai írók közül magasan kiemelkedik, bár DL írásban a 716-os, a Pioneer 109-es és az NEC ND-3540-es is megverheti a lemeztől és sebességtől függően. Nekem 4 darab 716-osom és két 740-esem van, szóval nyugodtan elhiheted nekem.
BURN.HU

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Nah. Üdv PPéter itt is:)
Én leginkább saját tapasztalatból mondtam azt, amit mondtam. Én nyúztam a 708-ast is (most 712-m van), és mit mondjak: a legjóbb írók, amivel találkoztam.
Csináltam összehasonlító teszteket is: az LG cirka 5x(!) annyi hibát tett a lemezre (FUJIFILM), mint a "szar" Plextor. Az olvasásról és a hibajavítási képességekről már nem beszélnék.
Azt meg, hogy a 740-es veri a 716-ost, azt csak akkor hiszem el, ha a saját szememmel láttam...
Nem az ujjamból szoptam a dolgokat. PPéterrel úgy kb. 95%-ban egyetértek, de én a saját tapasztalataimban bízom a leginkább még mindig, bármennyire is guru PPéter ebben a kérdésben

PPeter

Én minél messzebb elkerülöm az LG optikai meghajtóit. Valami kritikán aluliak...Plextor

Sajnos az a probléma, hogy a Plextor a DVD-írós korszakban már szakított régi hagyományaival és azzal a távol-keleti céggel, amely a CD-írók virágkorában a legendás Plextor meghajtókat gyártotta neki. Az első Plextor DVD-író, a PX-540A egy a firmware-ében kissé módosított NEC ND-1100A író volt, ezt követően a Plextor új szerződéses partnert talált és a 708A, 712A és 716A már ennek az új együttműködésnek a jegyében készült, Sanyo chipre, de elvileg saját Plextor designnal és firmware programozással. Mind a három író a megjelenésének a pillanatában szinte használhatatlan volt, csak a - Plextorról elvárható módon hamar érkezett - firmware frissítéseknek köszönhető, hogy egészen jó, sőt kiváló író lett belőlük, de a megjelenésük után cirka fél évvel. A 716-osnál azonban nemcsak a firmware-ben, de a hardware-ben is korrekcióra szorult sok minden, ezért az Amerikában első körben piacra dobott TLA #0000 és TLA #0001 revíziót ingyen cserélték minden vásárlónak, illetve visszavonták a boltokból, Európába szerencsére már második és harmadik hardveres revizióból jutott, ami sokkal jobb, de még így szokatlanul sok a hirtelen elhalálozó példány közöttük (én Plextor írókat használok a hivatalos DVD-sokszorosító munkákhoz, és eleddig három darab 716-ost nyűttem el, pedig feleannyit sem mentek, mint a másik toronyban lévő 712-esek, vagy Pioneer meghajtók). A PX-716A igazán a harmadik firmware frissítéssel jött rendbe (nem számítva a hardvers revizíó okozta problémákat), az új firmware-ekkel az egyik legjobb íróvá vált, nagyon gyors olvasó és a Plextools programmal együtt igen jól használható eszköz, de bizony írási minőségre mind a Pioneer 108, 109, a NEC 3520A, 3540A, a BenQ 1620 (Philips DVDR1640P) is beérte, sőt sok tekintetben le is hagyta. Amiben nagyon jó, az a hozzáadott érték (a PlexTools programmal elvégezhető speciális tesztek, a jó CD-írási, grabbelési teljestímény), de bizony terhelhetőségben ezek a Plextor megjhajtók már nem a régi Plextor termékek színvonalát tükrözik, aminek okáról a meghajtók szétszedése és alapot tesztelése útján meg is győződtem - a Plextor is kommersz cuccokat gyárt már. A 716-os nehézségei után nem véletlen, hogy a Plextor az új meghajtóját, a Plextor PX-740A-t már a Philips/Benq kooperéációban készülő BenQ 1640-es modellre építette, ami ugyan kevesebb extra szolgáltatást ad, mint a 716-os, de írási minőségben már az első firmware frissítést követően odaver a drága 716-osnak. A Plextor 716 és általában a Plextor termékek mellett szól az említett extra képességek mellett a kényelmes, akár a gyártónál is igénybe vehető 2 éves garancia, valamint a hosszú távú terméktámogatás, de ma már bizony a többi jó író (Pioneer, NEC, Philips/BenQ) nem igazán marad el a Plextortól. Sajnos a régi, megölhetetlen, professzionális Plextor termékeknek már csak az eméke maradt. És én ezt úgy állítom, hogy az említett írók mindegyikét használom, tesztelem, nyúzom. Tehát ez nem mese.
BURN.HU

Csokis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Csokis »

Jó mese volt Csokis...
Szerinted mese, de ha nem értesz hozzá, akkor talán nem kellene beleütnöd az orrod!

Szerk.: Egyébként ez nem tőllem van, hanem PPeter-től! Mielőtt ebbe is belekötsz...

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Jó mese volt Csokis...

Csokis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Csokis »

Pio! 
Az LG-nél jobb. A Plextornál sokkal rosszabb.

Írási minőségben 5%-al lehet jobb a Plextor PX-716A (köszönhetően az AutoStrategy-nek), ellenben mechanikailag (szervó, fej, stb), viszont sokkal-sokkal "gagyibb" a Pioneer-nál és az NEC-nél. Ergo, "nagyüzemi" felhasználásra még mindig a Pio a legmegbízhatóbb. Az az 5%-nyi írási minőség sem biztos, hogy "ki fog jönni"! :taps: Árban is elég húzós, kérdés, hogy kinek éri ez meg azt az árkülönbözetet (azért ne felejtsük el a Plextor-nál az RMA lehetőséget, amit igen komolyan vesz a cég)!

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sajti »

Pio! 

Miben rosszabb? Nálam hibátlanul ír minden lemezt a Pio 108. :taps:
12-16x sebességgel írja a 8x lemezeket.

Nekem meg az 520-as Pio megy hibátlanul, elég régóta...

sajti

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Pio! 

Miben rosszabb? Nálam hibátlanul ír minden lemezt a Pio 108. :taps:
12-16x sebességgel írja a 8x lemezeket.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Én minél messzebb elkerülöm az LG optikai meghajtóit. Valami kritikán aluliak...Plextor

Pio! :taps:

A 3 éves LG CD-íróm mind a mai napig hibátlanul ír. 2003 decemberében az LG 4040B DVD írót akartam először Sulinetre megvenni, de már nem lehetett kapni. Akit ismerek, hogy ilyet vett, kb. 1 éven belül már mindenki lecserélte a 4040B-t meg az újabb LG íróját és nem a sebesség miatt, hanem azért, mert már sz@rakodott, sok lemezt elrontott, a saját írását sem tudta visszaolvasni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Pio!

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Mester »

Pio! :taps:

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Én minél messzebb elkerülöm az LG optikai meghajtóit. Valami kritikán aluliak...
Plextor

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Akkor melyiket, vagy mit .... plííííz help!
Azaz igazság, hogy én a helyedben abszolút átgondolnám, hogy mit vegyek.
Ha ez kifejezetten sztereó zenélésre lenne, én a legegyszerűbb megoldást javasolnám.
A H/K-val semmi bajom nincs, de én már egy ideje képtelen vagyok az eszközök bolti árárt kifizetni.
Tehát használtban keresgélnék.
Vennék 50-60e körül egy szabályozható kimenetű cd-lejátszót. Keresnék hozzá végfokot. (párat tudnék is hirtelen ajánlani)
Hangfalból megint csak építéssel probálkoznék.
80e-ből rendkívül jó minőségű polcsugárzókat lehet készíteni.
Ezt még megfejelheted egy DAC-kal is akár.

Ha már DAC, akkor egy előfok sem árt. (Mert bár van olyan megoldás, amikor a CD hagerőszabályozása a digitális keresztül is működik, de az nem épp egy audiofil megoldás.)
gordon314.fw.hu

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”