Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
mennyi a max keret?
Sziasztok!
Szeretnék venni egy asztali dvd lejátszót csak nem tudom melyik mellett döntsek. A szívem inkább a panasonic felé húz. Például az S49-es az ami nagyon fexik feltéve hogy nincsen az a probléma mint az S295-ös nél(vagyis hogy vacakol a feliratok felismerésével). Majdenm vettem egy ilyet de szerencsére időben értesültem erről a hibáról.
Persze ha meggyőznek lehet más márka is (mondjuk Pioneer).
Előrre is köszi.
Igen, köszönöm a segítséget, ez a lépés már megtörtént.
Azért írtam a mesét, mert volt már dolgom haverjaim által Pio-val és NEC-vel is, és hadd ne mondjak semmit...
Én anno a NEC 3500-st épp PPéter tanácsára és tesztjeire támaszkodva vettem meg. Akkor egy hajszállal jobbnak találta a Pio 108-at, de a NEC az szexes volt, a Pio meg nem.
Igy 10450-ért lett egy DVD íróm. Soha semmi bajom nem volt vel, kivéve, ha Princo lemez kerül bele. Akkor vége a dalnak. De minden mást megírt és visszais olvasott hibátlanul
Ja téééényleg! cdgrab.hu... most esett le. :taps:
És a HWSW. De rég nem voltam arra fele
Haveromnál van egy 107-es Pio, az egy mocsok. NEC meg csak a Plextorhoz képest marad alul, amúgy az áráért nem olyan rossz író az.
Ha az árat is figyelembe vesszük, és nem akarsz minőségellenőrzési grafikonokat készítettni a PlexToolsszal, akkor az NEC ND-3540A egy-két tekintetben lazán leveri ám PX-716-ost.
BURN.HU
Haveromnál van egy 107-es Pio, az egy mocsok. NEC meg csak a Plextorhoz képest marad alul, amúgy az áráért nem olyan rossz író az.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
A 716SA-val vigyázz, a megvétele előtt feltétlenül ellenőrizd, hogy az alaplapod S-ATA vezérlője a támogatott kontrollerek között van-e, mert minden második vásárló úgy járt a 716SA-va, hogy dühöngve vitte vissza, mert nem (vagy rosszul) működött neki.
Azért írtam a mesét, mert volt már dolgom haverjaim által Pio-val és NEC-vel is, és hadd ne mondjak semmit...
Hát nem tudom, én nem igazán tudok panaszkodni az NEC írókra a 2500A/2510A óta, a Pioneer DVR-108 gyakorlatilag hibátlan, a 109-es különc dolggait meg jól ki lehet védeni körültekintő installációval.
BURN.HU
A 716SA-val vigyázz, a megvétele előtt feltétlenül ellenőrizd, hogy az alaplapod S-ATA vezérlője a támogatott kontrollerek között van-e, mert minden második vásárló úgy járt a 716SA-va, hogy dühöngve vitte vissza, mert nem (vagy rosszul) működött neki.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
BURN.HU
Sajnos a 716 vs 740 párharcba nem tudok nyilatkozni, mert még egyik író sem volt a kezeim között sajnos. Az biztos, hogy a következő írom egy 716SA lesz, már csak a plusz fícsőrök miatt is (ráadásul eddig nekem nagyon bejött a Sanyo IC-je).Az LG-seknek meg annyit, hogy nem a 100Ft-os (vagy az alatti) diszkekkel kell összemérni a tudást, hanem márkás lemezeknél (FUJIFILM, Verbatim, Plextor - alapanyag: eredeti TY és MCC).
Ez az "alapanyag" kifejezés eléggé buta dolog, sokkal célszerűbb a gyártókódot vagy MID-et emlegetni. Ajánlott olvasmány: http://www.cdgrab.hu/_cikk/alapanyagmed ... s_mid.html
Amúgy meg ha nem nem volt a kezed között a 716-os, akkor elég csúnya dolog volt ledorongolni Csokist, hogy "mesét" mondott a Plextor minőségével kapcsolatban. Tudnillik ő csak azt mondta, ami én írtam más fórumon.
BURN.HU
Sajnos a 716 vs 740 párharcba nem tudok nyilatkozni, mert még egyik író sem volt a kezeim között sajnos. Az biztos, hogy a következő írom egy 716SA lesz, már csak a plusz fícsőrök miatt is (ráadásul eddig nekem nagyon bejött a Sanyo IC-je).
Az LG-seknek meg annyit, hogy nem a 100Ft-os (vagy az alatti) diszkekkel kell összemérni a tudást, hanem márkás lemezeknél (FUJIFILM, Verbatim, Plextor - alapanyag: eredeti TY és MCC).
Ja téééényleg! cdgrab.hu... most esett le.
Nah. Üdv PPéter itt is:)Én leginkább saját tapasztalatból mondtam azt, amit mondtam. Én nyúztam a 708-ast is (most 712-m van), és mit mondjak: a legjóbb írók, amivel találkoztam.
Csináltam összehasonlító teszteket is: az LG cirka 5x(!) annyi hibát tett a lemezre (FUJIFILM), mint a "szar" Plextor. Az olvasásról és a hibajavítási képességekről már nem beszélnék.
Azt meg, hogy a 740-es veri a 716-ost, azt csak akkor hiszem el, ha a saját szememmel láttam...
Nem az ujjamból szoptam a dolgokat. PPéterrel úgy kb. 95%-ban egyetértek, de én a saját tapasztalataimban bízom a leginkább még mindig, bármennyire is guru PPéter ebben a kérdésben
Szia!
A PX-740A gyorsabb olvasó írott lemezeknél, mint a 716A, ugyanolyan gyorsan rippeli a CSS védett lemezeket és a legtöbb lemezt jobb minőségben írja meg. A 740-es legnagyobb hátránya, hogy a PlexTools egyetlen speciális tesztjét sem támogatja és nem is lehet olyan finoman szabályozni vele, mint a 716-ost. Kisebbik hátránya, hogy a 2x-es DVD-RW és 2x-es DVD-R lemezeket már nem tudja 2x-esen írni, hanem mindenképp 2.4x-esen írja ezeket, és ez nem minden esetben jó. Ettől eltekintve a mai írók közül magasan kiemelkedik, bár DL írásban a 716-os, a Pioneer 109-es és az NEC ND-3540-es is megverheti a lemeztől és sebességtől függően. Nekem 4 darab 716-osom és két 740-esem van, szóval nyugodtan elhiheted nekem.
BURN.HU
Nah. Üdv PPéter itt is:)
Én leginkább saját tapasztalatból mondtam azt, amit mondtam. Én nyúztam a 708-ast is (most 712-m van), és mit mondjak: a legjóbb írók, amivel találkoztam.
Csináltam összehasonlító teszteket is: az LG cirka 5x(!) annyi hibát tett a lemezre (FUJIFILM), mint a "szar" Plextor. Az olvasásról és a hibajavítási képességekről már nem beszélnék.
Azt meg, hogy a 740-es veri a 716-ost, azt csak akkor hiszem el, ha a saját szememmel láttam...
Nem az ujjamból szoptam a dolgokat. PPéterrel úgy kb. 95%-ban egyetértek, de én a saját tapasztalataimban bízom a leginkább még mindig, bármennyire is guru PPéter ebben a kérdésben
Én minél messzebb elkerülöm az LG optikai meghajtóit. Valami kritikán aluliak...Plextor
Sajnos az a probléma, hogy a Plextor a DVD-írós korszakban már szakított régi hagyományaival és azzal a távol-keleti céggel, amely a CD-írók virágkorában a legendás Plextor meghajtókat gyártotta neki. Az első Plextor DVD-író, a PX-540A egy a firmware-ében kissé módosított NEC ND-1100A író volt, ezt követően a Plextor új szerződéses partnert talált és a 708A, 712A és 716A már ennek az új együttműködésnek a jegyében készült, Sanyo chipre, de elvileg saját Plextor designnal és firmware programozással. Mind a három író a megjelenésének a pillanatában szinte használhatatlan volt, csak a - Plextorról elvárható módon hamar érkezett - firmware frissítéseknek köszönhető, hogy egészen jó, sőt kiváló író lett belőlük, de a megjelenésük után cirka fél évvel. A 716-osnál azonban nemcsak a firmware-ben, de a hardware-ben is korrekcióra szorult sok minden, ezért az Amerikában első körben piacra dobott TLA #0000 és TLA #0001 revíziót ingyen cserélték minden vásárlónak, illetve visszavonták a boltokból, Európába szerencsére már második és harmadik hardveres revizióból jutott, ami sokkal jobb, de még így szokatlanul sok a hirtelen elhalálozó példány közöttük (én Plextor írókat használok a hivatalos DVD-sokszorosító munkákhoz, és eleddig három darab 716-ost nyűttem el, pedig feleannyit sem mentek, mint a másik toronyban lévő 712-esek, vagy Pioneer meghajtók). A PX-716A igazán a harmadik firmware frissítéssel jött rendbe (nem számítva a hardvers revizíó okozta problémákat), az új firmware-ekkel az egyik legjobb íróvá vált, nagyon gyors olvasó és a Plextools programmal együtt igen jól használható eszköz, de bizony írási minőségre mind a Pioneer 108, 109, a NEC 3520A, 3540A, a BenQ 1620 (Philips DVDR1640P) is beérte, sőt sok tekintetben le is hagyta. Amiben nagyon jó, az a hozzáadott érték (a PlexTools programmal elvégezhető speciális tesztek, a jó CD-írási, grabbelési teljestímény), de bizony terhelhetőségben ezek a Plextor megjhajtók már nem a régi Plextor termékek színvonalát tükrözik, aminek okáról a meghajtók szétszedése és alapot tesztelése útján meg is győződtem - a Plextor is kommersz cuccokat gyárt már. A 716-os nehézségei után nem véletlen, hogy a Plextor az új meghajtóját, a Plextor PX-740A-t már a Philips/Benq kooperéációban készülő BenQ 1640-es modellre építette, ami ugyan kevesebb extra szolgáltatást ad, mint a 716-os, de írási minőségben már az első firmware frissítést követően odaver a drága 716-osnak. A Plextor 716 és általában a Plextor termékek mellett szól az említett extra képességek mellett a kényelmes, akár a gyártónál is igénybe vehető 2 éves garancia, valamint a hosszú távú terméktámogatás, de ma már bizony a többi jó író (Pioneer, NEC, Philips/BenQ) nem igazán marad el a Plextortól. Sajnos a régi, megölhetetlen, professzionális Plextor termékeknek már csak az eméke maradt. És én ezt úgy állítom, hogy az említett írók mindegyikét használom, tesztelem, nyúzom. Tehát ez nem mese.
BURN.HU
Jó mese volt Csokis...
Szerinted mese, de ha nem értesz hozzá, akkor talán nem kellene beleütnöd az orrod!
Szerk.: Egyébként ez nem tőllem van, hanem PPeter-től! Mielőtt ebbe is belekötsz...
Jó mese volt Csokis...
Pio!
Az LG-nél jobb. A Plextornál sokkal rosszabb.
Írási minőségben 5%-al lehet jobb a Plextor PX-716A (köszönhetően az AutoStrategy-nek), ellenben mechanikailag (szervó, fej, stb), viszont sokkal-sokkal "gagyibb" a Pioneer-nál és az NEC-nél. Ergo, "nagyüzemi" felhasználásra még mindig a Pio a legmegbízhatóbb. Az az 5%-nyi írási minőség sem biztos, hogy "ki fog jönni"! :taps: Árban is elég húzós, kérdés, hogy kinek éri ez meg azt az árkülönbözetet (azért ne felejtsük el a Plextor-nál az RMA lehetőséget, amit igen komolyan vesz a cég)!
Pio!
Miben rosszabb? Nálam hibátlanul ír minden lemezt a Pio 108. :taps:
12-16x sebességgel írja a 8x lemezeket.
Nekem meg az 520-as Pio megy hibátlanul, elég régóta...
sajti
Pio!
Miben rosszabb? Nálam hibátlanul ír minden lemezt a Pio 108. :taps:
12-16x sebességgel írja a 8x lemezeket.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Én minél messzebb elkerülöm az LG optikai meghajtóit. Valami kritikán aluliak...Plextor
Pio! :taps:
A 3 éves LG CD-íróm mind a mai napig hibátlanul ír. 2003 decemberében az LG 4040B DVD írót akartam először Sulinetre megvenni, de már nem lehetett kapni. Akit ismerek, hogy ilyet vett, kb. 1 éven belül már mindenki lecserélte a 4040B-t meg az újabb LG íróját és nem a sebesség miatt, hanem azért, mert már sz@rakodott, sok lemezt elrontott, a saját írását sem tudta visszaolvasni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Pio!
Pio! :taps:
Én minél messzebb elkerülöm az LG optikai meghajtóit. Valami kritikán aluliak...
Plextor
Akkor melyiket, vagy mit .... plííííz help!
Azaz igazság, hogy én a helyedben abszolút átgondolnám, hogy mit vegyek.
Ha ez kifejezetten sztereó zenélésre lenne, én a legegyszerűbb megoldást javasolnám.
A H/K-val semmi bajom nincs, de én már egy ideje képtelen vagyok az eszközök bolti árárt kifizetni.
Tehát használtban keresgélnék.
Vennék 50-60e körül egy szabályozható kimenetű cd-lejátszót. Keresnék hozzá végfokot. (párat tudnék is hirtelen ajánlani)
Hangfalból megint csak építéssel probálkoznék.
80e-ből rendkívül jó minőségű polcsugárzókat lehet készíteni.
Ezt még megfejelheted egy DAC-kal is akár.
Ha már DAC, akkor egy előfok sem árt. (Mert bár van olyan megoldás, amikor a CD hagerőszabályozása a digitális keresztül is működik, de az nem épp egy audiofil megoldás.)
gordon314.fw.hu