Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Pampika
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Re: Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Pampika »

Le én ,nem bîrtam magammal. :)De ha tudnàd mennyi tortúra volt mire meglett a megfelelő lap,ram és ugye a vàlogatott proci. Ààà..
Bàr madvr-hez szinte édes mindegy mennyire tuningbaràt. De a lelkemnek. :)
Utólag ha tudom,hogy îgy leesnek mostanra a vga àrak talàn màsképp csinàltam volna.

Tàp kérdés tovàbbra is kérdéses. HD Plex ha minőségben nem hoz annyit akkor felesleges annyit ràtolni a mostanira.

OS + szoftver. Mire gondolsz itt? Mi hozott ilyen kellemes javulàst ?
Tudod mit hasznàlok valamiről lemaradtam?

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Cinemadness »

Pampika írta:
2018.06.19., kedd 15:29
Ryzen 5 2400G-hez ki milyen tápot ajánlana ami elbírná nekem? Jelenleg egy EVGA kapcsi tápom van egy viszonylag kicsi házban, de szeretnék még "összébb" menni.Tehát valami paneltápra gondoltam, de a kérdés milyet és mekkora teljesítményűt javasoltok?
Csak lecserélted a VGA-s gépet. :D A HDPLEX Hi-Fi DC + HDPLEX 200W Linear simán elveszi, mint bolti megoldás, de nem elég jó minőségű. Nyilván egy tisztán HDMI out mozigépbe megfelelhet. Ennél többre vágyva, hosszútávon számolva én gyártatnék hozzá DIY analóg tápot. Főleg most, hogy egész kellemes hangminőség javulás volt OS + szoftver fronton...

tasmanadék
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: tasmanadék »

Sziasztok:-)
Remélem nem írok rossz helyre.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
HTPC-met gondolkozok,hogy lecserélném ,egy Xbox One S-re.
Külső vinyóról szoktam filmezni.
Mi a véleményetek?
Ki tudnám váltani teljesen a gépemet?Megérné váltani?
Vagy egy nagy marhaságon töröm a fejem.
Xbox 360-ra próbáltam a számítógép külső vinyóját csatlakoztatni,hogy hátha jó lenne az is,de a vinyót csak látta,de olvasni nem olvasta.
Más fileformátum?
A One állítólag jobban kezeli ezeket a dolgokat is.
Sajnos full nem vágom ezt a részt:-(
Mindenesetre nagyon köszönöm a hozzászólásaitokat,akár pozitív,akár negatív:-)
A pálinka,a falusi Neo Citrán...

Pampika
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Ryzen 5 2400G-hez ki milyen tápot ajánlana ami elbírná nekem? Jelenleg egy EVGA kapcsi tápom van egy viszonylag kicsi házban, de szeretnék még "összébb" menni.Tehát valami paneltápra gondoltam, de a kérdés milyet és mekkora teljesítményűt javasoltok?

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

No. Elhalasztom a fejlesztést. Úgy néz ki az elromlott alkatrészeket tudom helyettesíteni a használt piacról. Így egyelőre marad a régi felállás. A fejlesztést pedig egy nagyobb lélegzetvétel után, alaposabban körbejárva a témát, fogom megejteni.

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 138

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: antz »

6 hours ago, -KP- said:

Én azt javasoltam neki, hogy adja el a prociját és egy olcsó használt s1150/1151 lap+procit vegyen, amivel használható a ddr3 memóriája. Mellé pedig egy dedikált rx460/560 mehetne. Ami azért szerintem jó 2x erősebb mint egy 2400G.  A graf kártyára meg rátennék valami Arctic Accelero szörnyet, hogy passzív legyen,  a procira meg valami nagyméretű Alpenföhn, Thermalright, Coolermaster (rohadt nagy választék van) hűtőt ami passzívn elbír egy i3-at.  Aztán már csak a tápot kellene kicserélni valami jó fajta félpasszív evga/corsair típusra  Szerintem árban se lenne több, mint egy b350 lap, r5 2400g és 8g ddr4 ram.

A ryzenben az a poén, hogy analóg tápról mehet a gép. Nyilván erősebb lesz  nála egy dedikált VGA kártya.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Én azt javasoltam neki, hogy adja el a prociját és egy olcsó használt s1150/1151 lap+procit vegyen, amivel használható a ddr3 memóriája. Mellé pedig egy dedikált rx460/560 mehetne. Ami azért szerintem jó 2x erősebb mint egy 2400G.  A graf kártyára meg rátennék valami Arctic Accelero szörnyet, hogy passzív legyen,  a procira meg valami nagyméretű Alpenföhn, Thermalright, Coolermaster (rohadt nagy választék van) hűtőt ami passzívn elbír egy i3-at.  Aztán már csak a tápot kellene kicserélni valami jó fajta félpasszív evga/corsair típusra  Szerintem árban se lenne több, mint egy b350 lap, r5 2400g és 8g ddr4 ram.

Pampika
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

23 órája, dhcodoki írta:

Sziasztok!

AMDRyzen5 2400G + Gigabyte GA-AB350M-HD3 kombóhoz mennyi és milyen gyors memória ajánlott? Ha madVR + Kodi van hangsúlyban szükséges 2x8GB 3200Mhz??? Ha nem, mi az aranyközépút? 

Én a napokban raktam össze egy ilyet. 

Nekem egy G.Skill 3600mhz ram pár 2x4gb megy stabilan 3400mhz-n.Ez bőven elég az Igp-hez szerintem.

Egész korrekt algókat futtat îgy a madvr-el. Meglepődtem.

Egyébként érdemes a támogatottsági listát nézni hozzá,mert iszonyat háklis a ramra a Ryzen.Én 2x4gb modulokat kerestem de nem sok van megadva ami min 3000mhz-t tud. Vagy ha van akkor meg a legtöbb 4x4gb,ami meg felesleges szerintem. Mondjuk én csak FullHd-re használom.

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

12 hours ago, dhcodoki said:

Sziasztok!

AMDRyzen5 2400G + Gigabyte GA-AB350M-HD3 kombóhoz mennyi és milyen gyors memória ajánlott? Ha madVR + Kodi van hangsúlyban szükséges 2x8GB 3200Mhz??? Ha nem, mi az aranyközépút? 

Nekem asszem 3200-ig sikerült stabilan futtatni DDR4-et, szóval olyat vennék. Dual channel kötelező, 2x4G fullHD-ra biztos elég. 2x8G nem tudom kell-e, 4K-val nem szórakoztam még eleget.

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

3 hours ago, wittao said:

Szerintem egy rugóra jár az agyunk, pont emiatt nem tudtam felvenni a fonalat, hogy a 2400-2666-3000 körüli számoktól mit várnak a fentebb egyezkedő urak, mert szerintem a 2600-asnál sem reccen meg a 4k, ha a hardver tudja azt. Ha nem tudja, akkor meg 60000 Mhz-en is lehet, akkor se lesz elég.

DXVA mellé mindegy milyen ramot raksz, de madVR-ről van szó. APU mellé nem mindegy milyen gyors a RAM, néhány ms renderidőn múlhat, hogy elviszi a kivásztott algoritmusokat vagy sem.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11317
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

39 minutes ago, wittao said:

Egyébként 2x4 Gb RAM egy mostani i5-i7 HTPC-ben milyen cucc esetén lehet kevés? 

Méretre audióhoz biztosan elég, szerintem videóhoz is, de a sebesség valóban nem mindegy.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Ha veszel egy 3000-es ramot, és 3000-en használod az nem húzás. Nálam 3600-as ram van és azt használom 3200-on. Másrészt a Ryzen 5 2400G funkcionál grafikus kártyaként is, az meg köztudott, hogy úgy meg akkor fog jól muzsikálni, ha minél gyorsabb a ram órajele a rendszerben. A 2400-as és 3000-es ram között pár ezer forint a difi. Akkor meg minek az olcsóbbat venni?

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Fish »

A stabilitas sokkal fontosabb sztem,de hat, ahogy gondolod!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Egy htpc be minek orajelet huzni?
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

1 hour ago, Fish said:

Nem,mivel 2933 tud max,boven eleg lehet a 2666 ddr4 is!

Na, ezzel most nagyon nem értek egyet. A hivatalosan speckó ennyi,de egy b350 lapban bőven feljebb lehet vinni. Ráadásul az igp teljesíménye elég erőteljesen függ, a mellé pakolt ram órajelétől.  Nekem első gen ryzen van, és 3200mhz-en használom a ramot vele. Elevel egy 2400-as meg egy 3000-es ram között szinte alig van árkülönbség, már csak ezért is érdemesebb a gyorsabbat venni. Ha pedig valami miatt nem is tudja kihasználni a ram max. sebességét akkor lehet alacsonyabb órajelen használni, de kisebb időzítésekkel. Szóval win-win.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Nem,mivel 2933 tud max,boven eleg lehet a 2666 ddr4 is!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Sziasztok!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6375

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

9 perce, wittao írta:

Ott van egy Apple Store brutalis fizetokepes vasarlotomeggel (nem ugy mint androidon hogy ahol lehet elkerulik az appokert fizetest, itt komoly milliardok folynak be ebbol). Szoval vegul pattantam az AppleTV-rol es nem bantam meg (pedig minden generaciobol volt), es minden kutyum almas, de ami szar az szar el kell ismerni.

Én is föl vagyok b@szódva emiatt az Atmos-dolog miatt az AppleTV-re. 5.1.2-m van nekem is, és egy Atmos-os AVR. A bluray lejátszóm wazze 2009-es, és tökéletesen viszi az Atmost, pedig 2009-ben még a láthatáron sem volt... de mégis megy, mert magát a lejátszót be lehet állítani ugy, hogy semmit ne akarjon dekódolni, egyszerűen adja tovább a hang bitsream-et az AVR-nek... és voilá, máris megy az Atmos, egy 9 éves BD lejátszóval (amit miért is cserélnék akkor le? 3D nem érdekel, és 4Ksem,, amígy 10ezer forintba kerül egy film az UHD BD-n).

Az AppleTV-t én akkor vágom ki végleg, ha kiderül, hogy az Atmos-kompatibilitás csak a 6. generációval megy majd... amikor tuti meg tudnák oldani szoftveresen. Most van egy 5. generációs (4K, nappali), egy 4. generációs (ugyanaz csak nem 4K, hálószoba), valamint egy használaton kívüli 3. generációs (amit, jut eszembe, el fogok adni). Nálam is Apple minden, iMac, iPad, iPhone, iBizbasz ☺︎ 

Az AplleTV nagy “rejtett” feature-je, hogy HomeKit hub-ként működik a HomeKit-kompatibilis smart home okoseszközökkel, a HomeKit pedig nagy királyság szerintem... Bár ilyensmit valoszínűleg a Shield is tud. csak mondjuk nem HomeKit-tel...

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6375

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

2017. 10. 30. at 23:24, wittao írta:

Viszont az NVidia tudja az Atmost is, én pedig szeretném ezt kihasználni a jövőben. Apple nem nagyon jeleskedik a gyors reagálásban, főleg nem AppleTV tekintetében.

wittao, ez egy régi hozzászólásodból van, de megütötte a szemem, és remélem, nem baj, ha kérdezek:

Az nVidia hogyan tudja az Atmost? Úgy értem, be lehet rajta állítani, hogy hol vannak elhelyezve a térben a hangfalaid, és sok satornás LPCM-be dekódolja ő maga az Atmost; vagy egyszerűen audio passthrough van, és hagyja, hogy az erőlködőd dekódolja (Atmos esetén szerintem tényleg csak ennek az utóbbinak van értelme szerintem).

Az AppleTV 5. generációja sem “tudja” az Atmost, holott ez olyan pofonegyszerű lenne... audio passthrough beállítási lehetőség kellene csak. Igen, akkor nem tudná rárakni esetleg a Siri hangját, de az ember legalább eldönthetné, hogy inkább Siri kell vagy inkább Atmos... részemről nem lenne kérdés, főleg, hogy a Siri idehaza nem működik AppleTV-n ☺︎ 

A “video passthrough”-t sem tudta az elején az 5. gen. AppleTV, mindent át akart konvertálni a beállított megjelenítési módra (pl. 4K 60Hz HDR10)... aztán a nagy nyomásra megoldották egy szoftverfrissítéssel a Video Passthrough-t, vagyis hogy a forrás eredeti felbontásában, eredeti framerate-jével, és eredeti színmélységében jelenjen meg a kép a lejátszásnál. Az Audio Passthrough ennél talán még egy fokkal egyszerűbb lenne...

A Netflix-en ugyanis már vannak Atmos-os filmek....

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 113

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Cinemadness »

2018. 04. 26. at 22:03, menyus2 írta:

A gyari fogyasztasi ertekek koszono viszonyban se vannak a mert ertekekkel.

Betas Bios az alaplapokhoz.

Tobb tapkor csak a bekapcsolashoz kell,utana nem hasznalja a rendszer.

Full analog tapot tervezni igy nagy kihivas volt..

A kep viszont Extrem modon q..jo..

Itt koszonnem meg ANTZ forumtars programozasi segedletet..

Meglehet, hogy érdemes ránézni Windows 10 April 2018 Update version 1803 után friss Radeon driverrel. Egészen durva különbségek adódhatnak render idő terén pozitív irányban.  Előfordult nekem bizonyos setupban 20ms > 8ms csökkenés, ami GPU terhelés mentén 65-70%-ról 50-re esést jelent.  IGPU-s rendszerben rengeteget számíthat, ha pöccre van profilozva, és mivel Antz ügyes gyerek, feltételezem így csinálta meg. Koncerteken, UHD filmeken (+leskálázás) talán lehet nyerni, esetleg az eddig éppen csak nem túlcsorduló 4k 60 fps-en.

Gyári fogyasztási érték nem egyenlő TDP-vel, ráadásul az Intel és AMD teljesen máshogy számolja. Ezért maga a fogalom, mint gyári fogyasztási érték nem is létezik. Maximum iránymutatásnak elegendő, de alapesetben egy 65W TDP APU-s rendszer zabálhat 120W körül full terhelésen, tehát 150W körüli tápra rábízható.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Kodinak van mobile appja,hibátlan, de én legtöbbször egy jól megszokott media center távirányítóval szoktam kezelni, minden megy rajta ami a kodinak kell:

egy ilyet is használok,de csak akkor ha netezek lent, amúgy nem kell a filmezéshez vagy a zenéléshez..

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 465

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: geza123 »

2 minutes ago, -KP- said:

Wittao koma, ez nem a pc alapú audio lejátszás téma, hanem htpc a mozis részen.  Szerintem ebből elég egyértelmű mire kellene

Gondolkodtam bill+touchpad egybekombón is, de a mai napig nem sikerült megszeretnem a touchpadokat...

A Kodi/MPC-BE nagyon jól vezérelhető billentyűzettel is. Nekem is bill+tapipados van, de a tapipad részét nagy ritkán használom csak.

Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

3 minutes ago, wittao said:

Én vettem egy Microsoft billentyű + touchpad egyben ketyerét, azzal egész jól elvagyok.

Utána miután bekonfiguráltam mindent, csak a JRiver mobil appját használom (persze én csak zenére használom a htpc-t).

Wittao koma, ez nem a pc alapú audio lejátszás téma, hanem htpc a mozis részen.  Szerintem ebből elég egyértelmű mire kellene

Gondolkodtam bill+touchpad egybekombón is, de a mai napig nem sikerült megszeretnem a touchpadokat...

Pontosan melyik típust vetted?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Ti mivel vezéreltek htpc-t? Perpill azon gondolkodom, hogy veszek egy wireless egeret meg billentyűzetet, csak a háttérvilágításos billek elég borsos áron mennek.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11317
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

14 hours ago, hukkle said:

Sziasztok! Sokcsatornás mozihang stereora lekonvertálva halk beszédhangot produkál mostanában. Lejátszóprogram függő vajon ez? MPCHC  telepítve.

Vélhetően a Mixdown (lekeverés) nincs jól beállítva, a center csatorna szintjén kellene emelned.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”