Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Moziszoba építés
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
Re: Moziszoba építés
A minap úgy döntöttem, hogy eddigi teljesítményük elismerése, és további munkájuk támogatása érdekében a két RF 83 frontot önállósítom. Az eddig őket kiszolgáló MM 8003-ból átigazolnak egy-egy Denon POA 4400A végfokba. Remélem a két frontsugárzó elégedett lesz az új kollégával. Talán a hét végén szóra tudom bírni az újoncokat.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Azt hittem halálhajó design lesz a szoba :)
The Event Horizon
https://www.avsforum.com/home-theater-m ... t-horizon/
Építési topik
https://www.avsforum.com/forum/19-dedic ... build.html
https://www.avsforum.com/home-theater-m ... t-horizon/
Építési topik
https://www.avsforum.com/forum/19-dedic ... build.html
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1205
Komoly -és stílusos- lehet ezen feltálalni egy tatárbifszteket
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Saját tapasztalatom nincs, de ha van konkrét kérdésed, meg tudom kérdezni tőle. Ő dícséri. Már ha valami ilyensmire gondoltál: https://evohomeshop.hu/honeywell-evohom ... ezerlo-293
(Alapból nem IoT-s, nem WiFi-s, bár be lehet tenni a rendszerbe egy külön vásárolható gateway-t hozzá, amitől azzá válik. Tehát később, ha mégis ezirányba fejlesztenél, akkor nyitott a lehetőség. Kazántermosztátot is lehet hozzá kapni, szintén opcionálisan, a központi vezérlő azt is kezelni fogja (ha van). Szóval komplett, továbbfejleszthető megoldás)
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6237
Egyik kollégám Honeywell evohome rendszert használ, ami rádióvezérlésű radiátorfejekkel működik, és központi vezérlője van. Én is erre készülök, mármint hogy bevessek egy iyen rendszert a házban.
Saját tapasztalatom nincs, de ha van konkrét kérdésed, meg tudom kérdezni tőle. Ő dícséri. Már ha valami ilyensmire gondoltál: https://evohomeshop.hu/honeywell-evohom ... ezerlo-293
(Alapból nem IoT-s, nem WiFi-s, bár be lehet tenni a rendszerbe egy külön vásárolható gateway-t hozzá, amitől azzá válik. Tehát később, ha mégis ezirányba fejlesztenél, akkor nyitott a lehetőség. Kazántermosztátot is lehet hozzá kapni, szintén opcionálisan, a központi vezérlő azt is kezelni fogja (ha van). Szóval komplett, továbbfejleszthető megoldás)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Jason Voorhees asztal, fanoknak , horror rajongóknak moziszobában
Bár ilyet szerezni nem lehet egyszerű, csinálni meg főleg...
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Van valakinek tapasztalata programozható/távvezérelhető termosztátfejekkel? Olyan kütyüre gondolok, amit a radiátor melegvizes bemenő csonkára lehet rakni, és ezzel a fűtést vezérelni radiátoronként. Amit nem szeretnék, hogy IOT/wifis eszköz legyen.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11185
- Kapcsolat:
Készítettem már jó néhány ilyen hosszúságú példányt, de még hosszabbat is, tudtommal mindegyik hiba nélkül működik. Nálam is 12 méteres van a falba húzva a PC és a vetítő között.
- Quetz
- Beköltözött

Találtam még egy genelec hogyan építsünk moziszobát jellegü leírást.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Quetz
- Beköltözött

Moziszoba építés
13 perce, Saughassy írta:
Ha már csatlakozó:
10 méteres passziv HDMI kabellel van valakinek tapasztalata? Elvileg mukodik, de feleslegesen nem akarnek még egy lomot.
Nekem 15m-es 9eFt-os hdmi kábelem van és müködik.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Moziszoba építés
Ha már csatlakozó:
10 méteres passziv HDMI kabellel van valakinek tapasztalata? Elvileg mukodik, de feleslegesen nem akarnek még egy lomot.
Szerintem ezeknek is nagy a csillapítása mint anno a TV antenna aljzatnak, én még azt sem építettem volna be. Kétség nem fér hozzá hogy esztétikusabb, pláne egy üres lakásban ahol nincs elötte semmi, hogy jobban mutat egy szép szerelvény mint egy kilógó kábel a falból. De a cél sokszor szentesíti az eszközt!
Moziszoba építés
Szerintem ezeknek is nagy a csillapítása mint anno a TV antenna aljzatnak, én még azt sem építettem volna be. Kétség nem fér hozzá hogy esztétikusabb, pláne egy üres lakásban ahol nincs elötte semmi, hogy jobban mutat egy szép szerelvény mint egy kilógó kábel a falból. De a cél sokszor szentesíti az eszközt!
- Quetz
- Beköltözött

Moziszoba építés
1 minute ago, -KP- said:
hdmi 1.3? ezt inkább kihagynám
Optimista vagyok, ahol akad 1.3 ott csak lesz magasabb verzió is
2 minutes ago, Quetz said:
Legrand termékek között érdemes keresni, pl. találtam HDMI-t. Én otthon fali banándugós aljzatot használok tőlük.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Moziszoba építés
2 minutes ago, Quetz said:
Legrand termékek között érdemes keresni, pl. találtam HDMI-t. Én otthon fali banándugós aljzatot használok tőlük.
- Quetz
- Beköltözött

Moziszoba építés
3 hours ago, raczjani said:
Vezetékek falban vezetését , hogy oldottátok meg? Használ valaki valami beépíthető hdmi és RCA aljzatokat?
Tudnátok linket küldeni? Előre is köszi.
Moziszoba építés
2 minutes ago, raczjani said:
Vezetékek falban vezetését , hogy oldottátok meg? Használ valaki valami beépíthető hdmi és RCA aljzatokat?
Aki kicsit is komolyan gondolja a mozit, az nem hiszem, hogy beépít ilyeneket, de van és szoktunk mi is telepíteni.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Moziszoba építés
OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 ,
Moziszoba építés
12 minutes ago, Hiccusz said:
Hangszigetelni nem fog (átvertek), s csillapítani is csak a magasakat fogja. Azzal, hogy nagy (mély)redőket teszel bele egy picit javítani tudod a helyzetet az akusztika terén de csodára ne számíts!
Köszönöm a véleményt és az öltelet! Csodát nem várok, de úgy voltam vele, hogy ennyi pénzt valószínűleg nem költhetek el jobban a helyzet javítása érdekében, gyakorlatilag egy fenyő ajtóra sem futotta volna ebből a pénzből, nem említve az esztétikai katasztrófát, amit az ajtó beépítése okozott volna. Ahonnan hoztam, ott a szomszédok keltette zajt csillapította, ami gyakran megzavarta a lelkes dobolni vágyó albérlőt (állítólag nagy megelégedéssel mindkét részről, majdnem 3 éven keresztül, bár szomszéddal pont nem volt alkalmam beszélni )
Moziszoba építés
2 órája, zatuk írta:
A viszonylag nyílt (~2,5*2m boltív), ajtóval nem rendelkező nappaliban keletkező zajokat szeretném minél inkább csillapítani, hogy azok a lehető legtompábban jussanak el a gyerekszobákhoz (a nappalinak és a gyerekszobáknak nincs közös fala). 25 ezer forintért sikerült szereznem 6 db 3,1x1,25m-nyi készre varrott "hanszigetelő függönyt". A házi-mozi projekt sajnos az én esetemben alacsony költségvetéssel bír, így a rendelkezésre álló anyagokból kell gazdálkodnom.
Hangszigetelni nem fog (átvertek), s csillapítani is csak a magasakat fogja. Azzal, hogy nagy (mély)redőket teszel bele egy picit javítani tudod a helyzetet az akusztika terén de csodára ne számíts!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Moziszoba építés
6 minutes ago, zatuk said:
... a rendelkezésre álló anyagokból kell gazdálkodnom.
Akkor a kérdés valójában nem is kérdés.
Moziszoba építés
7 minutes ago, fapaci said:
Hangszigetelést, vagy akusztikai csillapítást szeretnél? A kettő nem ugyanaz, szigetelni függönnyel nem igazán lehet, csillapítani igen.
A viszonylag nyílt (~2,5*2m boltív), ajtóval nem rendelkező nappaliban keletkező zajokat szeretném minél inkább csillapítani, hogy azok a lehető legtompábban jussanak el a gyerekszobákhoz (a nappalinak és a gyerekszobáknak nincs közös fala). 25 ezer forintért sikerült szereznem 6 db 3,1x1,25m-nyi készre varrott "hanszigetelő függönyt". A házi-mozi projekt sajnos az én esetemben alacsony költségvetéssel bír, így a rendelkezésre álló anyagokból kell gazdálkodnom.
Moziszoba építés
Lehet, hogy kicsit offtopicnak minosul, de talalt mar valaki kifejezetten kenyelmes, L alaku kanapet? A legtobbnel szurja a fapad az ember se...et, es alacsony a hattamla. Mivel nalunk nem lesz kulon mozi, hanem a nappaliban kell megoldani, igy fontos lenne kenyelmeset es praktikusat talalni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Moziszoba építés
1 hour ago, zatuk said:
Van köztetek olyan, aki már sikerrel alkalmazott hangszigetelő függönyt házimoziszobában (én esetemben egy nappalit jelent)?
Hangszigetelést, vagy akusztikai csillapítást szeretnél? A kettő nem ugyanaz, szigetelni függönnyel nem igazán lehet, csillapítani igen.
Moziszoba építés
Van köztetek olyan, aki már sikerrel alkalmazott hangszigetelő függönyt házimoziszobában (én esetemben egy nappalit jelent)?
Két megoldandó feladatot szánnék a függönynek, vagyis töltse be elsődleges funkcióját (hangszigetelés), illetve nappaliról lévén szó, a falak matt feketére mázolását mellőzném, azok mentén "esztétikus" acélhuzalra akasztva akadályozná a vászonról visszaverődő fény ismételt visszajutását a vászonra, végeredményben kontrasztot növelne.
Esetleg tudja valaki, hogy miért nem tudok hirdetést feladni a Megjelenítők (Adás-vétel) fórumba?