Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
-
Csutka
Stephen Hawking sajnálatos halála miatt érdemes leporolni ezt a filmet.
The Theory of Everything - A mindenség Elmélete
A főszereplő színész Eddie Redmayne szerintem megérdemelten kapott Oscar díjat az alakításáért.
A női főszereplő - Felicity Jones - az egyik Star Wars film főszereplője - onnan talán ismerős a neve. Ezért az alakításért Oscar díjra jelölték. Talán ő is megérdemelte volna.
A film majdnem minden részében a valóságot követi.
Ajánlom mindenkinek!
Stephen Hawking - RIP.
Akkor itt egy film ami szerintem a többségnek tetszene: Wild River
Nagyon erős szinészi játékokkal.
Pontosan mire gondoltál, a most aktuális WiNd River-re vagy az 1960-as WiLd Riverre?
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Akkor itt egy film ami szerintem a többségnek tetszene: Wild River
Nagyon erős szinészi játékokkal.
Átbillent a virtuális ( ez a szó mostanság igen felkapott a fórumon ) mérleg nyelve a " sz@r filmeket vesézünk ki az ajánlóban" felé.
Szívesen venném ha többségében áll leesős , odaverős , űberfrankó filmekről olvashatnék áradozó kritikákat
Nehogy valaki le merje írni , hogy nincsenek ilyen filmek manapság, meg hogy 20 éve csináltak utoljára jó mozit
Engem az új SW rész lekötött, a Marvelektől azért sokkal jobb.
Néhány elképesztő logikai bukfenc volt benne amikért kár. (Leila az ürben, a visszafordulós sebességugrásos pusztitás, miért nem korábban tette meg) de nem akarok spoilerezni. A film minősége kitűnő!
Tegnap megmutattam a nejemnek. Csak azért nem szapulta folyamatosan, mert néha ásított is.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 697
Néhány elképesztő logikai bukfenc volt benne amikért kár. (Leia az ürben, a visszafordulós sebességugrásos pusztitás, miért nem korábban tette meg) de nem akarok spoilerezni. A film minősége kitűnő!
https://index.hu/tudomany/til/2017/12/2 ... ha_nelkul/
azért azt ne feledd, hogy az erő segítette, hiszen annak a segítségével tudott "landolni"
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1713
Néhány elképesztő logikai bukfenc volt benne amikért kár. (Leila az ürben, a visszafordulós sebességugrásos pusztitás, miért nem korábban tette meg) de nem akarok spoilerezni. A film minősége kitűnő!
jó hát ha a mérce az abszolút mélység, akkor sok minden kitűnő.
Pár napja egy beszélgetésem egy "fannal":
én: "egyik jelenet szánalmasabb mint a másik"
ő: "ennyire meg még nem figyeltem meg, szerencsére kellően izgatott voltam mind2 megnézés alkalmával hogy a "szarabb" részeket skippeljem. simán szelektív látás,meg felfogás és máris élvezhető a film "
Hát no comment..
A haraccsal nincs gond, lehuzhatnak szaz bort is valamirol ha megmarad a szinvonal. Haracs mindenhol jelen van, ebben nincs ujdonsag.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Nagyon ritka, hogy több részes, jó mozit tudjanak készíteni, (Halálos fegyver 1-4, Indiana Jones 1-4) de még ezeknél is süllyed a szintvonal.
Egyszerűen a harács nem hagyja békében nyugodni az eredeteket.
Ezzel vitáznék
pl a Halálos fegyver 3 és/vagy 4 sokkal kidolgozottabb és számomra szórakoztatóbb mint az 1, 2.
Sőt .. tudták fokozni a tempót, miközben nem lett saját maga paródiája mint pl a Beverly Hills-i zsaru 3 mert az valóban tragédia noha abból is a 2-ik rész hozta az első színvonalát, sőt.
De ha a limonádé kategóriában is keresünk, akkor a Rendőrakadémia sorozat 4-ik részig teljesen jó volt a többi már valóban a csináljunk belőle még több lóvét mentén alakult.
Az Indiana Jones 2 pl számomra "uncsi" rész míg a 3 nekem magasan jobban bejött. A 4 sem hozott kétségbeesésbe még azt is jobban birom mint a másodikat, noha a fanok odavannak mert sötét meg komor meg hú meg ha . rendszeresen a SW 2-höz hasonlítják, mert az is sötét meg nem happyendes
de vegyük pl a MI sort az utolsó kettő (oké sokkal technikásabb meg látványosabb) de ezzel együtt megint - szigorúan számomra - szórakoztatóbb mint az elődök. pedig már lassan a 6 is a mozikban van
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Második részt még tudnak csinálni, (Terminátor, Alien) de amikor már csak a pénzfialdát tartják csak szem előtt, akkor születnek a kényszeredett förmedvények.
Nagyon ritka, hogy több részes, jó mozit tudjanak készíteni, (Halálos fegyver 1-4, Indiana Jones 1-4) de még ezeknél is süllyed a szintvonal.
Ha már ezeket a többrészes szörnyűségeket felemlegetted, akkor ne hagyjuk ki/inkább vegyük elő a Keresztapa harmadik részét:
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Már az 1-3 sem tudta megugrani,nem is lehet.Az a mese tulajdonképpen lezárult,csak kevesen hajlandóak elfogadni.Mi sem vagyunk már tizenévesek.
Pontosan így van. Egyébként mai fejjel, már nem hoz lázba az egész (a 4-6 sem).
Egyszerűen, készült egy abban a korban kimagaslóan jó technikával megvalósított, újszerű, könnyen emészthető, szegénylegényes mesefilm, mely helyszíne a szokásostól eltérően az űr volt.
Átütő, hatalmas sikere lett, de később átment az egész, az előző részek emlékén kapaszkodni próbáló, silány pénzfialtatásba, ami mára teljesedett ki.
Ez egyébként jellemző bármelyik nagy filmre. Második részt még tudnak csinálni, (Terminátor, Alien) de amikor már csak a pénzfialdát tartják csak szem előtt, akkor születnek a kényszeredett förmedvények.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- bitrograde
- Beköltözött

Abban mi volt a zavaros?
Palpatine magához édesgette a szenátorok egy részét, megbuktatta a kancellárt a naboo-i blokáddal, rokonszenvet generált a blokádból maga felé, megválasztották kancellárnak.
Utána egy látszatháború mentén teljhatalmat szerzett, eltörölte a köztársaságot és kiirtatta a jediket.
Ez már a 79-es Csillagok háborúja regény előszavában is le volt írva nagyvonalakban.
Például ezt az egyébként mesteri tervet összemossa a "gonosszal", az adózási rendszerrel, a demokrácia működésképtelenségének leírásával, Leni Riefenstahl fasizmus-ábrázolásával, a klónozással, a fajok szimbiotikus együttélésének elképzelésével, és még ki tudja mivel. És lesz belőle egy családi mozinak szánt, techdemóval átitatott románcos kereséstörténet. Fájóan butára sikeredett, ezt kell mondjam. A kevesebb több lett volna.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
A víz érintése-Nem könnyen emészthető alkotás,de az a fajta film,ami valamit megérint az emberben.Biztos,hogy kell hozzá egyfajta hangulat is.Nagy hangsúlyt fektetett a 60-as évek hangulatának kiemelésére,de ezen kívül a másságra is és ezt nagyon jól adagolva és nem túlhangsulyozva,ahogy ez nagy divat mostanság.Nekem annak idején a Faun labirintusa is nagyon tetszett és most sem csalódtam.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 697
gyönyörűen fotózott film, de kell hozzá (lelki)hangulat, ráérzés, hogy befogadja az ember az történetet:
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1713
Ha "JarJar-os baromság" alatt a karakter gügyeségére, mesefilmbe illő idétlenségére gondolsz, akkor szerintem a viccesen mozgás korlátolt aranyember, a nyávogó majomkutya, a lejáró centrifuga karakterek(de lehetne említeni az ewokokat is pl) sorából egyáltalán nem lóg ki.
A SW egy mese, mindig is az volt. Mindig is erről az oldalról közelítette meg a sci-fi-t szemben pl a realista Star Trek-kel. Ezt valaki vagy szereti vagy nem, de nem is volt soha több szerintem.
A Jar Jar-os rész nem film volt, hanem egy techdemo. Végig az volt az érzésem, hogy be akartak mutatni az aktuális csúcs effekteket és aköré próbáltak valami történetet kitalálni, és nem a történet köré építették fel az effekteket. Az episode I-VI részek között torony magasan a legrosszabb rész.
Etalon lenne a JarJar-os baromság?
Ha "JarJar-os baromság" alatt a karakter gügyeségére, mesefilmbe illő idétlenségére gondolsz, akkor szerintem a viccesen mozgás korlátolt aranyember, a nyávogó majomkutya, a lejáró centrifuga karakterek(de lehetne említeni az ewokokat is pl) sorából egyáltalán nem lóg ki.
A SW egy mese, mindig is az volt. Mindig is erről az oldalról közelítette meg a sci-fi-t szemben pl a realista Star Trek-kel. Ezt valaki vagy szereti vagy nem, de nem is volt soha több szerintem.
A Stalkert nem láttam, de pl. az ő Solaris feldolgozása jó volt (Soderberghé meg nem).
Az SW meg azért reménytelen, mert a koherencia hiányzik a történetből, már az előzmény trilógiánál felmerült, hogy akkor ez minek az előzménye, mert hogy nem az alap trilógiáé, az biztos.
(A kurvulás, szerintem is, az ewokokkal kezdődött, azok már 1973-ban is vállalhatatlanok voltak.)
Az utolsó jedik se igazán illeszkedik be a történet ívbe, egy értékelhető vonása van, mégpedig, hogy nevetni mert önmagán, kár, hogy ezt sem vitték végig következetesen, mert akkor egy jó kis önparódia lett volna.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Lucas zavaros politikai filozófiájának szánalmas egyvelegeinek sora.Abban mi volt a zavaros? Palpatine magához édesgette a szenátorok egy részét, megbuktatta a kancellárt a naboo-i blokáddal, rokonszenvet generált a blokádból maga felé, megválasztották kancellárnak.
Utána egy látszatháború mentén teljhatalmat szerzett, eltörölte a köztársaságot és kiirtatta a jediket.
Ez már a 79-es Csillagok háborúja regény előszavában is le volt írva nagyvonalakban.
Mozi - Megjelenítő: Sony VPL-HW55ES Vászon: Elite Screens Electric125H
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Javaslom a The killing of the sacred deer című filmet. Elsőre nem tudtam hova tenni de amikor utánnaolvastam és megértettem a mitológiai előzményeit, elgondolkodtatóvá tett. A szereplők kivállók a rendezéssel együtt. Nem sablonos, mindennapi film.
- bitrograde
- Beköltözött

Tudom, lehetetlen kideríteni, mert memóriatörlés kellene hozzá, de nem lehet, hogy ha ma látnánk először a sorozat első részeit (amiket sokan etalonként emlegetnek), ugyanolyan gyerekesnek és bárgyúnak éreznénk, mint az utóbbiakat? Gyanítom, hogy igen, emiatt nem is vállalkozom rá, hogy bármelyiket végignézzem. Abban viszont biztos vagyok, hogy aki a rajongók által is elismert S.W. film készítésére vállalkozik, teljesen reménytelen helyzetben van. Ennek ellenére 2 évente kasszát robbant minden epizód.
Valószínűleg így van, de annak, aki megélte, nem nehéz ettől az utólagos nézőponttól elrugaszkodni. Én még arra is emlékszem, hogy könyveket olvastak az emberek. A mozis legenda szerint Lumiere filmvásznon közeledő vonata elől is sikoltozva ugrált el a közönség ijedősebb része. Az SW sikere szerintem történetileg nagyon is érthető, hiszen egyrészt a monumentális sci-fi fejlődését alapozta meg, másrészt az új hollywoodi mozi gazdasági elképzelését. Lucas, de még Sir Alex Guinnes is a franchise után járó százalékokból él a mai napig. Na jó, ő már sajnos nem. Az újabb részek közül - a New Hope után - szerintem csak A Birodalom visszavág tudott újat hozni, az is csak azzal, hogy szakított a happy end kötelező érvényével, és sötétre festette az SW univerzumot. A disneyfikáció már a szupercuki ewok macikkal elkezdődik A jedi visszatérben, és onnan a második trilógia, vagyis a prequelek már egy merő lejtmenet, a disneyfikáció és Lucas zavaros politikai filozófiájának szánalmas egyvelegeinek sora. A Zsivány egyes szerintem felejthető akció oldalág, ám az Erő ébredése megpróbálta újjáéleszteni a SW kultuszát, azzal, hogy a mítosz elemeit újrakeverte és új köntösbe öltöztette. Ez a próbálkozás azonban a VIII-adik résszel rövid életűnek bizonyult, a készítők sem nagyon tudták eldönteni, mit akarnak. Így nehéz rendes mozit csinálni. Pénzt persze még mindig lehet kivenni belőle. Nem tudom, mikor jártatok utoljára játékboltban, de ha nem oylan rég, akkor tudjátok, miről szól ez az egész.
Persze szigorúan szvsz.
Nézzetek Star Wars helyett Tarkovszkij filmeket abban nincsenek Jar-jar Binks-ek És közben Lemmy még a kisujjadat is eltarthatod a távirányítótól
Imádom a Star Warst, de vannak hibái az újraélesztésének.
A történet izlés kérdése, tehát vitatkozni felesleges rajta. De talán technikailag mindig tudtak maradandót alkotni. Anno nálunk kb. Pirx kalandjai a tejfölös dobozokkal voltak egy idősíkon velük. A különbség köztük fényévnyi volt.
Saját műfajban mindenképp.Annak idején 1978-ban még vasalók repkedtek űrhajó gyanánt.Próbálj meg elvonatkoztatni attól,hogy neked tetszik vagy sem.Én nem az újabb részekre gondoltam.Amúgy ki írt etalont?
Szerintem úgy értette hogy IV-V-IV.