Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Segítség,kezdő vagyok!

Toto77
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Toto77 »

Ebben az esetben egy sztereó erősítő (használt árát jobban tartja) és zárt sub, vagy egy régebbi HM "nagyvas" (mivel a cillivilli hangformátumok jönnek mennek, 1-2 éven belül a maiak elég bukók) és zárt sub!

A nagy tér eléggé korlátozó!
Eddig mit használtál az Elac-okhoz?

Jelenleg Primare I22 van szolgálatban.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Doky »

A Dune lejátszó megoldja a sztereó hangot.
Ami miatt szerintem szükséges lesz egy sub, az a közel 55m2 amit a nappali és az étkező jelent. Eddig a 30m2-en nagyon szépen megoldotta az Elac ezt a kérdést.
A befektetés meg fog térülni, mert később tervben van a "sokpontegy".

Ebben az esetben egy sztereó erősítő (használt árát jobban tartja) és zárt sub, vagy egy régebbi HM "nagyvas" (mivel a cillivilli hangformátumok jönnek mennek, 1-2 éven belül a maiak elég bukók) és zárt sub!

A nagy tér eléggé korlátozó!
Eddig mit használtál az Elac-okhoz?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Toto77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Hogyan térül meg egy műszaki cikk vásárlása? Max. ha eladtad.
Ha árban a határ a csillagos ég, akkor lehet venni hangzatosabb márkákat természetesen. De ár-érték arányban az említett készülékek verhetetlenek. Mondható még ilyennek az Emotiva X-Ref zárt szubja is, de az ritka madár. Az elmúlt években volt nálam jópár szub, ezt a hármat ajánlanám jó szívvel ha árérzékenység esete forog fent.

Most látom 55m2. Az bonyolít

Persze, soha nem fog megtérülni. Úgy értettem, hogy később, ha teljes rendszert szeretnék építeni, akkor úgyis kell. Szóval akkor talán mindegy, hogy most vagy 1 év múlva...
Igen, a probléma az 55m2 és ahogy írtad, az árérzékenység.
Azért szerintem kipróbálok egy Elacot, aztán majd meglátom.  (Már csak a márkahűség miatt is)

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Subok között merre érdemes keresgélni?
Az Arendal, SVS, XTZ subokhoz a gyártó 45-60 napos otthoni kipróbálási időszakot biztosít, pénz visszatérítési garanciával. 55nm-re viszont már erősen zsebbenyúlós a dolog. Nekem 30nm-re kevés volt egy Dynavoice T12.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Toto77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Gondolom a lejátszó keveri le a sokpontegyes hangot sztereóra.
Van pár sztereó integrált (2.1, 2.2), H/K, Nad, CA és sokan mások is.

Mekkora térbe kell?
Az Elac elég tisztességes mély hangra képes ha optimálisan van elhelyezve.
Nem biztos hogy a befektetés megtérül.

A Dune lejátszó megoldja a sztereó hangot.
Ami miatt szerintem szükséges lesz egy sub, az a közel 55m2 amit a nappali és az étkező jelent. Eddig a 30m2-en nagyon szépen megoldotta az Elac ezt a kérdést.
A befektetés meg fog térülni, mert később tervben van a "sokpontegy".

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az induláshoz.
Szeretnék egy 2.1-es mozit összerakni.Ragaszkodnék a 2.1-hez mert 70%-ban sorozatokat nézek.
Milyen erősítőt ajánlanátok hozzá?

Egyébként meg B.Ú.É.K. mindenkinek!
Gondolom a lejátszó keveri le a sokpontegyes hangot sztereóra.Van pár sztereó integrált (2.1, 2.2), H/K, Nad, CA és sokan mások is.

Mekkora térbe kell?
Az Elac elég tisztességes mély hangra képes ha optimálisan van elhelyezve.
Nem biztos hogy a befektetés megtérül.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Toto77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

No de a sorozatok legtöbbje már dd 5.1 vagy dts..    
Ez igaz, de a házfelújítás miatt nincs "kedvem" többet költeni a szükséges minimumnál.
Majd talán később jöhet 5.1 vagy 7.1. De most semmiképp.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Fish »

velodyne, REL,ML,svs, stb.. zárt.. 
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Fish »

Sziasztok!

Szeretnék egy 2.1-es mozit összerakni.Ragaszkodnék a 2.1-hez mert 70%-ban sorozatokat nézek.

No de a sorozatok legtöbbje már dd 5.1 vagy dts..    
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Toto77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Elac Debut S10eq vagy 12eq, ha már elacozol, és nem akarsz sokszázezret költeni. Passzív membrános csoda. Tegnap installáltam az enyém, és tökély amit előad.
Szuper! Köszi a tippeket!

Toto77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Ha nem kell túl nagy teljesítmény és bemérőrendszer,akkor a Rel subok jó választás.Van rajtuk nagyjelszintű bemenet is.Ha az akusztikai problémákon szeretnél igazítani akkor pedig egy Svs vagy Velodyne.Az Elac subokról is jókat mondanak,de azt nem ismerem.Nyilván sok más is van...
Ez indulásnak bőven elég infó! 
Köszi a segítséget!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Subok között merre érdemes keresgélni?Ha nem kell túl nagy teljesítmény és bemérőrendszer,akkor a Rel subok jó választás.Van rajtuk nagyjelszintű bemenet is.Ha az akusztikai problémákon szeretnél igazítani akkor pedig egy Svs vagy Velodyne.Az Elac subokról is jókat mondanak,de azt nem ismerem.Nyilván sok más is van...

Toto77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Akkor az,amit javasoltam.Integrát erősítő sub kimenettel vagy olyan sub,amin van magas jel fogadására alkalmas bemenet.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Segítség,kezdő vagyok!

Igen, a minőség lenne a lényeg. Jelenleg Elac FS 189-et hallgatok. És ez maradna is. Legalábbis szeretném.Akkor az,amit javasoltam.Integrát erősítő sub kimenettel vagy olyan sub,amin van magas jel fogadására alkalmas bemenet.

Toto77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Ha a minőség fontos,akkor én egy olyan sztereo integráltat vennék,aminek van sub kimenete.Persze a kérdés az,hogy milyen hangsugárzót használsz?
Igen, a minőség lenne a lényeg. Jelenleg Elac FS 189-et hallgatok. És ez maradna is. Legalábbis szeretném.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!

Ha a minőség fontos,akkor én egy olyan sztereo integráltat vennék,aminek van sub kimenete.Persze a kérdés az,hogy milyen hangsugárzót használsz?

Toto77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: petyka2 »

Sziasztok, ezt a kérdést most csak ide tudom berakni, topik híján. Ismerős be akarja digitalizálni a réi VHS kazijait, és egy minőségi VHS playert keres. Szerintetek mi az a modell, amit el kéne kezdjen használtan vadászni?

üdv és bocsi az offért

Mindenképpen valami TBC-s modellt keressél, a legjobb választás egy FS200-as Panasonic lenne.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 814

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: lacy »

Hoztam némi segítséget eligazodni itt a p-k meg az fps-ek világában

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

VHS korszak, mindennek a kezdete. A ShowWiew nem az volt amikor az RTV újságban kódok voltak a műsorokhoz, és a videóba be kellett pötyögni a felvétel programozáshoz? Asszem...
Így van. Volt olyan távirányító is, amivel be lehetett olvasni a kódokat. Sőt a a jobb videók a VPS-PDC-t is tudták. A reklámok idejére pause-ra állt volna le a videó, a kezdési csúszásokat is ez a szolgáltatás kezelte volna, de ez nem működött jól, vagy inkább sehogy sem. A tv szolgáltatóknál senkinek nem volt érdeke, hogy vezéreljék a videókat ...  
A Thomson videóm a képernyőre is kitette vízszintesen, nagy méretben a SZÍNES, kétcsatornás kivezérlés jelzőt! A jelszintet könnyebb, de főleg menőbb volt úgy mások előtt beállítani. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Alapesetben egyetértek Tonykával. Sosem volt itthon S-VHS videó, csak olyan vhs felvétel, ami Pana NV HS 1000 S-VHS videóval készült. Kép-hang tekintetében az én Thomsonom jobb felvételt készített, de tény, hogy a Panák mechanikája kifinomultabb volt. S-VHS Panával nem lehet melléfogni, bár szerintem a csúcs Thomson, lejátszásra is jobb. Lehet, hogy egyszer kukába kerülnek, de egyelőre nem terveztem megszabadulni tőlük. 

ZolaBA-nak is igaza van! Ha esetleg nyűg a digitalizálás, vannak még olyanok akik ezzel napi szinten foglalkoznak. Szerintem ez lenne a legjobb megoldás, mert ezek az emberek ismerik és használják mai digitalizáló, vágó programokat. Akár menüt vagy akármit is tudnak a lemezre varázsolni.  

Én még akkor mentettem a kevés anyagom amikor még volt itthon VHS lejátszóm, és DVD recorderem. Azóta időközönként csak átirkálom újabb lemezre. Ma már forintokért dobálják a DVD recordereket is, az meg készít menüt is. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Sziasztok, ezt a kérdést most csak ide tudom berakni, topik híján. Ismerős be akarja digitalizálni a réi VHS kazijait, és egy minőségi VHS playert keres. Szerintetek mi az a modell, amit el kéne kezdjen használtan vadászni?

üdv és bocsi az offért

Alapesetben egyetértek Tonykával. Sosem volt itthon S-VHS videó, csak olyan vhs felvétel, ami Pana NV HS 1000 S-VHS videóval készült. Kép-hang tekintetében az én Thomsonom jobb felvételt készített, de tény, hogy a Panák mechanikája kifinomultabb volt. S-VHS Panával nem lehet melléfogni, bár szerintem a csúcs Thomson, lejátszásra is jobb. Lehet, hogy egyszer kukába kerülnek, de egyelőre nem terveztem megszabadulni tőlük. 

ZolaBA-nak is igaza van! Ha esetleg nyűg a digitalizálás, vannak még olyanok akik ezzel napi szinten foglalkoznak. Szerintem ez lenne a legjobb megoldás, mert ezek az emberek ismerik és használják mai digitalizáló, vágó programokat. Akár menüt vagy akármit is tudnak a lemezre varázsolni.  

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

üdv és bocsi az offért

Anno én is játszottam ezzel. Aztán amikor mindig eldobálta a frame-eket és csak szívtam, rájöttem hogy ott eszi meg az egészet a fene, a filmeket le lehet tölteni netről a családi videokat meg 1500Ft/kazettáért egy profi átírta dvd-re. 
Persze az más, ha valakiben megvan a lelkierő és lelkesedés
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Valami Pana akar SVHS modell, de csodak nincsenek.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

selkino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: selkino »

üdv és bocsi az offért

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”