Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
- Den
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
Már láttam a 9300 képét kalibráltan és nagyon jó cucc.. de nem keverném még mindig a csúcs dlp vetítők közé ,mert egyszerűen nem lenen értelme! a helyén kell kezelni ..
ja és mielőtt, az enyém egy öreg cucc már, nem rá céloztam, de még mindig jól szolgál,szeretem!
A 9300- as bruttó 850...............
Azért nem tudjátok, hogy mit tud 850- ért és nem 1- 15 millióért, mert a kalibrált képét látjátok.
Olvasd el a szolgáltatásait, az optikáját, a kontrasztját, minden motoros. Teljesen egyedi, hasonló nincs jóval drágábban
sem.
Csúcs DLP vetítő mennyibe kerül?
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Szakember által ,műszeres kalibrációval lesz mindegyik gép beállítva,, ezek után lehet nézelődni,meg összehasonlítani,amit te írsz ,hogy majd te kézzel meg szemre,, az egy vicc! Már bocs...
Az a vicces, hogy végre igen komoly gépeket vihetünk haza házimozizni és fizettek érte, hogy beállítsák, hogy nektek mi a jó
kép! Az én gépemhez senki ne nyúljon hozzá, pláne ne ugasson bele, hogy én azt hogyan használom, használjam! Én értek hozzá,
21 éve vetítővel házimozizok, szombaton, de akár már holnap HDR képet nézhetek otthon, valódi HDR képet.
Ami neked a hihetetlen, mármint hogy egy ember saját maga be tudja állítani a paramétereket, nekem az a minimum.
Nagyon megjegyeztem a 3 kiállító bekalibrált képét- többször is megnéztem mindhárom 10- 20 perces moziját, lényegesen
minőségibb képet produkáltam eddig is, pláne most e héttől, amikor Cecilnek is köszönhetően meg lesz a négyes HDR kialakítás.
Nézem a Benq, a JVC tesztjét, tojnak bele a kalibrált képbe és gyönyörű, képzaj nélküli tiszta, de színekben gazdag képet
produkálnak. A HDR kép pedig minden kép legszebbike, ami nekem napok kérdése és meglesz!
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Már láttam a 9300 képét kalibráltan és nagyon jó cucc.. de nem keverném még mindig a csúcs dlp vetítők közé ,mert egyszerűen nem lenen értelme! a helyén kell kezelni ..
ja és mielőtt, az enyém egy öreg cucc már, nem rá céloztam, de még mindig jól szolgál,szeretem!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Den, te valami maketing vonalon űzöd az ipart? ne minket próbálj már megetetni a sületlenségeiddel.. pls!!
Nem semmi csóka vagy az már 1x biztos!
Fish: nézem a projektorod, hát milyen összejövetel az, ahol minden házimozis álma a Sim2 nem szerepel? Neked lázadnod kellene!
Látod Cecil elzavart Blu- ray lejátszót cserélni és én már meg is szerveztem a cserét! Te pedig szervezd meg az új Sim
projektor ottlétét.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Szakember által ,műszeres kalibrációval lesz mindegyik gép beállítva,, ezek után lehet nézelődni,meg összehasonlítani,amit te írsz ,hogy majd te kézzel meg szemre,, az egy vicc! Már bocs...
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Manapság semmilyen téren nem tud létezni egy cégvezető marketing nélkül.
Cecil letolt, hogy most itt van az egyedi lehetőség és ÁRBAN is megegyező projektorokat vonultatnak
fel! Egy nagy frászt egyeznek meg az árak!
Akkor már visszakérdezek! Légyszíves sorold fel projektoros cégenként, hogy a 28.- ai összejövetelen
látható vetítők milyen árban érhetőek el?
Akkor komolykodjunk! Ha én tartanék egy ilyen minőségi szeánszot, akkor az alább felsoroltakat láthatná
a nézősereg:
HD kép
4K kép
4K HDR kép.
Összeállítanám a legolcsóbban beszerezhető 4K HDR képes felszerelést: projektor, média lejátszó,
vászon, kábel.
A lényeg mindegyik projektornál a 4K felskálázás minősége.
Megjegyzés: bármelyik projektor képét úgy beállítom- de idő kell hozzá-, hogy az összes többi
hulladék lesz mellette, ha alapbeállításon hagyom a többit. Még 2 lényeg: teljesen egyéni,
hogy kinek melyik projektor színfelfogása tetszik és pláne a LÉNYEG, hogyan lett az beállítva.
Ezekbe nem szabad és nem is lehet beleszólni.
Most hol találok én egy olyan cuccot egyben, ahol minden HDR képes? Még ahol veszem ott sem, ezért az
eladóval együtt elhozom és megnézzük, biztos, hogy ő is kíváncsi lesz nagyon rá!
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Den, te valami maketing vonalon űzöd az ipart? ne minket próbálj már megetetni a sületlenségeiddel.. pls!!
Nem semmi csóka vagy az már 1x biztos!
- Den
- Kezdő Fórumlakó

"""Had bátorkodjak megkérdezni még1x hogyan lesz HDR képed nem HDR képes lejátszóval?"""
Cecil kérdésére válaszolva:
Úgy lesz, hogy ezen a héten kicserélem a 103D- t----- UDP- 203 4K/UHD- ra! Szombaton, de
pillanatnyilag a kocsimmal sem közlekedhetem, mert 4- es besorolású.
/Köszönöm Cecil, hogy kiforgattad az összes mondatomat és szándékosan félreértetted a mondani valómat,
de mégis NEKED köszönhetem, hogy még a Darebbe- nál is jobb és szebb képem lesz! Soha sehol nem írtam,
hogy nekem HDR képem lenne, csak azt, hogy a 2 kép mennyire tetszik! De most valósággá válik, mert
felhívtad rá a figyelmemet!/
Szombaton megyek megvenni a HDR képes Oppo- t és akkor minden HIGH DINAMIC RANGE kompatibilis lesz.
"Új dimenzió a színek világában"...
"Még több pixel, még finomabb felbontás, Az Ultra HD azonban nem csak ezeket hozta el a világnak.
Nagyobb kontraszttartomány, magasabb képfrekvenciát és a megjeleníthető színek sokkal teljesebb
palettájának ábrázolását is jelenti, ami akár az egész televíziózást és a filmipart is
forradalmasíthatja."
2014- ben az Darbee technikáját világverőnek jellemezték, egyet is értettem vele, használom. Erre még
egy lapáttal rátesz a HDR a jelek szerint, de azért szemre vételezem................
Megnéztem az árakat: a Benq 8000 és a Sony 65 is 100 ezerrel többe kerül, pláne a többi, tehát árban
sem összeegyeztethető a többi felvonultatott vetítővel a 9300, nem konkurensek, hanem résztvevők,
érdekességek 1.4 milliótól fölfelé.
Nem értek egyet a teszt képmérettel, mert kicsi, nem jönnek ki az eltérések egyáltalán: a most
elérhető reálisan legnagyobb képméret a 3 méter vízszintesen.
Egyáltalán nem a realitást takarja a vetíteni kívánt képminőség. Túl jó, a közember számára
elérhetetlen.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
-
Csutka
Szerintem Csutkát hagyjátok ki ebből
..... melóban vagyok, de itt felröhögtem.
Igen, már majdnem írtam, hogy mást kellene feltekerni máshová.
- Deadpool
- V.I.P.

- Értékelés: 464
- Kapcsolat:
..... melóban vagyok, de itt felröhögtem.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
Sziasztok,
Jelenleg fehér falat festenék a vászon mellett hogy ne verjen vissza annyi fényt.
Szürke árnyalataiban gondolkozok..Sötétebb színek (bordó, barna, fekete, sötétkék) kiesnet mert nappali egyben.
Ha valaki esetleg festett szürkét ami bevált egy színkóddal megdobhatna.
Köszönöm!
Lemmy9: tudom h denevérbarlang kell, most sötétkék van + fekete függöny. De most valami kompromisszumosabb kellene. Bármilyen szürke jobb azért mint a hófehér, azt nem mondd h semmit nem ér
Ha gondolod, gyere el te is a DREAMCINEMA proji shootout-jára, jövő szombaton. Szívesen megismernénk téged személyesen is, s ott lehetőség is adódna a projektorokról, azok képéről, kalibrálásáról eszmét cserélni. Többek között a 9300-ról is.
Ez egy nagyon jó ötlet
Sőt. Tudom, hogy a DC-ben nem 103D a forrás, meg a vászon is más, de ha elhozná Den a spéci kábelét és kapna némi időt, talán az eltérő komponensekkel is ki tudná hozzni a maximumot az Epson 9300-ból. Ha nem is az otthoni maximumot, de 90-95%-ban olyat. Úgy tudom, az Eosonnak van több memorizálható beállítása és így Den-ét el lehetne menteni az egyikre. A másikra meg a műszeresen kalibráltat és egyből össze is lehetne hasonlítani. 40 ember láthatná és utána lehetne csoportosan írni róla, ahogy Poljot felvetette. Elsők között gratulálnék Den-nek, ha tényleg olyat tenne le az asztalra, amiről tegnap óta mesél. Hajrá Den, mutasd meg a kételkedőknek!
én azt nem értem ,hogy miért vitatkoztok vele? ő elérte, ennyi, ezen senki sem fog tudni segíteni.. nagyon valószínű orvos sem
Hosszú évekre végeztem.
Azt te csak hiszed. Jövőre jön az Epson 9400-as. Új, minden eddiginél részletgazdagabb, élesebb, élettel telibb képpel, ötvenmillió az egyhez kontraszttal. És persze HDR 2.0-val. Dobhatod a kukába a jelenlegit.
legalább arra emlékezz amit mondasz... idézek tőled:
"de az enyémen ragyogóak a színek az Darbee- nak is köszönhetően"
Ja bocs nem is kell emlékezni hiszen pár hozzászólással előbb leirtad csak vissza kellene olvasni...
Volt nekem is Oppo 103-103D-105D és még VXP-s media player is meg most HTPC... hidd el tudom mit írok... azt senki nem mondta, főleg én nem hogy képminőségben jobb HDMI-n a 105D min a 103D nem is tudom ezt megint miért hoztad fel...
Tisztázzunk valamit... azt mondod egy újságban látható kép számodra a referencia... az meg se fordul a csöpnyi agyadban hogy egy újságban leközölt képnek vajnyi köze nincs a valósághoz? Tudod az újságokat grafikusok is szerkesztik... photoshopolják a képeket benne...
Avval nem is lenne semmi baj ha azt állitanád, hogy neked ez a megfelelő képi látvány... senki nem kötne bele. Te viszont úgy állitod be a dolgot, hogy most szartad a spanyol viaszt és megalkottad a házimozizás képi nirvanáját és mindenki hülye a aki nem lép erre az útra és nem tekint rád mint megváltóra mert ezekkel a rendszerekkel és a te beállitásaiddal követhet téged eme fennkölt megvilágosodásban...
hidd el nem fröcsögök... még...
nem "jelentettelek" fel töbször... először neked jeleztem a hirdetésben... erre elkezdtél bombázni privátban, megkértelek ne nem érdekeltek az egyéni szoc problémáid... pusztán ezt jeleztem admin felé...
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Nem tudom miért lettem kipécézve mostanában...
Lehet hogy mert néha besokalok a baromságokkal amit egyesek képesek itt összehordani és csak egy darabig találom viccesnek?!
Amúgy jellemző osztod itt magas lóról az észt de amikor fel kínálják a lehetőséget hogy részt vegyél egy kifejezetten projektorok bemutatására (pont ebben az árkategóriában mozogva) összehozott mondhatni egyedülálló eseményen egy kifejezetten erre épitett "komplexumban" rögtön jön a visszakozás és még mi vagyunk a hülyék...
Ezek után eskü Hiccusz még azt is megengedné hogy a végén tökéletesre beállitsd az előtte ócskára kalibrált epson 9300-as projektort mi meg ájulhatnánk és fejet hajthatnánk a tudásod előtt és én is személyesen kérhetnék bocsánatot!
Szóval egy ideig-óráig jól elrötyög ezeken az ember aztán felteszi magában a kérdést tényleg ilyen emberek kellenek ennek a fórumnak?!
Peace and Cecil out!
Te úgymond többször is feljelentettél, ezért törölték a topikomat, kezdhettem elölről a hirdetést. Bennem fel sem merül, hogy
bárkit is akadályozzak az eladásában, pláne, hogy felnyomjam!
Nem osztom az észt, hanem megosztom a tapasztalataimat a legnagyobb jóindulattal Neked is, bemutatom, hogy lényegesen
olcsóbban, pontosan mely komponensekkel milyen csodálatos kép érhető el!
Nagyon szívesen ingyen megadom a projektor beállításait, ha ugyanilyen vásznat- kábelt- projektort- média lejátszót
használtok.
"""Baromságnak""" tartod a legmagasabb képi elvárásokat magától elérő felhasználó beszámolóját?
"""Összehordok""" szerinted mindent, """Besokalok a baromságokkal"""? Látatlanban fröcsögsz, holott csak egy újság 2 képéről
kellene nyilatkoznod, hogy mi a véleményed róluk? Mert, hogy ezt tartják a mostanság elérhető legjobbnak, Te pedig
látatlanban lesajnálod, hogy az egy vicc! Nem vicc, ez a valóság, én pedig hasonlót értem el, azért mert nem ugatom a
házimozit, hanem létrehoztam teljesen egyedül a maximumot, amit el lehet érni ezen a téren!
Tudod mennyiből tudhatja létrehozni a csapat az általam létrehozott 4 komponensből álló felszerelést? 3250 ft plusz
szállítási költségből. Epson 9300 és vászon van az egyik forgalmazónál, Oppo 103 d megint van valamelyik fórumosnál, a
kábelt kell egyedül megrendelni. Az összes beállítást megadom ingyen.
"Tényleg ilyen emberek kellenek a fórumra", akik mindent megtesznek a másikért, vagy olyanok akik mindenből a negatívumot
hozzák ki?
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Lehet hogy DEN MESTER is csak azért látja annyira laposnak a bekalibrált képet, mert ő is színtévesztő. De mint lentebb olvashatjátok a Samsung megtalálta erre is a megoldást
Színtévesztés - Ha minden egyes alkalommal, mikor valaki megkérdezte, hogy "ezt milyen színűnek látod?", kaptam volna 1 ft-ot, már rég a Bahamákon élnék, lehetetlen színű koktélokat szürcsölve. A Samsung új fejlesztését nagyon értékelem, mivel a tévéket és elektromos kütyüket a mi, színtévesztő szemünkhöz kalibrálhatjuk, hogy szebb színben lássuk a világot. Amúgy is lelkes Samsung használó vagyok (1691 óta Galaxy telefonjaim vannak), de ez nálam megint egy jó pont volt. Az oldalon van egy teszt is, eszerint nekem D30-as van
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Nem nem ez egy fizetett oldal, hogy pörögjön a fórum...
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Hupsz...azt hiszem rossz helyen járok..én nem a Mónika Showba akartam jönni de amúgy jól toljátok
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Had bátorkodjak megkérdezni még1x hogyan lesz HDR képed nem HDR képes lejátszóval?
Megjegyzem a HDR nem azt jelenti hogy a szineket meg kontraszot feltekered csutkara...
HDR kép is kalibrálható...
Ez nem egy közszolgálati tv csatorna jele ? Én eddig úgy tudtam
De(n)!
" A négyzetméter a terület (származtatott) mértékegysége az SI rendszerben. Jele: m² (az SI szerint), de helytelenül a lakóingatlanok hirdetésében az nm rövidítés is előfordul."
m2
Ez nem egy közszolgálati tv csatorna jele ? Én eddig úgy tudtam
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Nem lesz az jó akármit csinálsz... mert sajnos neked a tökéletes összetételből max a vásznad van meg... se Epson 9300, se Oppo 103D, se szinekre kihegyezett HDMI kábel... se HDMI kábelhegyező
Megint fröcsög belőled az indulat: a kábelem pont nem a színekre van kihegyezve. Részletes leírás mellékelve.
Egy barátom megvette az Oppo 105D- t és nem lett jobb a képminősége, tehát a 103d is ugyanott van. Olvastad mit írtak a
Darbee technológiáról? Egyedülálló képminőséget lehet vele elérni. Éltem a lehetőséggel hidd el, vagy nézd meg azt a 2 képet,
amire hivatkozom!
Ja és egy szándékosan lerontott minőségű filmből is eredetit varázsoltam........a másodosztályú komponenseimmel!
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Nem tudom miért lettem kipécézve mostanában...
Lehet hogy mert néha besokalok a baromságokkal amit egyesek képesek itt összehordani és csak egy darabig találom viccesnek?!
Amúgy jellemző osztod itt magas lóról az észt de amikor fel kínálják a lehetőséget hogy részt vegyél egy kifejezetten projektorok bemutatására (pont ebben az árkategóriában mozogva) összehozott mondhatni egyedülálló eseményen egy kifejezetten erre épitett "komplexumban" rögtön jön a visszakozás és még mi vagyunk a hülyék...
Ezek után eskü Hiccusz még azt is megengedné hogy a végén tökéletesre beállitsd az előtte ócskára kalibrált epson 9300-as projektort mi meg ájulhatnánk és fejet hajthatnánk a tudásod előtt és én is személyesen kérhetnék bocsánatot!
Szóval egy ideig-óráig jól elrötyög ezeken az ember aztán felteszi magában a kérdést tényleg ilyen emberek kellenek ennek a fórumnak?!
Peace and Cecil out!
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Lefotóznád a vászonra vetített képed? Vagy hasonlót tudnál linkelni? Mégis milyen irányba induljak el, ha szeretném kissé felturbózni az itthoni élményt?
Szted, ha nem vagyok megelégedve a színhelyességgel, próbálkozzak HDMI kábel cserével? Kissé sárgásnak/barnásnak érzem a fehéret. Audioquest Cinnamon HDMI-t használok. Lehet az audioquest gyártó a típusnévvel akart utalni a közvetített kép stílusára és ezért hajlik át sárgásbarnásba??
Minden projektor rendelkezik színhelyességi teszttel, nézd végig és állítsad be.
HDMI és HDMI kábel között akkora lehet az eltérés ár és aközött, hogy mire akarom használni, amennyre eltér egymástól
egy tudós és egy analfabéta!
Én ezt a kábelt használom 3 éve: a kép tisztaságára megy rá, pont az kellett nekem: Gembird 1.4 Prémium HDMI kábel 3 méteres.
kábelvilag.hu termék kód: ccp-hdmi4-10
3250 ft és nem 150 ezer, tökéletesen tiszta, minőségi képet produkál.
High-Definition Multimedia Interface (HDMI) digital audio/video interface cable Supports data transfer bandwidth of up to
10 Gigabits/sec Allows bi-directional communication between smart HDMI devices Supports 3D TV with video resolutions up to
3840 x 2160 pixels at 24/25/30 Hz and 4096 x 2160 at 24 Hz Supports HDMI Ethernet Channel 100 Mbps function (HEC) Supports
Audio Return Channel technology
(HARC)
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B