Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

thxfan moziszobája

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Gratula Robi jól haladsz! Messze még a vége,de minden stádiumnak megvan a maga szépsége,izgalmassága.

A gipszkarton jobb felfogatásához szerintem utólag is bevághatsz alulra (és felülre is) még + padló darabokat,amihez lehet még csavarozni.Gondolom szepi is erre értette.
Illetve néhol egy-egy keresztmerevítő sem rossz ha van.(Bár statikailag így is bőven elég erős lesz)
Annak két oldalán kívül is ,belül is végig lehetne engedni minden közben kis darabokat ,hogy síkban legyen a függőleges oszlopokkal de erősebb lesz a gipszkarton tartása.
A lemezfülek nem tartanak fel mert ha azok középen vannak ott úgy jó is.

Egyetértek az előttem hozzászólóval, hogy tényleg érdemes figyelni, hogy bőven legyen a falakban és a mennyezetben is csövezés,ha már melózol vele ,mert az atmos után ki tudja mi jön még, az is lehet hogy 10 év múlva 70db hangszórót kell elhelyezni majd a Dolby DSHB -hez ami annyit jelent "darabokra szedem a házad báme ! " 
De egyéb más elektronikai eszköz lehetőségeihez sem árt + vezeték kiépítése,illetve még több konnektor és spotlámpa,vagy ami majd világít...
Nem olcsó mulatság,de így érdemes,mert később már duzzogva fog neki az ember új átalakításnak,ami érthető.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2108

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Jelenleg így néz ki:

Most már mindegy, de én alulra felülre először végig engedtem volna egy talp szelement, amit a padlóba dűbeleztem volna, felől pedig a szarufához csavaroztam volna. Mert így, ha közvetlen ráfogatod az kartont, vagy esetleg egy vastagabb OSB-t a fal merevség és a vastagság miatt és arra a kartont, amit ugye, ha rendesen ki vannak állítva a bordák, akkor nem kell még lécezni a karton alá. Ez az oldal merevség szempontjából nagyon jó lett volna, mert mikor rákerül a tábla, körbe tudod csavarozni, ami olyat fog mint az állat, meg nem tud moccanni semerre. 

Én így csináltam:

Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Nem tudom most van-e valami szigetelés a födémen, de azt javaslom a karton felrakása előtt mindenképpen rakj fel valamit.
20 cm kőzetgyapot megy a mennyezetbe, de előbb tetőhéjazat csere lesz.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 132

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

A szerkezet kezd alakulni, a nagyobb 1,6 m széles vízszintes mennyezet miatt 2,45 m lesz a végleges belmagasság, a korábban elképzelt 2,6 m sehogy sem jött volna ki, az csak sacc volt az elején, kiszintezve nem adta volna ki, mert már nagyon keskeny lett volna a vízszintes rész. A döntött mennyezet két oldalt kb. 80-85 cm lesz, két oldalon marad a 2,2 m belmagasság. A szerkezet 5*20 cm-es "oszlopokból" készült, kiosztásuk váltakozó, bár a képeken annyira nem látszik 25,30,35,40 cm közökkel, amire már csak a 15-ös gipszkarton megy.

Jelenleg így néz ki:

Nem tudom most van-e valami szigetelés a födémen, de azt javaslom a karton felrakása előtt mindenképpen rakj fel valamit.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Tegnap este a projektor helyének megtalálásával töltöttem az időt. 210-255 min-max zoomnál a lencsének 5,7 m-re kell legyen a faltól belekalkulálva a frontoldal és fal közötti 1 m-t is. A vászon 225 cm látható szélességű lesz, de a későbbi esetleges nagyobb vászonméret miatt így láttam a legjobbnak az elhelyezést. Felmerült egy kósza gondolat, hogy a vetített képet kimaxolom és hangáteresztő vásznat választok (természetesen csak a perforáltra lett volna pénzem), de azok 1.0 erősítése miatt és a Runco ilyen méretben már igen kevés fényereje és a kicsi zoom miatt gyorsan el is vetettem azt. Ma készül tovább a szerkezet és a mennyezeti részen kialakításra kerül majd egy erősítés a projektor rögzítésének környékén. Nagyobb előre rögzített csavarok mennek majd a faszerkezetbe, amik a gipszkartonból kiállnak majd kb. 3-4 cm-re és erre kerül majd a mennyezeti projektor tartója a Szepiéhez hasonló -fejjel lefelé fordított asztalka- módon, későbbi projektorcsere miatt nem láttam jónak, hogy a Runco felfogatási pontjait fixálom a mennyezeten.
Képek majd jönnek este.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Tervben van. Egy 50- es gégecső.Legyen lefolyó cső és később áldani fogod.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

A végeredmény biztos jó lesz, de ha javasolhatok valamit hagyj pár üres csövet a frontoldal és a képzeletbeli padlás között. Elég ha csak betetetsz egy 80mm-es dobozt két 22 mm-es csővel ami felvezet a vízszintes mennyezet fölé. Ki tudja mit hoz a jövő...
Tervben van. Egy 50- es gégecső megy a projektorhoz, egy pedig a jó darabig valószínűleg ki nem épülő mennyezeti hangszórókhoz. A belmagasság sajnos nagyon kevés szerintem az Atmoshoz és társaihoz, mondjuk a döntött mennyezeti részben elhelyezett hangszórók meg pont jó helyre küldenék az effekteket, ahogy néztem.
10.1 Auro3D

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 98

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: djkoxi »

A végeredmény biztos jó lesz, de ha javasolhatok valamit hagyj pár üres csövet a frontoldal és a képzeletbeli padlás között. Elég ha csak betetetsz egy 80mm-es dobozt két 22 mm-es csővel ami felvezet a vízszintes mennyezet fölé. Ki tudja mit hoz a jövő...

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

A szerkezet kezd alakulni, a nagyobb 1,6 m széles vízszintes mennyezet miatt 2,45 m lesz a végleges belmagasság, a korábban elképzelt 2,6 m sehogy sem jött volna ki, az csak sacc volt az elején, kiszintezve nem adta volna ki, mert már nagyon keskeny lett volna a vízszintes rész. A döntött mennyezet két oldalt kb. 80-85 cm lesz, két oldalon marad a 2,2 m belmagasság. A szerkezet 5*20 cm-es "oszlopokból" készült, kiosztásuk váltakozó, bár a képeken annyira nem látszik 25,30,35,40 cm közökkel, amire már csak a 15-ös gipszkarton megy.

Jelenleg így néz ki:

10.1 Auro3D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11303
Kapcsolat:

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A nem teljesen derékszögű sarkok, a döntött mennyezet és a könnyűszerkezetes új falak miatt a módusoktól olyan nagyon nem kell félni. Én a belső hőmérséklet miatt aggódom kicsit a téli üzemmódra gondolva. Az új falak hőszigetelési képessége kérdéses, illetve egy ilyen hosszúkás helyiségben nem szerencsés a hőforrást az egyik végébe tenni.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1437

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Néhány vázlatrajz, amit korábban már csatoltam:
 Új mozi módos

Hajrá! Kíváncsian várom a fejleményeket! Nem írtad még, mik a terveid az akusztika terén, de talán érdemes lenne bemérni a szobádat még az elején. Nem lennék nagyon meglepve, ha kb. ezt kapnád. Sok sikert a kivitelezéshez, s örömöt a filmekhez!
Amit a kék-piros Room 3D ábrán látsz, az az egyik módusod kb. 75Hz-nél...:-)

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 976

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Gratulálok nem semmi fejlesztésbe fogtál, főleg egyszerre több fronton is.
Sok sikert kívánok a megvalósításhoz és kitartást a mesteremberekhez...-
Viszont ha kész leszel kárpótolni fog a végeredmény - - -
"Az igazi barát szemből támad."

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Megpróbálok egyszerre válaszolni mindenkinek.
Márciusban eldőlt az új mozi, így az azóta eltelt 6 hónap alatt volt bőven időm agyalni, fejben már régen összeállt a dolog, már filmet is néztem az új moziban gondolatba . A nálam jelenleg zajló felújítási és építési munkák több fronton is folynak. Az új mozi párhuzamosan fut a fürdőszoba-konyha-WC felújítási projekttel, ezért a moziban még túl látványos haladás nem történt, mert a többi helyiségben is hasonló volumenű munkák zajlanak, 6-8 fő dolgozik folyamatosan minden nap. A mozi fölötti tető, szigetelés és álmennyezet cseréje be volt tervezve alapból, ami anyagilag nem tekinthető a mozi költségvetésének, vagy legalábbis ezt mondom a feleségemnek , hogy miért is éri ezt most megcsinálni, ha már úgy is itt van minden szaki. A kivitelezés még max. 30 nap lesz a teljesen kész állapotig minden érintett helyiségben. Jó lenne minél hamarabb rendezett körülmények között lakni, szerencsére az emeleti rész 2 éve lett teljesen kész, ott van a háló- és gyerekszoba és egy fürdőszoba is, de hiába fóliáztunk mindent egy ilyen felújítás iszonyat mennyiségű szálló port generál.

A régi moziból ugyan eltűntek a panelek, amiket most dobozokba rakott cipők, ruhaállvány és egyéb dolgok helyettesítenek, de szigorúan a fal mellé és a sarkokba rakva, hogy súlyosabb mozi elvonási tünetek esetén be tudjak ugrani egy rövid demóra, ezen kívül minden változatlan és használható.

Az új mozi szoba kb. 7 m hosszú lesz, ahol a frontoldal 1 m-el kerül el a faltól, így kb. 4 m-re lesz az ülőpozíció a vászontól és hátul még marad kb. 2 m. A nyitott favázas részen könnyűszerkezetes fal lesz, benne 20 cm hőszigetelés, kívül lambéria, belül a falakon és a mennyezeten sűrűn merevített, váltakozó kiosztású párnafákkal 15 mm-es tűzgátló gipszkarton, természetesen a mennyezetbe is kerül 20 cm hőszigetelés. A tetőszerkezet nem ilyen súlyú álmennyezetre lett méretezve, ezért a szarufák is kapnak erősítést. A szoba falai nagyon kicsit, de nyílnak a frontoldal felé, most az akusztika miatt kifejezetten örülök, hogy annó nem sikerült azokat párhuzamosan megoldani, biztosan több volt a kelleténél a csavaros kifli az akkori kőművesnek. Bejárat a házból lesz, az új mozi egy tároló, hátsó előtér és teraszrész egybenyitásával jött létre.

Néhány vázlatrajz, amit korábban már csatoltam:

Mai nap a villanyszerelést és némi vakolást végeztek. A meglévő terasz kapcsolója és vezetéke megmaradt, az látja el árammal majd a mozi világítását. A villanyórától 3 új vezeték épült ki, külön-külön vezeték a hangnak és a képnek, egy a későbbi klímának. A projektorhoz menő vezetékre egy külön fali kapcsoló is kerül, hogy bármilyen nem várt hiba esetén le tudjam azonnal kapcsolni és ne kelljen létráért, vagy egyéb magasságnövelőért szaladni.

Néhány kép a mai munkák után:

10.1 Auro3D

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

thxfan moziszobája

Én minden esetre drukkolok neked,hogy mielőtt bejön a hideg idő tudjál bent bóklászni dolgozni és téli napjaidat ne tétlenséggel töltsed el mozi hiányában.

cinda
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: cinda »

Dobjál föl egy rajzos skiccet, s talán jobban látjuk az elképzelést, de lesz meló az látszik...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Nem semmi meló lesz, de hát ha van elszántság és zseton akkor nem lehet gond.

A szürke tél alatt míg mi mozizunk,te melózol  
Szerintem látva a körülményeket így is lenne olyan kényszeres "nappalis mozis" aki máris cserélne veled.
És van jó oldala,vagyis csak az van,most ne a melót nézzük,vagy a fáradtságot.
A végeredmény biztosan jó lesz és hát mégis csak egy mozi miatt készül.
Most még csomó dolgot variálhatsz vagy elkerülhetsz, ha idejében gondolkodol.

Mik a méretei ennek a terasznak?Azt olvastam hogy 3,2m széles,hasznos hossza a szobának mekkora lesz?
A nyitott favázas részen milyen lesz a falazat?
Bejárat külön lesz,vagy a lakásból?

batman98
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3447

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Kicsit furcsán érzi magát az ember, ha olvassa az elrendezési/akusztikus gondolatokat/terveket miközben a képről látja hogy egy "terasz" alakul át és pár fal meg még sok minden hiányzik .

Ez nem látszik kevés melónak, jó munkát és kitartást kívánok hozzá .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Megpróbálom leírni mit is szeretnék a végén kihozni az egészből, a későbbi képeken a készültség előre haladásával majd jobban fog látszani.

Azt már eldöntöttem, hogy rejtett lesz a teljes frontoldal, csak a vászon fog látszani, illetve a surr hangfalakat is elrejtem. 4 db oszlopszerű panel lesz az oldalfalakon 10 cm mély, 60 cm széles és padlótól mennyezetig érő kb. 2,1 m magas, bennük vetex anyaggal bevont kőzetgyapot tábla és az egész fekete szövettel behúzva (esetleg valami mozis nyomtatott szövet). 1-1 db a frontoldal és hallgató pozíció között az oldalfali tükörpontokon. 1-1 db az oldalsó surroundoknál úgy, hogy azokba lesz beépítve a hangfal (alul egy teljes tábla gyapot, fölötte surr. hangfal, fölötte fél tábla gyapot), az oldalsó és hátsó surr.nál a falba vésett 50*50*10 cm üreg, mert 20 cm mélyek a jelenlegi háttér hangfalaim és így csak 10 cm áll ki a fal síkjából. Sokat agyaltam és mértem a hátsó surr. elhelyezésénél, de a hátsó sarkokba is kerülő bass trappek és a hátsó falra tervezett kb. 2,2 m * 1 m-es vizuális tuning -ami egyben akusztikai elem és surr. rejtekhely is lesz- miatt nem tudtam nagyon széthúzni azokat, így inkább az általam megálmodott dizájn felé billent a mérleg, nem az ideális elhelyezés felé. Hozzáteszem, hogy a 3,2 m-es szoba szélesség amúgy sem ad túl sok mozgásteret a back csatornáknál, illetve remélem, hogy a nem túl távoli jövőben sikerül majd valamikor átállnom THX hangfalrendszerre, ahol már nem bi/dipól lesz hátul a THX ajánlás szerint.

A mennyezetre a koporsó forma miatt egyelőre nem tervezek semmit, de még változhat. A radiátor a hátsó falra kerül, mert a rejtett oldalsó surr.ok és a beépített sarok bass trapok miatt nem fért volna el oldalt, ahová eredetileg is terveztem, de talán nem is baj.

A jelenlegi állapotról néhány kép, az akusztika most a legjobb :

10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Elkezdődött a bontás, jelenleg így néz ki:

10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

A sarok bass trap kb. ilyen lesz + lécvázra gipszkarton keret körbe, a nyílásba belülről vetex megy a kiporzás ellen a lécváz és gipszkarton közé. A szoba festése után a nyílást egy fekete szövettel bevont léckeret takarja majd.

10.1 Auro3D

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Doki szerencsére te se vagy az a figura aki mindig csak a kitaposott ösvényen jár.

Időnként kátyúba is futok.  

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

thxfan moziszobája

Doki szerencsére te se vagy az a figura aki mindig csak a kitaposott ösvényen jár.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

thxfan moziszobája

Dokinál is jó megoldás lett volna 

Tervben is volt. Akusztikus, perforált GK táblákkal egyszerűen burkolható egy ilyen fal. Sok fajta perforációval lehet már kapni. Viszont mérés és egy valóban hozzáértő tanácsadó nélkül nem mertem belevágni. Lett volna lehetőség, talán még az anyagiak is engedték volna, de időm és energiám már kevésbé. Akkoriban sok más dolog még idegen volt számomra. Hangszigetelt moziszobáról semmi infót nem találtam, csak külföldi fórumokon. Azokkal foglalkozni is bőven elég volt. Ha lett volna előttem egy kitaposott út, könnyebben ment volna minden. Így azt mondtam, nem kockáztatok, nehogy bontani kelljen. Inkább bevállalom az utólagos korrekciót, minden nyűgjével.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

thxfan moziszobája

Dokinál is jó megoldás lett volna ha perforálja a falat, megfelelő hangszóró rácsokkal eltakarja hisz ott volt mögötte a bass trap.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

thxfan moziszobája

Hajrá!! ...de ne kapkodj!!! 
Képek jöhetnek minden mennyiségben.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”