Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
-
Csutka
Segítség,kezdő vagyok!
Off- Hogy szünet nincs, az egy dolog. (Az az iskolában van) És a szóköz?
Admin írta, hogy szünet - akkor az szünet és kész!
Komolyan! Kit érdekel a helyesírás???
A tartalom, vagy a mögöttes tartalom sokkal durvább és sok esetben nevetséges!
Ezekre a kis szurkálódásokra szerintem semmi szükség.
-
Csutka
Segítség,kezdő vagyok!
Nagyon imádlak titeket,lesz alkalom rá.
Hol a szünet?
Megint nincs!
Egyes!
"Kérlek" után vessző. Ha már...
Vessző után szünet...
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9648
Segítség,kezdő vagyok!
Vessző után szünet...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Segítség,kezdő vagyok!
Külömbséget biztos nem,de különbséget talán.Kérlek ne adj tippet,mit hallgassunk,különösen egy L betűvel...van még ott hiba,ezeken kívül is.
Kicsit írj helyesebben.
Segítség,kezdő vagyok!
Nem vagyok rá büszke,de sajnos csak ennyire vagyok művelt.A hi-fi rendszeremet,szeretném megmutatni,nincs még kész,de a felhasznált fa anyagokat lehet látni.20160907_231115.jpg
Már most látszik,hogy valami igényes dolog készül.Elárulod miket látunk a képen,és a dobozokban?
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Külömbséget biztos nem,de különbséget talán.Kérlek ne adj tippet,mit hallgassunk,különösen egy L betűvel...van még ott hiba,ezeken kívül is.
Kicsit írj helyesebben.
Nem vagyok rá büszke,de sajnos csak ennyire vagyok művelt.A hi-fi rendszeremet,szeretném megmutatni,nincs még kész,de a felhasznált fa anyagokat lehet látni.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Köszönöm,hogy kijavítottál eggyet értek veled,a gránit precizebb hangzás,de szárazabb nekem gránittal a hangfalaim nem tudnak zenei élményt nyújtani,de a diófára helyezett hangfalaim zenélnek.Aki meg nem halja a külömbséget az halgasson Sokol-403 zsebrádiót Külömbséget biztos nem,de különbséget talán.Kérlek ne adj tippet,mit hallgassunk,különösen egy L betűvel...van még ott hiba,ezeken kívül is.Kicsit írj helyesebben.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Kiemelni biztosan nem tud, ahhoz egy jókora fizikai csoda kellene. A súlyos, masszív alapzat, vagy a hangsugárzóra helyezett plusz tömeg a kenődéseket csökkenti, tisztítja az impulzusokat. Ez elvileg jó irány, de nem mindenkinek tetszik a szárazabb, precízebb hangzás.
Köszönöm,hogy kijavítottál eggyet értek veled,a gránit precizebb hangzás,de szárazabb nekem gránittal a hangfalaim nem tudnak zenei élményt nyújtani,de a diófára helyezett hangfalaim zenélnek.Aki meg nem halja a külömbséget az halgasson Sokol-403 zsebrádiót
Segítség,kezdő vagyok!
Meglehetősen ritka, hogy a hangsugárzó alatti tüskék elérik az aljzatbetont.
Én átfúrtam a parkettát és acéldübeleket tettem a padlóba, így nálam tényleg a betonon támaszkodnak a dobozok, de legtöbb helyen szőnyegpadlón, parkettán, laminált lapokon ácsorognak. A stabilitást elég könnyű ellenőrizni, szerencsés helyzetben semmilyen kilengést nem tudunk előidézni a dobozok oldalba zaklatásával. Ezt egy 110-120 cm magas, vékonyka állódoboznál elérni nem is olyan egyszerű feladat.
Attól, hogy Te nem hallasz egy jelenséget, még nem bizonyított tény, hogy nem is létezik. Erről kár vitatkozni.
- Nem is kell, a köztes anyag pl. a parketta, laminált lap, netalántán hidegburkolat elég jól közvetít az aljzat beton felé.
- A Satsistemben volt egy jó ismerősöm Kardon Zoltán(rip ) aki a saját 130 Kg-os tömegével nyomta le a hangsugárzókat a parkettába. A tüskék így elég mélyre kerültek. Szerintem nem szükséges ledűbelezni a tüske érintkezés pontjait. Ez már túlontúl túl ténykedés a hifiben ...
A hangszóró membránok előre-hátra mozgása miatt a dobozok, előre hátra lenghetnének ki, de van azoknak elég tehetetlenségük, hogy ne legyen hallható probléma belőle. Abban viszont egyetértek, hogy ezen jelenség csillapítása érdekében a dobozRA kell tenni jelentős súlyt és nem a doboz alá.
- Gyebi72-nek(vele teljes egyetértésben ) kifejtettem erről a véleményemet ...
Segítség,kezdő vagyok!
Ezt könnyen el lehet játszani egy szuper készülék alátéttel, vagy állvánnyal. Bekötik a szemed, és szólsz mikor az asszony megemeli a készüléket.
Vagy ülsz bambán órákig, és várod az emelést, miközben az asszonyeg már tarja a készüléket.
Ugyehogy!
"Attól, hogy te nem hallod, más hallhatja!"
Most értem haza Hatvanból, és vezetés közben azon gondolkodtam, hogy valamilyen tétjének kellene lennie a megmérettetésnek. Ahányszor hibásan emelné fel a kezét a vakon hallgatózó, vagy nem emelné fel a kezét pedig már a levegőben lenne a doboz, annyi korbácsütés járna neki! Asszem nagyon gyorsan elfogynának a hívők ...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11194
- Kapcsolat:
Segítség,kezdő vagyok!
-
- Az épülethez kapcsolódó aljzat beton tömegét minek neveznéd? Ha a hangsugárzók tüskéken állnak, akkor felesleges alákövezni.
- Mélynyomónál a változás szerintem olyan kicsi, hogy nem is hallható. Álló dobozoknál is inkább a magassági változást lehet hallani. Érdemes lenne vak teszten megméretni a "tegyünk a hangsugárzók alá követ" hívőit! Bekötném a szemüket az illetőknek és miközben szól a zene egy emelő szerkezettel 1 mm-re elemelném a hangsugárzót a kőről. Ha a tesztalanyok minden elemelésnél - vissza eresztésnél hallják a különbséget, akkor azt mondom vegyen és tegyen aki csak akar sőt meg is hajolok előttük, de ha nem ... akkor nyakon csapnám az összes benne hívőt! Hiccuszt idézném(igaz nem szó szerint): ne terjesszünk olyat ami nem létezik!
- Szerintem olyan hobbista nincs ...
Meglehetősen ritka, hogy a hangsugárzó alatti tüskék elérik az aljzatbetont. Én átfúrtam a parkettát és acéldübeleket tettem a padlóba, így nálam tényleg a betonon támaszkodnak a dobozok, de legtöbb helyen szőnyegpadlón, parkettán, laminált lapokon ácsorognak. A stabilitást elég könnyű ellenőrizni, szerencsés helyzetben semmilyen kilengést nem tudunk előidézni a dobozok oldalba zaklatásával. Ezt egy 110-120 cm magas, vékonyka állódoboznál elérni nem is olyan egyszerű feladat.
Attól, hogy Te nem hallasz egy jelenséget, még nem bizonyított tény, hogy nem is létezik. Erről kár vitatkozni.
Segítség,kezdő vagyok!
Kiemelni biztosan nem tud, ahhoz egy jókora fizikai csoda kellene.
A súlyos, masszív alapzat,
a hangsugárzóra helyezett plusz tömeg a kenődéseket csökkenti, tisztítja az impulzusokat.
Ez elvileg jó irány, de nem mindenkinek tetszik a szárazabb, precízebb hangzás.
-
- Az épülethez kapcsolódó aljzat beton tömegét minek neveznéd? Ha a hangsugárzók tüskéken állnak, akkor felesleges alákövezni.
- Mélynyomónál a változás szerintem olyan kicsi, hogy nem is hallható. Álló dobozoknál is inkább a magassági változást lehet hallani. Érdemes lenne vak teszten megméretni a "tegyünk a hangsugárzók alá követ" hívőit! Bekötném a szemüket az illetőknek és miközben szól a zene egy emelő szerkezettel 1 mm-re elemelném a hangsugárzót a kőről. Ha a tesztalanyok minden elemelésnél - vissza eresztésnél hallják a különbséget, akkor azt mondom vegyen és tegyen aki csak akar sőt meg is hajolok előttük, de ha nem ... akkor nyakon csapnám az összes benne hívőt! Hiccuszt idézném(igaz nem szó szerint): ne terjesszünk olyat ami nem létezik!
- Szerintem olyan hobbista nincs ...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11194
- Kapcsolat:
Segítség,kezdő vagyok!
Szerintem a gránit jó a subnak,kiemeli a mély,és középmély tartományt ...
Kiemelni biztosan nem tud, ahhoz egy jókora fizikai csoda kellene. A súlyos, masszív alapzat, vagy a hangsugárzóra helyezett plusz tömeg a kenődéseket csökkenti, tisztítja az impulzusokat. Ez elvileg jó irány, de nem mindenkinek tetszik a szárazabb, precízebb hangzás.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Szerintem a gránit jó a subnak,kiemeli a mély,és középmély tartományt elnyeli a rezonanciát lehet fokozni ha a tetejére is teszel,a frontok alá én dió,vagy keményeb pl,tigrisfát tennék minimum 4,5 cm vastag és a szélesség és a mélység a hangfal mértétől nagyobb pár centivel a stabilitása miatt.
Ja és ugyanabból a keményfából készíteném a talpait is nekem ez a megoldás vált be a legjobban természetesen ez az én rendszeremben jól működik,és az én zenei izlésemnek.
Itt egy videó,https://www.youtube.com/watch?v=SIQzBZEUIB0
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Gondoltam fejlesztes miat granit vagy marvany lapokat keszitettek .Szerintetek marvanylap mennyire erezheto a hangfalak alat ?Sub-ra is gondolok.Tuskekkel egy szinten van?Mert azokkal vagy azok nelkul sem hallok kulonbseget.
Parkettan allnak ,alatta beton.
Vagy ez is a misztikum,vagy hitt rovasara irhato ?
Vegulis most is kovon (betonon )allnak .
Szerintem a gránit jó a subnak,kiemeli a mély,és középmély tartományt elnyeli a rezonanciát lehet fokozni ha a tetejére is teszel,a frontok alá én dió,vagy keményeb pl,tigrisfát tennék minimum 4,5 cm vastag és a szélesség és a mélység a hangfal mértétől nagyobb pár centivel a stabilitása miatt.
Ja és ugyanabból a keményfából készíteném a talpait is nekem ez a megoldás vált be a legjobban természetesen ez az én rendszeremben jól működik,és az én zenei izlésemnek.
Segítség,kezdő vagyok!
Gondoltam fejlesztes miat granit vagy marvany lapokat keszitettek .Szerintetek marvanylap mennyire erezheto a hangfalak alat ?Sub-ra is gondolok.Tuskekkel egy szinten van?Mert azokkal vagy azok nelkul sem hallok kulonbseget.
Régebben én kipróbáltam a gránit lapokat(1/2cm vastagot). Pár hétig a frontok alatt volt. Semmit sem észleltem a hatásukból, ez lehet inkább egy komolyabb sztereó láncban észrevehető. Talán a hangfal tetejére kellett volna raknom ki tudja(?) mindenesetre a hagyományos parketta, tüskével jó és stabil. Egy próbát megér, de szerintem ez inkább a sztereó vonalnál igazán fontos, ill. ott lehet jelentősége. Mozi hybrid-nél füle és rendszere válogatja....
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Nekem meg 2 db D-Link 320-as
2x2Tb vinyóval, tökéletes
nem egy vihar gyorsaság, de olyan 15-20M felmásolás és max 50M lefelé olvasáskor a sebesség
Én ráérek
ja és 20-22e ft-ért megkapod darabját újonnan
http://www.argep.hu/main.aspx?suche=d-link%20320%20nas
Szia,
egy ilyen D-Link 320-asom ugyancsak 2x2TB diszkkel megmaradt egy meghiúsult fejlesztésemből, most a dobozában porosodik, (1 órát ment összesen - azt is a konfigurálás miatt)
Jutányos áron átadom, ha kell, dobozában pihen, garancia, stb megvan hozzá.
Tel: 30/harmincnégy-33-nullahetvennyolc.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Milyen synology Nas-t érdemes venni alap felhasználásra.Mivel nem ismerem őket,ezért nem tudom hogy mi alapján kellene kiválasztani.Remélem jó helyen kérdezem?
Köszi
Nekem meg 2 db D-Link 320-as
2x2Tb vinyóval, tökéletes
nem egy vihar gyorsaság, de olyan 15-20M felmásolás és max 50M lefelé olvasáskor a sebesség
Én ráérek
ja és 20-22e ft-ért megkapod darabját újonnan
http://www.argep.hu/main.aspx?suche=d-link%20320%20nas
Segítség,kezdő vagyok!
Alap felhasználásra nem kell Synology. A nevet fizeted vastagon. Szvsz. Nekem Zyxel van, hibátlan, tökéletes.
Megnézem azt is.Milyen szempontok szerint érdemes választani ?Azért kérdezem mert nem értek hozzá.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Milyen synology Nas-t érdemes venni alap felhasználásra.Mivel nem ismerem őket,ezért nem tudom hogy mi alapján kellene kiválasztani.Remélem jó helyen kérdezem?
Köszi
Segítség,kezdő vagyok!
Értem. Mit gondolsz használtban mi az az ársáv (ragaszkodik subhoz is), ami már alkalmas erre is?
Finoman céloztam neki, hogy erősen ki fog lógni a megadott keretből....
Ez esetleg már súrolja, vagy jobban bele kell nyúlni a pénztárcába?
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... /?hl=%2B51
Szerintem ha jót akar magának akkor ezt is elfelejti,és egyenlőre én a helyében a rendelkezésre álló összegből használtban egy erősítőt vennék két normális fronttal.Egy ilyen szettbe tartozó jbl subot hajtok otthon jelenleg,hát nagyobb a füstje mint a lángja.És igazából a hang alapját is ez adná meg arra pedig nagyon kevéske szerény véleményem szerint.Nem az erejével van a gond hanem a kapott mélyek minőségével.Szóval szerintem erősítő,két hangfal előre,és gyüjtögessen még a páciens.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
- almera36
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 30
Segítség,kezdő vagyok!
A hangfalszett miatt. HD hangminőségnek sokkal magasabb szintem van értelme.
Értem. Mit gondolsz használtban mi az az ársáv (ragaszkodik subhoz is), ami már alkalmas erre is?
Finoman céloztam neki, hogy erősen ki fog lógni a megadott keretből....
Ez esetleg már súrolja, vagy jobban bele kell nyúlni a pénztárcába?
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... /?hl=%2B51
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok