Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dio mozija egymillió alatt

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: Dio001 »

Szia Doki! Az ötlet szuper, csak egyet hibáztam. Nem jeleztem hogy ez a szoba már nem aktuális... 2 hónapja elköltöztünk onnan. Most dobozokban van a rendszer és olyan 2 hét múlva kezdem kibontani és berendezni a kis nappalit. Na oda biztos várok ötleteket, mert az nem lesz egyszerű dolog. Jelenleg a "régmúlt" képeit teszem fel. Én még friss hús vagyok a mozi világában. :-)
<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Egy egyszerű átrendezéssel sokat lehetne dobni ezen a szobán. Én pl. a két szekrény közé beszabnék egy fehér bútorlapot. A felső polctól a padlóig. De nem tolnám neki a falnak. Csak addig süllyeszteném be, amíg a polc külső szélét el nem érné. Tehát lenne mögötte 20-25cm üres tér. A lapnak az alját kivágnám, és megcsinálnám polcosra. Ide félig be lehetne dugni a technikát és a centert is. Persze a 20-25cm mélység kevés lenne neki, de annyit kilóghatna a polc, amennyire szüksége van a centernek, vagy az erősítőnek. A tévét felfúrnám erre a fehér bútorlapra. Így kicsit lejjebb kerülne, de sztem bőven belefér. Sőt talán még jobb is. A vezeték gubancot (mert az mindig van), pedig el tudnád rejteni a bútorlap mögött.
Ezzel a megoldással egybefésülnéd a szekrénnyel, a TV-t és környezetét. Sztem 10 ezerből (+ TV fali tartó) ki lehetne hozni.

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kompromisszum képesnek kell lenni... a girland ideiglenesen felkerült a hangfalra. teljesen karácsonyi hangulatnak kell uralkodni. :-) Aztán az ünnepek után a grillek is lekerültek, hogy a haverok is lássák, én mivel mérem a f....t ! :-)    Itt már észrevehető hogy , nem szemből kell jönni a hangnak.  :-) Mondjuk az a szoba egy akusztikai csőd volt. Boltíves "ajtó", szembe vele 60%-ig ablakozott fal, hátsó falnál csak kanapé...uhh arról is van képem dobom is! :-)  Így borzoltam a kedélyeket a múlt év végén. :-) Tudom vannak olyan hibák hogy ordítanak, de én így szerettem  "mozimat". Sokat izzadtam érte a hajón, de szemrebbenés nélkül fizettem ki az összegeket sokat lebegett a szemem előtt a cél. Valakinek kocsi, motor, pecázás stb. Nekem mozi. Na jó ez mellett a terepfutás/teljesítmény túrázás a hobbim a 3 év alatt arra is ráköltöttem a mozi árának felét simán. :-) 

<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Képre katt jobbgomb, kép szerkesztése, tömörítés, mentés, tedd fel

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Annyiban segítség kellene hogy van olyan program amivel kisebbre tudom állítani a fénykép méretét? Sajnos Linux alatt nem kellett ilyet használnom, windows-ra pedig csak fél éve tértem vissza.  :-) Lesznek még ilyen vicces kérdéseim. 

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Vicces volt vonaton Ikea-s kék szatyorban lehozni a cuccot (mai napig megvan az Ikea-s szatyor:-) ). Így ezzel az alig kezdő szettel indult a mozi.Nem is tudom, az első filmem azt hiszem a Transformers volt...majdnem magam alá csurrantottam olyan volt. Másnap végig néztem mind a 4 részt. :-)  

Milyen szatyor? Jó strapabíró lehet, ha a hangfal szettet és a többit abban szállítottad! 

HAJRÁ!
Látszik, hogy lelkes vagy és szereted azt, amit összehoztál - szívesen fogom olvasni!
Az ár egyébként teljesen lényegtelen tényező.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

A mozi azóta már biztos "kibújt a szekrényből"   Jó lesz a topik,gratula!
Dio, azért "az egymillió forint alatti mozi" címet még át lehet formázni később
...csak szólj és lehet,hogy át is kell majd idővel

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Szuper lesz nézni a fejlődést. Remélem a kezdetek óta eltelt időben a szekrénysor már feldarabolva, a ruhák a sarokban. Tévé a falon, hangkeltők szét húzgálva Ha ez megtörténik, garantált orgazmus, asszonnyal vagy asszony nélkül.. Szóval fokozható még az élmény.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Az első képeim közül... itt még hittem hogy a hangnak szemből kell jönnie! :-)

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

Igyekszem egy átlátható rövid bemutatkozást magamról és a mozihoz való "kötődésről".

B. István 33 éves debreceni lakos vagyok büntetlen előéletű. :-)

A házimozi nekem még friss élmény. Én csak 2014. novemberben vettem meg az első és mai napig egyetlen szettemet. Akkor már közel 1 éve olvasgattam a mozis fórumokat. Elsőnek a prohardveres mozis topikot követtem, aztán telt múlt az idő és megtaláltam az AVX félét , és itt is maradtam, nagy örömömre. Szóval 2014. novemberében hogy leszálltam a hajóról a 2. szezonom után már tudtam az első utam a "mozisboltba" vezet majd. Megvettem egy JBL ES szettet akkor nyitási akcióban 200k-ért+ Mede8er 600X3D médialejátszó (45k). A tv-t is ekkortájt vettem, LG (170k).  Rá 3 napra utaztam fel Budapestre és vásároltam egy Denon 2310 erősítőt+ hozzá megvettem a kábeleket is amit az eladóval( Mezzo, innen is üdvözlöm) kialkudtunk. Vicces volt vonaton Ikea-s kék szatyorban lehozni a cuccot (mai napig megvan az Ikea-s szatyor:-) ). Így ezzel az alig kezdő szettel indult a mozi.Nem is tudom, az első filmem azt hiszem a Transformers volt...majdnem magam alá csurrantottam olyan volt. Másnap végig néztem mind a 4 részt. :-)  

Így kellemesen teltek a téli hónapok, mert dolgozni nem kellett (a hajó miatt) majd csak március körül. 2015. februárban jelent meg a Klipsch az Extreme Audio kinálatában akciós árral, akkor ott vacilláltam kelleni fog nekem az R12 vagy elég az R10 is? Aztán végül a nagyobb mindig jobb címszó alatt meg is vettem akkoriban a legjobb áron (80k) és szerintem még most is baromi olcsón vettem így 1,5 év távlatából. Emlékeim szerint neten rendeltem meg a hozzá tartozó kábelt  (Audioquest Irish Red sub kábel 3m, 20k árban). Így már "szinte" teljes volt a szett. Volt egy 500 gb-os külső vinyóm arra másoltam a filmeket és dugtam rá a Med-re.

2015. decemberében újítottam be egy Zyxel Nas-t és egy WD Red 2TB-s winchestert( 28+26k).  Végül idén februárban "kényszerűségből" vennem kellett egy jobb Asus Routert (19k). Talán emlékeztek rá tettem fel videót is, mert nagyobb filmeknél random módon el kezdett pattogni a hang, ennek orvoslására cseréltem le egy 600Mbit/s-re. Ezzel meg is állt már egy ideje a vásárlás. Elsősorban pénzügyi vonalon állt meg, mivel a hajózást befejeztem és nem is tervezek vissza menni ezért az itthoni fizetésből (mint tudjuk) elég nehéz összegyűjteni 100-200eft-t egy fejlesztésre.  Amit idényre tervezek az a front és center sor újra kábelezése és egy alap projektor+vászon vásárlás. Jelenleg egy In-Akustik Atmos Air 309-es kábelem van. Pont láttam hogy valaki árul jobb minőségű kábelt center és fronthoz talán Gyebi, de nem biztos..szóval azt lehet veszem a nyár közepén. Hangfal fejlesztésen nem gondolkodok egyenlőre...Erősítő csere is inkább jövő év elejére tehető majd.  Ezek a rövid távú tervek. 

Hogy hű maradjak a topic címéhez, mindezeket összeszámolva 713eft környékén vagyok + tegyünk hozzá még 12k-t, mert hirtelen kellett 1-2 kisebb kábel és azok olcsók voltak. Projektor-vászonban még mondjuk olyan 200k, a maradék meg megy kábelekre és készen is vagyok. :-)

Folyt. Köv.

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

Erre kíváncsi leszek, hogy mit hozol ki belőle  de hajrá...

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 953

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Várjuk a képeket is a kezdetektől fogva ......-
"Az igazi barát szemből támad."

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Kíváncsian várjuk! 
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Szia! Hajrá!        

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Üdv a clubban, hajrá!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!  

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Fodesznak a topik nyitásért, és köszönet illeti azon személyeket is akiktől inspirációt , ötletet merítettem. A teljesség igénye nélkül: Cecil,Tonyka,Gábor,Dhcodoki,Thxfan,Fish,Vuki,Bandi,Kimi,Nemmtomm,Irishcream,Gyebi72,Csutka... és akiket még kihagytam (tőlük elnézést) . Ezen személyek az elmúlt 3 év során formálták a mozis tudásomat és ha ők nem is tudnak róla mert keveset kommenteltem, de folyamatosan követem a topikot és írásaikat. A  következő bejegyzésben mesélek magamról és a rövid mozis tapasztalataimról. 

Minden olvasónak köszönöm, ha néha rám kukkant! :-)

Üdv: Dio

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Hajrá, a képeket ne sajnáld .
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Sziasztok!

Kicsit felkavarjuk a nyári állóvizet.
Új mozis topik,kérésre nyitva!  

Hajrá!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”