Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3633

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Az én füleimnek inkább jobb páros a denon-focal, mint az onkyo-focal.De ez eléggé szubjektív, neked kell hallanod, a te fülednek mi a jó.

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: melczeradam »

Sziasztok!
HM vasat szeretnék venni,a véleményetek érdekelne.Az Onkyo 646-ot néztem ki magamnak,de a hangjáról nem tudok semmit.Szolgáltatásai rendben vannak,tudják az általam elvártakat.Focal 8-as monitorokhoz és 8-as szubhoz kellene egyenlőre 2.1-ben.Zenére használnám,youtube,netrádió,és főként tv hang,néha filmek ps4-ről..Esetleg ebben az ársávban alternatívája van e..Denon 2113 hangja lapos,dinamikátlan volt,Denon kizárva.Egyáltalán illik a karaktere a Focalhoz?Segítségeteket előre is köszi.
Üdv:Laci

Ragadozó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: Ragadozó »

Napot!

Ismet en, uj felallas alakult ki az Onkyo utan. A dilemma targya: Tovabbra is egy Pio LX70, kontra uj HK AVR171S, szinten D osztalyu,gyak ugyanaz mint a 370. Varom a velemenyeket. : )

Szia!
Jobb a hangja a Pionak, egy jó tápkebelt meghálál, főleg a fontok bia-amp bekötését...érdemes belőle a tápkábel bemenetnél lévő zöld pöttyöset keresni, illetve alaposan lepróbálni HD-és hanggal és az összes csatornát, illeteve hdmi bemenetet (ez minden erősítőre igaz).
Kép: Panasonic  TX-P50GW20
Hang: Házimozi: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC, Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek kábelek 

http://logout.hu/blog/ragadozo/index.html pár saját cikk a témában...

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Tehát még mindig a Pio : )
A HK mellett számomra csak az szól, hogy olcsóbb, ill. fiatalabb mint a Pio.
Hát, egyedül ezért van dilemmám : )
Vajon jobb-e annyival a Pio hangja mint a HK 460-asé, hogy megérjen +35-40eFt-ot?

Röviden: igen 
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Hulk
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Hulk »

Tehát még mindig a Pio : )
A HK mellett számomra csak az szól, hogy olcsóbb, ill. fiatalabb mint a Pio.
Hát, egyedül ezért van dilemmám : )
Vajon jobb-e annyival a Pio hangja mint a HK 460-asé, hogy megérjen +35-40eFt-ot?

Ez már jobb irány, de még mindig nem az igazi. Persze vállalható hang, főleg mozin, és sokan örülnének ilyen párosításnak, de...
H/K 460 volt nekem is, pont olyan hangsugárzókkal, mint amihez keresel. Jól passzoltak egymáshoz, de sokkal jobb hangot kaptam, mikor jobban kiszolgáltam/meghajtottam a dobozokat.
És a 906 után, valljuk be, ez is elég gyengus.

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: geza123 »

Igaz-igaz, és az AVR460-nal mi a helyzet? : ))))
(nem erőltetem a HK-t, csak kíváncsiság)

Ez már jobb irány, de még mindig nem az igazi. Persze vállalható hang, főleg mozin, és sokan örülnének ilyen párosításnak, de...
H/K 460 volt nekem is, pont olyan hangsugárzókkal, mint amihez keresel. Jól passzoltak egymáshoz, de sokkal jobb hangot kaptam, mikor jobban kiszolgáltam/meghajtottam a dobozokat.
És a 906 után, valljuk be, ez is elég gyengus.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

Hulk
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Szia!

Azért az a gyakorlatilag ugyan az, nekem erős túlzásnak tűnik a K/K 370 és 171s esetében (pl. maximum telj. felvétel: 1405W vs. 510W).
Számomra nem kérdés továbbra sem, hogy az LX70-nel jobban jársz.

Igaz-igaz, és az AVR460-nal mi a helyzet? : ))))
(nem erőltetem a HK-t, csak kíváncsiság)

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó

Szia!

Azért az a gyakorlatilag ugyan az, nekem erős túlzásnak tűnik a K/K 370 és 171s esetében (pl. maximum telj. felvétel: 1405W vs. 510W).
Számomra nem kérdés továbbra sem, hogy az LX70-nel jobban jársz.

Hulk
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Napot!

Ismet en, uj felallas alakult ki az Onkyo utan. A dilemma targya: Tovabbra is egy Pio LX70, kontra uj HK AVR171S, szinten D osztalyu,gyak ugyanaz mint a 370. Varom a velemenyeket. : )

zoltan84
Isten Hozott! :)
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: zoltan84 »

Szia!

Először is a hifibogár, másodszor meg hogy a JBL-hez Pio vagy Harman-t ajánlanak leginkább. Lehet, hogy nem fog tetszeni, de hajt a kíváncsiság..
Az ereje valóban páratlan ebben a szegmensben, de az is igaz hogy nem tudom kihasználni..Mozin olyat szól, hogy elnézést kérek tőle..

Sok márka volt már nálam, Pio még sosem, HK meg nagyon régen, egy AVR132-es társaságában. Nem volt rossz, de akkoriba a hangdobozok is kommersz budget kategóriát képviseltek. Így sokat nem tudok arról, hogy egy komolyabb JBL-HK rendszer mit mutatna az Onkyo-hoz képest.
Épp néztem, feltettek egy AVR370-et is, az már kapcs. üzemű D osztályú. Arról esetleg van valakinek tapasztalata?

Szia!
H/K 370 em van amivel jbl studio 590 5.0-át hajtok. Filmezésnél maximálisan meg vagyok vele elégedve, nagyon jók az effektek, falbontó mélyet nyomnak a frontok, mégis érthetőek a párbeszédek alacsonyabb hangerőnél is! Akciófilmeknél, látványfilmeknél dögös hangzás, térhangzás, onnét jönnek a hangok ahonnan kell! Horrorfilmnél nagyon parás, élethű hangzás...volt hogy majdnem felálltam ajtót nyitni, de 2-3 másodperc után kiderült, hogy a filmben kopogtak...nagyon élethűen leadta a hátsó hangfal a dolgot! Klasszikus zenével még nem próbáltam, napjaink pörgős zenéit viszont nagyon dögösen nyomja!!! Egy kis lazább zene is volt: Caramel: Jelenés... a hideg futkosott a hátunkon...összenéztünk a párommal....hát ez igen!!!
Egy gondom volt vele, hogy usb-n keresztül nem támogatja a FLAC-ot, de agy firmware frissítés után már játszotta is őket!
Ez csak személyes tapasztalat!!! Nem rábeszélés, tudjuk vannak ennél komolyabb vasak!!! Én 220 ezerért vettem újat, nekem nagyon megérte...iszonyat erő van benne...szépen szól...haveroknak leesett az álluk ( bár senki se valami nagy házi mozis, én is csak mostanság kezdtem )  Sok sikert a centerek és hátterek beszerzéséhez...kár, hogy már nem forgalmazzák itthon!

Vole
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Vole »

Sziasztok. bocsi hogy ide irom.. de nem találtam ilyen témát. Erősítőt cseréltem, a régit szeretném eladni de fogalmam sincs mi lenne az ára. Ha esetleg valaki tudna segíteni.. egy Onkyo TX-SR600S röl lenne szó. Nagyon jo állapotú gyári távirányítóval. Köszönöm a segitséget, Ha gondoljátok töröljétek. 

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Szia!
Először is a hifibogár, másodszor meg hogy a JBL-hez Pio vagy Harman-t ajánlanak leginkább. Lehet, hogy nem fog tetszeni, de hajt a kíváncsiság..
Az ereje valóban páratlan ebben a szegmensben, de az is igaz hogy nem tudom kihasználni..Mozin olyat szól, hogy elnézést kérek tőle..

Sok márka volt már nálam, Pio még sosem, HK meg nagyon régen, egy AVR132-es társaságában. Nem volt rossz, de akkoriba a hangdobozok is kommersz budget kategóriát képviseltek. Így sokat nem tudok arról, hogy egy komolyabb JBL-HK rendszer mit mutatna az Onkyo-hoz képest.
Épp néztem, feltettek egy AVR370-et is, az már kapcs. üzemű D osztályú. Arról esetleg van valakinek tapasztalata?

Szia!

Onkyo-ról H/K-ra, nehéz a váltás(fordítva is), két teljesen más karakter.
A 370-es Dolby volume funkcióval "dögösíthető", de nem lesz soha olyan mint az Onkyo, persze csak ha azt szereted, amit most hoz mozin.
Viszont ha túltekered a Dolby-t, azzal háttérbe szorul a részletesség, cserébe szétesik a ház' , amivel nincs baj, ha valaki így szereti. Viszont ha ezt szereted, fölösleges lehet a 370-et választanod, mert az Onkyo ezt jobban tudja, vagy a pio(de azokat nem ismerem).
Ha mindenképp dobod az Onkyo-t, akkor ahogy a többiek javasolták, pio jobb lehet...
Én nem mernélek rábeszélni a 370-re, igaz jó árban van(bár a távok hiánya nem tiszta).

A 370-es kapcsoló üzemű trafója ne tévesszen meg, ezt csak a cipelésénél lehet észre venni , hangban meg van benne szinte minden, amit egy H/K jelent nekem(!). Ha nem tudnék többet áldozni erősítőre, simán ellenék vele jódarabig, de ez én vagyok!

Lehet az írásom nem sokat segít, tekintsd inkább beszélgetésnek a témáról.

Hulk
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

háát a 906 pedig eléggé durva teljesítményben.. miért cseréled?

Szia!

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Szia!

En is a Pio fele hajlok,nagyobb,nehezebb,es csak jokat irnak rola. Egyenlore meg csak a frontokat sikerult beszereznem, (Studio 580) de hala az egnek tokeletes bolti allapotban. Rohejes mondjuk, hogy kintrol lerendelve 300eFt a par ...(legolcsobb helyen is) es akkor meg afa,szallitas,stb...mindegy is, tehat akkor marad a Pio. Azt nem mondtam, hogy egy Onkyo NR906-ot valtana.

háát a 906 pedig eléggé durva teljesítményben.. miért cseréled?
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Hulk
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Szia!

En is a Pio fele hajlok,nagyobb,nehezebb,es csak jokat irnak rola. Egyenlore meg csak a frontokat sikerult beszereznem, (Studio 580) de hala az egnek tokeletes bolti allapotban. Rohejes mondjuk, hogy kintrol lerendelve 300eFt a par ...(legolcsobb helyen is) es akkor meg afa,szallitas,stb...mindegy is, tehat akkor marad a Pio. Azt nem mondtam, hogy egy Onkyo NR906-ot valtana.

Szia!
Nekem volt Studio 5 széria, és hozzá HK 460 is. Jól működtek együtt, de amikor az erősítőt magasabb kategóriásra cseréltem (HK 760), még sokkal jobb lett a kapott hang. Utána volt hozzá proci, végfok páros, ott még javult a kapott produkció, de akkor már a hangfalak voltak a szűk keresztmetszet. Így én is inkább az LX70-et javaslom.

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó

Hali!

Gyors kérdés: HK AVR460 vagy Pio LX70? JBL-hez lesznek. (studio széria)

Szia!
Nekem volt Studio 5 széria, és hozzá HK 460 is. Jól működtek együtt, de amikor az erősítőt magasabb kategóriásra cseréltem (HK 760), még sokkal jobb lett a kapott hang. Utána volt hozzá proci, végfok páros, ott még javult a kapott produkció, de akkor már a hangfalak voltak a szűk keresztmetszet. Így én is inkább az LX70-et javaslom.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

A pio lx 70 ,anno mikor újnak számított a csúcs AVR je volt a pio-nak, ha jól tudom a 460 nem.. én Pio párti vagyok ,arra voksolnék!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Hulk
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hali!

Gyors kérdés: HK AVR460 vagy Pio LX70? JBL-hez lesznek. (studio széria)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2159

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Hello,
Mi a véleményetek egy Canton GLE 70 hangfal párról?
szerdán ér ide. mire számíthatok még ig? eddig csak jókat hallottam róla. 35.000 ért korrekt?
üdv:lászló

Sohasem fogom megérteni, hogy utólag minek kérdezi valaki az emberek véleményét. Ha jan 24.-én megkérded és 25 hétfőn többen ezt írják hogy szar, akkor nem veszed át? (nyilván azóta már megérkezett a cucc)
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

lacika0926
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: lacika0926 »

Hello,
Mi a véleményetek egy Canton GLE 70 hangfal párról?
szerdán ér ide. mire számíthatok még ig? eddig csak jókat hallottam róla. 35.000 ért korrekt?
üdv:lászló

Vole

Többé kevésbé stimmel, de pl. a Denon lágyabb csövesebb hangzásával azért vitatkoznék...
Nagyon köszönöm a válaszokat.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3377
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Ha zenére  AV erősítőt veszel akkor szerintem teljesen mindegy, mivel ebben az árkategóriában nem fog úgy muzsikálni mint egy sztereó erősítő.
Valahol olvastam: "Ha mozira kell és szinte csak arra akkor Yamaha, esetleg Pioneer, Ha lágyabb zenére, sok zenei DVD-re, és rádióhallgatásra is akkor Denon, Keményebb zenékre, mozira Harman/Kardon vagy NAD. A Yamaha keményebb tónusú és eröltetett mélytartomány, a Pioneer meglehetősen steril és gépies, Denon lágyabb csövesebb hangzás, H/K szintén kemény, feszes, pattogós, de nem gépiesen hideg, hanem egy érzelmesebb erősítő, Marantz szintén lágy meleg hangú, NAD analógosan öblös."

Többé kevésbé stimmel, de pl. a Denon lágyabb csövesebb hangzásával azért vitatkoznék...
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

lezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: lezu »

Szia. Játék ill zenehalgátasra. Jbl Aréna150 hangfalak lennének rákötve. Most egy Onkyo TX-SR600 van. de nagyon kellene a Hdmi csatlakozó.Azárt gondoltam cserélni erösitöt. Vagy rosszul teszem?? 

Üdv::: 

Ha zenére  AV erősítőt veszel akkor szerintem teljesen mindegy, mivel ebben az árkategóriában nem fog úgy muzsikálni mint egy sztereó erősítő.
Valahol olvastam: "Ha mozira kell és szinte csak arra akkor Yamaha, esetleg Pioneer, Ha lágyabb zenére, sok zenei DVD-re, és rádióhallgatásra is akkor Denon, Keményebb zenékre, mozira Harman/Kardon vagy NAD. A Yamaha keményebb tónusú és eröltetett mélytartomány, a Pioneer meglehetősen steril és gépies, Denon lágyabb csövesebb hangzás, H/K szintén kemény, feszes, pattogós, de nem gépiesen hideg, hanem egy érzelmesebb erősítő, Marantz szintén lágy meleg hangú, NAD analógosan öblös."
"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Szia. Játék ill zenehalgátasra. Jbl Aréna150 hangfalak lennének rákötve. Most egy Onkyo TX-SR600 van. de nagyon kellene a Hdmi csatlakozó.Azárt gondoltam cserélni erösitöt. Vagy rosszul teszem?? 

Nehéz lesz beszorítani egy magasabb kategóriájút, de van rá esély. Ezt a szintet HDMI-vel mindenképp megkaphatod 100 alatt. (Használt piacról beszélek.) 

Vole

Így senki nem tud segíteni. Mire kell? Hova kell? Mit hajtana?
Nézz szét itt a fórumon is, elég sok eladó erősítő szokott lenni.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”