Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AV Trend & Hifi show

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Tudja valaki, hogy idén mikor lesz? Ha lesz.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 784

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: lacy »

Húú de mennyire nem vagyunk egyformák. Én hallottam LP-t rajta, s libabőröztem. Ritkán van szerencsém ennyire lineáris, ennyire természetes hangzású sugárzót hallani, mint az mL.
szövegérteni Mondom 1 azaz egy LP-t hallgattam meg amit jól ismerek
libabőr elmaradt sőt
de konkretizálhatjuk is, Amiről szó van az Vollenweider White Winds albuma, amiről tudni kell, hogy a hárfa amin játszik pick-up-os emiatt a hangja egészen éles pengő módon szólal meg
ebből a hangból ez a ML képes volt egy akusztikus műanyaghúros hárfát előállítani
Nekem ez kb a nullával egyenértékű produkció volt.
Ilyenkor persze jön az, tudom, hogy én vagyok a hülye mert más zenék stb...
Csak szólok hogy egy kisebb lakás árába kerülő hangfaltól már lehet a minimális elvárás, hogy BÁRMILYEN  zenén jól teljesítsen...
Amit hallottam egy mély túlsúlyos magas hang hiányos hangfal volt amin vacakul szólt a kedvenc lemezem
ennyi

https://www.youtube.com/watch?v=ICzFQFzA6no

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 831

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Húú de mennyire nem vagyunk egyformák. Én hallottam LP-t rajta, s libabőröztem. Ritkán van szerencsém ennyire lineáris, ennyire természetes hangzású sugárzót hallani, mint az mL.
2 éve én is meghallgattam és szintén ezt hallottam a legjobbnak ott és a mai napig a legjobb számomra. 
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Zozi09
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Zozi09 »

hm...Egyszer volt alkalmam egy ilyen sztatikus ML hangfalpáron LP-t hallgatni, olyat ami ráadásul nekem is van sőt annyira hogy az egyik legtöbbet hallgatott kedvenc, jellemzően olyan -számomra !!!! - gyatrán adta elő a jól ismert lemezről a zenét hogy az igazán kétségbe ejtő volt. Értem én hogy más füllel kéne a sztatikusokat hallgatni de sajnos én már nemigen fogom tudni lecserélni
akkor inkább nem hallgatnám

Zozi09
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Zozi09 »

2015-ben sok jó hangfalt hallottam a Mariottban,de aki 2014 is kint volt az tudja mi az etalon, Martin Logen hívják, elektroszatikus hangfal,hangzásban mindegyikre ráver egy kört, eszméletlen jó volt a hangzásvilága,lenyűgőző.
Kár hogy idén nem volt kint.

Egyetértek. Úgy tudom, volt a Limarnak valami összetűzése Rezsővel tavaly, ezért idén nem mentek ki. Az ML a világ egyik legjobb elektrosztatikus hangfala, ha nem a legjobb.

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1140

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: 4you »

Miért kéne más füllel? Jók azok a ML hangfalak, csak találni kell hozzá egy jó erősítőt (ket). Szerintem tudnak azok nagyon jól is szólni.
Miért ami a tavalyi kiállításon volt vele egybe erősítő, az nem volt jó? 27 millióért sem?
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: mgus »

Ez a hangzás dolog régóta foglalkoztat,természetesen nagyon sok múlik az erősítőn is mert ha az erősítőnél nincs meg a megfelelő jel átvitel akkor nem fogjuk hallani a forrás vagyis cd,pc,tablet stb,gyenge pontjait.Az erősítő azt erősít amilyen jelet kap,ha száraz vagy egyesek szerint meleg hangot kap akkor az jelenik meg a kimeneten is,tehát nem csak erősítő kérdés.Amikor halgatunk valamit az egész rendszer hangját haljuk a hangfalban,akár azt is hogy pl. hogy megtisztítotuk-e a cd lemezt.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: karbantartó »

Nehéz ezt jól körülírni, amit én szeretek az meleg, muzikális, levegős hang (angolul szakirodalomban warm and airy), az említett márkákra meg inkább a száraz, analitikus leírás illik jobban, bár ezt a meghajtás és az akusztika nagymértékben képes befolyásolni. Pl. nagyon ritkán, de halottam Note-t is szólni nekem tetsző módon. Nem célom itt valamiféle vita indítása erről, sokan megfordulnak nálam, én tudom a legjobban, hogy mennyire különböző elvárásokat támasztanak egy hangsugárzóval szemben, különböző ízlésű emberek. Nekem pl. nem hangfal az, amelyik nem képes három dimenziós mélységi színpadképet kialakítani, másoknak meg ez tökéletesen indiferens.
Én ilyen dolgoknál szoktam elbukni.
Anno olvastam a hifi-piacos teszteket,ritkán egyezett a véleményem velük.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nehéz ezt jól körülírni, amit én szeretek az meleg, muzikális, levegős hang (angolul szakirodalomban warm and airy),

A Pioneer dobozok nagyon jók voltak.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Nehéz ezt jól körülírni, amit én szeretek az meleg, muzikális, levegős hang (angolul szakirodalomban warm and airy), az említett márkákra meg inkább a száraz, analitikus leírás illik jobban, bár ezt a meghajtás és az akusztika nagymértékben képes befolyásolni. Pl. nagyon ritkán, de halottam Note-t is szólni nekem tetsző módon. Nem célom itt valamiféle vita indítása erről, sokan megfordulnak nálam, én tudom a legjobban, hogy mennyire különböző elvárásokat támasztanak egy hangsugárzóval szemben, különböző ízlésű emberek. Nekem pl. nem hangfal az, amelyik nem képes három dimenziós mélységi színpadképet kialakítani, másoknak meg ez tökéletesen indiferens.
Köszi, ez már egy vélemény.

Érdekes dolog ez a száraz, levegőtlen hangzás. Én a ProAc- al voltam így sokáig, aztán rájöttem, hogy erősítő kérdése az egész. Ugyan ezt vélem a Dynókról is. Kell egy megfelelő erősítő és nem lesz száraz se, levegőtlen se. Persze nem vagyunk egyformák.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3167
Kapcsolat:

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: alto »

Ezt gondoltam. Arra lettem volna kiváncsi, hogy mi az oka a nemtetszésnek.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

AVX
V.I.P.
V.I.P.

AV Trend & Hifi show

Ok, de az, hogy nem birom elviselni, meg nem olyan jó, az két különböző dolog.
Sztem a twenty five special is megér egy misét, de fajlagosan drágának találtam.

Az sem rossz, de olyat még nem hallgattam. Nálam az 1.4-től felfelé mindegyik tetszett.
Az X széria az tényleg siralmas minőség.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AV Trend & Hifi show

Az alap dynok-at én is nagyon útáltam, de vannak nagyon jók is köztük.
C1, C2, S1.4 amik tetszettek, de ezek már nem olcsók.
C1-et 7-800 alatt még nem láttam.
Ok, de az, hogy nem birom elviselni, meg nem olyan jó, az két különböző dolog.Sztem a twenty five special is megér egy misét, de fajlagosan drágának találtam.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

AV Trend & Hifi show

Mi a baj velük?
Az alap dynok-at én is nagyon útáltam, de vannak nagyon jók is köztük.
C1, C2, S1.4 amik tetszettek, de ezek már nem olcsók.
C1-et 7-800 alatt még nem láttam.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AV Trend & Hifi show

Nincs baj velük, sokan szeretik, de nem az én világom egyik se.
Ezt gondoltam. Arra lettem volna kiváncsi, hogy mi az oka a nemtetszésnek.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

AV Trend & Hifi show

Mi a baj velük?

Nincs baj velük, sokan szeretik, de nem az én világom egyik se.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AV Trend & Hifi show

Hát ebben a hobbiban sincsenek abszolút igazságok, ízlések és pofonok különbözőek. Én pl. szeretem a Loganek hangját, ellenben az Audio Note és Dynaudio hangfalak hangját nem bírom elviselni.
Mi a baj velük?

lacy
V.I.P.
V.I.P.

AV Trend & Hifi show

Miért kéne más füllel? Jók azok a ML hangfalak, csak találni kell hozzá egy jó erősítőt (ket). Szerintem tudnak azok nagyon jól is szólni.
igen, lehet de mivel ez egy azaz 1 rendszer volt így más erősítővel nem tudtam megítélni
de az akkor hallottak nem győztek meg

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

AV Trend & Hifi show

hm...Egyszer volt alkalmam egy ilyen sztatikus ML hangfalpáron LP-t hallgatni, olyat ami ráadásul nekem is van sőt annyira hogy az egyik legtöbbet hallgatott kedvenc, jellemzően olyan -számomra !!!! - gyatrán adta elő a jól ismert lemezről a zenét hogy az igazán kétségbe ejtő volt. Értem én hogy más füllel kéne a sztatikusokat hallgatni de sajnos én már nemigen fogom tudni lecserélni

Hát ebben a hobbiban sincsenek abszolút igazságok, ízlések és pofonok különbözőek. Én pl. szeretem a Loganek hangját, ellenben az Audio Note és Dynaudio hangfalak hangját nem bírom elviselni.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AV Trend & Hifi show

lacy
V.I.P.
V.I.P.

AV Trend & Hifi show

2015-ben sok jó hangfalt hallottam a Mariottban,de aki 2014 is kint volt az tudja mi az etalon, Martin Logen hívják, elektroszatikus hangfal,hangzásban mindegyikre ráver egy kört, eszméletlen jó volt a hangzásvilága,lenyűgőző.

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1140

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: 4you »

Ezt nem biztos, hogy más is így gondolja, én például nem értek egyet veled, nekem abszolút nem tetszett amit a M L től hallottam.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: karbantartó »

Először is leszögezem, tisztába vagyok vele hogy a kiállítási helyszínen nagyon nehéz kihozni a maximumot akármelyik technikából is !

Azzal is tisztába vagyok, hogy Ivánnékkal az átlagnál közelebbi kapcsolatot ápolsz, így azon nem lepődök meg, hogy róluk nem szívesen írnál bármilyen negatív kritikát is.  Azt is leszeretném szögezni, hogy nekem sincs semmi bajom velük, sőt rájuk voltam a legjobban kíváncsi, mind hangilag, és képileg is. De sajnos a demo után hangoldalról mégis csalódottsággal távoztam tőlük, ellenben a képpel semmi problémám nem volt. Tonyka is elsőre a 11 órás demón vett rész, azon amin én is, és ahogy olvastam tőle, őt sem nyűgözte le akkor az ott hallottak. Ő viszont egy későbbi demóra újra beült, ami beszámolója alapján viszont már jobbra sikerült. 

Sajnos az én rendszerem meg sem közelíti az ott hallottakat, de ennek ellenére még sem azt kaptam amit elvártam volna a kiállított technikától.

Tudom hogy nem lehet összehasonlítani a kiállításon hallottakat pl. HMS saját szobájával hallottakkal, de még is az ott hallott hang adta meg azt, amit a kiállításon a Genelec hangrendszertől nem kaptam meg. Te is ott voltál, Te is hallottad milyen produkciót nyújtott a lenti JBL rendszer. Nos én valami hasonlóan lehengerlő, perecíz és dinamikus hangzást vártam volna el a Genelec rendszertől is. És ez nem csak az én, hanem az ott lévők véleménye is volt. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy állítólag pár évvel ezelőtt ők a JBL rendszerrel, olyan demót produkáltak (ezt csak úgy hallottam mivel sajnos akkor nem lehettem ott), hogy a többség széles vigyorral a száján elégedettem hagyta el a kiállítóhelységet.

Ettől függetlenül, ha lenne rá mód, egy ideálisabb környezetben szívesen újra meghallgatnám a kiállított rendszert, és lehet hogy másodjára már teljesen máshogy értékelném a hallottakat.

Remélem ebből nem lesz sem sértődés, sem harag. 

Ha esetleg meg megtetszik valami a vételárat sem könnyű kihozni.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 601

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Akkor ezek szerint nem vagyok egyedül a véleményemmel
Nem vagy.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Lezárt

Vissza: “Házimozi”