Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
fodesz moziszobája
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
fodesz moziszobája
Szia Fodesz !
Kérném a segítséged - tudván hogy jópár erősítő megfordult már nálad - hogy van-e tapasztalatod abban melyik erősítő a jobb...(tudom szubjektív dolog, meg sok mindentől függ...) NAD T747 vagy a Denon 4308-as?
Válaszod köszönöm !
Szia!
Szerintem a csúnya NAD dinamikában jobb lehet,sztereóban is,a Denon külsőre szép,hangzásban "nem erőlteti meg magát" a végsőkig a 2×××,3××× és 4×××-es modelljeivel túlzottan.
A 4××× azért nyílván már jobb a számokból adódóan is mert a felső léc alatt van kicsivel.
Azt mondom,egy próbát megérhet.
Nekem a HD-s AVR-ei közül csak egy 3808 volt Emo XPA3-al megtámogatva,tetszett benne ,hogy egyáltalán nem csattogott és nem volt harsány.A higgadtabb mozisoknak bőségesen megfelel,vagy akik ritkán,vagy egyáltalán nem csapnak akkora csimbum-ot otthon és nem kell annyi lóerő
Nyugodtabb természetesebb karakter jellemzi a Denont,sokan ezért kedvelik,mert nem mesterkélt.Én is kedvelem van is két receiver is itthon,de AVC széria alatt aligha érdekelne bármelyik is ha komolyan gondolnám.
Az új Denonokat nem ismerem,így nem tudok nyilatkozni.NAD pedig csak végfokom volt (T-955) de az is bitang jószág volt méretéhez képest...A NAD házimozi receivereiről azonban sosem olvastam rosszakat.
A Pio LX széria mozira
LX-83 nem volt csak 81 de igen jó vasak meg kell hagyni.
fodesz moziszobája
melyik erősítő a jobb...(tudom szubjektív dolog, meg sok mindentől függ...) NAD T747 vagy a Denon 4308-as?
A Pio LX széria mozira
-
Vendég
fodesz moziszobája
Szia Fodesz !
Kérném a segítséged - tudván hogy jópár erősítő megfordult már nálad - hogy van-e tapasztalatod abban melyik erősítő a jobb...(tudom szubjektív dolog, meg sok mindentől függ...) NAD T747 vagy a Denon 4308-as?
Válaszod köszönöm !
Nad-nak néz utána úgy, hogy Philips avr9900 több infót találsz róla.
fodesz moziszobája
Szia Fodesz !
Válaszod köszönöm !
Panasonic,Denon,Zidoo,JBL,Heco,HiDiamond,Inakustik,Roland Fantom X 8 synthesizer,
Roland RS-70 synthesizer, Zoom Q2N, Audix A-140,M-audio ProFire 610
Roland RS-70 synthesizer, Zoom Q2N, Audix A-140,M-audio ProFire 610
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
fodesz moziszobája
Köszi! No lehet előre tudni milyen cuccokat szerzel majd?
Akkor az ünnepekre lehet készíteni a Reszkessetek betörőket és a Bunyó karácsonyig is biztosan tervben lesz
Karácsonyfa alá beférnek majd?
Már csak az erősítő van hátra. Az meg lehet, hogy egy Marantz SR5009-es vagy egy 6009-es lesz.
A többi alkatrész már megvan. Az aláírásomban olvasható.
Meg december elején érkezik meg elvileg az állvány is a frontoknak.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
fodesz moziszobája
A "vadrács" használatban van,mert van itthon egy aranyos 2 éves kis "vadmalac",akitől igen jó védelemnek bizonyult.
Egyébként pedig még a feleségemnek is tetszik így
fodesz moziszobája
Szubokat is tovább lehet fűzni ha kettőt akarsz egymásról,pl az emlegetett Mackie is ilyen volt.
Régen sem volt csak egy preout az AVR-ek farán,mégis sk helyen két-három szub is volt.
De gondolom neked a precíz bemérés miatt fontos a dupla pre out.
Igen, az enyémen is van kimenet, de kábel szempontjából jobb lesz ha az erősítőnél osztom ketté.
Feltételezem jobban összehangolható a rendszer ha az erősítő külön tudja kezelni a két szubot.
Kettő subot is kiegyenlít a bemérő rendszer egyszerre. Ilyenkor léphetnak fel kioltások és kiemelések, ezeket kompenzálja majd a bemérés. Nálam két kábellel megy előre a két subhoz, csak az elején egy csatlakozóba van kötve, amit majd szétszedek, ha ez marad a végleges felállás, de lehet, hogy az egyik vissza megy hátra, amit majd tesztelgetek.
Majd próbálkozom. Sajnos nappali csak tavasszal lesz ahol el is tudom helyezni őket, addig a dobozban pihennek a cuccok. Kész lelki terror lesz addig várni. De magamnak kerestem a "bajt".
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Igen, régóta szeretnék két szubos felállást. Közeljövőben remélem össze is jön.
Jó lenne majd olyan erősítő vagy proci+végfok ami valósan tud két szubot kezelni. De ez még a jövő zenéje, egyszerre nem fér bele minden anyagilag.
Most egy Denon 4308-at használok amit alapvetően szeretek, ehhez lesz egy Y RCA első körben.
Szubokat is tovább lehet fűzni ha kettőt akarsz egymásról,pl az emlegetett Mackie is ilyen volt.
Régen sem volt csak egy preout az AVR-ek farán,mégis sk helyen két-három szub is volt.
De gondolom neked a precíz bemérés miatt fontos a dupla pre out.
fodesz moziszobája
Jó lenne majd olyan erősítő vagy proci+végfok ami valósan tud két szubot kezelni. De ez még a jövő zenéje, egyszerre nem fér bele minden anyagilag.
Most egy Denon 4308-at használok amit alapvetően szeretek, ehhez lesz egy Y RCA első körben.
Kettő subot is kiegyenlít a bemérő rendszer egyszerre. Ilyenkor léphetnak fel kioltások és kiemelések, ezeket kompenzálja majd a bemérés. Nálam két kábellel megy előre a két subhoz, csak az elején egy csatlakozóba van kötve, amit majd szétszedek, ha ez marad a végleges felállás, de lehet, hogy az egyik vissza megy hátra, amit majd tesztelgetek.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
fodesz moziszobája
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Valószínűleg sokáig itt fog parkolni nálam
Biztos vagyok benne. A "vadrácsot" használod még az elején?
Gallytörőnek is nevezték nálam páran.
Az azért készült rá,mert a vaskos MDF előlapról le volt szakadva a gyári vászon a sarkán és nem akartam visszarakni azt már.Ez pedig még durvábbbá teszi
Pedig akitől vettem még tartalékban is hozott új vásznat.
Abból is látszik hogy tekintélyes masszív cucc,mert egy előlapot kevesen szoktak olyan anyagból gyártani mint a mackie-n van.
.
Pl a nagy Velodyne-nak is csak egy fos műanyag keretre tellett ,akárcsak a Klipsch-nél is detto.
Az utóbbinál felesleges használni,(mint ahogy azért általában senki sem szokta) mert olyan gyönyörű a hangszórója hogy ámul az ember tőle
És látszik hogy minőségi is.
Egyébként a Mackie-nek az alsó aktív hangszórója minőségi USA RCF gyártmány,12.7 kg és igen drága hangszóró volt.
Gratula Fodesz a szubhoz!
Jól néznek ki így, hogy együtt van a család.
Nekem is ha minden jól meggy decemberre összeáll az új rendszer.
Köszi! No lehet előre tudni milyen cuccokat szerzel majd?
Akkor az ünnepekre lehet készíteni a Reszkessetek betörőket és a Bunyó karácsonyig is biztosan tervben lesz
Karácsonyfa alá beférnek majd?
Hopp, akkor benéztem. Úgy rémlett a Z7-en két szub kimenet van, de ezek szerint rosszul. Tegnap nézegettem a Yamaha-kat.
Én is nézegettem a Yamaha-kat,a mai modelleket is.
Megoldható a dupla szubos megoldás is ha van két szubládád.
Ez lenne a cél?
Erre gondoltam az elején én is,de ragaszkodtam a szub pozícióban a márkához,illetve ahhoz is ,hogy csak RP model jöhet szóban és két kisebb RP szub drágább lett volna, mint egy, de mégis elég nagy 115SW.
Jó kis sub ez.
Grat hozzá !
Gratulálok a szobához és a muhogóhoz,no meg a "hangulatkeltő" kiegészítőkhöz is pár sorral feljebb.
Egyből beugrott egy jó kis név,ahogy a képeket "megszakértettem" ez egy hamisítatlan fodesz féle WhisKlipschkey vagy KlipschWhiskey mozi és zeneszoba
Kösz vuki.
Nekem is volt már eszembe, AAttila pedig elgondolkodtatott abban,hogy a topik címét a "klubszoba" hangulat miatt lehet variálni kellene.
Legnagyobb százalékban ha lehet így mondani moziszoba a funkciója attól,csak mégis más egyéb célra is használatos..
Régebben makacsul ragaszkodtam ahhoz hogy full mozis design legyen majd ha alakítok a szobán.(nagyrészt így is abban hangsúlyos)
De aztán "kinőttem" a mozis plakátokat és a keretbe illesztett THX logokat rájöttem ,hogy nem akarok elvonatkoztatni túlzottan attól,hogy egy más célra fenntartott helyiség is ez egyben,
ezért az idei festés előtt és azt követően is próbáltam vegyíteni a hobbijaim ,hogy mindenből jelen legyen egy-egy részlet...
Így jött képben a két elemes szekrény, a bár, a hátsó fali óriás New York poszter, kevesebb filmkollekció kirakva a polcokra és a falra ragasztott érdekes minta,stb..
Ügyes és praktikus dolognak tartom az olyan diffúzorokat,nagyméretű hangelnyelő lapokat melyeket ötvöznek egy-egy képpel,hangulatos mintákkal,design-nal ,formákkal,így olyanokat gondosan (ha nem muszáj túlságosan elrugaszkodni attól,akkor szimmetrikusan) eltervezve szépen bele lehet olvasztani a szoba enteriőrjében,akinek,(vagy ha) szükséges.
Ha azonban ízléstelenül tele van aggatva a fal velük - pusztán csak a funkcionalitásra figyelve - (mert elhiszem hogy úgy jó) de engem akkor is inkább nyomasztanak és rendetlenné teszik a szemnek a látképet,ezért hajlandó vagyok kompromisszumra is,csak ne rontsam el vele a szobámat.Nekem pl ez is számít.
Elsőként ezért készítettem így a frontoldali kőhatású XPS burkolatot.Nem mondom hogy az úgy 100%-os ha esetleg be lenne mérve de nekem megfelel
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
fodesz moziszobája
Gratulálok a szobához és a muhogóhoz,no meg a "hangulatkeltő" kiegészítőkhöz is pár sorral feljebb.
Egyből beugrott egy jó kis név,ahogy a képeket "megszakértettem" ez egy hamisítatlan fodesz féle WhisKlipschkey vagy KlipschWhiskey mozi és zeneszoba
fodesz moziszobája
Jó kis sub ez.
Grat hozzá !
fodesz moziszobája
Hopp, akkor benéztem. Úgy rémlett a Z7-en két szub kimenet van, de ezek szerint rosszul. Tegnap nézegettem a Yamaha-kat.
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
fodesz moziszobája
Gratula Fodesz a szubhoz!
Jól néznek ki így, hogy együtt van a család.
Nekem is ha minden jól meggy decemberre összeáll az új rendszer.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
fodesz moziszobája
Valószínűleg sokáig itt fog parkolni nálam
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Gratulálok az új sub-hoz..ha bejárodik irj majd róla. ....-
Köszönöm! Rendben van,még írok egy összefoglalót róla majd.
Igazából már lehet mondani,bejáródott nagyjából.
Gratulálok a Klipsch sub-hoz!
Egyik legízlésesebb front szekció, szoba amit eddig láttam. Nagyon el vannak találva a színek és a dizájn.
Ha már itt vagyok kérdeznék is egyet, hátha képben vagy vele. A Z7 külön tud két szubot kezelni? Külön méri be őket?
Köszi.Idén történt a festés és a design tervezése is.
A Z7 egy sub pre out-al rendelkezik.Két subbot "Y" kábel elosztásával lehetne vezérelni.
Egyébként én a bemérést eleve szub nélkül csináltam meg.
Roppant precíz a YPAO,nem akarom fényezni,szerintem felesleges,de magasan jobban méri be a Z7-es a rendszert mint az eddigi bármelyik Onkyo vagy más brand..
Gratulálok! Mára már ez is az egyik legszebb "mozi"szobák egyike lett itt a fórumon.
(csak azért az idézőjel,mert nekem ez inkább egy gyönyörű klubszoba ahol lehet gitározni,beszélgetni egy kis innivalóval és még mozi is van)
Azt csak halkan jegyzem meg,hogy milyen örömmel olvasom a véleményed a Mackie-ről,mivel járt már nálad pár sub,van mit összehasonlítanod, de még mindig előkelő helyen szerepel a rangsorban.
Szia Attila!
Egyetértek! Egyébként ezt már többen mondták.Eleinte nekem is volt olyan tervem,hogy a lehető legmozisabbra hangolok,de aztán rájöttem,hogy úgy nem lehet elég jó ez a szoba.
Valószínűleg ha egy külön moziházam lenne,mint pl Cutler kollégának,vagy szepinek,azt is úgy oldanám meg,hogy előterében lenne jókora bár,székekkel,asztallal, egy kis szórakozáshoz csevegéshez,pl a vetítés előtt,hangszerek,akár billiárd vagy csocsó is.
Cél az ,hogy elsősorban a szoba van értem és a családért. Így egy relax helyiség is,társalogni,iszogatni,gitározni,zenét hallgatni, vagy mozizni stb..
Ezért nálam helyet kapott a bár sarok,enni is lehet,sőt kötelező!... a filmek is maradtak,legyen minn mazsolázni,még egy alacsony a szobában illő asztalt akarok (én csinálom majd tölgyfából),a kényelem szolgájaként.
Valahogy nem akartam hogy egy semmitmondó fekete lyuk legyen 6 fotellal üres falakkal,mivel ez a ház része.
Mackie,örök barátság marad,nagyon jó szub,szerettem és nehéz volt ám megvállni tőle.
Annak idején mikor elmentünk Debrecenben elhozni,többet adtam érte mint amit valójában ért.
Professzionális mélysugárzó,szóval,nem csak egy közönséges subwoofer.
fodesz moziszobája
Gratulálok! Mára már ez is az egyik legszebb "mozi"szobák egyike lett itt a fórumon.
(csak azért az idézőjel,mert nekem ez inkább egy gyönyörű klubszoba ahol lehet gitározni,beszélgetni egy kis innivalóval és még mozi is van)
Azt csak halkan jegyzem meg,hogy milyen örömmel olvasom a véleményed a Mackie-ről,mivel járt már nálad pár sub,van mit összehasonlítanod, de még mindig előkelő helyen szerepel a rangsorban.
fodesz moziszobája
Egyik legízlésesebb front szekció, szoba amit eddig láttam. Nagyon el vannak találva a színek és a dizájn.
Ha már itt vagyok kérdeznék is egyet, hátha képben vagy vele. A Z7 külön tud két szubot kezelni? Külön méri be őket?
fodesz moziszobája
Gratulálok a Klipsch sub-hoz!
fodesz moziszobája
Gratulálok az új sub-hoz..ha bejárodik irj majd róla. ....-
"Az igazi barát szemből támad."
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Kis vasárnap délutáni lazítás következik,egy Blu ray filmmel a moziban
Újranézős lesz,mivel nincs más
Tégla.
Imádom.Egyik legjobb film.
Lazításhoz való kellékek,illetve egyben a téli orvosság is ott sorakozik a szekrényen...
Estére beterveztem a Hideg prédát.Hát nem tudom,vajon nézhető lesz-e...meglátjuk...
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Köszi skacok!
Gábor,nem tudom hová tenni már ezeket a logokat.Kevés a falfelület.
Azért köszi.Korábban gondoltam hogy lehetne egyveleget csinálni ezekből aztán úgy egy nagyobb képkeretbe foglalni,csak kisebb méretben
- 1001gabor
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 55
fodesz moziszobája
Szia Fodesz! Gratulálok,én is az új subhoz!Szép szett!Küldök,pár neked való logót:
EliteScreens:Manual135”16:9,Sony:VPL-HW65,Oppo:BDP-95,Lexicon:RV-5,Focal ChorusV:826,CC800,SR800,SW800,VandenHul:Surf,Integration,Clearwater,Inspiration,Mainsstream,Nordost:Wyrewizard,Audioquest:Carbon,Furutech:e-TP86,NcfClearLine:Lan,Usb,Rca,Ac,iFi:Lan,Usb,Hdmi,Gnd,Dc,iPower2,MiniDsp2x4,Soundcare
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1205
fodesz moziszobája
Grat. az új subhoz, szép a frontoldal így együtt.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000