Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Bandi Mozifalodája

MUCIKA
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: MUCIKA »

Halihó Bandi!

Azt szeretném kérdezni, hogy miért végfokoztad meg a Z7-et?
Régebben azt mondtad "nem érzed hiányát és egyébként is megmutatnád mit tud a Z7 és akkor még sarokba rakott sub360-C809 volt!
Azóta lett C80 sub és mégis komolyabb erőt és dinamikát igényeltél!
Akkor ezek szerint vagy hallás csökkenésed lett vagy régebben "színeztél" a rendszer kapcsán? 

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1101

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

https://www.avforums.com/podcast/avforu ... cial.11590

Egy erdekesseg a uj hangformatumokrol

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Szerintem biztos, hogy nem lesz. Viszont a svéd főhősnő csúnyán befutott, a következő Guy Ritchie filmben már viszont láthatjuk

Akkor minden rendben a formátumokkal  . Szeretem én is a háborús kategóriát, de ez a usa féle faro... nem folytatom . 
Persze MOHA képek, meg mindjárt COD. egy 10 évig counter strike fertőzött emberkének... Nooo'rmális? .

Letörölni én sem fogom .

Sajnos a BD25 trueHD-val még mindig nem boldogul a kicsike, de a másik is tökéletes volt kép és hangilag is, talán a következő frissítés hoz valami jót is:-)

batman98
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3447

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Az exmachina remek volt es remelem lesz folytatasa...a hos hatos is tetszett a tobbit meg nem lattam.

Szerintem biztos, hogy nem lesz. Viszont a svéd főhősnő csúnyán befutott, a következő Guy Ritchie filmben már viszont láthatjuk

Nálam most ért véget az Amerikai mesterlövész(végre sikerült:-), mint film nekem tetszet, igaz engem könnyen el lehet kápráztatni egy háborús filmmel...azért némi hasonlóságot felfedeztem a film és a MOH között, talán nem véletlen.

Akkor minden rendben a formátumokkal  . Szeretem én is a háborús kategóriát, de ez a usa féle faro... nem folytatom . 
Persze MOHA képek, meg mindjárt COD. egy 10 évig counter strike fertőzött emberkének... Nooo'rmális? .

zseniális ez a mese, mi már 2x is megnéztük  

Letörölni én sem fogom .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: Fish »

A Baymax vs Lépcső jelenet... 

Percekig sírtunk a röhögéstől  .
És egyben a jelenet, óriási :

zseniális ez a mese, mi már 2x is megnéztük  
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Bandi Mozifalodája

Nálam most ért véget az Amerikai mesterlövész(végre sikerült:-), mint film nekem tetszet, igaz engem könnyen el lehet kápráztatni egy háborús filmmel...azért némi hasonlóságot felfedeztem a film és a MOH között, talán nem véletlen.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

Az exmachina remek volt es remelem lesz folytatasa...a hos hatos is tetszett a tobbit meg nem lattam.

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Bandi Mozifalodája

Javában dúl a változások kora a fórumon, hajrá Cavs a döntőben, és már elindult a Le Mans is . 

Megint kicsit elcsúsztam időben, de sebaj most már majdnem bepótoltam a megbámult filmeket.
Íme a majdnem utolsó 10 -es akik megpörgették a villanyórát legutóbb a Mozifalodában: 

Jupiter Felemelkedése - Jupiter Ascending

Sokkal ellentétben nálam „célt” talált a film .
Persze a nagy része a már meglévő Wachowski filmek alapjait másolta,
de szerintem nem volt zavaró, sőt;
Talán megmaradt fantasy mesének és ez tetszett benne,
Nem akart több lenni mint a társai a most divatos kategóriában.
Kép / hang Pazar.
Jöhet a folytatás.

Amnézia - Before I Go to Sleep

Sokadik feldolgozása már a történetnek,
Viszont szerintem messze ez a legerősebb.
Főleg a színészgárda vágta zsebre a mai mezőnyt,
bármennyire is utálom Colin Firth-t .

Ómen - The Omen

Valamiért megnéztem ezt a klasszikus mozi remakejét.
Akkor kimarad, vagy nem tudom.
De hiba volt, bűn rossz és gyenge.
Najó Michael Gambon Pazar volt, a 3 perces szerepében .

Mortdecai - Mortdecai

Borzasztóan vártam márt ezt a filmet.
Érdekes is lett, mert megnézve - frissen botrányosan gyengének és bénának hatott.
Viszont 1-2 nap múlva is fejben járt az a pár erőltetett geg és jelenet.
Végül nem is értettem hogy akkor miért fanyalogtam.
Depp egész szuperszónikus itt is, viszont, viszont,
én láttam volna szívesen egy jobb párost is a két főbb szerepben…
Azért egy Mike Myers & Jason Statham duó vitt is volna mindent .
Mintha rájuk is öntötték volna a szerepeket…
Furcsán, de megy a kedvencek közé.

Amerikai Mesterlövész - American Sniper

Eleve az alapsztori is felháborító, és minden hasonló az "országtól".
Filmileg meg sajnos nálam harmatosan gyenge is.
De hát meg kellett nézni, mert ez volt az 43 oszkár jelölt film.
Európában se csodálom a leszereplését.

Hős6os - Big Hero 6

Ez az erőltetett cukiskodás a Disneytől már egyre bénább.
Nem baj, még elment.
Illetve vastagon megérte megnézni, mert tartalmazta
Számomra az utóbbi pár év talán leg viccesebb jelenetét .
Igaz pár másodperc csak, a Baymax vs lépcső jelenet,
A poszt égén felrakom videóban, én mégbutábbra röhögtem magam rajta .

Ex Machina - Ex Machina

Ezek a Britek véresen komolyan veszik a klasszikus sci-fi feltámasztását.
És milyen jól is teszik.
A hangulat szuper, a kép pazar, a hang remek.
A történethez meg érdeklődés kell.

Térkép a Csillagokhoz - Maps to the Stars

Rég került a menthetetlenül szemét kategóriás polcra film...
Fogalmam sincs mit akartak ezzel,
Valószínűleg a szenvedős krimi nem az én műfajom.
Szenvedős krimi… külön is tudnak rombolni, hát még egyben .
Az évtized legidegesítőbb top10 ben tuti ott a helye…

Egyetlen Lövés - A Single Shot           

Remek, klasszikus rednek dráma, de remek.
Tipikus másfél óra mélyrepülés 2 percért mozi.
Így nem is ajánlható, csak akik szeretnek várni arra a pár másodpercre.

Joker - Wild Card

Nem csak a magyar cím fordítással van a gond,
Hanem a filmmel is.
Folyamatosan váltott a mozi célt?, csak sajnos mindet elég bénán.
Már - már kezdett volna érdekelni és hopp akkor váltás.
Kezd süllyedni a Statham hajó, vagy csak egy érdekes mastercard reklám akart lenni .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Bandi Mozifalodája

A Baymax vs Lépcső jelenet... 

Percekig sírtunk a röhögéstől  .

És egyben a jelenet, óriási :

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Bandi Mozifalodája

Akkor már az Actival 50+ nem rúghat labdába Brosnan-nél

Kíméletlenül indítod a hetet . Nincs is jobb egy igéző Brosnan tekintetnél és egy jó SpárPrémium klozetpapírnál... .

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

60+ reloaded reneszánszt élünk . És már a spájzban a következő hasonló filmje, csak Jovovich lábakkal . 

Akkor már az Actival 50+ nem rúghat labdába Brosnan-nél

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Bandi Mozifalodája

Háááátt. Én ezt a valamit most néztem meg.
Kár volt.
Borzalmas dramaturg, szörnyű vágások, kamera mozgás,  stb.
Olga Kurylenko égig érő lábain kívűl egyedűl a vége főcím zene ami valamit ért ebben.
UFF
de a film listáid égetően várom 

60+ reloaded reneszánszt élünk . És már a spájzban a következő hasonló filmje, csak Jovovich lábakkal . 

Már én is várom, hogy legyen időm megírni .

HTP
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 74

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: HTP »

November Man - The November Man

november.jpg

Pörgős, baromságokkal teletűzdelt retrós eksőnmozi.
Brosnan kapott KERS-t a pacemakerébe és gyerünk .
De az alaphangot megadta a filmnek a nyitó jelenetben, 
Hogy általában egy bőrönd fegyverrel utazgatunk a nagyvilágban ugyebár… .

Háááátt. Én ezt a valamit most néztem meg.
Kár volt.
Borzalmas dramaturg, szörnyű vágások, kamera mozgás,  stb.
Olga Kurylenko égig érő lábain kívűl egyedűl a vége főcím zene ami valamit ért ebben.
UFF
de a film listáid égetően várom 
Yamaha, NAD, Mission, Hivox

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Bandi Mozifalodája

Egyetértek bubuval.Ha nincs jó film ,sorozat van,viszont detto úgy vagyok ezzel mint te Bandi!
A Walking dead-et 4-5 epizós adagonként/évad néztük meg asszonnyal,de már az 5 évad uccsó részénél azt mondtuk hol van még október,amikor jön a 6 évad.??
Idegtépő és valóban lezáratlan ,ez pedig bosszankodásra és türelmetlenkedésre ad okot.
Viszont lehet újra nekiülök majd a sorozatnak,mert nekem baromira bejött és az 5 évadot a 6 kezdete előtt fejezem be
Ha kivárod a 6 évadot az már úgy nagy falat lesz,de az eddigi 5-nek már neki ülhetsz
A Maffiózokat is szeretném majd megnézni Gandolfinivel.

Jegyzem azért én is miket kéne megnézni egyben majd. Zombis, pscyho-thriller, horror light kategóriák környékén már vannak kiszemeltek.
Majd "egyben" , inkább napi 4-5 rész gyorsban mint úgy járjak mint például tesóm: aki minden héten kifeszített idegekkel várja interneten az aktuális sorozat rész streamet .

Elég nekem az esténki comedy central animációs sorozat mesék; Brickleberry, Bob Burgerfalodája és társaik .

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Bandi Mozifalodája

Ha még nem láttad a Hősöket nézd meg, én sem vagyok sorozat néző, de ez a sorozat nagyon jó.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Egyetértek bubuval.Ha nincs jó film ,sorozat van,viszont detto úgy vagyok ezzel mint te Bandi!
A Walking dead-et 4-5 epizós adagonként/évad néztük meg asszonnyal,de már az 5 évad uccsó részénél azt mondtuk hol van még október,amikor jön a 6 évad.??
Idegtépő és valóban lezáratlan ,ez pedig bosszankodásra és türelmetlenkedésre ad okot.
Viszont lehet újra nekiülök majd a sorozatnak,mert nekem baromira bejött és az 5 évadot a 6 kezdete előtt fejezem be
Ha kivárod a 6 évadot az már úgy nagy falat lesz,de az eddigi 5-nek már neki ülhetsz

Én viszont nem igazán tudok sorozatokat nézni, ideig óráig elmegy, az említett zombis eposz is lekötött vagy 2 évadot. Ezután elkezd untatni az állandó ismétlődés, a monotonitás. Ugyanígy voltam a Dexter-rel, a Szökéssel, meg valami vidéki kisvárosos elbújt seriff lett emberessel is. Az elején mindig rápörgök, h milyen jó aztán hamar untatni kezd.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Mi nem nagyon vagyunk haverok a sorozatokkal. 

Tudom , hogy ott várnak rám, és sokkal jobbat is nyújtanak, de én nem tolerálom a folyamatos lezáratlan idegtépő szerkezetet. 
Pár hete már nem bírtam tovább és nekiestem végre a Hannibal -nak...

Nagyon jó volt, nekem találták ki, élveztem... De 3-4 nap alatt megnéztem a két évadot, és egy-egy rész után nem kicsit voltam frusztrált és mérges hogy szarban hagynak az izgalmakkal .
A záró epizódról nem is beszélve... a mostani harmadik évad teaser videóiról meg dettó .

Én ezt nem bírom elviselni rövid távon se... inkább megvárom hogy befejeződjön 2-3 évad a egy sorozatból, és majd akkor jöhetnek. 

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Bandi Mozifalodája

Inkább sorozatot nézzél, azok manapság igencsak lekörözik a filmeket!

Nekem mondjuk a listából a Hetedik Fiú tetszett, de az Elrabolva3 meg nagyon nem.
Főleg az idióta kameramozgás idegesített benne. Alig lehetett normálisan nézni.

A Hetedik fiúnál meg az volt az érdekes, hogy nemrégen láttuk a The Giver filmet és abban is totál ugyanaz a karakter Jeff Bridges.

Mi nem nagyon vagyunk haverok a sorozatokkal. 

Tudom , hogy ott várnak rám, és sokkal jobbat is nyújtanak, de én nem tolerálom a folyamatos lezáratlan idegtépő szerkezetet. 
Pár hete már nem bírtam tovább és nekiestem végre a Hannibal -nak...

Nagyon jó volt, nekem találták ki, élveztem... De 3-4 nap alatt megnéztem a két évadot, és egy-egy rész után nem kicsit voltam frusztrált és mérges hogy szarban hagynak az izgalmakkal .
A záró epizódról nem is beszélve... a mostani harmadik évad teaser videóiról meg dettó .

Én ezt nem bírom elviselni rövid távon se... inkább megvárom hogy befejeződjön 2-3 évad a egy sorozatból, és majd akkor jöhetnek. 

Vendég

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Jönnek, jönnek .

Picit csúszik a szabadidőm a kosárlabda rájátszás miatt. Napi 1 meccs / 2-3 óra , heti 2-3 film.... Hoppsz, honnan van nekem ennyi szabadidőm? Néha én sem tudom .

-

Az a baj a mai folyamatos filmfelhozatallal, hogy nem bírom ki hogy ne nézzem meg őket. Sajnos ha menthetetlenül fos is a film, akkor sem tudom kikapcsolni és végignézem őket.
Érzi azért az ember 15-20 perc után hogy szar van a palacsintában . Végignézzük, de ájtatos manóként várjuk a csodát végig hogy majd most, majd most jön a fordulat és a csoda és értelmet nyer a film...
Közben meg általában kizárt, de a remény hal meg utoljára .

Inkább sorozatot nézzél, azok manapság igencsak lekörözik a filmeket!

Nekem mondjuk a listából a Hetedik Fiú tetszett, de az Elrabolva3 meg nagyon nem.
Főleg az idióta kameramozgás idegesített benne. Alig lehetett normálisan nézni.

A Hetedik fiúnál meg az volt az érdekes, hogy nemrégen láttuk a The Giver filmet és abban is totál ugyanaz a karakter Jeff Bridges.

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Bandi Mozifalodája

Épp jelezni szerettem volna, hogy hol a havi top10.

A mostani listád jól tükrözi az idei filmfelhozatalról alkotott véleményem. Így az év felénél kb. 80/20 arányban nyomják fullba a kretént. Pedig tudjuk, hogy az akadémián is elmagyarázták nekik, hogy sose nyomják fullba a kretént. Remélem a 2. félév eredményesebb lesz!   

Jönnek, jönnek .

Picit csúszik a szabadidőm a kosárlabda rájátszás miatt. Napi 1 meccs / 2-3 óra , heti 2-3 film.... Hoppsz, honnan van nekem ennyi szabadidőm? Néha én sem tudom .

-

Az a baj a mai folyamatos filmfelhozatallal, hogy nem bírom ki hogy ne nézzem meg őket. Sajnos ha menthetetlenül fos is a film, akkor sem tudom kikapcsolni és végignézem őket.
Érzi azért az ember 15-20 perc után hogy szar van a palacsintában . Végignézzük, de ájtatos manóként várjuk a csodát végig hogy majd most, majd most jön a fordulat és a csoda és értelmet nyer a film...
Közben meg általában kizárt, de a remény hal meg utoljára .

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Rohan az idő, lassan befejeződnek az NBA konferencia döntők is...

Épp jelezni szerettem volna, hogy hol a havi top10.

A mostani listád jól tükrözi az idei filmfelhozatalról alkotott véleményem. Így az év felénél kb. 80/20 arányban nyomják fullba a kretént. Pedig tudjuk, hogy az akadémián is elmagyarázták nekik, hogy sose nyomják fullba a kretént. Remélem a 2. félév eredményesebb lesz!   

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Bandi Mozifalodája

Rohan az idő, lassan befejeződnek az NBA konferencia döntők is - melyekből minden napra jut egy mérkőzés a tévére , és megint elcsúsztam a filmes visszatekintésről.

Lassan már triplán , de sebaj következzen a  legeslegutóbbi 10-es akik bevilágították a vásznat legutóbb a Mozifalodában:

Halálos Közellenség - Mesrine part 1 - Killer Instict

Micsoda kincsre bukkantam én… Cassel? Depardieu? És még nem láttam?
Gondoltam magamban, és rá is vetettem magam a tékában…
És megtörtént a csoda, első olyan két részes film aminek nekiálltam, 
és az első rész után; köszönöm, nem, elég volt,
felkötöm magam olyan unalmas.
Szóval félbehagytam, max a rémálmaimban legközelebb .

A Hetedik Fiú - Seventh Son 

Szerintem elgondolkodtató, hogy Julianna Moore és Jeff Bridges ilyen mélyre is le tud süllyedni…
Túl sok logikát nem várna az ember ebben a kaland/fantasy műfajban, 
de azért ez már a harmatgyenge és nevetségesen bugyuta kategória remekműve lett.
Sajnos.

Exodus - Istenek és Királyok - Exodus - Gods and Kings

Folyamatosan táncolt a hülyeség pengeélén szerintem, 
Ridley Scottnak azért elég élénk a fantáziája .
Ezek mellett szerintem jól sikerült filmre passzírozni a mai technikai megoldásokkal, 
Remek kép, remek hang.

Tomboló Bosszúvágy - No Good Deed

Idris Elba már sajnos a „b” kategóriánál jár. 
Kár érte, a film meg majdnem sikerült. 

Dumb és Dumber Kettyó - Dumb and Dumber To

20 év…
Szerintem sikerült megcsinálniuk, amit szerettek volna.
Felkerült a kedvencek közé, 
Én betegre röhögtem magam újra 1-2 újrakalibrált geg-en.
Nincs mese; az én szintem, na .

Az Éhezők Viadala - A Kiválasztott 1. rész - The Hunger Games - Mockingjay part 1

Ez borzalmasan kevés volt, 
mindenből.
Mi maradt a fináléra?
Remélem a többi világvégetiniscifi klón nem követi a példáját…

Gyógyegér Vacsorára  - Dinner for Schmucks

Én imádom Steve Carell-t ha szabadon engedik, 
de itt vagy póráz volt rajta, vagy nem merték felvállalni teljesen a full kretén filmet.
Pedig kellett volna, ez így soványka lett.
Azért végig izgultam hogy a Meridian rendszerben ne tegyenek kárt .

Láncra Verve - Chained

Végre valami érdekes a műfajban. 
Nem lesz klasszikus, de a főhősein alakítása hibátlan. 
Elsőre szemet szúrt a női rendező… 
(nem sokan vitézkednek a szakmában belőlük sajnos)
Másodjára hogy David Lynch csemetéje követte el, hmm…

Elrabolva 3 - Taken 3

Sajnos vége a sorozatnak.
Szerintem mindenki ismeri és elismeri.
Ráadásul újra kiváló kép és hangszerelést is kaptunk.

A Gonosz Markában - Meeting Evil

Samuel L Jackson orgia
Egészen jó atmoszféra
Teljesen zavaros és bugyuta cselekményszál
És kész az elherdált másfél óra…

Vendég

Bandi Mozifalodája

Ebben igazad lehet.Sztereó zenei élmények kapcsán említettem a flowt.Mozin még nem volt ilyen tapasztalásom.
Én kifejezetten kerülöm a kanapé szorítós,adrenalin pumpa élményeket.Ebből is látszik,hogy mennyire különbözőek a felhasználói igények elvárások.
Nyílván nekem ezért is tud kielégítő lenni a jelenlegi kis szolíd HM rendszerem.

A mozi-élményt nem csak a dögös hang határozza meg.

Egy jó próba lenne, de talán szentségtörés, ha bekötnéd a kis Quad frontok helyett a sztereó hangfaladat a többi Quad mellé.
Az egész szétesne, megszűnne a tér, az effektek szarul szólnának.
Ha jól emlékszem, ajánlottam neked a kis Qad hangfalakat. Persze dinamikailag nem hozzák nagyobb hangfalak szintjét, de az összkép nagyon egységes és maga a rendszer képes a kanapé-szorítós hatás elérésére is. A szub meg teljesen belesimul a képbe és meg tudja mozgatni a belső szerveket is, ha kell.

Élmény szempontjából egy ilyen hangfalrendszer jobb lehet, mint egy nagy front, egy pici center és esetleg teljesen más hátsó hangfalak, ami jellemző sok esetben.

Vendég

Bandi Mozifalodája

Inkább bonyolultabb mint összetettebb. Vagy a kettő ugyan az ? .

Az alapok ugyan azok, ha nincs meg a 2.0 alap akkor nem is lesz normális sokcsatornás produkció sem. 

Nekem az egyik kedvenc beszólásom az : "ennek "mozis" hangja van, annak meg "zenei""...
Ha esetleg beszélnek a filmben, akkor a színészeknek a hangja akkor jó ha "mozis"? Vagy találkoztam már párszor olyan filmmel amiben volt kísérő/háttérzene is, akkor az akkor jó ha "mozis"? .

Mi az hogy "mozis"? . Ha a fentiek adottak akkor nincs olyan hogy "mozis", szerintem. 

Ezért nem is kedvelek hasonlókat olvasni hogy : Zenét igazán csak sztereó rendszeren lehet hallgatni,,,
Tehát ezen a gondolatmenetet továbbgondolva; A filmekben felcsendülő kísérő zene eredendően csak szarul szólhat. 

Ugye-ugye milyen mókás a két demagógia .

Sajnos így ez nem igaz. Árnyalni kell.

Egy tejfölös dobozos szett is tud jól szólni mozin, sztereóban hallgathatatlan.

Sokan írják mondjuk régebbi Onkyo erősítőkkel kapcsolatban, hogy annak olyan jó dögös Onkyo-s a hangzása. 
Bizony, másképp beszélnek a szereplők, másképpen kapod meg az effekteket is a filmből és egészen más a mozi-hang, mint más erősítőnél.

Ez igaz hangfalakra is. Nem akarom megbántani a Clarus tulajokat, gondolom tisztában vannak a saját cuccuk képességeivel. 
A hatalmas Clarus center biztosan mozis és szuper mozira. Egy SACD center-hangjára egy pici Dynaudio viszont jobb.

Vannak erősítők, amik sztereóban egészen szépen, lágyan szólnak. Sokáig hallgatható a hangjuk.
Moziban meg nem tudják hozni a dinamikát, az egész előadásmód lapos.

A filmek kísérőzenéje egy érdekes dolog.
A legjobb, amikor hangulat fokozására is használják a hangmérnökök és mondjuk egy csatajelenet kemény effektjei mellett/mögött szól.
Van olyan erősítő, amivel a zene alig hallható, mással meg a teljes zenekar is előtted van.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”