Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

fodesz moziszobája

csöpi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: csöpi »

Ejnye Pisti...ilyen képeket ne rakjál be mert az embernek beindulnak a gyomornedvei.

Azt hiszem meglátogatom a hűtőt...
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Köszi Doki! A gombhoz a kabátot elven készítem majd a szoba falait.A kanapé szín párosítása szerintem szép.
A mai design trend és enteriőr egyik előszeretettel használt alapszíne a szürke. A barnával nagyon jól jól mutat.
Minden ötletet megfontolok természetesen és köszönöm!

A fű lenyírva,kert rendben.
Ebéd után feleségem gyros tálját "levetítvén" ,majd előtte-utána meglocsolva a gyomrot azt egy dupla bourbon-el asszem ezt követően,meg lehet pihenni a heti fáradalmakat egy jó filmmel a moziban.  
Imádom a főztjét és a sokoldalúságát.Minden hétvégén valami finit készít Imádni kell a feleségeket!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Gratulálok én is az új szerzeményekhez!!  Kíváncsi vagyok, hogy vélekedsz majd. 

Nekem a tervezett színkombó tetszik. A barna-szürke jól megfér egymás mellett. A barna hozza a természetességet, a szürke pedig direkt ki is emeli annak előnyét. A Clarusoknak is jól áll. Vagy a Clarusok állnak jól neki.
Anno én terveztem 2-3 széles (~25-35cm) csíkot a szoba oldalfalára kb középre, vízszintesen. Kicsit nyújtja a teret, és ad egy kis törést a történetnek. Nem tudom nálad mennyire válna be, csak egy ötlet. Érdemes minél több variáción elgondolkodni. De biztos vagyok benne, jól döntesz, szép lesz a végeredmény.

...csak azt a szép frontoldali DIY falburkolatot ne fesd át!!! Az a kedvenc!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Láttam és csináltam is, de nem nézett ki jól, főleg fűrészporos tapétán és nem tök sima felületen, mint nálad a vakolás miatt. Ha modern kartonos álmennyezet, kiszögelések lennének, akkor jobban el tudnám képzelni. Annyiból jó a Platinum, hogy matt, ha lenne egy kis fénye, mint a duluxnak, akkor még csúnyább lenne a nem egyenletes falon, de a hátránya meg az, hogy érintésre megmarad a nyoma a sötét színeken, amit javítani sem lehet.
Te tudod, ha nem lesz jó, akkor majd átfested, csak az nem olcsó mulatság.

Persze mást mutat minden festék egy tükör sima gipszkartonon ,ahol a horker is élesen fut tudom,ez nem csak a szürkére vonatkozik.Mindíg könnyebb egy új falfelületet széppé varázsolni mint egy régebbit.Bár vakolt a fal,de glettelve van ezért viszonylag sima,nem olyan mint egy régi ÁFÉSZ-es ABC oldalfala.

Viszont egybefüggő falfelület alig van nálam,mert hátul egész falas Brooklyn poszter van ami fekete/szürke színű,tehát alul felül lesz egy sáv "festeni való" rész,oldalt egyik falon ablak, másik falon szekrény elem....A berendezéshez jól passzol majd a szín szerintem..
Azért nem akartam Nyílfűre kenni az oldalfalakat,mert az kifejezetten sötét barna és egy fekete menyóval együtt az már olyan lenne hogy akár hozzám járhatna próbálni a Cannibal corpse zenekar is.Brutál sötét lenne már úgy.

Meglátjuk majd,nekem jó lesz,nem azért fogom csinálni,hogy bemutató szoba legyen úgysem Csak hogy felfrissítsem,újítsam ,átalakítsam kicsit a régi falszíneket...

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2107

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Pedig festő vagy,kellett volna látnod. A szürke elég divatos szín és jól illeszthető más színekhez.

Láttam és csináltam is, de nem nézett ki jól, főleg fűrészporos tapétán és nem tök sima felületen, mint nálad a vakolás miatt. Ha modern kartonos álmennyezet, kiszögelések lennének, akkor jobban el tudnám képzelni. Annyiból jó a Platinum, hogy matt, ha lenne egy kis fénye, mint a duluxnak, akkor még csúnyább lenne a nem egyenletes falon, de a hátránya meg az, hogy érintésre megmarad a nyoma a sötét színeken, amit javítani sem lehet.
Te tudod, ha nem lesz jó, akkor majd átfested, csak az nem olcsó mulatság.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Hát, nem tudom... de én még szűrkét nem láttam falon, ami jól nézett volna ki. Inkább fekete mennyezettel, nyílfű oldalfalat jobban eltudnék képzelni.

Pedig festő vagy,kellett volna látnod. A szürke elég divatos szín és jól illeszthető más színekhez.
Nem akartam fekete menyót és sötétbarna oldalfalat,mert összenyomná túlságosan a helyiséget,mivel a szőnyeg is sötétbarna és a berendezés sem éppen világos..
Nem 100% -osan moziszoba a szoba azt már korábban is leírtam,mert napközben nyitott ajtóval a lakás része.
Nem akarunk fekete lyukat csinálni belőle.
Ha külön volna a háztól mint nálad hidd el nem fikcióznék sokat vele.

Szerintem nem rossz a szürke fal.(Szepi,csak ismersz egy jó festőt,aki szépen meg tudja oldani a kivitelezést )

Lassan célegyenes ott is.Legalábbis a szoba területen.A technika szerintem nálad sosem lesz végleges,hiába mondod,hogy a Clarusok és az egység,valahogy ezt nem tudom elképzelni/elhinni rólad,hogy ha ez meg lesz,akkor leállsz.Ezt véletlenül sem rossz indulatúlag írom,csak annyira nem ilyennek ismertelek meg. Szerintem egyike vagy azon embereknek,akik életük végéig cserélgetik a komponenseket ,de ez nem baj,sőt ebből sokan még profitálni is tudnak   

Megcsinálom magamnak,mivel az egész házat évek óta magam festem.Továbbá van még a családban két festő is,szóval nem akarom azért Lacit rángatni..
Nem kutyulgatok,színes festékeket rendeltem (Platinum) ahogy eddig is és elég egyszerű velük dolgozni.
Nem jó idők járnak már a festőkre sajnos,a mai kínálatok és lehetőségek mellett,házhoz nem nagyon hívnak festőt..

Nem mondtam hogy életem végéig a clarusokkal maradok és azt sem,hogy más sem változik addig.De egyelőre stabilnak érzem így az egészet most ahogy van és szerintem darabig nem is változik majd meg..De inkább nem mondom azt hanem tudod mit ,legyen az hogy két hónap múlva úgyis más lesz,ha így jobban tetszik.

Viccet félre téve ha megunom majd akkor nézek más után.
Szerintem van abban jó dolog is, ha az ember nem ragad le egyvalaminél,még akkor sem ha az bevállt...Bubu-t tudnám idézni,ő az egyetlen akivel egy húron pendülünk ilyen téren..

Jól néz ki az ülőgarnitúra, enyém is hasonló(szintén jobbos) ülve/fekve is kényelmes.Igy utólag lehet jobb is mint kettő kissebb?
Ha kedden érkezik, akkor javaslom a vadászbombázókat rakjuk át szerdára:-)

Feleségem fekve nézi a mozifilmeket,így próbáltunk olyan megoldást keresni hogy kényelmes legyen neki is,(Ezért volt eredetileg is a két kanapés "L" alakban a terv) de használaton kívül is jól mutasson,vagy csak beülni beszélgetni is lehessen napközben,anélkül hogy sorban kell ülni mint az óvodában.

Én középről szoktam midníg filmezni,de van amikor eldőltöm a nagy testem a kanapén én is mikor pl egy 2-3 órás filmet nézünk és már nem jó ülve..

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Jól néz ki az ülőgarnitúra, enyém is hasonló(szintén jobbos) ülve/fekve is kényelmes.Igy utólag lehet jobb is mint kettő kissebb?
Ha kedden érkezik, akkor javaslom a vadászbombázókat rakjuk át szerdára:-)

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3603

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Szerintem nem rossz a szürke fal.(Szepi,csak ismersz egy jó festőt,aki szépen meg tudja oldani a kivitelezést )

Lassan célegyenes ott is.Legalábbis a szoba területen.A technika szerintem nálad sosem lesz végleges,hiába mondod,hogy a Clarusok és az egység,valahogy ezt nem tudom elképzelni/elhinni rólad,hogy ha ez meg lesz,akkor leállsz.Ezt véletlenül sem rossz indulatúlag írom,csak annyira nem ilyennek ismertelek meg. Szerintem egyike vagy azon embereknek,akik életük végéig cserélgetik a komponenseket ,de ez nem baj,sőt ebből sokan még profitálni is tudnak   

szepi0808
Őslakos
Őslakos

fodesz moziszobája

Hát, nem tudom... de én még szűrkét nem láttam falon, ami jól nézett volna ki. Inkább fekete mennyezettel, nyílfű oldalfalat jobban eltudnék képzelni.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Most már kialakult hogy a szobában milyen színek lesznek.
Alapjában véve a sötétbarna (nyílfű) és a grafitszürke dominálnak majd.
A szőnyeg is olyan mint a kanapé barnája. A mennyezet Nyílfű ,azaz sötétbarna lesz ,az oldalfalak pedig szürkék.
A vászon körüli fal is átfestésre kerül majd,valószínűleg a mennyezettel egyező színben.

Hogy kicsit könnyebb legyen értelmezni ilyen lesz a szürke:

A kanapé ilyen model lesz,csak jobbos kivitelben.

Illetve a kiegészítők mint a sötétítő,stb is jól harmonizáló színben szeretnénk majd.
Mivel nejemnek van egy jó varrógépe az majd az ő dolga lesz,csak az anyagot kell kiválasztani

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Parádés!!Irigyellek Pista!

Köszi Csaba és köszi mindenkinek! 
...

De jó hogy tegnap írtam még nincs kanapé.Délután hívtak is telefonon hogy érkezik jövő hét kedden.
Már éppen ideje lesz.

Vendég

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Egy kis változás a moziban. Egyelőre csak pár fotó aztán majd ha neki tudok ülni rendesen a teszteknek ,majd írok néhány mondatot is.

Onkyo PR-SC5508

prsc5508 007.JPG

Parádés!!Irigyellek Pista!

szepi0808
Őslakos
Őslakos

fodesz moziszobája

Grat az Onkyo-hoz! Majd elmegyek, és kicsit meghajtjuk vele a rendszert, kíváncsi vagyok abban az akusztikai környezetben mit mutat.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

nincs nyugvás   grat. hozzá Uram, beszámolót majd várjuk.. bár lehet addig már más lesz  bocsi ez nem maradhatott ki

Jó ide betérni ,és olvasgatni ,unatkozni nem lehet az tény itt nálad.. 

Köszi Fish!
Nincs semmilyen upgrade-downgrade téma a dolog mögött,csupán így alakult.
Jött egy ajánlat a (fórumon kívül) a focal szubra egy sráctól akinek a többi cucca is a Focal és eladtam neki ,ennyi

Az Onkyo-ra kíváncsi vagyok már régóta.Még alaposan megdolgoztatom majd mielőtt véglegesen írnék róla.

Szombaton került a helyére, egy két tesztet azért próbálgattam vele miután belőttem :
DTS-HD: Lichtmond-morgengrot-Der orangenzweig ,Stereo :Stanley Clarke Justices groove's ,Dean Peer: Lords tundra,Bower Audiophile recordings Vol1
,majd megnéztük este az Exodus-t illetve tegnap este a Seventh son filmeket.
Nekem elsőre lazán hozta azt amit vártam,félelmetes a mozihangja,pontos,precíz. A mélyekkel sincs problémám,pedig aztán még most fogom igazán letesztelni őt.
Szóval az ismert demó anyagok tesztelgetése még ezután következik.

A szub mint mondtam egyelőre ideiglenes megoldás.
Nem volt még sosem Deimos szub-om,(tévedsz az Titan volt anno)viszont ismerem és nem egyszer hallottam már.
Illetve úgy gondolom hogy a többi hangsugárzó színével megegyezően vele teljes lenne a szinergia és pont.

Én értem a dolgot és sokaknál hasonló a helyzet. 
Ha valami megtetszik és meg akarod venni, akkor mérlegelni kell, hogy kihasználod a kínálkozó lehetőséget és megveszed azt a bizonyos dolgot, vagy majd később, amikor meglesz a "rávaló".

Ha elhatároztad, hogy az kell és azonnal, akkor valamit el kell adni.
Gyakorlatilag ez akár teljes rendszer-átalakítást is jelenthet.

Szóval más úton kell elindulni, nem hasonlítható ahhoz, ami esetleg nálad történt, vagy történik.

Nem egy nagy cél elérése a motiváció, hanem kis célok megvalósítása.
Ez az út bizonytalanabb és sokszor idegőrlőbb is, de talán izgalmasabb. 
Mozis szempontból meg végképp jobb szerintem, mert ha egy kábel kicserélek még nem fogom megnézni öccázadik alkalommal a Star Wars-t, de mondjuk egy másik processzorral simán újra lehet nézni a régi dolgokat is.

Várom én is az Onkyo leírást.

Igazad van bubu,nem egyszer volt már nálam úgy hogy csak kíváncsiságból,vagy más okokból adtam-vettem.
Nem mindíg az volt a cél hogy feljebb lépjek mindenáron.
Tény hogy volt már olyan pont amikor simán megálhattam volna,mégse tettem.

"Nem egy nagy cél elérése a motiváció, hanem kis célok megvalósítása."

Találó!   Egyszerre felépítkezni sosem ment volna és utólag már nem is bánom egyébként

Egy kábelcsere miatt biztos hogy nem, de új procival pl  igen lehet majd újranézni néhány filmet megint

Kell mégegyet venni a Jamo szubból, és nem kell a Clarus

Ha azt nézzük milyen olcsó ez a szub a nagyokhoz képest ,akkor egy szavunk sem lehet rá.
De duplázva biztosan még jobb a hatás!
A Deimos-t az én szobám méretével azonos szobában már hallottam és engem igen meggyőzött,ezért nem félek attól,hogy nálam nem lenne jó.
A másik ok pedig amit fentebb is írtam,szeretném majd,hogy egységes egész legyen végre minden aztán majd meglátjuk mikor kerül rá sor.

Vendég

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A focal SUB mit vétett ,hogy Jamo lett belőle??   Clarus sub már járt nálad nem? ezeket a körforgásokat egyszerűen nem lehet követni nálad..
fel -le upgrade meg downgrade követhetetlen a szisztémád.. biztos van valami logika is benne csak én( mi) nem értjük.. ettől függetlenül annyi minden megfordult már nálad ,hogy tapasztalat szerzésben azt hiszem te viszed a prímet köztünk..

Én értem a dolgot és sokaknál hasonló a helyzet. 
Ha valami megtetszik és meg akarod venni, akkor mérlegelni kell, hogy kihasználod a kínálkozó lehetőséget és megveszed azt a bizonyos dolgot, vagy majd később, amikor meglesz a "rávaló".

Ha elhatároztad, hogy az kell és azonnal, akkor valamit el kell adni.
Gyakorlatilag ez akár teljes rendszer-átalakítást is jelenthet.

Szóval más úton kell elindulni, nem hasonlítható ahhoz, ami esetleg nálad történt, vagy történik.

Nem egy nagy cél elérése a motiváció, hanem kis célok megvalósítása.
Ez az út bizonytalanabb és sokszor idegőrlőbb is, de talán izgalmasabb. 
Mozis szempontból meg végképp jobb szerintem, mert ha egy kábel kicserélek még nem fogom megnézni öccázadik alkalommal a Star Wars-t, de mondjuk egy másik processzorral simán újra lehet nézni a régi dolgokat is.

Várom én is az Onkyo leírást.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Fish »

nincs nyugvás   grat. hozzá Uram, beszámolót majd várjuk.. bár lehet addig már más lesz  bocsi ez nem maradhatott ki

Érdekes Szepinek nem tetszett az onkyo proci tudása, pedig hasonló körítés van nála is, mondjuk az tisztán látszik ,hogy szeretsz mindent kipróbálni és ezt becsülöm is benned..

A focal SUB mit vétett ,hogy Jamo lett belőle??   Clarus sub már járt nálad nem? ezeket a körforgásokat egyszerűen nem lehet követni nálad..
fel -le upgrade meg downgrade követhetetlen a szisztémád.. biztos van valami logika is benne csak én( mi) nem értjük.. ettől függetlenül annyi minden megfordult már nálad ,hogy tapasztalat szerzésben azt hiszem te viszed a prímet köztünk..

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 957

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Kíváncsian várom a teszteredményeket....
"Az igazi barát szemből támad."

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Sziasztok!

Egy kis változás a moziban. Egyelőre csak pár fotó aztán majd ha neki tudok ülni rendesen a teszteknek ,majd írok néhány mondatot is.

Onkyo PR-SC5508

-----------------------------------------------------

Egyéb hírek:

Még nem érkezett meg a kanapé,már szervezem a vadászrepülőt hogy elinduljak lebombázni a gyárat ahol csinálják.
Múlt héten telefonon beszéltem a gyártóval már rajta vannak de csúsznak valami miatt ezért még mindíg várnunk kell.
Kérdeztem tőlük,elmenjek-e legyártásban segíteni hátha úgy hamarabb menne

Mivel nem fizettünk foglalót/előleget így nem bosszankodom ,még várok türelemmel.
Amit először hoztak visszaviszik,mert már nem gyártják és a párját sem kapjuk meg így már,ezért választottunk egy másikat a kettő helyett.
Ezért is csúszhat a dolog,vagy lehetséges hogy ennyi meló van .
Érdekes azonban hogy a mai világban heteket,hónapokat kell várni mindenre.
Nem egyedül vagyunk így ezzel ismerőseim,kollégáim is jártak már hasonlóan mint mi.

Idén nyáron a moziszoba arculata is átalakul kicsit mert festés is lesz,illetve szepinek köszi, a vetítőm is kapott egy mennyezeti boxot amit az ő készülékei már "kihíztak" .
festéskor az is felkerül a helyére.

Szóval a 2015-ös év is hoz némi változást majd.   Sosincs nyugalom és leállás
De ezt már tőlem meg lehetett szokni szerintem

A subwoofer pozicíóban is van változás,egyelőre beköltözött hozzám egy Jamo 650,ami egyébként a kategóriájában szerintem kiváló szub.

Clarus Deimos lesz a végcél ,hogy teljes harmónia legyen a dobozaim között végre,de az még várat magára,illetve a megfelelő időre amikor meglesz rá a gempa.
Addig pedig a 650 fog szolgálatot teljesíteni

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Szia Fodesz!

Azt kívánom egy ilyen szettet tojjon neked a nyuszi.....

Köszi Imi! Gentleman vagy!

Kellemes húsvéti ünnepeket!!

Robert neked is!

No azért lesz majd hamarosan egy két friss szerzemény a moziban,szóval nem csak a húsvéti tojások és a konyakok gurulnak és folynak ám
De egyelőre még sztenderen vagyok.Ha lesz változás ,akkor beszámoló is vele párhuzamosan

robert99
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4971

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: robert99 »

Kellemes húsvéti ünnepeket!!

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 579

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: petimre »

Szia Fodesz!

Azt kívánom egy ilyen szettet tojjon neked a nyuszi.....

Lyngdorf - AP Avanti I.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3603

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Fodesz,neked is tojjon a nyuszi sok mindent és hörpints rá valami finomat!
(én is ezt fogom tenni,ha a nyuszim nem rúgja szét a házat,mert ez a nyuszi egy nagyon vadállat nyuszi )

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Kellemes húsvéti ünnepeket,jó szórakozást,továbbá kellemes filmezést és zenehallgatást minden fórumtársnak!

Leon727
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 151

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Leon727 »

Elől kicsi kerék , hátul nagy , piros is légterelő tuti Ferrari
Mintha inkább Lamborghini-ék nyomnák a mezőgazdaságban.
Processzor: Emotiva UMC-1 Végfok: Emotiva UPA-500 AVR: Denon AVR-3312
Front: Focal Chorus 826 W Center: Focal Chorus CC 800 W Surround: Focal Chorus 806 W
Lejátszók: BD Pioneer BDP-450 CD Technics SL-PS740A
TV: Hisense H65M5500 4K Ultra HD SAT: Dreambox DM800 HD

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Elől kicsi kerék , hátul nagy , piros is légterelő tuti Ferrari

Lezárt

Vissza: “Házimozi”