Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2107

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Ezt olvassátok el!
Ha 30% minőségjavulást akartok a hagyományos vetítő vászonokhoz képest!!

http://olx.hu/hirdetes/vetitovaszon-fes ... c8e938d6ae

Ráadásul bizalomgerjesztő a "zsaru magazinban" illő fotó is :smile33:

"csak az ebay-en több száz pozitív véleménnyel rendelkezik a gyártó."

De MI A GYÁRTÓ NEVE??? Azt bezzeg nem írja oda.
..majd privátban..

Nekem az "élesebb színek" tetszik a legjobban, aki ilyeneket ír, annak biztos nagy a hozzáértése is.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Ezt olvassátok el!
Ha 30% minőségjavulást akartok a hagyományos vetítő vászonokhoz képest!!

http://olx.hu/hirdetes/vetitovaszon-fes ... c8e938d6ae

Ráadásul bizalomgerjesztő a "zsaru magazinban" illő fotó is :smile33:

"csak az ebay-en több száz pozitív véleménnyel rendelkezik a gyártó."

De MI A GYÁRTÓ NEVE??? Azt bezzeg nem írja oda.
..majd privátban..

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Köszi mindenkinek!

Diagonálban felrakni szívás volt, oda kellett figyelni és rengeteg hulladék keletkezett. Ezeknek a lapoknak a szélei 45°-ban le vannak törve, tehát direkt olyan, mintha fugája lenne. Akusztikailag is jobb lett. Ha csettintek, már egyáltalán nem hallok visszhangot. 
Ma fejeztem be, mert az ablaknál hiányzott még néhány panel. 

Az álmennyezetben ki kell cserélnem a melegfényű neont hidegre, mert sárgásnak hat. Bár nem ennyire, mint a képen. Egyébként 2x2 neon van, csillárkapcsolóval, de elég kettőt kapcsolni TV nézéshez.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Nagyon tuti .
Nekem is nagyon tetszik gratula .

Fedale
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Fedale »

Mennyezet sötétítés kontrasztnövelés céljából. Talán még hangszigetel is valamelyest, de ez nem volt cél.
Átlagos FTF-hez nem ajánlott, mert tényleg sötét lett már viszonylag a nappali. Legalábbis annak, aki hófehér falakhoz szokott. 
Nekem szerencsém van, mert ezt is együtt ötleteltük ki és együtt készítettük a párommal.  

Nekem is ugyan ez a lap van a plafonon, még a minta is azonos.
Én nem hagytam hézagot a lapok szélei között, de így sokkal jobban néz ki, hogy van a szélei között "fuga", sajnos én már nem tudok rajta módosítani.
Gratula, nagyon szépen néz ki, nagyon sok munka van benne.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Köszi!
Szerencsém volt egyébként, mert éppen ilyen mintával kerestem burkolólapot, hogy felragasztás után szürkére fessem. És belebotlottam egy hirdetésbe, bontatlanul árult 100nm-t valaki egyben, korrekt áron és még csak festenem sem kell, mert metál szürke bevonat van rajta.  A maradékot majd továbbpasszolom.
A proji tartó is úton van már, az szintén egyedi ötlet és dizájn. Érdekes lesz, mert azt végképp nem engednék a hölgyek a lakásba.

Én is ilyen megoldást szeretnék a menyóra a fiam szobájában. Attila érdekelne a maradék tőled ha 20nm legalább megmaradt!!!!

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Mennyezet sötétítés kontrasztnövelés céljából. Talán még hangszigetel is valamelyest, de ez nem volt cél.
Átlagos FTF-hez nem ajánlott, mert tényleg sötét lett már viszonylag a nappali. Legalábbis annak, aki hófehér falakhoz szokott. 
Nekem szerencsém van, mert ezt is együtt ötleteltük ki és együtt készítettük a párommal.  

Profi munka, gratula!
Jól néz ki az átlós felrakás, szépen van illesztve, mindenhol fut a minta.
Az akusztikára is jó hatással lehet?

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Red! hoyo.gif  Nagyon alapos vagy! Sokat dolgoztál már ezen a szobán,gratula!!
Köszi!
Szerencsém volt egyébként, mert éppen ilyen mintával kerestem burkolólapot, hogy felragasztás után szürkére fessem. És belebotlottam egy hirdetésbe, bontatlanul árult 100nm-t valaki egyben, korrekt áron és még csak festenem sem kell, mert metál szürke bevonat van rajta.  A maradékot majd továbbpasszolom.
A proji tartó is úton van már, az szintén egyedi ötlet és dizájn. Érdekes lesz, mert azt végképp nem engednék a hölgyek a lakásba.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Red! hoyo.gif  Nagyon alapos vagy! Sokat dolgoztál már ezen a szobán,gratula!!

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Én kerámia béléstestbe fúrtam de nehéz volt megfelelő és olcsó tiplit találni mert a kerámiatestnek kicsi a falvastagsága 250 db ment a mennyezetbe .
Minden esetre befúrás után terhelési próbát végeztem (felakasztottam magamat de nem a nyakamnál fogva.)
Ezt a fajtát használtam ez összezsugorodik kicsire .

http://elektro-light.hu/sites/default/f ... 5k_1_1.jpg
De a fischer is forgalmaz nagyon jó tiplit , sőt a legjobbat mert nem tud a tipli oldalán kiszaladni a csavar hegye .
De picit nagyon  drága .

http://bilder.zuhause.de/b/62/37/34/58/ ... -wand-.jpg

Nagyon fontos a jó fúrószár is  mindenképpen a a négy élű vidia legyen a pontos fúrás miatt ,
ha nagyobb lesz a furat akkor megforog a tipli a furatban.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Sziasztok!

Szeretnék tőletek tanácsot, ötletet kérni.
Adott egy szoba, melynek területe 22,6nm (420x560).
Valamikor a közeljövőben szeretnék majd egy felújítást. Először is, régebben ismerkedtem a Cinema 4D programmal, amivel csináltam látványterveket. Ilyenkor még nem volt moziszoba kialakítására igényem, tehát csak azért akarom megmutatni, hogy lehessen látni, hogy milyen elrendezésű is ez a szoba. (azt tudnotok kell, hogy a berendezési tárgyak mind csak a program tanulása miatt lett beletervezve, a szoba valódi berendezése nem így néz ki) 

A lényeg az, hogy az egyik rövidebb szobafalon van egy ablak középen (150x150-es), a hosszabbik oldalon, a TV szekrénnyel szemben pedig szintén egy ugyanilyen ablak.
Az ajtót a képen láthatjátok, hogy hol van.

A lényeg, hogy elképzeléseim szerint valamilyen álmennyezetet mindenképp jó lenne csinálni, már azért is, mert a világítás nagyon jól megoldható benne, na meg jól is néz ki.
A ház téglaépítésű, viszont a mennyezet beton (kefni), tehát a fúrás problémás lehet a légrések miatt.
Első sorban az érdekelne, hogy mennyire alkalmas egy ilyen mennyezet a tartószerkezetek felfúrására?
Esetleg ki lehetne számolni, hogy hol nincs légrés, és oda fúrni? Természetesen a ház saját építésű, tehát pontosan tudjuk, hogy milyen alapanyagok vannak.
Valamint egy ilyen álmennyezet mennyibe kerülhet?
Arra gondoltam, hogy az is elég lenne, ha a fal körül lenne körülbelül 25 cm "perem", ami alá már belehetne rakni a LED szalagokat, illetve a spotlámpákat beleépíteni.
Tudom, a legjobb az lenne, ha szakember megnézné, viszont még ennyire nem döntöttem el, hogy mit is akarok, csak egy felvetés volt, hogy mi lenne, ha egy ilyen lenne.

Remélem, hogy van olyan személy közöttetek, aki csinált/csináltatott már ilyet és vannak személyes tapasztalatai.

Ezenkívül még bármilyen ötletet szívesen fogadnék, hogy szerintetek mivel lehetne burkolni a falat, valamivel feldobni.
Ez a szoba amolyan nappali/moziszoba, tehát fontos a hangulatos atmoszféra is.

Előre is köszönöm, ha valaki tud a kérdéseimre válaszolni!

Üdv, Tibi

A ház téglaépítésű, viszont a mennyezet beton (kefni), tehát a fúrás problémás lehet a légrések miatt.

A beton béléstest miatt ne aggódj,megfelelő dübel használatával nem lehet gond,de ha nem akarsz a béléstestbe fúrni/rögzíteni,akkor marad a gerenda fúrása egy -két próbafúrás a gerenda feltérképezése végett,mert a vakolattól nem igazán látni a kiosztását gondolom aztán mérés jelölés és fúrás,persze nem árt egy nem éppen barkács ütvefúró.
Első sorban az érdekelne, hogy mennyire alkalmas egy ilyen mennyezet a tartószerkezetek felfúrására?

Alkalmas, annyit bőven elbír.
Esetleg ki lehetne számolni, hogy hol nincs légrés, és oda fúrni?

Nem érdemes a légrés miatt méregetni én biztos hogy a gerendákba fúrnék és gerendákra merőlegesen fúrnám fel a párnafákat,amihez majd a függesztőket lehet tetszőlegesen fogatni és azokba pedig a mennyezeti bordák HELYETT inkább megint csak fa stafni  vagy gyalult lécet.....

Egy számolgatás segítő oldal: http://www.rigips.hu/tervezoknek/anyag_ ... alculation

tibi9703
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: tibi9703 »

Sziasztok!

Szeretnék tőletek tanácsot, ötletet kérni.
Adott egy szoba, melynek területe 22,6nm (420x560).
Valamikor a közeljövőben szeretnék majd egy felújítást. Először is, régebben ismerkedtem a Cinema 4D programmal, amivel csináltam látványterveket. Ilyenkor még nem volt moziszoba kialakítására igényem, tehát csak azért akarom megmutatni, hogy lehessen látni, hogy milyen elrendezésű is ez a szoba. (azt tudnotok kell, hogy a berendezési tárgyak mind csak a program tanulása miatt lett beletervezve, a szoba valódi berendezése nem így néz ki) 

A lényeg az, hogy az egyik rövidebb szobafalon van egy ablak középen (150x150-es), a hosszabbik oldalon, a TV szekrénnyel szemben pedig szintén egy ugyanilyen ablak.
Az ajtót a képen láthatjátok, hogy hol van.

A lényeg, hogy elképzeléseim szerint valamilyen álmennyezetet mindenképp jó lenne csinálni, már azért is, mert a világítás nagyon jól megoldható benne, na meg jól is néz ki.
Esetleg ki lehetne számolni, hogy hol nincs légrés, és oda fúrni? Természetesen a ház saját építésű, tehát pontosan tudjuk, hogy milyen alapanyagok vannak.
Arra gondoltam, hogy az is elég lenne, ha a fal körül lenne körülbelül 25 cm "perem", ami alá már belehetne rakni a LED szalagokat, illetve a spotlámpákat beleépíteni.
Tudom, a legjobb az lenne, ha szakember megnézné, viszont még ennyire nem döntöttem el, hogy mit is akarok, csak egy felvetés volt, hogy mi lenne, ha egy ilyen lenne.

Remélem, hogy van olyan személy közöttetek, aki csinált/csináltatott már ilyet és vannak személyes tapasztalatai.

Ezenkívül még bármilyen ötletet szívesen fogadnék, hogy szerintetek mivel lehetne burkolni a falat, valamivel feldobni.
Ez a szoba amolyan nappali/moziszoba, tehát fontos a hangulatos atmoszféra is.

Előre is köszönöm, ha valaki tud a kérdéseimre válaszolni!

Üdv, Tibi
Erősítő: Denon AVR-2113
Front: Polk Audio Signature S20
Center: B&W CC3
Surround: Polk Audio Signature S10
Megjelenítő: Panasonic Viera TX-50EX700E
Lejátszás: Mini M8 SII LibreELEC

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: xyz77 »

Melyik falat kellett volna becsatornáznom ? Nem találtam indokoltnak, mivel a padló alatt simán elmegy minden vezetékem, a párnafák 4cm magasak lesznek, közöttük gyapot vagy rockwool,és rajta a 2cm vastag hajópadló. Tehát pont ott fognak feljönni a vezetékek a padlóból,ahol a hangsugárzók lesznek.
A 220 , a koax , és az utp is ott jön fel ,ahol a hifi állvány lesz, tehát azokból sem fog semmi látszani(Épített szekrény lesz,minden egyedi méretre fog készülni a lakásban ) Nem fog látszódni a lakásban 1 cm vezeték sem ,mert utálom

Kb így néz ki most :

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Moziszoba építés

Nem teljesen értem.. 
A hajópadló alá akarsz párnafázni és üveggyapotozni?? Ha igen, akkor az jó ötlet. De én oda is XD gyapotot tennék, nem üveggyapotot. Jobban megfogná a hangot. Esetleg egy phonewell réteget tudnál még becsempészni, ha hajlandó vagy megfizetni az árát.   

Melyik falat kellett volna becsatornáznom ? Nem találtam indokoltnak, mivel a padló alatt simán elmegy minden vezetékem, a párnafák 4cm magasak lesznek, közöttük gyapot vagy rockwool,és rajta a 2cm vastag hajópadló. Tehát pont ott fognak feljönni a vezetékek a padlóból,ahol a hangsugárzók lesznek.
A 220 , a koax , és az utp is ott jön fel ,ahol a hifi állvány lesz, tehát azokból sem fog semmi látszani(Épített szekrény lesz,minden egyedi méretre fog készülni a lakásban ) Nem fog látszódni a lakásban 1 cm vezeték sem ,mert utálom  

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Moziszoba építés

Szia!
A feketével rajzoltnál én picit zsúfoltnak találom a frontoldalt,mint írtad neked is a piros lenne jó,én a piros rajzon megfordítanám a frontoldalt,így a konyából is lehetne tv-t nézni:-),lehet kapni nagyon jó ülőgarnitúrákat aminek a hátoldala polcos és jól néz ki a nappali közepén elhelyezve is.

Szia.milyen igazad van ,erre nem is gondoltam.Köszi az ötletet, már kezdem is tervezni.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Hajópadló alá tudtok valamit ajánlani ami megfogná a mély hangokat az alsó szomszéd miatt?(az oldalfalak hangszigetelését már megcsináltam airrock xd-vel)  ,vagy a párnafák közötti üvegyapot elég szigetelés lehet? 

Nem teljesen értem.. 
A hajópadló alá akarsz párnafázni és üveggyapotozni?? Ha igen, akkor az jó ötlet. De én oda is XD gyapotot tennék, nem üveggyapotot. Jobban megfogná a hangot. Esetleg egy phonewell réteget tudnál még becsempészni, ha hajlandó vagy megfizetni az árát.   

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Az elhelyezést illetően...

Forest ötletére szavazok.   Sztem is zsúfolt lenne a fekete szerint. A pirosat megfordítva jól mutathat. A kanapé témában is ötletes Forest javaslata. Valami olyanban gondolkodnék, ami az egyik felén kanapé, a másik felén pedig a konyha teljes értékű része. Legyen az feldolgozó asztal, bárpult, vagy étkező pult, vagy csak simán egy polc/szekrény szerűség. Nem teljesen tiszta, hogy a mennyezet hogy néz ki, de talán a piros elrendezéshez az is jobban passzol.

De nem kábel csatornáztad be a falat?!?!?     

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Az elhelyezést illetően vannak kétségeim.Atmost mindenképp szeretnék és ez a 2 elrendezés jöhet szóba.A pirossal jelölt tudom,hogy szerencsésebb lenne, de nagyon megosztaná a 2 teret.A fekete sem ennyire zsúfolt(a rajznak a méretarányhoz semmi köze)  a tv fala 2.5 m (maga a helyiség 6x4.5m)  a szoba hossza 6m.Ha a fekete szerint rendezném be sokkal használhatóbb lenne a nappali és a konyha is (szellősebb lenne) .Szerintetek a fekete jelzésű nagyon szerencsétlen elhelyezés?
Képernyőfotó 2015-03-31 - 12.07.46.png
Képernyőfotó 2015-03-31 - 15.21.45.png

Szia!
A feketével rajzoltnál én picit zsúfoltnak találom a frontoldalt,mint írtad neked is a piros lenne jó,én a piros rajzon megfordítanám a frontoldalt,így a konyából is lehetne tv-t nézni:-),lehet kapni nagyon jó ülőgarnitúrákat aminek a hátoldala polcos és jól néz ki a nappali közepén elhelyezve is.

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Moziszoba építés

Az elhelyezést illetően vannak kétségeim.Atmost mindenképp szeretnék és ez a 2 elrendezés jöhet szóba.A pirossal jelölt tudom,hogy szerencsésebb lenne, de nagyon megosztaná a 2 teret.A fekete sem ennyire zsúfolt(a rajznak a méretarányhoz semmi köze)  a tv fala 2.5 m (maga a helyiség 6x4.5m)  a szoba hossza 6m.Ha a fekete szerint rendezném be sokkal használhatóbb lenne a nappali és a konyha is (szellősebb lenne) .Szerintetek a fekete jelzésű nagyon szerencsétlen elhelyezés?

Aladdin74
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 20

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Aladdin74 »

A szórt poliuretán habot tudom ajánlani a hőszigeteléshez és a hangszigeteléshez egyaránt!

Esetleg ha érdekel valakit szívesen segítek neki.

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Moziszoba építés

jó lesz az simán.. adni kell az ívet  a szomszédnak ,hogy érezze a törődést.. teljesen elszigetelni úgy sem fogod tudni az a fránya mély hang mindenen átkaristol.. kitartást, jópofa lesz a cucc ha kész lesz!
Toltam bele anyagot rendesen 2 réteg airrock xd, közötte rigips blue acoutsic,és a legkülső réteg is hangszigetelt gipszakarton.Nem akartam hogy ugatás legyen így inkább a folyosót is leszigeteltem nem csak a szobát,+ hangszigetelt üvegezés Vigyázok a jó viszonyra

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Fish »

jó lesz az simán.. adni kell az ívet  a szomszédnak ,hogy érezze a törődést.. teljesen elszigetelni úgy sem fogod tudni az a fránya mély hang mindenen átkaristol.. kitartást, jópofa lesz a cucc ha kész lesz!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Moziszoba építés

Hajópadló alá tudtok valamit ajánlani ami megfogná a mély hangokat az alsó szomszéd miatt?(az oldalfalak hangszigetelését már megcsináltam airrock xd-vel)  ,vagy a párnafák közötti üvegyapot elég szigetelés lehet? 

Fedale
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Fedale »

Nem nevetni, nem vagyok Picasso, de valahogy így :
Az elv tökéletes, kíváncsian várom a gyakorlati tapasztalataidat majd ha készen lesz, vagy ha esetleg másnak is vannak gyakorlati tapasztalatai, nagyon szívesen olvasnék róla.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”