Sziasztok!
Szeretnék tőletek tanácsot, ötletet kérni.
Adott egy szoba, melynek területe 22,6nm (420x560).
Valamikor a közeljövőben szeretnék majd egy felújítást. Először is, régebben ismerkedtem a Cinema 4D programmal, amivel csináltam látványterveket. Ilyenkor még nem volt moziszoba kialakítására igényem, tehát csak azért akarom megmutatni, hogy lehessen látni, hogy milyen elrendezésű is ez a szoba. (azt tudnotok kell, hogy a berendezési tárgyak mind csak a program tanulása miatt lett beletervezve, a szoba valódi berendezése nem így néz ki)
A lényeg az, hogy az egyik rövidebb szobafalon van egy ablak középen (150x150-es), a hosszabbik oldalon, a TV szekrénnyel szemben pedig szintén egy ugyanilyen ablak.
Az ajtót a képen láthatjátok, hogy hol van.
A lényeg, hogy elképzeléseim szerint valamilyen álmennyezetet mindenképp jó lenne csinálni, már azért is, mert a világítás nagyon jól megoldható benne, na meg jól is néz ki.
A ház téglaépítésű, viszont a mennyezet beton (kefni), tehát a fúrás problémás lehet a légrések miatt.
Első sorban az érdekelne, hogy mennyire alkalmas egy ilyen mennyezet a tartószerkezetek felfúrására?
Esetleg ki lehetne számolni, hogy hol nincs légrés, és oda fúrni? Természetesen a ház saját építésű, tehát pontosan tudjuk, hogy milyen alapanyagok vannak.
Valamint egy ilyen álmennyezet mennyibe kerülhet?
Arra gondoltam, hogy az is elég lenne, ha a fal körül lenne körülbelül 25 cm "perem", ami alá már belehetne rakni a LED szalagokat, illetve a spotlámpákat beleépíteni.
Tudom, a legjobb az lenne, ha szakember megnézné, viszont még ennyire nem döntöttem el, hogy mit is akarok, csak egy felvetés volt, hogy mi lenne, ha egy ilyen lenne.
Remélem, hogy van olyan személy közöttetek, aki csinált/csináltatott már ilyet és vannak személyes tapasztalatai.
Ezenkívül még bármilyen ötletet szívesen fogadnék, hogy szerintetek mivel lehetne burkolni a falat, valamivel feldobni.
Ez a szoba amolyan nappali/moziszoba, tehát fontos a hangulatos atmoszféra is.
Előre is köszönöm, ha valaki tud a kérdéseimre válaszolni!
Üdv, Tibi
A ház téglaépítésű, viszont a mennyezet beton (kefni), tehát a fúrás problémás lehet a légrések miatt.
A beton béléstest miatt ne aggódj,megfelelő dübel használatával nem lehet gond,de ha nem akarsz a béléstestbe fúrni/rögzíteni,akkor marad a gerenda fúrása egy -két próbafúrás a gerenda feltérképezése végett,mert a vakolattól nem igazán látni a kiosztását gondolom aztán mérés jelölés és fúrás,persze nem árt egy nem éppen barkács ütvefúró.
Első sorban az érdekelne, hogy mennyire alkalmas egy ilyen mennyezet a tartószerkezetek felfúrására?
Alkalmas, annyit bőven elbír.
Esetleg ki lehetne számolni, hogy hol nincs légrés, és oda fúrni?
Nem érdemes a légrés miatt méregetni én biztos hogy a gerendákba fúrnék és gerendákra merőlegesen fúrnám fel a párnafákat,amihez majd a függesztőket lehet tetszőlegesen fogatni és azokba pedig a mennyezeti bordák HELYETT inkább megint csak fa stafni vagy gyalult lécet.....
Valamint egy ilyen álmennyezet mennyibe kerülhet?
Egy számolgatás segítő oldal:
http://www.rigips.hu/tervezoknek/anyag_ ... alculation