Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Vendég

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Elég sok külfödi fórumot végignyálaztam ahol vagy ezzel vagy hasonlo tipusu pioneer erősitővel kapcsolatban ugyanez a hangerő kérdés felmerült . Volt olyan hozzászoló aki már végigcsinálta hogy hdmi kábellel kötötte össze vagy optikaival és a hangerő ugyanúgy nem változott . A skála -80 tól megy + 15 db-ig , a media marktba megkérdeztem hogy nem para hogy 0 db-ig kell felcsavarnom hogy elég hangos legyen pl egy házibulihoz , erre a gyerek ájuldozott hogy uristen az már szétrobbantja a dobhártyát leég a hangfal a nulla oriási érték ! Mondom jo akkor nézzük meg itt , egy 500 000 forintos pioneeron felcsavartattam vele 0-ra ott a boltba élesbe és kérdeztem tőle szerinted ez hangos ? Mondja hát nem ..
és utána jött a dehát dehát ....ezek ennyit tudnak ... Nekem ez a channel level megoldotta a problémát felraktam nullárol +10 dbre és igy már nem kell annyira feltekerni hogy megjöjjön az ereje basszus még igy sem egy nagy durranás de az 500 000 pionál sem volt igy betudtam hogy a házimozi erősitők mélynyomó nélkül enynit tudnak bár szerintem valami equalizer funkcioval még a basszusos is lehetne javitani csak még nem találtam meg az erősitőben. Engem csak az érdekelt hogy a cahennel level feljebb rakásával el tudok e cseszni valamit . Több számitogéppel illetve másik hangfalammal is kiprobáltam mindnehol ugyanez van nagyon fel kell csavarni hogy megjöjjön az ereje ( channel level állitása után már annyira nem ) . Lehet kiprobálom a hdmi vagy egyebet de már a neten leirták sokan angol fórumon hogy nem fog változtatni semmit mert már kiprobálták

Érdekes dolog, amit leírtál.
Én hasonlót tapasztaltam a Pio LX87-es erősítőnél. 
A 1122-es is majdnem hasonló, annál is fel kell rendesen tekerni a hangerőt.

Ugyanilyen meglepő dolog volt a CA650R után a CA751R, aminél a hangerő és dinamika egészen másképpen működött.
A 751-be beletették a dynamic EQ-t és dynamic volume-t.
Ez a kettő teljesen kivette és eltüntette a 650R-nél megszokott dögöt.
20-as hangerőig OK volt és használni kellett ( a 650R 20-as szinten már nagyon hangos) és bekapcsolva utána sem volt igazi dinamika. Így a 20-as szint normálnál egy picit hangosabb családi mozihoz volt elég. 20 alatt így alig változott.
Ha viszont kikapcsoltam mindent, 20-ig semmi, de 20 alatt beindultak a gőzgépek és megjelent a "dög".

A lényeg, hogy nem lehet egy régebbi tapasztalatból kiindulni.
A Pio-ban is megvan a teljesítmény, de rá kell jönni, hogy mi gátolja.
Sokszor tényleg a beállító rendszer is akár -8db-t állítanak be. ha kell, akkor növeld nyugodtan és az sem gáz, ha akár a nullás szint alatt kezd el tombolni.
Az EQ is sokszor tompítja a dolgokat.

simtrade
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: simtrade »

Igen valamelyik angol fórumon volt valaki aki az fm rádiót említette hogy sokkal hangosab úgy majd ha hazamegyek holnap akkor kipróbálom , még nem rádioztam rajta 

simtrade
Újonc fórumos
Újonc fórumos

a hangfalam jbl e 80 northridge 8 ohm 

simtrade
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A hangfalat már kipróbáltam régebbi erősitővel 25 éves aiwa és lobogott a hajam ha egy kicsit megküldtem kb a 30 százalékáig tekertem fel . Azt természetesen én is észrevettem ha egy filmet nézek meg ott jóval erősebb a jel akkor nem kell annyira felcsavarni , illetve egy filmet amúgysem úgy fogsz nézni hogy üvölt és megsüketülsz mert kellemetlen , de egy házibuliba lehet hangosabb a zene ...Magának az erősitőnek nincsen baja mert ugyanezt a témát megtaláltam több külföldi fórumon legfőképp pioneer erősítőkkel kapcsolatban . Ha pl valaki házimozira használja és betesz a blueray lejátszóba valami filmet akkor annak teljesen jo a hangja főleg ha mélynyomó is van hozzá . Itt a zenehallgatás youtuberól rca kombóval van baj , csak a régi erősitő rca-val teljesen jo volt . Most odáig eljutottam hogy fs surr focus mode-ba kapcsolom és a ch levelt felteszem left rightnál plusz 10 el igy már elég csak minusz 20 ig csavarni hogy király legyen a hangja .Van egy mcaac nevü funkcio ami egy kis mikrofon és lefuttat egy tesztet hogy hangoljon azt is kiprobáltam az csak annyit csinál hogy a channel levelt minuszba teszi .Ez szerintem beállitási dolog ami nekem kellene csak a media marktba annyi a válasz hogy dehát nem tudhatunk minden beállitást minden készülékhez és ha halk az rca akkor vegyél dvd lejátszót aztán szia . Az Rca amugy a dvd -be van csatlakoztatva az erősitő hátulján de van ott zone 2 től kezdve milliárd beállitási lehetőség 

Vendég

Ilyet használok én is - papíron nem sokkal erősebb (SC-LX71). Ami a lényeg, hogy -30 -nál már 8-10 W környéke per csatorna. E felett szüleim még sub nélkül is "kiugaranak" a székből - egy-két filmet néztünk már közösen. -10 -es skálabeosztásnál vagyunk kb. 30 W -nál és így tovább. 
Na végre valaki már jóval tovább lát a gyártók által teremtet ködön!  

dkes
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: dkes »

Elméletileg a Pio -k skálabeosztása +12 dB -ig megy (nem +15 -ig) - szerintem a Pio vsx 922 k -nál sincs ez másként. Bár a lényegen nem sokat változtat.

Persze nem tudjuk, hogy melyik "nagy JBL" -ről van szó, mennyi az impedanciája illetve érzékenysége, de adja magát a kérdés, hogy más erősítővel jóval "virgoncabb" -e? 

Az erősítőd adatlapja szerint 550W teljesítményfelvétel mellett 150W csatornánkénti teljesítményt képes leadni 6 Ω-on (persze nem mindegyik csatornán egyszerre). Amennyiben sztereón még csak a fele lenne igaz, akkor annak velőtrázó élménynek kellene lennie, hacsak a házibulit nem egy tornateremben tartjátok. Ami érdekes lehet - egyszerű FM rádiót hallgatva nem hangosabb jelentősen a rendszered? Amennyiben igen, akkor tennék még egy próbát a HDMI -s hangátvitellel azért (RCA -n nálam is kisebb a jelszint valamivel) - ott lesz valahol a kutya elásva.

Viszonyításképpen: Volt valahol egy részletesebb táblázatom egy Pio nagyvashoz, ahol a skála beosztás függvényében a kimért teljesítményt láthatjuk - ezt most hirtelen nem találom. Ilyet használok én is - papíron nem sokkal erősebb (SC-LX71). Ami a lényeg, hogy -30 -nál már 8-10 W környéke per csatorna. E felett szüleim még sub nélkül is "kiugaranak" a székből - egy-két filmet néztünk már közösen. -10 -es skálabeosztásnál vagyunk kb. 30 W -nál és így tovább. Nos -20 skálabeosztás felett már erőteljesen meg kell emelni a beszédhangerőt, hogy halljuk egymást. Természetesen sub nélkül 25 négyzetméteres szobában (tásasház - nem szeretek rendőrökkel bulizni ). Most kipróbáltam sub -al az FM rádiót -30 skálabeosztáson és kicsivel felette - hát a lakást bezenéli a rendszer. E felett már kellemetlen. A nulla skálabeosztás környékét soha nem éreztem szükségesnek - finoman fogalmazva.

Valami Nálad nem kerek. Az MM próbát sem tudom hovatenni - 500K -s Pio -t 0 környékére tekerve épkézláb hangszorókkal már minimum el kellett volna érni a "hangos" szintet ... A sztereó sem rossz ötlet, főleg, ha házimozi nincs egyáltalán és a "házibuli" lényeges szempont lenne. 

Vendég

Vegyél már egy sztereo erősítőt.Lehet minden gondod megoldódna.
Van a forumon 680as hk.
Ja igen youtube hangerő illetve hangkártya hangerő szabályzó természetesen maxon van ... ha nekem fordult volna elő ez akkor azt mondom hlye vagyok biztos valami beállitás de sok netes topikon irták ugyanezt ezekkel az erősitőkkel kapcsolatban

MUCIKA
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: MUCIKA »

( zárójelben: ezzel a Pioval most itt ez kirívóan halk állítólag, de azért az meg kell jegyezni hogy a különböző formátumú lejeknek amúgy is eléggé eltérhet a hangereje. Egész máshogy szól a DTS, a stereo PCM, a Dolby Digital 5.1, a DD 2.0, és az analóg bemenet jele is, de ezt mindenki más is tapasztalja.)

És persze lehet hogy mindemelett a halk jellel kifogyott ez a Pio a szusszból.
Ez persze nem egy nagy vas, de azért furcsálnám ha így lenne, főleg hogy a most szilveszteri bulin egy 2x20wattos T-amp -ról ment a zenebona és nem panaszkodtak a hangerőre a társaságban, persze mondjuk a szomszédok se, de azt lehet hogy nem hallottuk mert nagy volt a zaj...

Csak egy valósabb mérés, igaz itt is 1kHz mintával és igen magas torzítási adatokkal: 

Alby_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: Alby_ »

( zárójelben: ezzel a Pioval most itt ez kirívóan halk állítólag, de azért az meg kell jegyezni hogy a különböző formátumú lejeknek amúgy is eléggé eltérhet a hangereje. Egész máshogy szól a DTS, a stereo PCM, a Dolby Digital 5.1, a DD 2.0, és az analóg bemenet jele is, de ezt mindenki más is tapasztalja.)

És persze lehet hogy mindemelett a halk jellel kifogyott ez a Pio a szusszból.
Ez persze nem egy nagy vas, de azért furcsálnám ha így lenne, főleg hogy a most szilveszteri bulin egy 2x20wattos T-amp -ról ment a zenebona és nem panaszkodtak a hangerőre a társaságban, persze mondjuk a szomszédok se, de azt lehet hogy nem hallottuk mert nagy volt a zaj...

Vendég

Ja igen youtube hangerő illetve hangkártya hangerő szabályzó természetesen maxon van ... ha nekem fordult volna elő ez akkor azt mondom hlye vagyok biztos valami beállitás de sok netes topikon irták ugyanezt ezekkel az erősitőkkel kapcsolatban
Mint gondolsz mennyit tudhat az a Pioneer valójában ?

simtrade
Újonc fórumos
Újonc fórumos

simtrade
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Elég sok külfödi fórumot végignyálaztam ahol vagy ezzel vagy hasonlo tipusu pioneer erősitővel kapcsolatban ugyanez a hangerő kérdés felmerült . Volt olyan hozzászoló aki már végigcsinálta hogy hdmi kábellel kötötte össze vagy optikaival és a hangerő ugyanúgy nem változott . A skála -80 tól megy + 15 db-ig , a media marktba megkérdeztem hogy nem para hogy 0 db-ig kell felcsavarnom hogy elég hangos legyen pl egy házibulihoz , erre a gyerek ájuldozott hogy uristen az már szétrobbantja a dobhártyát leég a hangfal a nulla oriási érték ! Mondom jo akkor nézzük meg itt , egy 500 000 forintos pioneeron felcsavartattam vele 0-ra ott a boltba élesbe és kérdeztem tőle szerinted ez hangos ? Mondja hát nem ..
és utána jött a dehát dehát ....ezek ennyit tudnak ... Nekem ez a channel level megoldotta a problémát felraktam nullárol +10 dbre és igy már nem kell annyira feltekerni hogy megjöjjön az ereje basszus még igy sem egy nagy durranás de az 500 000 pionál sem volt igy betudtam hogy a házimozi erősitők mélynyomó nélkül enynit tudnak bár szerintem valami equalizer funkcioval még a basszusos is lehetne javitani csak még nem találtam meg az erősitőben. Engem csak az érdekelt hogy a cahennel level feljebb rakásával el tudok e cseszni valamit . Több számitogéppel illetve másik hangfalammal is kiprobáltam mindnehol ugyanez van nagyon fel kell csavarni hogy megjöjjön az ereje ( channel level állitása után már annyira nem ) . Lehet kiprobálom a hdmi vagy egyebet de már a neten leirták sokan angol fórumon hogy nem fog változtatni semmit mert már kiprobálták

dkes
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: dkes »

Sziasztok van egy Pio vsx 922 k erositon ket nagy jbl front hangsugarzoval. Sztereoba zene hallgatasnal nagyon fel kell csavarni a hangerőt hogy megjojjon az ereje . Szamitogephez van kötve sima Jack dugóval rca .most talaltam a taviranyiton egy olyan dolgot hogy fs surr focus ha ezt bekapcsolom erosebb a hang illetve van egy ch level gomb amin ha feltekerem 0rol pl 10db ig left ill right nal akkor joval erosebb nincs gond ha ezt használom ?egyéb ötletek blueray ill dvd lejátszót nem akarok ill vmi forumon olvastam hogy hdmi kabelnal sem hangosodik

Mindenekelőtt csatlakoznék az előző válaszolóhoz, hogy az erősítőn kapcsold vissza a 'Direct' vagy a 'Pure direct' módot. A PC -n a hangerő csúszka a maximum -on illetve minden alkalmazásban legyen szintén maximum -on. Pl. ha Youtube -ot nézel és a Youtube -on van levéve, akkor szintén jobban kell csavarni az erősítőn a hangerőt. A 'ch level' -t is állítsd mindenhol nullára. Bár másik Pioneer AVR -em van, de emlékeim szerint a bemeneti csatlakozás függő is lehet az analóg bemenetnél az "erősítési igény" (ezen én is csodálkoztam annak idején, de nem használtam sokáig). Próbáld ki a sima 'Analogue in' -ben.

Másfelől HDMI -n erőteljesebb lesz a hang amúgyis. Lehet a Coax vagy az optikai átvitel problémás lehet Nálad - konkrétan pl. azért, mert nincs ilyen kimeneted a PC -n. Viszont mindenképpen digitális csatlakozást javasolnék - különösen akkor, ha alaplapi 3,5 jack kimenetet használsz (az nem lesz túl jó minőségű sem). A HDMI átvitel adja magát, amennyiben a PC-den van HDMI. Nem tudom milyen videókártyád illetve alaplapod van - ezt esetleg írd le.

simtrade
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Channel level funkció feljebbcsavarasa para vagy igazabol nem tudok tönkretenni vele semmit a pc teljesen jo hangerőn van a masik erositom ugyanezzel a pcvel teljesen jo

Alby_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: Alby_ »

Sziasztok van egy Pio vsx 922 k erositon ket nagy jbl front hangsugarzoval. Sztereoba zene hallgatasnal nagyon fel kell csavarni a hangerőt hogy megjojjon az ereje . Szamitogephez van kötve sima Jack dugóval rca .most talaltam a taviranyiton egy olyan dolgot hogy fs surr focus ha ezt bekapcsolom erosebb a hang illetve van egy ch level gomb amin ha feltekerem 0rol pl 10db ig left ill right nal akkor joval erosebb nincs gond ha ezt használom ?egyéb ötletek blueray ill dvd lejátszót nem akarok ill vmi forumon olvastam hogy hdmi kabelnal sem hangosodik
Az erősítő beletorzító huncut funkcióit hagyd szerintem.

Először is lehet hogy gyenge jel jön a jack-en a pc felől. 
Sok helyen állítható a hangerő. Alapelvnek azt mondanám hogy a kábelben legyen erős a jel és aztán az erősítőn kell a hangerőt állítani.
A PC hangját is fel kell hangosítani "windows hangerő" és esetleg a lejátszó programod is lehet hogy le van halkítva.
Viszont túl ne vezéreld ezt a jelet se, például a VLC player enged 200% hangerőt is amit ő buzerál fel, na azt inkább ne. 100 is bőven elég.

De a legjobb az lenne ha SPDIF mondjuk optikai kábelen kötnéd a PC-t az erősítőre, az sokmindent megoldana és nem a hangkártya hulladék DAC-jai állítanák elő a zenét az erősítőben megvett tisztességesebb DAC-ok helyett. Meglátod sokkal jobb lesz.

simtrade
Újonc fórumos
Újonc fórumos

atira
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: atira »

Bár nekem d-2011 van de tudtom szerint nem nagy különbség! Küldj privátot és megoldjuk!üdv

Így első ránézésre az AX5i távjára hasonlít a fenti kijelző rész miatt.
Ha visszakaptam az erősítőt a szerviztől, tényleg megérhet egy próbát.
Köszönöm, majd szólok, ha aktuálissá vált. Remélem, javítható és 25ezren belül marad a költsége...

EdgÁr9
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: EdgÁr9 »

Keresek valakit Budapesten, akinek Pioneer VSX-AX3 erősítője van távirányítóval.
Csekély támogatásért cserébe (karton sör?) szeretném megtaníttatni egy univerzális távirányítóval az eredeti távirányító jeleit.

Bár nekem d-2011 van de tudtom szerint nem nagy különbség! Küldj privátot és megoldjuk!üdv

atira
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: atira »

Keresek valakit Budapesten, akinek Pioneer VSX-AX3 erősítője van távirányítóval.
Csekély támogatásért cserébe (karton sör?) szeretném megtaníttatni egy univerzális távirányítóval az eredeti távirányító jeleit.

takyka77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: takyka77 »

Olyan kérdésem lenne, hogy az egyik barátomnak van egy Onkyo TX-NR636-os erősítője.
BD, DVD tökéletesen megy/szól rajta, viszont a UPC-s beltérin ami HDMI kábellel van rákötve bármelyik hallgatási módot is válassza, csak az 5 hangfal szól a SUB nem. A leírásából nekem az jön le, hogy pl. a STEREO hallgatási módon is mennie kellene a SUB-nak.
Mi lehet a probléma?

"Megszállhatsz a legdrágább hotelekben, tagja lehetsz egy óriás rockcsapatnak, híres lehetsz és felismerhetnek az utcán, meg minden, de amikor bemész a klotyóra a wc-papír az neked is wc-papír." - Hit Parader, 1989 by SLASH

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: sanko »

Teszteltem még egy anyaggal eme True-HD gondot.
Transformers True-HD 7.1 Atmos,Blu-Ray struktúra,de nincs menű.
Gond nélkül megy,True-HD-t ír ki az UMC-1 és szuper a hang.
Végső tapasztalat,az Oppo 93-as némely menűs "kölcsönzős" anyagoknál nem megfelelően kódolja a hangsávokat.
De azért megmarad

Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ne akarj olyat megetetni vele,amit nem tud.
Megette ,csak az Oppo kényeskedik egy kicsit a "kölcsönzös" TrueHD-s anyagokkal.
Menü nélkül már semmi probléma.Csak átmásoltam egy külön mappába az m2ts fájlokat és onnan  indítottam el,láss csodát
előkerült a TrueHD hang.
De ez legyen a legnagyobb probléma én azt mondom.
Köszönöm az Oppo+ UMC-1 társaknak a segítséget.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: Pianno »

Az UMC-1 alapbeállításon van (direct) automatán átvált az éppen aktuális formátumra.
A "síma" True Hd-nál ki is írja a True HD-t,de az Atmosos-nál DTS ez számomra talány
Az odáig rendben van hogy az UMC-1 nem tudja az Atmost-sok másik géppel egyetemben-de a formátum váltás érdekes.
Esetleg UMC-1 tulajok?

Ne akarj olyat megetetni vele,amit nem tud.

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dolby True HD-t kell kiírnia,a bitráta lesz magasabb(3,5-5,2Mbps),beállítási gond a procin.Nálam umc200 van,de előtte egy 906os is ezt írta,de a barátomnál egy yami3800as is .
Az UMC-1 alapbeállításon van (direct) automatán átvált az éppen aktuális formátumra.
A "síma" True Hd-nál ki is írja a True HD-t,de az Atmosos-nál DTS ez számomra talány
Az odáig rendben van hogy az UMC-1 nem tudja az Atmost-sok másik géppel egyetemben-de a formátum váltás érdekes.
Esetleg UMC-1 tulajok?
Rendszer:

Vendég

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Dolby True-HD Atmos hangsáv lejátszásával kapcsolatban olyan AVR-n vagy procin ami nem
tudja az Atmos-t?
Nálam a helyzet a következő.Dolby Atmos Demo Blu-Ray anyag,lejátszó Oppo 93EU,proci UMC-1.
Hang van,de az UMC-1 DTS-t ír ki,és hangban kb. a DTS Core hang (1536kb/s) szintjét hallom.
Szívesen venném a tapasztalatokat vagy az ötleteket.
sanko

Dolby True HD-t kell kiírnia,a bitráta lesz magasabb(3,5-5,2Mbps),beállítási gond a procin.Nálam umc200 van,de előtte egy 906os is ezt írta,de a barátomnál egy yami3800as is .

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”