Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
A Madvr tökéletesen működik. A Jriverben viszont videoclocknak hívják amire gondolsz. Kommunikál a Madvr-rel így a kijelző frissítést onnan kapja. Ráadásul a beépített DSP-kkel is működik illetve minden kimeneti módot támogat (ASIO, WASAPI stb)
és még a felülete is szép, lehet teszek egy próbát
Projektor: BenQ PE7700 Vászon: DIY 100" Erősítő: Denon avr-1804 Médialejátszó: Popcorn C-300 Dvd: Panasonic dvd-s29 Center: Dynavoice definition dc-5 Front: Sony Pascal 835ed Surround: Sony pascal Subwoofer: Sony Pascal Hangfalkábelek: Monster, Inakustik, QED Silver HDMI: Audiotuning HDMI-10
Htpc (Home Theatre PC)
Lehet én vagyok a régimódi, de nekem hosszú évek óta az Mpchc az etalon, bár ha a madvr beépül rendesen ebbe a Jriver-be is akkor megfontolandó a dolog. Reclock-al, is együtt működik??
A Madvr tökéletesen működik. A Jriverben viszont videoclocknak hívják amire gondolsz. Kommunikál a Madvr-rel így a kijelző frissítést onnan kapja. Ráadásul a beépített DSP-kkel is működik illetve minden kimeneti módot támogat (ASIO, WASAPI stb)
Htpc (Home Theatre PC)
Hali! Azt, hogy mindent megeszik hogyan érted főleg a bd3d.iso ami érdekel. pont ma nézegettem, hogy össze rakok egy gépet én is csak azon hezitálok, hogy amd fx83xx vagy az intel i5 4250, Különböző tesztekből nem derült ki(számomra) hogy elsősorban HTPC re melyik lenne jobb...
Hello!
3D-t csak külső lejátszóval tud. (Ezt ugyan nem próbáltam mert a 3D nálam nem játszik). Az FX-hez szerintem kell külön videokártya. Így indokolatlanul túl lesz méretezve a gép. Az I5 4250-ből U jelű van ami meg notebook proci alacsony fogyasztással. Kb bármelyik i5 haswell proci megbírkózik a HTPC feladatokkal. De I3-is. HTPC-nél azért nem csak az a fontos hogy erős legyen. Nem árt az alacsony fogyasztás és alacsony zaj sem.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Elért a HTPC őrület. Végre működik a szerkezet. Egyenlőre még ház nélkül, sokkal kisebb mint gondoltam . A mai tesztek után kijelenthetem hogy úgy néz ki mindent megeszik és teljesen hangtalan. Szoftver téren még tanácstalan vagyok. Eddig JRIVER a befutó, de sajnos nem olyan csilivili, mint az XBMC. Filmekhez azért jó lehet, ha sikerül rájönni hogy lehet kicsit átszerkeszteni a menüt... A JRIVER ezen a téren sokkal jobb.
alaplap: Asrock AM1H-ITX + 19V laptop táp
proc.: Athlon 5350
Ram: Kingston 4GB
SSD: Kingston 60GB
Op.: Server 2012 lecsupaszítva CAD scripttel
Szoftver: Foobar + JRIVER? + XBMC?
Lehet én vagyok a régimódi, de nekem hosszú évek óta az Mpchc az etalon, bár ha a madvr beépül rendesen ebbe a Jriver-be is akkor megfontolandó a dolog. Reclock-al, is együtt működik??
Projektor: BenQ PE7700 Vászon: DIY 100" Erősítő: Denon avr-1804 Médialejátszó: Popcorn C-300 Dvd: Panasonic dvd-s29 Center: Dynavoice definition dc-5 Front: Sony Pascal 835ed Surround: Sony pascal Subwoofer: Sony Pascal Hangfalkábelek: Monster, Inakustik, QED Silver HDMI: Audiotuning HDMI-10
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok !
Tegnap összepakoltam életem első HTPC-t, de egyből akadt egy kis problémám is. Nem tudom rávenni az XBMC-t, hogy 1920x1080 képfelbontásba működjön. Egyedül csak 1280x720p-ben hajlandó megjeleníteni a képet a TV-n.
Alaplap: ASRock Q1900-ITX
Op. rendszer: OpenELEC Stable - Generic x86_64 Version:4.0.7 (szeretnék az OpenElec rendszernél maradni, tehát a Windows mint alternatíva csak utolsó pirításként játszik nálam)
Ha valakinek valami ötlete lenne, akkor ne tartsa magában.
Előre is köszönöm a segítséget
üdv
Paler
Megoldottam
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok !
Tegnap összepakoltam életem első HTPC-t, de egyből akadt egy kis problémám is. Nem tudom rávenni az XBMC-t, hogy 1920x1080 képfelbontásba működjön. Egyedül csak 1280x720p-ben hajlandó megjeleníteni a képet a TV-n.
Alaplap: ASRock Q1900-ITX
Op. rendszer: OpenELEC Stable - Generic x86_64 Version:4.0.7 (szeretnék az OpenElec rendszernél maradni, tehát a Windows mint alternatíva csak utolsó pirításként játszik nálam)
Ha valakinek valami ötlete lenne, akkor ne tartsa magában.
Előre is köszönöm a segítséget
üdv
Paler
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Elért a HTPC őrület. Végre működik a szerkezet. Egyenlőre még ház nélkül, sokkal kisebb mint gondoltam . A mai tesztek után kijelenthetem hogy úgy néz ki mindent megeszik és teljesen hangtalan. Szoftver téren még tanácstalan vagyok. Eddig JRIVER a befutó, de sajnos nem olyan csilivili, mint az XBMC. Filmekhez azért jó lehet, ha sikerül rájönni hogy lehet kicsit átszerkeszteni a menüt... A JRIVER ezen a téren sokkal jobb.
alaplap: Asrock AM1H-ITX + 19V laptop táp
proc.: Athlon 5350
Ram: Kingston 4GB
SSD: Kingston 60GB
Op.: Server 2012 lecsupaszítva CAD scripttel
Szoftver: Foobar + JRIVER? + XBMC?
Hali! Azt, hogy mindent megeszik hogyan érted főleg a bd3d.iso ami érdekel. pont ma nézegettem, hogy össze rakok egy gépet én is csak azon hezitálok, hogy amd fx83xx vagy az intel i5 4250, Különböző tesztekből nem derült ki(számomra) hogy elsősorban HTPC re melyik lenne jobb...
Htpc (Home Theatre PC)
Hosszú évek óta kiszálltam már a pc-s buliból, és nem is szeretném nagyon beleásni magam, ezért hozzátok fordulok, ha szabad egyáltalán ide ilyet linkelni.
Tehát: http://olx.hu/hirdetes/htpc-nek-is-hasz ... 41156d568d
Ez jó vétel lehet?
Az igényeim:
3D nem érdekel, fullHD-t vigye mindenféle hátrány nélkül és lehetőleg hang terén is adjon egy közepes médialejátszónál többet.
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem a legutolsó hasonló budget beszerzés egy Kingston SE9 volt, 32 gigás.
Iszonyat jól néz ki, viszont kőkemény 3-4 mega / sec az írás... Amire felkúszik egy film vagy egy-két rész sorozat addig mehet egy kávé meg egy krémes simán .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
- rx8
- V.I.P.

- Értékelés: 154
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Csatlakozom az előttem szólóhoz.Van egy EMTEC 16 GB-os pendrive-om.Gyakorlatilag 3000 fölé ha belefeszülök sem megy.Egy nagy sz..... az egész.Érdemes Kingstone-t vagy valami komolyat venni.Nem csak az ár a fontos.
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.Streamer:Naim Unitiqute2
Htpc (Home Theatre PC)
Kicsit nézelődtem az e-bay-en, s erre a pendrive-ra akadtam:
Leef Supra 64 GB USB 3.0 Flash Pen Drive mini
http://www.ebay.com/itm/Leef-Supra-64-G ... 3393d7640e
3.0!!! 64GB.. és mekkora.. Úúúr isten, hol tartunk?!?!?! Azért ez kemény sci-fi volt a 90-es években.
Amúgy árban teljesen korrektnek tűnik..... legalábbis így 2014-ben.
Mókás a méret, meg az ár is .
Azért egy írási/olvasási tesztet megnéznék. Főleg írásit, iszonyat lassú cuccokat tudnak csinálni az olcsó pendrive-ok közt (lényegtelen hogy usb 3.0, láttam már 2-3000K-val vánszorgó cuccot)
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Htpc (Home Theatre PC)
Kicsit nézelődtem az e-bay-en, s erre a pendrive-ra akadtam:
Leef Supra 64 GB USB 3.0 Flash Pen Drive mini
http://www.ebay.com/itm/Leef-Supra-64-G ... 3393d7640e
3.0!!! 64GB.. és mekkora.. Úúúr isten, hol tartunk?!?!?! Azért ez kemény sci-fi volt a 90-es években.
Amúgy árban teljesen korrektnek tűnik..... legalábbis így 2014-ben.
Htpc (Home Theatre PC)
HELP!!!!
Ha valaki tud megoldást, azonnal írjon, mert megőrjít, hogy nem jövök rá.
Megvan a megoldás! A BDMW könyvtárakból készítettem ISO-t. Tehát mindegyik rész ISO képfájl. Így simán felismerte.
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 307
Htpc (Home Theatre PC)
Használ v.ki Plex Media Servert?
És ha igen, meg tudná mondani, hogyan lesz hangja optikai kimeneten keresztül?
Kösz!
Htpc (Home Theatre PC)
HELP!!!!
Az elit alakulat vs. XBMC-vel szenvedek napok óta. Ha valaki tud segítsen, mert lassan felvágom az ereim. Egyszerűen nem tudom felismertetni vele. A sorozat menüpont alá tettem. A főkönyvtárat felismeri, és meg is jeleníti borítóval, leírással. De mikor belépek, hogy kiválasszam a megnézendő részt, üres az egész. Egy darabot nem ismer fel.
Így néz ki a könyvtár struktúra:
Ezt tartalmazza az egyik részhez tartozó nfo fájl:
Ebbe az nfo-ba próbáltam beletenni a film elérési útját:
http://thetvdb.com/?tab=series&id=74205&lid=19
De így sem ismeri fel.
Ha valaki tud megoldást, azonnal írjon, mert megőrjít, hogy nem jövök rá.
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv Mindenkinek!
Végre sikerült együttműködésre bírni a Catalyst C. centert és a win server 2012-t. Ajánlom melegen AMD-s HTPC-hez is a server 2012-t.
Jöhet az oda nem illő dolgok kiirtása a serverből. CAD optimization for win 8 működik, de talán még lehet finomítani. (Nameg jó lenne egy lineáris táp is )
Htpc (Home Theatre PC)
Raksz mellé egy .nfo fájlt a megfelelő link-kel a port.hu/tmdb.org-ra. Vagy manuálisan keresed, de az csak tűzoltás.
Htpc (Home Theatre PC)
Raksz mellé egy .nfo fájlt a megfelelő link-kel a port.hu/tmdb.org-ra. Vagy manuálisan keresed, de az csak tűzoltás.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
XBMC-ben hogy tudom gyűjteménybe rendezni a filmeket?? Van amit nem rendez be automatikusan, pl. a Hobbit-ot.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 905
Htpc (Home Theatre PC)
Igen de ha igy beallitom akkor fixen adja az osszes felbontasu zenet akkor igy mehetne a Direct beallitas is nem?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Rendszerbeállítások->beállítási szint->profi legyen.
Rendszerbeállítások->Hangkimenet->Kimenet konfiguráció: legyen rögzített, és Mintavételezés limitálása: ezt kezd el csökkenteni, míg nem serceg, pattog.
Üdv,
ákos
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 905
Htpc (Home Theatre PC)
Hi, valaki tudna abban segiteni hogy ha XBMC-en youtubot nezek Wasapi beallitasban akkor bizonyos klippek pattognag a hangfalban de Direcstreamen nem, ez mitol van es hogy lehet javvitani?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Htpc (Home Theatre PC)
Ma találtam...Házak.
www.akasa.com.tw/update.php?tpl=product ... ub=Fanless
Nem kimondottan drága házak...Főleg intel NUC-hoz, de van sima mini-ITX-es is...
Processzor: Marantz AV7705, Végfok: ROTEL RMB-1585
Front: 2x Focal Aria 926, Center: Focal Aria CC-900, Surround: Focal Aria SR900, Subwoofer: Focal Sub 1000F
Lejátszók: Oppo UDP-203, Synology DS-213+ (NAS) + Hiface TWO LP: Rotel RP-855 + Ortofon 2M Blue + fpalotas MM
TV: Philips 65PUS7363/12
Front: 2x Focal Aria 926, Center: Focal Aria CC-900, Surround: Focal Aria SR900, Subwoofer: Focal Sub 1000F
Lejátszók: Oppo UDP-203, Synology DS-213+ (NAS) + Hiface TWO LP: Rotel RP-855 + Ortofon 2M Blue + fpalotas MM
TV: Philips 65PUS7363/12
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Egy ilyen táp elegendő?
A komponens listán fel is tüntetik, hogy 65W TDP-jű proci van benne. Ez a legnagyobb fogyasztó ebben a configban. Ezt is ugye full stresszben veszi fel. Tehát igen, elég. 160W , sőt 200W-os külső tápok is elérhetők, de ide nem nagyon tudsz olyan fogyasztót beszerelni a hely szűke miatt, ami ezt igényelné.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9574
Htpc (Home Theatre PC)
Nem olcsó, de nem is olyan drága. Az ár-érték aránya meg nagyon jó. És sok helyen van raktáron. Minimalista, de nem gagyi hatású.
Előrelépés max 1 LCD panel lehetne rajta, de az pont annyival többe kerül, ami nekem már nagyon nem érné meg.
100W TDP-s proci full stresszben nem megy 45 fök fölé, alaplap 40 fölé. Szóval nagyon jól kitalált szellőzésű ház ez. Egy szó, mint 100, én csak ajánlani tudom. De vannak a SilverStone-nak is jóféle HTPC házai, ott van választék is elrendezést, kialakítást, felszereltséget tekintve.
Ha viszont valaki csak HTPC-re keres házat és mini ITX alapon építene, annak: Streacom. Pl:
Ebből lehet HTPC szinten egész izmos, és teljesen néma gépet építeni.
Egy ilyen táp elegendő?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos