Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dhcodoki moziszobája
Dhcodoki moziszobája
A DVI-D nem hiszem, hogy elviszi a 3D FP-ot, ezért legalább 1,3b 3D kompatibilis kábel kell és az olcsó kábelek még így sem biztos, hogy 10m-re elviszik.
Nem értem én sem a lejátszó és az erősítő közötti ilyen jelentős hosszúságú kábel használatát, ha lehet minél rövidebb kábellel kellene megoldani, ugyanis egy jó minőségű HDMI kábel meghálálja hangban, ha ilyet használsz. Képnél is hasznos lenne valami jó, de azt idővel majd cseréled, egyelőre álljon össze a rendszer.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Dhcodoki moziszobája
Szia Fodesz!
A 10 méter az erős túlzással számolva. Még nem mértem le, de annál rövidebb lesz.
A HTPC végleges helye még nem fix. Első helyen az áll, hogy a moziszoba jobb hátsó sarkában lesz, ahol az asztali PC is. Itt kényelmesen tudnám szerkeszteni a rajta levő dolgokat. Lejátszáskor meg úgyis a kanapéról irányítanám.
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Dhcodoki moziszobája
Üdv Krisztián!
A HTPC és az Onkyo közé miért kell 10m HDMI? Nem egy helyen vagy egymáshoz közel helyezkednek el majd ezek a készülékek a moziszobában?
Dhcodoki moziszobája
A DVI-t kell a projectorba (Ugyan az, mint a HDMI, csak nincs rajta hang), a HDMI-t pedig a 876-ba. Onnan még mindig vissza lehet jönni egy másik kábellel a projectorba.
Léteznek gyári HDMI-DVI kábelek, például a Kimber-nek is. hogy a minőség is meglegyen.
Tehát
HTPC ----10méter HDMI----> onkyo 876 -----10méter HDMI/DVI ---> projektor
igaz.. jó megoldás ez is.
Dhcodoki moziszobája
Nincs sajna. 1VGA + 1DVI + 1HDMI. Ezek vannak a HTPC-n. Furcsa, hogy azt mondod, hogy a 876 ronthat rajta. Az ISF-el én nagyon megvagyok elégedve. Pontosabban a konvertálásával. Pl. a T-home-os beltéri képét, nagyon feldobja. Úgy gondolom a sima adatátvitellel sem lehet gondja.
A DVI-t kell a projectorba (Ugyan az, mint a HDMI, csak nincs rajta hang), a HDMI-t pedig a 876-ba. Onnan még mindig vissza lehet jönni egy másik kábellel a projectorba.
Léteznek gyári HDMI-DVI kábelek, például a Kimber-nek is. hogy a minőség is meglegyen.
Dhcodoki moziszobája
Az nem is tudom hirtelen, hogy a 876 átengedi egyáltalán a 3D-t?
Én úgy tudom, nem. De nem is probléma. Nem igazán érdekel a 3D.
Dhcodoki moziszobája
.....Szerintem a 876 többet ronthat, mint a kábelek, jobb lenne a képet közvetlenül a projektorhoz vezetni.
Nincs a HTPC-n két HDMI kimenet?
Nincs sajna. 1VGA + 1DVI + 1HDMI. Ezek vannak a HTPC-n. Furcsa, hogy azt mondod, hogy a 876 ronthat rajta. Az ISF-el én nagyon megvagyok elégedve. Pontosabban a konvertálásával. Pl. a T-home-os beltéri képét, nagyon feldobja. Úgy gondolom a sima adatátvitellel sem lehet gondja.
Dhcodoki moziszobája
Itt egy Sony 3D-s csúcs projektorról van szó, ne hagyd figyelmen kívül!
Nálad kb. egy kategória minden és kor szerint is hasonlóak. Úgy OK.
Mindenképpen legjobb megoldás a közvetlen jelút!
Nem hagyom .
Persze a legjobb megoldás a közvetlen jelút, de az sem utolsó szempont hogy a mozis sötétkamrában a vásznon látja az ember mi - hogyan történik.
Valszeg az SBS-t max, az meg ugye nem az igazi ha valaki DDD addict. Doki, kell neked egy harmadik kábel a HTPC és a proji közé .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
Dhcodoki moziszobája
Azért az OSD miatt elég kézenfekvő "átvezetni".
+ az Onkyoban nemtudom milyen\hatékony a videós részleg, de én semmiképpen nem nélkülözném a Yami Z7 képi szolgáltatásait. ..
Itt egy Sony 3D-s csúcs projektorról van szó, ne hagyd figyelmen kívül!
Nálad kb. egy kategória minden és kor szerint is hasonlóak. Úgy OK.
Mindenképpen legjobb megoldás a közvetlen jelút!
Dhcodoki moziszobája
Szerintetek okozhat minőségbeli problémát, ha ilyen hosszan kötöm össze a rendszert?? (valószínű ennél pár méterrel kisebb lesz, nem mértem le pontosan)
HTPC ----- 10méter HDMI ------> ERŐSÍTŐ ------- 10m HDMI ---------> PROJEKTOR
Elméletben nem, és én is +1 a márkás kábel javára, akkor nem lehet probléma.
Akár nézhetsz 1.3-as kábelt is, Épp a héten próbáltuk ki az AQ HDMI-X kábelt 3D szempontjából, és minden patent. Olcsón ki lehet fogni őket (már az 1.3 -masakat), persze ha nem kell az ARC és az Ethernet szál...
Szerintem a 876 többet ronthat, mint a kábelek, jobb lenne a képet közvetlenül a projektorhoz vezetni.
Azért az OSD miatt elég kézenfekvő "átvezetni".
+ az Onkyoban nemtudom milyen\hatékony a videós részleg, de én semmiképpen nem nélkülözném a Yami Z7 képi szolgáltatásait. ..
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Dhcodoki moziszobája
Szerintetek okozhat minőségbeli problémát, ha ilyen hosszan kötöm össze a rendszert?? (valószínű ennél pár méterrel kisebb lesz, nem mértem le pontosan)
Nem, de mivel a HDMI kábeleket gondolom véglegesnek szánod, azon nem érdemes spórolni.
Pontosabban ne alapkategóriás kábelt vegyél, hanem mondjuk AQ Cinnamon szintűt.
Szerintem a 876 többet ronthat, mint a kábelek, jobb lenne a képet közvetlenül a projektorhoz vezetni.
Dhcodoki moziszobája
Dhcodoki moziszobája
Aduyssey maga a bemérő rendszer és korrekció. D.EQ az + dinamika kiemelés, ami valakinek tetszik valakinek nem. Az biztos, hogy prociként végfokokkal már semmi szükség rá.
Arra figyelj, hogy ha true hd anyagot játszol le, akkor a lite night gombbal ellenőrizd, hogy a dinamika leszabályzás off legyen, mert minden bekapcs után auto-ra vált.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Remélem valaki elmagyarázza pontosan, én sem tudom, de nem jól gondolod.
Nem éjszakai mód, arra van külön lehetőség.
El lehet ezzel a kettővel is szórakozni, hiszen a dynamic EQ-nál beállítható a 0/5/10/15db-es érték. "0" való a mozira.
A dynamic volume meg light/medium/heavy lehet.
Az én CA erősítőm úgy a legjobb, ha az audyssey off, a dynamic EQ=ON és 0db + a dynamic volume light.
Az Onkyo tulajok általában ki szokták kapcsolni a dynamic EQ-t - ha jól tudom...
Az Audyssey Multi Eq-val tudod bemérni mikrofonnal a beállításokat....A Dinamic EQ pedig alacsony hangerőn nagyobb
dinamikát és kis mély többletet ad de sajna nagyobb hangerőn meg ( torzít ) nem lesz tiszta a hang én ki szoktam kapcsolni
mert zavaró egy idő után.Volt 876-om nagyon jó kis mozigép volt....
esetleg ha van kérdésed kérdezz nyugodtan,,,,
Dhcodoki moziszobája
El lehet ezzel a kettővel is szórakozni, hiszen a dynamic EQ-nál beállítható a 0/5/10/15db-es érték. "0" való a mozira.
Az én CA erősítőm úgy a legjobb, ha az audyssey off, a dynamic EQ=ON és 0db + a dynamic volume light.
Az Onkyo tulajok általában ki szokták kapcsolni a dynamic EQ-t - ha jól tudom...
Az Audyssey Multi Eq-val tudod bemérni mikrofonnal a beállításokat....A Dinamic EQ pedig alacsony hangerőn nagyobb
dinamikát és kis mély többletet ad de sajna nagyobb hangerőn meg ( torzít ) nem lesz tiszta a hang én ki szoktam kapcsolni
mert zavaró egy idő után.Volt 876-om nagyon jó kis mozigép volt....
esetleg ha van kérdésed kérdezz nyugodtan,,,,
"Az igazi barát szemből támad."
Dhcodoki moziszobája
..lehet bezavarodtam.
Jól tudom, az audyssey multiEQ-val be tudom lőni a szoba akusztikához a rendszert, az audyssey dynamicEQ-val pedig amolyan éjszakai mozi hangzás félét kapok (kicsit kevesebb dinamikával) ??? ...még, jó, hogy évek óta megvan az erősítő.
Dhcodoki moziszobája
Jó.. azt hiszem jól értelmeztem..
Dhcodoki moziszobája
..lehet bezavarodtam.
Jól tudom, az audyssey multiEQ-val be tudom lőni a szoba akusztikához a rendszert, az audyssey dynamicEQ-val pedig amolyan éjszakai mozi hangzás félét kapok (kicsit kevesebb dinamikával) ??? ...még, jó, hogy évek óta megvan az erősítő.
Dhcodoki moziszobája
Tegnap volt kis szabadidőm, és elpepecseltem az Onkyo 876 beállításokkal. Jóóóó sok tökölés után arra jutottam, hogy dynamic EQ nélkül hagytam a rendszert. Igaz mikrofonozni nem mikrofonoztam újra, mert a nappali zaj nem engedte, de jelenleg nélküle sokkal dinamikusabb a rendszer. Kicsit csíptem le a manual EQ-ban a magasból. (-2dB) Nincs akkora tér mint előtte, de sokkal intenzívebben adja vissza az effekteket. A közeljövőben lehet újra mikrofonozok majd, és megint megversenyeztetem.
Az Audyssey-n belül a MultieEQ XT miben másabb a dynamic EQ-tól??
Én úgy tudom, hogy a dinamic eq egy plusz szolgáltatás, már a 2EQ-hoz is lehet használni.
Ehhez jön még egy Pro lehetőség, amit bizonyos erősítőkkel lehet használni, egy kiegészítő szett.
Dhcodoki moziszobája
Tegnap volt kis szabadidőm, és elpepecseltem az Onkyo 876 beállításokkal. Jóóóó sok tökölés után arra jutottam, hogy dynamic EQ nélkül hagytam a rendszert. Igaz mikrofonozni nem mikrofonoztam újra, mert a nappali zaj nem engedte, de jelenleg nélküle sokkal dinamikusabb a rendszer. Kicsit csíptem le a manual EQ-ban a magasból. (-2dB) Nincs akkora tér mint előtte, de sokkal intenzívebben adja vissza az effekteket. A közeljövőben lehet újra mikrofonozok majd, és megint megversenyeztetem.
Az Audyssey-n belül a MultieEQ XT miben másabb a dynamic EQ-tól??
Dhcodoki moziszobája
A proji elsőnek és véglegesnek is tökéletes,jó választás,gratulálok hozzá.
Dhcodoki moziszobája
Gratulálok a projektorhoz az biztos, hogy más lesz rajta mint a 50" tv-én filmet nézni.....
a moziszoba építése is halad ahogy elnézem...
Köszi! Halad halad, szélsebesen..
Gratulálok a projektorhoz az biztos, hogy más lesz rajta mint a 50" tv-én filmet nézni.....
Dhcodoki moziszobája
"Az igazi barát szemből támad."
Dhcodoki moziszobája
Köszi a beszámolót.
Előre is gratulálok a szoba építési projekthez.
Jó mozizást ezzel a nem mindennapi vetítővel.
Külön tetszett, hogy a feleséget véleményezte a tapétát.
Köszönöm Neked is!
Igen a tapétát/mozi enteriőrt véleményezte, de a képelemzésnél nem volt mindig képben.
No meg a jobb hátsó székre ült, nem is középre.. ez sugall valamit.. Mindig azt mondja, neki a film a lényeg. Valahol igaz is...
Dhcodoki moziszobája
Jò volt a mozi teszt
Gratulàlok a masinàhoz !!!!
Tudom mit èrzel nekem a felùjìtàs miatt 2hònapig àllt a sony ùgy hogy nem is bírtam kipròbàlni.
Köszönöm!
Az biztos, hogy kell hozzá lelki erő. De egyben féltem is a cuccot, és nem szeretném, olyan helyre felállítani, ahol nincs kellő biztonságban. No meg el vagyok havazva a többi szobával. A napokban két falat vakoltunk be. Nemsokára újra anyagbeszerzés, és folytatjuk a mozi falának építését. Ez augusztusra várható. Huu, nagyon lassan haladunk...
Dhcodoki moziszobája
Köszi a beszámolót.
Előre is gratulálok a szoba építési projekthez.
Jó mozizást ezzel a nem mindennapi vetítővel.
Külön tetszett, hogy a feleséget véleményezte a tapétát.
OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 ,