Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Köszi. Valóban alap dolgok, de nem volt még dolgom vele.
Már csak egy dolog nem világos.
Azt írod, hogy a "lebutított" hangok közlekednek a normál koax és optikai összekötésen is, amivel az erre képes erősítő meg tud szólalni DD vagy dts módban.
Ez a lebutított hang ezek szerint meg tud megszólalni a régi mozis erősítőkön, amelyek csak hagyományos DD-t és dts-t tudnak, méghozzá hagyományos DD és dts módban?
Azt értem, hogy a HD hang nem tud megszólalni régi mozis erősítőkön, csak többcsatornás analóg átvitellel, ha van ilyen.

Igen, megszólal mert a mag(core) vagy beágyazás (embedded) fájl az a HD hangokban helyet kap ami nem más mint egy magasabb bitrátájú DD/DTS hang ami ugye átmaegy az S/PDIF (optikai és koax) platformon és az erősitő ezt normál DD/DTS-nek ismeri fel és eszerint kezeli.
Lacy válaszához még hozátenném: még a HDMI-s erősitők mindergyike sem képes a HD hangok dekódolására mert a HDMI bevezetése után 4 évvel jelentek meg a HD hangok ami HDMI 1.3a verzió tett lehetővé. Adig inkáb az 1080p képátvitelen és az egykábeles rendszeren volt a hangsúly. Manapság mindegyik erősitő épes HD dekódolásra természetesen viszont megfelelő minőségű erősitő (Minimum Denon19xx vagy Onkyo 6xx feleti modellek) és ezekhez való hangfalszett szükséges a HD hangkülönbségének érzékelésére.

joseph66
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: joseph66 »

ezek elég alap dolgok
HD hangot HD képes erősítőből kapsz vagy ha a lejátszón van analóg 5-7.1 kimenet az erősítőn meg ugyanehhez bemenet.
A HD hangok hdmi kábelen közlekednek.
Nem térnék ki bővebben, a lényeg, hogy a normál koax és optikai összeköttetés mért nem a lényeg hogy azt az adatfolyam mennyiséget nem tudják átvinni ami a HD hangokhoz szükséges, mert mikor megalktták ezt a szabványt, akkor még ilyen HD hangok sehol se voltak még tán gondolatban sem.
Viszont a "lebutított" hangok közlekednek itt is, így normál DD vagy dts módban megszólal az erre képes erősítő.
Itt is ven persze egy rakat buktató de azért általában ez így működik jól.
Régi mozis erősítőn, ahogy az elején is írtam, a HD hang úgy játszható le, ha a lejátszónak van analóg sok pont 1 kimenete a régi hm erősítőnek meg bemenete.

Köszi. Valóban alap dolgok, de nem volt még dolgom vele.
Már csak egy dolog nem világos.
Azt írod, hogy a "lebutított" hangok közlekednek a normál koax és optikai összekötésen is, amivel az erre képes erősítő meg tud szólalni DD vagy dts módban.
Ez a lebutított hang ezek szerint meg tud megszólalni a régi mozis erősítőkön, amelyek csak hagyományos DD-t és dts-t tudnak, méghozzá hagyományos DD és dts módban?
Azt értem, hogy a HD hang nem tud megszólalni régi mozis erősítőkön, csak többcsatornás analóg átvitellel, ha van ilyen.
Emotiva XSP-1 GEN2 előfok - Emotiva XPA-DR2 végfok - Gustard X26III streamer+DAC - Linux PC Roon streamer - Pro-Ject CD Box DS CD lejátszó - Harbeth C7ES-3 XD hangfal - Hydrasound Next II NANO Graphene hangfalkábel - 2xEzüst OCC XLR - PS Audio Power Plant P10 tápgenerátor

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 796

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: lacy »

Hali!
Blu-ray lejátszásban teljesen kezdő vagyok. Szeretnék néhány alapdologra rákérdezni.
A blu-ray filmeken tudtommal HD-s hangformátumok vannak.
Ezek a HD-s hangformátumok hogyan játszhatók le házimozi erősítőn? Gondolok arra, hogy HDMI-vel kell összekötni vagy elég az optikai/koax kimenet is?
A régi házimozi erősítők, amelyek nem tudnak HD-s hangformátumokat dekódolni, azokon lejátszható valahogy a HD-s hang?

ezek elég alap dolgok
HD hangot HD képes erősítőből kapsz vagy ha a lejátszón van analóg 5-7.1 kimenet az erősítőn meg ugyanehhez bemenet.
A HD hangok hdmi kábelen közlekednek.
Nem térnék ki bővebben, a lényeg, hogy a normál koax és optikai összeköttetés mért nem a lényeg hogy azt az adatfolyam mennyiséget nem tudják átvinni ami a HD hangokhoz szükséges, mert mikor megalktták ezt a szabványt, akkor még ilyen HD hangok sehol se voltak még tán gondolatban sem.
Viszont a "lebutított" hangok közlekednek itt is, így normál DD vagy dts módban megszólal az erre képes erősítő.
Itt is ven persze egy rakat buktató de azért általában ez így működik jól.
Régi mozis erősítőn, ahogy az elején is írtam, a HD hang úgy játszható le, ha a lejátszónak van analóg sok pont 1 kimenete a régi hm erősítőnek meg bemenete.

joseph66
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: joseph66 »

Hali!
Blu-ray lejátszásban teljesen kezdő vagyok. Szeretnék néhány alapdologra rákérdezni.
A blu-ray filmeken tudtommal HD-s hangformátumok vannak.
Ezek a HD-s hangformátumok hogyan játszhatók le házimozi erősítőn? Gondolok arra, hogy HDMI-vel kell összekötni vagy elég az optikai/koax kimenet is?
A régi házimozi erősítők, amelyek nem tudnak HD-s hangformátumokat dekódolni, azokon lejátszható valahogy a HD-s hang?
Emotiva XSP-1 GEN2 előfok - Emotiva XPA-DR2 végfok - Gustard X26III streamer+DAC - Linux PC Roon streamer - Pro-Ject CD Box DS CD lejátszó - Harbeth C7ES-3 XD hangfal - Hydrasound Next II NANO Graphene hangfalkábel - 2xEzüst OCC XLR - PS Audio Power Plant P10 tápgenerátor

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Már próbáltam...Ezeken a számokon nem kapcsolható senki..
ez egy régi honlap
írjál saca-nak az avforumon vagy itt vagy az avhome.hu-n
vagy itt http://amara.hu/elerhetosegeink/

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: batman98 »

A-ha, akkor lehet ezért tűnt el a bandl.hu -ról az elérhetőségük...
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

posi23
Isten Hozott! :)
Értékelés: -1

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: posi23 »

LINK ? 

.

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Pesten ahová lehetne vinni megnézetni? És köszönöm az eddigi segitséeket is.

LINK ? 
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

posi23

Segítség,kezdő vagyok!

Az a baj nem tudom hol az alaphelyzet De az hogy elállitódott a lefelé gomb az okozhatja ezt a problémát? Illetve 1 teljes fordulat soknak számit?
Na most tökéletesen ott áll meg ahol kell. Viszont mostmár se fel se le nem megy a vászon. Se távval se a zsinóron lévő szabályzóval. Szerintem ez vagy motorhiba vagy megtört valahol a vezeték. Valaki nem tud esetleg szervizt Pesten ahová lehetne vinni megnézetni? És köszönöm az eddigi segitséeket is.
.

rady27
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: rady27 »

Nem vagyok P.A 410 tulaj de be is b.....na ha ezt nem tudná,mivel DTS-HD-ból ahogy írtad is DTS lesz a Dolby TrueHD-ból pedig sima DD optikán és digit koaxon is kell hogy tudja.
Én is így gondolom, de tudnom kell, mert addig nem lesz vásárlás. Kösz

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Sziasztok!

Popcorn A410 tulajok segítségét kérném.
Ķépes a készülék a HD sokcsatornás hangokat optikán keresztül sima DTS és Dolby D- ként megszólaltatni?
Vagy csak sztereó adja ki.

Köszönöm

Nem vagyok P.A 410 tulaj de be is b.....na ha ezt nem tudná,mivel DTS-HD-ból ahogy írtad is DTS lesz a Dolby TrueHD-ból pedig sima DD optikán és digit koaxon is kell hogy tudja.

rady27
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: rady27 »

Sziasztok!

Popcorn A410 tulajok segítségét kérném.
Ķépes a készülék a HD sokcsatornás hangokat optikán keresztül sima DTS és Dolby D- ként megszólaltatni?
Vagy csak sztereó adja ki.

Köszönöm

posi23

Segítség,kezdő vagyok!

Egyszerüen addig tekered mig tul nem fut és vissza nem all alapallapotba utana tudod
Beallitani finoman...

Az a baj nem tudom hol az alaphelyzet De az hogy elállitódott a lefelé gomb az okozhatja ezt a problémát? Illetve 1 teljes fordulat soknak számit?
.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 940

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Az már jó hogy ugyanott álljon meg lefelé meg felfelé is, de még mindig leáll..gondoltam motorhibára is, sak akkor felfelé hogy-hogy tökéletesen fut???
Egyszerüen addig tekered mig tul nem fut és vissza nem all alapallapotba utana tudod
Beallitani finoman...
"Az igazi barát szemből támad."

posi23

Segítség,kezdő vagyok!

Nekem is ilyen vasznam van és nem àllítodik el magatol az biztos. Nemreg àllitgattam én is de tovabb kell tekerni egy irányba ha jól emlékszem es egyszeuen be fog allni a vegere utana mar pofonegyszerü a beallitas csak keveset kell allitani egyszerre...
Az már jó hogy ugyanott álljon meg lefelé meg felfelé is, de még mindig leáll..gondoltam motorhibára is, sak akkor felfelé hogy-hogy tökéletesen fut???
.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 940

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Nekem is ilyen vasznam van és nem àllítodik el magatol az biztos. Nemreg àllitgattam én is de tovabb kell tekerni egy irányba ha jól emlékszem es egyszeuen be fog allni a vegere utana mar pofonegyszerü a beallitas csak keveset kell allitani egyszerre...
"Az igazi barát szemből támad."

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Most vettem pár napja de semmi baja nem volt...aztán ma reggel ez volt a jelenség
Akkor tekergess, de óvatosan

posi23

Segítség,kezdő vagyok!

Kérdés: eddig jó volt? vagy most vetted felszerelted és ilyen? mert nem mindegy
A másik: ez a kéne tekergetni hozzáállás egy kicsit olyan hogy talán jobb ha nem tekergetnél, hanem szakemberre bíznád

Most vettem pár napja de semmi baja nem volt...aztán ma reggel ez volt a jelenség.
.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok.

Egy kis segitségre lenne szükségem. Van egy Bydium motoros vásznam, felfelé tökéletesen müködik, viszont lefelé 3 centinként megáll. Ilyenkor STOP gomb majd ismét a LE gomb..és igy tovább. Azt tudom a vászon mögötti imbuszt kéne tekergetni ezért, de mivel nincsen végállasa a csavarnak tekerhetem életem végéig + ill - irányba.

Esetleg valakinek ötlet?

Kérdés: eddig jó volt? vagy most vetted felszerelted és ilyen? mert nem mindegy
A másik: ez a kéne tekergetni hozzáállás egy kicsit olyan hogy talán jobb ha nem tekergetnél, hanem szakemberre bíznád

posi23

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok.

Egy kis segitségre lenne szükségem. Van egy Bydium motoros vásznam, felfelé tökéletesen müködik, viszont lefelé 3 centinként megáll. Ilyenkor STOP gomb majd ismét a LE gomb..és igy tovább. Azt tudom a vászon mögötti imbuszt kéne tekergetni ezért, de mivel nincsen végállasa a csavarnak tekerhetem életem végéig + ill - irányba.

Esetleg valakinek ötlet?
.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Amennyire én tudom (nem a Rotel-en, hanem általánosságban) optikai kábelen csak 96kHz lehetséges, coaxon megy 192kHzig.

Rosszul tudod.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

norbee48
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: norbee48 »

Sziasztok!

Rotel RSP-1068 bizonyos firmware-től már tudja a 176,4 és 192kHz PCM-et.
Optikain kötöttem össze a Musiland Monitor 01 Minivel, aminek van kombinált 3,5mm jack / mini TOSLINK csatlakozója, de csak 96kHz-ig jutok. Valami ötlet, hogy mi lehet a probléma?

Amennyire én tudom (nem a Rotel-en, hanem általánosságban) optikai kábelen csak 96kHz lehetséges, coaxon megy 192kHzig.
Aavik - Borresen - Ansuz

s8109csa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: s8109csa »

Sziasztok!

Rotel RSP-1068 bizonyos firmware-től már tudja a 176,4 és 192kHz PCM-et.
Optikain kötöttem össze a Musiland Monitor 01 Minivel, aminek van kombinált 3,5mm jack / mini TOSLINK csatlakozója, de csak 96kHz-ig jutok. Valami ötlet, hogy mi lehet a probléma?
Processzor: Marantz AV7705, Végfok: ROTEL RMB-1585
Front: 2x Focal Aria 926, Center: Focal Aria CC-900, Surround: Focal Aria SR900, Subwoofer: Focal Sub 1000F
Lejátszók: Oppo UDP-203, Synology DS-213+ (NAS) + Hiface TWO  LP: Rotel RP-855 + Ortofon 2M Blue + fpalotas MM
TV: Philips 65PUS7363/12

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: thomyyyyy »

Ha kimarad a szub, akkor viszont olyan polcsugárzót kell keresni, ami viszonylag mélyre megy. Gondolom használt dolgok lesznek vásárolva. Ha igen, esetleg egy NAD Bee, és egy pár JPW P1. Ez jutott elsőnek eszembe. Ez kijön az említett összegből. 

Köszönöm megnézem őket.
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Ez esetben pl ha lemondok a subról?
Mozihoz nagyon jó lenne, de pl. a zenénél talán kihagyható és szinte csak zenére használnák.
(én is úgy érzem, hogy kevés a limit)

Ha kimarad a szub, akkor viszont olyan polcsugárzót kell keresni, ami viszonylag mélyre megy. Gondolom használt dolgok lesznek vásárolva. Ha igen, esetleg egy NAD Bee, és egy pár JPW P1. Ez jutott elsőnek eszembe. Ez kijön az említett összegből. 
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”