Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Moziszoba építés
Ezt úgy írtad, mint ha azonos minőséget képviselne a két gyártó vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak, mert a Bydium az egy fantázia név erre a Kínai vászonfajtának. Köze nincs a két vászonnak egymáshoz.o
Ok, akkor ha van tapasztalatod megköszönném...
.
Moziszoba építés
Bydium vagy Grandview?
Ezt úgy írtad, mint ha azonos minőséget képviselne a két gyártó vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak, mert a Bydium az egy fantázia név erre a Kínai vászonfajtának. Köze nincs a két vászonnak egymáshoz.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Moziszoba építés
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Jobb-rosszabb minöségü mint egy Bydium vagy Grandview?
http://ecodigi.hu/index.php?route=produ ... rettyPhoto
http://www.edigital.hu/Vetitovaszon/Fun ... 63269.html
Elöre is köszi a segitségeket
.
Moziszoba építés
Szia!
Neked sem lesz egyszerű dolgod, ha kényelmes, esztétikus moziszobát szeretnél. Én is nagyon sokat filóztam mire összeállítottam a végleges változatot. A tetőtéri mozizás sosem egyszerű. Nem véletlen, h olyan kevés képet találni a neten.
Sztem a nagyobb vászonban gondolkozz. Engem a 220cm szélesről beszéltek le, így megvettem a lehető legnagyobbat amit be tudok építeni. Most, hogy kezd összeállni a szoba, és jobban érzékelhetőek a méretek, örülök, hogy ez mellett döntöttem. Nagyon sokat számít!!! DE!!! Nézz meg több proji kalkulátort, beszélj olyanokkal akik ismerik a masinát, menj biztosra. Elég sz*rul sülne el, ha nem tudnád kivetíteni a vásznat teljes mértékben.
A vászonnal szembelévő tetősíkra (ahol a projektor lesz), nem biztos, hogy függöny kell. Lehet a hangelnyelő anyag/szivacs jobb lenne. Ez persze akusztika függő, így sztem hagyd a végére a dolgot.
Jól gondold meg, hogy rögzíted a vetítőt. Ha a mély hangok egy kicsit is beremegtetik a lambériát, elég csúnya következménye lesz a vásznadon. Én nem függeszteni fogom, hanem a kanapé mögé állványra teszem. Mondjuk nem tudom nálad mekkora hely van erre.
Ja és a vetítőnek áram kell, meg HDMI madzag. Ne feledkezz meg róla, hogy viszed oda.
Sok sikert!!!
*most látom, hogy 33centi helyed lesz a vászon alatt, ha a nagyobbat választod. Ugye el kell helyezned a centert is alatta. (feltéve, ha nem bazi drága hangáteresztőben gondolkodsz). nem tudom milyen a center kialakításod, de jól nézd/hallgasd meg a szögeket, nehogy túl alacsonyra kerüljön, és ezáltal szétessen a frontoldali hangképed.
S az sem árt, ha nem lóg a képbe a nagylábujjad
Szia!
Köszönöm a választ!
Mindenképpen keresek valakit, akinek van ilyen projektora, a vászonpróba miatt. A főbb teherbíró szerkezeteket és a projektrot közvetlenül a fedélszék szarufáihoz ill szelemenjeihez rögzíteném, talán a széllel lehet majd baj, ugyan eddig nem ugrált a tető, de a vetített képnél majd eldől. Jó lenne ha bejönne a plafonos rögzítés, mert szűkös a hely. Szerencsére a szoba nincs messze a villanyórától, külön kört választok majd le.
Moziszoba építés
Ha kábeltémában nem is tudok segíteni, de a csatlakozást illetően talán. Én lengőcsatlakozóként építem meg. Nem lesz dugalj a falon. Kijön a kábel, annak végén IEC csatlakozó, és erre csatlakozik az elosztó.
Köszönöm, ez sem rossz ötlet...
Moziszoba építés
Ha kábeltémában nem is tudok segíteni, de a csatlakozást illetően talán. Én lengőcsatlakozóként építem meg. Nem lesz dugalj a falon. Kijön a kábel, annak végén IEC csatlakozó, és erre csatlakozik az elosztó.
- Roberto11
- V.I.P.
- Értékelés: 334
Moziszoba építés
Sziasztok!
Ide is beírom, hátha itt több tapasztalat gyűlt már össze:
Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy készülő lakásomban még van lehetőségem a hifihez külön ösvényt kiépíteni az elektromos hálózatban.
Ehhez szeretném tanácsotokat kérni, milyen kábelt lenne érdemes beépíteni?
Egy érpárra gondoltam (a föld közös lesz a többi konnektoréval), így valamilyen 2 eres kábel érdekelne max 1000 Ft/m árkategóriában.
Vagy legyen esetleg egy 4 eres kábel, és akkor két külön csatlakozó is megoldható?
Budapesti vagy akár győri beszerzési lehetőség (leginkább raktárról) előnyt jelent.
A tanácsokat előre is köszönöm!
Szia.Én is nem rég csináltam az erősitöm külön "villany" kábelezését.4mm-es tömör mcu rézkábellel pár száz ft métere.én nagyon meg vagyok vele elégedve(régen 1.5mm-es kábel volt a "forrás").Szerintem a négyeres kábel ront valamennyit a minőségen.(bár lehet hülyeséget mondok).
egy ilyet raktam a végére
http://kacsa-audio.hu/webshop/furutech. ... e30g.p.718
Kép:LG 65"C3,Média:DUNE MAX VISION 4K
Proc:??:Amp:Parasound Halo A51
Front:Focal Electra1038BE,Center:Focal Electra CC1008BE,Surr.:Focal Electra SR30
Sub:JL Audio F112
Hfk.:Neotech NES-3003II,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Audioquest Wolf subkábel
Stb:IsoACOUSTICS
Proc:??:Amp:Parasound Halo A51
Front:Focal Electra1038BE,Center:Focal Electra CC1008BE,Surr.:Focal Electra SR30
Sub:JL Audio F112
Hfk.:Neotech NES-3003II,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Audioquest Wolf subkábel
Stb:IsoACOUSTICS
Moziszoba építés
Sziasztok!
Ide is beírom, hátha itt több tapasztalat gyűlt már össze:
Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy készülő lakásomban még van lehetőségem a hifihez külön ösvényt kiépíteni az elektromos hálózatban.
Ehhez szeretném tanácsotokat kérni, milyen kábelt lenne érdemes beépíteni?
Egy érpárra gondoltam (a föld közös lesz a többi konnektoréval), így valamilyen 2 eres kábel érdekelne max 1000 Ft/m árkategóriában.
Vagy legyen esetleg egy 4 eres kábel, és akkor két külön csatlakozó is megoldható?
Budapesti vagy akár győri beszerzési lehetőség (leginkább raktárról) előnyt jelent.
A tanácsokat előre is köszönöm!
Moziszoba építés
Sziasztok!
Elérkezett az idő, hogy én is belefogjak a moziszobám építésébe. Ehez kérném a segítségeteket.
Szia!
Neked sem lesz egyszerű dolgod, ha kényelmes, esztétikus moziszobát szeretnél. Én is nagyon sokat filóztam mire összeállítottam a végleges változatot. A tetőtéri mozizás sosem egyszerű. Nem véletlen, h olyan kevés képet találni a neten.
Sztem a nagyobb vászonban gondolkozz. Engem a 220cm szélesről beszéltek le, így megvettem a lehető legnagyobbat amit be tudok építeni. Most, hogy kezd összeállni a szoba, és jobban érzékelhetőek a méretek, örülök, hogy ez mellett döntöttem. Nagyon sokat számít!!! DE!!! Nézz meg több proji kalkulátort, beszélj olyanokkal akik ismerik a masinát, menj biztosra. Elég sz*rul sülne el, ha nem tudnád kivetíteni a vásznat teljes mértékben.
A vászonnal szembelévő tetősíkra (ahol a projektor lesz), nem biztos, hogy függöny kell. Lehet a hangelnyelő anyag/szivacs jobb lenne. Ez persze akusztika függő, így sztem hagyd a végére a dolgot.
Jól gondold meg, hogy rögzíted a vetítőt. Ha a mély hangok egy kicsit is beremegtetik a lambériát, elég csúnya következménye lesz a vásznadon. Én nem függeszteni fogom, hanem a kanapé mögé állványra teszem. Mondjuk nem tudom nálad mekkora hely van erre.
Ja és a vetítőnek áram kell, meg HDMI madzag. Ne feledkezz meg róla, hogy viszed oda.
Sok sikert!!!
*most látom, hogy 33centi helyed lesz a vászon alatt, ha a nagyobbat választod. Ugye el kell helyezned a centert is alatta. (feltéve, ha nem bazi drága hangáteresztőben gondolkodsz). nem tudom milyen a center kialakításod, de jól nézd/hallgasd meg a szögeket, nehogy túl alacsonyra kerüljön, és ezáltal szétessen a frontoldali hangképed.
S az sem árt, ha nem lóg a képbe a nagylábujjad
- Robertó77
- V.I.P.
- Értékelés: 440
Moziszoba építés
Nekem egy Jamo D6 PEX 7.1-es rendszerem van és azt kell mondjam nagy meglepetés volt mikor végre felkerültek a dobozok a falra. Ránézésre a dobozok relatíve kicsik, de hihetetlen szépen szólnak. Jó értelembe véve igazi mozis hangzás a végeredmény.
Valami ilyesmi:
A különbség a képhez képest a SUB. Nekem SW3015.
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Moziszoba építés
Az ismeretlenség oka valószínűleg az ár. Ezek már milliós összegbe kerülnek.
Az első rendszer 8 ezer euró.
A szub elég brutális!
Igen igazad van. Biztosan nem olcsó rendszerek ezek.
Nálam a nappaliban van egy ilyen Ultima 20 MKII monitor páros,vadi újak. Eszméletlen gyönyörű kidolgozása van a dobozoknak,patent minden részletében és
sok más gyártó (Dali,Bower,JBL,Jamo stb..) azonos kategóriájú hangsugárzóitól szerintem messze szebb...
Moziszoba építés
Roppant kíváncsi lennék egy ilyen Teufel THX ultra hangrendszerre milyen mozit képes varázsolni
Külsőre régóta tetszenek már csak hazánkban nem ismertek annyira.
Tetszik,hogy szakítanak az unalmas és hagyományos vinyl pozdorja borítással,sarkas téglatest formával és design-al, az LCR rendszer formavonalat viszik a dobozok és külsőre egyediek,különlegesek is. Ki ne fogadná el ezeket a rendszereket otthonra
Az ismeretlenség oka valószínűleg az ár. Ezek már milliós összegbe kerülnek.
Az első rendszer 8 ezer euró.
A szub elég brutális!
- fodesz
- V.I.P.
Moziszoba építés
Nem elhanyagolható dolog,hogy szinte minden rendszerüknél a center konstrukciója/paraméterei megegyezik a frontokéval,nem a 2×10 centis + egy magas hangszórókkal erőltetik a központi hangsugárzó szerepét.
- fodesz
- V.I.P.
Moziszoba építés
Roppant kíváncsi lennék egy ilyen Teufel THX ultra hangrendszerre milyen mozit képes varázsolni
Külsőre régóta tetszenek már csak hazánkban nem ismertek annyira.
Tetszik,hogy szakítanak az unalmas és hagyományos vinyl pozdorja borítással,sarkas téglatest formával és design-al, az LCR rendszer formavonalat viszik a dobozok és külsőre egyediek,különlegesek is. Ki ne fogadná el ezeket a rendszereket otthonra
Ez a dipolsugárzó nagyon szép.Biztos a hangja is komoly lehet:
...És persze nem csak a nagy szubsugárzó dominánsok tudnak állat szub-ot csinálni... Nem tűnik kispályának
Teufel Cinebar system:
Moziszoba építés
Sziasztok!
Elérkezett az idő, hogy én is belefogjak a moziszobám építésébe. Ehez kérném a segítségeteket.
Végigolvasgattam a fórumot, és egy-két konkrét moziszobás bejegyzést is. A beruházás kb 2 hónap múlva fog
elindulni, de jobb ezt idejében elkezdeni szerintem Leginkább dhcodoki fórumtárséhoz hasonló a helyzetem, ugyanis tetőtéri szobáról van szó.A helyzet az, hogy a szoba már kész van kb 25 éve tehát meglévő lakószobát szeretném átalakítani kicsit.
Alapméret 3,75x4,5m, magasság 2,4m. Tudom, nem valami nagy a hely, ebből szeretném a legtöbbet kihozni.A ferde oldalon kívánnám elhelyezni a projektort és a vásznat is, tehát keresztbe, aminek több oka is van:-messzebbről tudok vetíteni és nézni is-a vászon mögött lennének a jelenlegi bútorok-a vászonnal szemben lesz egy kanapéágy
Az egész szobából eddig a projektor a biztos, egy Benq w1070es. Minden más képlékeny.
Egy meglévő erősítő és hangfalpár (Dansk 3535) szolgálná ki a mozizást, amíg be nem szerzem a megfelelő
erősítőt, 5.0át és a subot.Vászonból nem lenne rossz egy fix, akár DIY vászon is, de az elhelyezés miatt rolós, vagy motoros jöhetne
szóba.Csináltam egy keresztmetszeti rajzot, méretekkel és két féle vászonnal. Szívem szerint a nagyobb vásznat
választanám, csak nem tudom, hogy jó ötlet-e, hogy a frontoknak a vászon mellett már csak kb 60-60cm hely
maradna.
A következő gond a lambéria. Mind képi, mind hangi szempontból. A megfelelő fényelnyelést függönyözéssel
kívánom megoldani, mert nem mozizós időben szeretném ha fényes lenne a szoba, mert É-i fekvésű. Kifeszített
drótokon fémkarika, rávarrva a megfelelő anyagra, ez képezné a vízszintes és ferde "függönyöket". A
hangcsillapításban nem tudom, hogy mennyire számítana ez. A frontok mögé feltétlen kerülne a sarokba
hangelnyelő. Valamint ahogy a képeken is látszik, plusz faliszőnyegek mennének még.A fal festése is sötétebb valami lesz természetesen, hogy milyen az még eldől Jelenleg parketta a burkolat, padlószőnyeg lesz terítve, plusz középre egy vastagabb bolyhos szőnyeg.
Röviden kb ennyi a kiindulás és az ötletelés. Igazából a véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy amiket elgondoltam, azok majd megállják-e a helyüket.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 831
Moziszoba építés
Csak, hogy legyen egy tőlem is:
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Moziszoba építés
Szia Géza!
Gratulálok nagyon jó lett a szoba, végre a közelemben is van egy ilyen mozi. Ha van rá lehetőség akkor majd szeretnék jelentkezni egy demóra (a számod meg van majd kereslek). Addig is sok jó mozit kívánok!
Szia Zsolti!
Köszönöm szépen!
Hívjál és egyeztetünk egy időpontot, várlak szeretettel!
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
- Denonavr
- Fórumlakó
- Értékelés: 277
Moziszoba építés
Brutál lehet ez JBL rendszer!
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,
Moziszoba építés
Szia Géza!
Gratulálok nagyon jó lett a szoba, végre a közelemben is van egy ilyen mozi. Ha van rá lehetőség akkor majd szeretnék jelentkezni egy demóra (a számod meg van majd kereslek). Addig is sok jó mozit kívánok!
Epson TW-9300, Screenline Othello 110" motoros vászon, LG Oled65C9, IsoTek Aquarius, Anthem P5, Emotiva XMC-1, PMC Twenty 26i,PMC Twenty 22i , HTPC, Synology 1618
Moziszoba építés
Kedves geza123
Nagyon szép lett a mozi szobád!!Gratulálok hozzá!!
Megkérdezhetem,hogy a mozi foteleket hol lehet beszerezni?Kényelmesek?Dönthető?
Szia!
Köszönöm a dicséretet!
Persze, itt vettem a fotelt:
http://jysk.hu/nappali/fotelek/masszazs ... -textilbor
Dönthető és van lábtámasz is. Szerintem nagyon kényelmes, akár hosszabb távon is (eddig egy huzamban a legtöbb idő, amíg ilyenből néztem filmet 4 óra volt).
Moziszoba építés
Kedves geza123
Nagyon szép lett a mozi szobád!!Gratulálok hozzá!!
Megkérdezhetem,hogy a mozi foteleket hol lehet beszerezni?Kényelmesek?Dönthető?
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Moziszoba építés
Panaszkodik is a család, hogy mostanában kevesebbet látnak!
Elöl 590, hátul 580, jó a szemed!
Az csak a körítés hogy kevesebbet látnak a valódi ok inkább az lehet,hogy gyakrabban hallanak felőled mint a moziszoba kiépítése előtt.
Persze ha tényleg valós a család hiányérzete az máááás.Akkor minél előbb szerelj fel a mozirészlegbe egy kisméretű kamerát a lakásban pedig egy monitort kell elhelyezni. Így a család is láthatja, amint a könnyűnek éppen nem nevezhető, sokunk által hetente többször is művelt fárasztó elfoglaltságot gyakorlod a hm oltár előtt. Az a sok hang információ, meg a nagy kép, mindenki tudja hogy ez bizony fárasztó és kimeríti a szervezetet.
Moziszoba építés
Ott van a szeren minden téren,sörbor, emo meg még egy-ketten.
Gratulálok.
Ilyen moziszobám volna még a számkivetettséget is vállalnám.
Elöl-hátul 580-sok vagy esetleg elöl 590?
Panaszkodik is a család, hogy mostanában kevesebbet látnak!
Elöl 590, hátul 580, jó a szemed!
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Moziszoba építés
Ott van a szeren minden téren,sörbor, emo meg még egy-ketten.
Gratulálok.
Ilyen moziszobám volna még a számkivetettséget is vállalnám.
Elöl-hátul 580-sok vagy esetleg elöl 590?
Moziszoba építés
Az LCD-nél hogy oldottad meg a hálózati dugalj kérdést? Mögé telepítetted, vagy szorosan alá?
Mögötte van, ahogy a HDMI kábelek is. Ez alá a tartó alá simán befér kábelestől is:
http://www.vetitestech.hu/?base=product ... tem&id=252