Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

fodesz moziszobája

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Nem az előre beállított hangzásképekre gondoltam, hanem az előzetesen, más szobához (a tényleges tulaj szobájához) bemért eq adatokra. Feltételezem, akkor ez nem lett resetelve a megfelelő kombinációval a távon.

A Mackie- ben nincs bemérő miki és szoba EQ ,viszont sokkal kifinomultabb beállítási lehetőségek kínálkoznak,ezt tetézi az Emotiva nagyon jó bass management-je. Klasszisokkal komolyabb mint a Velo CHT12 vagy bármelyik eddigi szubbom volt.És elsősorban nem az erejéről beszélek...

nostro
Isten Hozott! :)
Értékelés: 9

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: nostro »

Nem tudom, hogy volt-e benne valamiféle hangzáskép

Nem az előre beállított hangzásképekre gondoltam, hanem az előzetesen, más szobához (a tényleges tulaj szobájához) bemért eq adatokra. Feltételezem, akkor ez nem lett resetelve a megfelelő kombinációval a távon.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Fodesz szubja az adatai alapján, nagyon disznó!
Nálam is számítanak az apróságok ...

Magam sem hiszem el még milyen zseniális cucc .Imádom őt. Elképesztő ,mert ugyanúgy halkan is mesés a hangja ,de mikor ereszd el a hajam van akkor is kontrollált marad és érezhető a legkomplikáltabb jeleneteknél is. Laci mivel "megyei" vagy mint én is,ezért egyszer te is meg tudod majd hallgatni ha kivi vagy rá...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Egyébként még kitérnék bővebben az előző posztomhoz hogy amikor komponenseket cserélek kifejezetten az ilyen kényes jeleneteket próbálom mindíg elővenni,összevetni,megfigyelni egy-egy teszt alkalmával.Úgy gondolom elsőként ezek azok amik rávilágítanak arra hogy érdemes-e cserélnem.A másik véglete a dolognak hogy azt hiszem már túl vagyok azon a ponton,elváráson, hogy megmutatkozzon a rendszerben a valódi térábrázolás és élethű mozihangzás.
Kategóriákkal lejjebb még ezt nem lehet konkrétan leszögezni.

Mindíg azokat a részeket kerestem egy jelenetben amik valódivá,méretesre emelik a hangzást valódi teret hoznak létre a surround hangfalak is ne csak hátulról szóljanak hanem mögüllem több méterre ha úgy kell vagy felettem a magasban is érzékeltetve hogy a film jelenetében elképzelt valódi térben játszódik minden.Legyen összefüggés,valódi átmenet a frontoldal és a surround közt hogy a tér valóban megmutatkozzon oldalról és hátulról középen sem legyen űr.

Pl Battleship-ben mikor a vége felé a csatában a hajó orránál leengedik a hatalmas horgonyt és a brutál méretű láncszemek végigszaladnak a fedélzeten majd lezúdulnak a mélybe a víz alá óriási élmény valódi méreteket ölt a hang a láncszemek zakatolása annak mérete és annak érzete hogy hogyan sugározza azt le a rendszer egyszerűen lélegzetelállító.
Az avatar erdőben zajló eseményei, óriási teret bemutató csendes de mégis rendesen kidolgozott jelenetei is mesések.

Nekem ez ne volna elég ahhoz hogy erre csettintsek? Kizárt. Ha ezt valaki máshogy vagy pl nem elég valósághűnek hallja érzékeli majd egyszer nálam ha eljön ,kétlem
De nem kezdem el sorolni most itt,melyek azok a filmek amikben milyen értékes részletek rejlenek tudja mindenki kívülről betéve és pont ezeket érdemes megfigyelni mert így mutatkozik meg hogy valóban elérte-e már a mozi azt a felbontást azt a szintet és kategóriát amivel már hátra lehet dőlni. Tudom sok csere volt nálam mostanság bár már hátradőlhettem volna,de eddig nem tettem  és ez bizonytalanságot is mutathat pedig sosem amiatt történtek a cserék hogy ne lett volna elég a már meglévő komponensek legyen az hangfal, vagy erősítő stb.....

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Tiszta sor. Még annyi, hogy a memóriájában lévő eq adatokat reseteltétek?
Értem. Nem tudom, hogy volt-e benne valamiféle hangzáskép amikor a bass i love you-val hallgattam meg, de amikor feltoltuk kb. 74-re a hangerőt ott limitelődött a szub. Nálam előfordul 82-es hangerő is ezért az alapelvárásom, hogy 82-nél még bírja a szub. Szepi Clarusa 82+5 egységet is bírt(volt, egy jelenetnél, hogy levettem a hangerőt és megnéztem a gipszkarton álmenyezetet, hogy nem mozdultak-e szét az összetételek). Nálam alapelv, hogy a szub tudjon lépésttartani a rendszerrel(ezt tudja a JBL), ha többet tud nála az kimondottan JÓ(Clarus), de amikor kb. 74-es hangerőn teljesítmény limit lép életbe az a szub nekem érdektelen ...      
Fodesz szubja az adatai alapján, nagyon disznó!
Nálam is számítanak az apróságok ...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Srácok én sem szeretném ha az volna itt is mint az AV-n Annak örülök ha Tonyka, Fehérlaci is jelen van itt is de nem akarok vitákat.Zárjuk le ezt a dolgot OK?
A másik dolog. Nem csak az számít közel sem hogy szétbaxxa a házat az erő és a brutális zúzás közel sem. Én is mindíg az ilyen "kevésbé hallható" neszekre és hangokra vadásztam filmeket nézve és folyamatosan azt kerestem összevetve más berendezésekkel amik nálam jártam hoyg vajon ezek a neszek mennyire hallhatóak. Most is jelen van és rendbe is van ez garantálhatom! Bubu lényeges dolgot úgyis akkor tudsz meg ha majd eljössz hozzám... Ha eljössz.

A készülék csereberék nálam a fórum előtt sosem voltak ennyire erősek. Éveken át nyűttem egy berendezést. Akoriban nem volt internet csak a hifi piac apróit bújtam és egy egy csere nagyon nehézkes lett volna Demózások másnál sem voltak. Semmi. Maradt a képeket és olvasmányokat bújás és az otthoni rendszer elfogadása pénztelenül is...
Az is egy ok vagy magyarázat a cserékre hogy a lehetőségek megnyíltak a fórum által,így ki tudtam próbálni elég sok mindent. Miért baj ez: Ráadásul ennek is megvan a szépsége,izgalma mindíg mást újat próbálni.
.Nem mindíg az elégedetlenség miatt váltok,sőt! Mondhatni inkább kíváncsiság az ami hajtott eddig. Hiszen ahogy leoneottiz is leírta: (ez a hobbi ne arról szóljon...) ez tök igaz. Persze ha lehet megálhattam volna már rég mert mindez amit bubu is leírt a részletek hada az esőcseppek hangja a háttérzenék tisztasága egy film alatt már nem újdonság rég elérte a rendszer azt a szintet hogy ezeket az apró neszeket is hallani élvezni lehessen. Az elsöprő erő és dinamika közel sem minden ezzel is tisztában vagyok Én mégis szeretem azért ha ezek is megvannak és nem csak harsány kiabálás,fáraszató és kérlelhetetlen hangzás megy végbe ezek helyett..

Azzal szeretném a témát zárni hogy tartsuk tiszteletben azt ha bárki vált..Én így voltam és vagyok is ezzel Ha pl bubu vagy Bandi vagy cecil bárhová lép más irányba nem állok be a topikjába és kezdem el oldalakon át kivesézni hogy miért merte megtenni ezt,mit kellett volna és hogyan stb...

Köszönöm!

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Vicces, hogy az avforum után itt is előjön picit a "nézzük már meg, hogy kinek nagyobb a....". Ennyiben mindenképp egoista vagyok, de magasról leszarom, hogy másnak mi a véleménye az én hangzásommal kapcsolatban. NEKEM tetszen, mert én hallgatom minden nap. Mint ahogy sem lefikázni, sem hájpolni nem fogom a másikét, mert az a lényeg, hogy az meg NEKI tetszen! Anthem, Emo, Rotel, Clarus, NAD...szerintem baromira lényegtelen. A végcél szerintem nem az kell, hogy legyen, hogy orrba-szájba cseréljük a technikát (szerintem az nem hobby...), hanem az, hogy leljünk egy jó kis mozi vagy zene elé és nem a műszaki eszközeink tudásában gyönyörködjünk, hanem elfelejtve annak paramétereit a filmben vagy zenében. Szakadjon le a kezem, ha akkor, amikor nálam ez megvalósul, egy huncut karaktert is írjak annak a tudásáról, képességeiről, mert úgy is valószínűleg mást jelent és mutat nekem, és mást másnak...
A fórumon hiányoltak egy oszlopos tagot és azt írták, hogy azért nincs fenn, mert már csak a zenének és filmeknek él, amiket élvez otthon a rendszerén. Én is ezt akarom!!!
Osu no seishin!

nostro

fodesz moziszobája

Nem. Teljesítményben nem hozta az elvártat(főleg az árához képest), ezért nem is foglalkoztatott a mikrofonozás.  Nevezzük az alapállapotot a szub "lineáris" hangjának. Tudom, hogy a hallgatási helyen az alsó frekvencia sávot a mikrofon (jelentősen) kiemelte volna, ezért az elérhető teljesítmény még kisebb lett volna.

Tiszta sor. Még annyi, hogy a memóriájában lévő eq adatokat reseteltétek?

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

fodesz moziszobája

Laci, amikor teszteltétek a Velot, akkor használtátok a bemérőrendszerét?
Nem. Teljesítményben nem hozta az elvártat(főleg az árához képest), ezért nem is foglalkoztatott a mikrofonozás.  Nevezzük az alapállapotot a szub "lineáris" hangjának. Tudom, hogy a hallgatási helyen az alsó frekvencia sávot a mikrofon (jelentősen) kiemelte volna, ezért az elérhető teljesítmény még kisebb lett volna.

nostro

fodesz moziszobája

A hiteket a vitákat gyorsan le lehetne zárni, az egekig hájpolt legendákat gyorsan le lehetne sülyeszteni a valódi szintjükre, a sárba tiport nevekről le lehetne mosni a sarat, de ez valahogy soha nem akar bekövetkezni. Az "az enyém, az én választásom" lepedőjét ráterítik a kérdéses dologra és máris beton kemény védelem alatt áll. Örülök az írásodnak mert kiderülnek belőle dolgok ...

Laci, amikor teszteltétek a Velot, akkor használtátok a bemérőrendszerét?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

A te összevissza cserélgetéseddel elég nehéz megmondani a pontosat. Összevissza változtak a hangfalak, végfokok, AVR-ek. Mind más jelszint, mind más érzékenység. Említettem már a 100dB-t, és ez a fontos, ezen a hangerőn, melyik érezted többnek. Az, h meddig kell tekerni hozzá a hangerő potmétert tök mellékes, és még csak nem is bizonyít semmit.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

fodesz moziszobája

Fehérlaci,a te írásodban is van valami. A "megmérettetés" valójában tényleg csak azért volna igazán jó mert hosszú hónapok vitáit lehetne lezárni azzal hogy
vajon melyik cuccban lenne legtöbb szufla egy ütős dinamikus mozihoz.

A hiteket a vitákat gyorsan le lehetne zárni, az egekig hájpolt legendákat gyorsan le lehetne sülyeszteni a valódi szintjükre, a sárba tiport nevekről le lehetne mosni a sarat, de ez valahogy soha nem akar bekövetkezni. Az "az enyém, az én választásom" lepedőjét ráterítik a kérdéses dologra és máris beton kemény védelem alatt áll. Örülök az írásodnak mert kiderülnek belőle dolgok ...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Pfú micsoda társalgás.   Én örülök mindnyájatoknak akár hiszitek akár nem.   Topik nézettség :

No....Mindenki szemszögét megértem valahol.

Bandi mennymá ... Melóztam egész nap nemrég értem haza a taposómalomból. Mit teszteljek? :-)

Fehérlaci,a te írásodban is van valami. A "megmérettetés" valójában tényleg csak azért volna igazán jó mert hosszú hónapok vitáit lehetne lezárni azzal hogy
vajon melyik cuccban lenne legtöbb szufla egy ütős dinamikus mozihoz.

Tonyka ezt nagyon tiszteletben tartom:
" Én szeretem a motyóim, én válogattam össze a nekem legmegfelelőbben, véletlen sem másnak megfelelően."

A fórumokon valójában "dzsumbulyosan összekócosodott" rendszereszközök vannak vagyis mindenhol járt már minden mindenki használt már emo-t,Onkyo-t Clarust is és egyéb brand-eket. Ezért van a faxméregetés melyik és kinek a legjobb.Ha egy téma egészséges beszélgetéssel kezdődik el akkor is vérbe menő veszekedésbe torkollik én mindíg azt vettem észre eddig,pláne odaát.. Abban igazat adok hogy egy hobbink van és nem kellene vitázni a végletekig.
Ha nekem valaki azt mondja pár évvel ezelőtt ma hol tartok hülyének néztem volna.Nekem már így is bőven elég.Tehát én nem méregetem a sajátom másokéval.

Viszont én ha megmérettetésről lenne szó azért simán odaadnám rá a két végfokot de szerintem szepi vagy cutler is,mert nekik is ugyanezek vannak...Miért ne?

Nekem volt Emotiva XPA-3 a Rotel1075 és a NAD955.

Fehérlaci kérdezte ezeket. A három végfok közül kivitelre legjobban az XPA-3 tetszett csak azzal az volt a baj hogy kihagytak belőle két csatornát
A NAD és a Rotel full egy kakaó,egy és ugyanaz a dinamika,sötét szobában becsapva melyik dolgozik észre sem vettem volna köztük különbséget..Az XPA-3 al nem voltam  teljesen igazságos mert csak AVR-el vezéreltem meg,procival (rendesen) nem tehát nem mondhatok róla túl sokat. Bubu már kipróbálta procival.
De pl ha csak sztereóban hallgattam hajtottam meg a cuccokat az XPA-3-at sem éreztem erősebbnek mint a NAD-ot kétcsatornán vagy a Rotelt.
Egy időben elmélkedtem rajta hogy de jó is lenne egy XPA-3 és XPA-2 párosítás. Szépek is és együtt brutálak.De a franc se tudja megérne-e annyit a kettő amennyibe kerülnek
Vagy kapnék-e többet tőlük mint a mostani párostól. Ha többet is,hova kell már az nekem?

Viszont legkellemesebb csalódást a NAD okozta számomra.Brutál erő és dinamika,nem fogyott el sosem.Méretéhez képest zseniális volt.Simán egy END OFF mozit lehet vele csinálni,vagyis lazán meg lehet állni már vele ha van megfelelő előfok ...
Rotel is nagyon jó volt,egy időben sajnáltam is mára már elmúlt  a dolog azért...
nem könnyű döntések ezek.
A mostani végfokok érezhetően többet nyújtanak. Pl a hangerő skálával jobban kell vigyáznom.Ez tökre egyértelműen előjött elsőre is.Kétségtelen hogy nagyon bikák.

Kívűlről betéve fújja gondolom mindenki magának otthon melyik film melyik jeleneténél milyen mértékig lehet tekerni a volume potit.

Ami a NAD-nál 60-63-as hangerőnél nagyon ütős volt az most Emonál Clarusokkal 47-50kb.55-57nél elképesztő amit művel a mozi és szuflaelfogyás sehol a láthatárban sincs.59-nél is kapott azért a cucc    Szóval ijesztőek ezek a végfokok. Semmi hájp nekem ezek etalon színtűek régóta végfok téren.Kicsit sem bánom hoyg végre meglettek.És most már a NAD is gazdára talált.
.Ja és a speaker config-ban "0" alatt van minden hangfal.Semmi feltolás stb...

Paler ne piszkálódj! Egyébként nálam nincs gipszkarton és egyéb olyan dolog ami erősen rezeg,csörög és rendetlenkedik ,a proji is stabilan van felszerelve,de pl Trafó 3 egyik jeleneténél illetve Battleship-nél 59-es hangerőnél volt hogy pillanatra beremegett a hangnyomástól a proji képe. Ez kemény.Remélem nem fingatom meg a HD72-őt. (Batyó szerint lehet azt lapáttal ütögetni is a mennyezeten azt is kibírja ) Ilyet még nem tapasztaltam eddig nálam.A szobában nem a rezgés vagy a tárgyak ahogy átveszik a hullámokat volt a bűnös hanem csupán a légnyomás ami a levegőben rendesen jelen volt...

Na persze azért ne durvuljunk ennyire.. Többet szólt jelenleg a végfok (mióta nálam van) lájtos zenélésekkel eddig mind vad mozival...

No a végére hagytam a kedvencem. A szubot.    Gyerekek ez valami zseniális cucc.Nagyon megfogott,precíz de kegyetlen is egyben.Semmi katyvasz,kenés,mosás pffff megabrutál amit művel.Ezt szeretem én mert nem szarozik és nincs olyan hogy csak kileng a membrán.Valósan éreztet mindent ami alulról jön...Király!

Szóval én most elégedett vagyok asszem mindennel...

Éccakát mindenkinek!

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Fish »

jól van azért itt is zajlik az élet
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: paler »

Én addig még Fodesz trimból, az elejéről kezdtem nézegetni a topikját, hát elég érdekes újra végignézni a képeket a kezdetektől, és beleolvasni egy-egy új csere utáni beszámolókba, most ép ott tartok mikor Szepi lefestette neki a Diy vásznat, és ép szerelik fel a projit a helyére    Ja meg Fodesz bénázása a fényképezővel, az Istenért nem tudott egy jó képet készíteni  a vetíttet képről   Szóval jól elvagyok, nosztalgiázok 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: batman98 »

www.avx.hu/forum, elsőre azt hittem odaátvagyok . 

Fodesz képeket, infót, élményeket, lábméretet nekünk, me' nem figylesz és lemegy a tökükre a bajusz megint .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: paler »

Fodesz most biztos készíti elő a kecót az átalakításra, így biztos a Hulkos és egyéb ütős jeleneteket teszteli, hogy minél kevesebb vakolatot keljen spaklival letúrni a mennyezetről és a falakról.   Mivel ennyire előre látó volt, ezért szerelt vadrácsokat a Mackie elejére is, nehogy a nagy felfordulásba (mintha forgószél tombolna bent) valami baja legyen 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2107

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Ennek sem sok köze van Fodesz moziszobájához, legyetek szívesek máshol csatázni.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

A tények makacs dolgok. Nem csak nekem nem felelt/felelne meg az említett tipusú szub ezt ne felejtsd el! Az Onkyo nevet véletlenül sem említettem(a sokcsatornás végfokukat nem venném meg) Te hoztad fel többször is! Én a közszájon forgó 3 végfokról beszéltem, de nem is sok idő telt el és jöttél, hogy megmagyarázd, hogy hogyan kerülődjön el a megmérettetés ...
Nem akarom itt szaporítani a szót, de az utolsó mondatod megütötte a szemem ...

A dolog roppant egyszerű, és erre a kérdésre mond meg a választ. Mit vársz a teszttől, ott állnak a résztvevők egyesével, mindenki odavitte a cuccát. Aztán a legyőzött egyik lábáról a másikra áll, megsemmisülve, közben még szégyenkeznie is kéne. Te, vagy ti, boldog örömmámorban növelnétek a megaláztatást és vállt veregetve gratulálnátok magatoknak. Megmondom őszintén csodálkozom, h van aki odaadja a cuccát neked. Én nem adnám oda, minek, h lesz@rozd aztán vissza add nagy boldogan. Én szeretem a motyóim, én válogattam össze a nekem legmegfelelőbben, véletlen sem másnak megfelelően. Nincs nekem a ládával semmi bajom, mint ahogy a Clarus hangjával sem különösen. Már amit nem a són hallani.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

fodesz moziszobája

Holnaptól dobja ki mindenki az életéből a Velodyne-t mert te úgy ítélted meg, h nem szól? 
Saját körülmények közt, az én fülemmel, és véletlen sem a világ fülével.

A tények makacs dolgok. Nem csak nekem nem felelt/felelne meg az említett tipusú szub ezt ne felejtsd el! Az Onkyo nevet véletlenül sem említettem(a sokcsatornás végfokukat nem venném meg) Te hoztad fel többször is! Én a közszájon forgó 3 végfokról beszéltem, de nem is sok idő telt el és jöttél, hogy megmagyarázd, hogy hogyan kerülődjön el a megmérettetés ...
Nem akarom itt szaporítani a szót, de az utolsó mondatod megütötte a szemem ...

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Az állandó összehasonlítási kényszered roppant közösségbomlasztó. Ha ilyen ambícióid vannak tedd meg a magad örömére, vedd a problémát a nyakadba és gyí. Bizonyítani akarsz, de mit, és legfőképp kinek? Több száz ember van itt, mindenkinek más cuccai vannak, be akarod bizonyítani, h holnaptól mindenki dobja ki a cuccát mert te úgy hallottad, h a Clarus, vagy adott esetben az Onkyo jobb?  Aztán fennhangon mellkast verve hirdetni, h mekkora hülye mindenki akinek nem az van otthon? Holnaptól dobja ki mindenki az életéből a Velodyne-t mert te úgy ítélted meg, h nem szól? Vagy mi a lényege, keresed a szent grált egy olyan világban ami ízléseken múlik, ami tök megfoghatatlan és nem szabályok szerint épül fel. Komolyan valamit vársz egy ilyen teszttől? Jómagam meg sem tudnám mondani hány rendszert hallottam már, ami az itt igét hirdetőkről sajnos nem mondható el. (tisztelet a kivételnek) Nem azért járok el, h lefikázzam vagy lehülyézem, esetleg megkérdezzem, h mi a fenének vetted ezt vagy azt. A lényeg a tapasztalat, sokszor meglepődök, h mennyire másképp gondolják a jó hangot, mint én. Ettől még nem fogom elítélni, vagy magam alá rendelni őket. Ha valakinek megfelel a tigrismintás pulcsi, ki vagyok én, h ezt elvegyem tőle? Sok embernél jártam akinél fele hangerő is sok, mint ami nálam van. Mégis 2x annyit ér a rendszere, mint az enyém, akkor most mi van, ítéljem el, vonjam kétségbe az elme állapotát. Az állandó összehasonlítási kényszer, előhozza az enyém a legjobb szindrómát. Aztán szépen lassan egymás ellen fordulnak az emberek, ismerős nem? Pedig közösen kéne örülni a hobbi szeretetének, nem azt nézni kinek hosszabb a cekája. Tudni kéne bólintani amikor valaki azt mondja, h rosszabnak ítélte meg az Emotivát, vagy az Onkyo-t vagy a Clarus-t. Mert ezen csatázni semmi értelme. Hogy írásba adjam, és nyoma legyen, ország világ előtt kijelentem, h jobb az Onkyo, és a Clarus az Emotivánál, és minden általam birtokolt cucctól. Ha netalán tesztelek valamit a közeljövőben, ugyan úgy ott fog szerepelni, mint az utolsó teszteknél. Saját körülmények közt, az én fülemmel, és véletlen sem a világ fülével. Nem én vagy te, tik döntitek el, h mit vásároljanak az emberek, mindenkinek a saját pénze, és azt vásárol belőle amit szeretne, vagy amit ő ítél meg jónak. Olyan meg nem létezik, h árában, ez vagy az a jobb vétel, a lényeg, h kinek ez, kinek az. Hiába vannak a nívós oldalak, hiába hoznak ki valamit tesztgyőztesnek, gondolod a teszt többi alanyából többet nem adnak egy darabot sem el a világon, mert másik lett a tesztgyőztes, na ugyan már.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

fodesz moziszobája

Jó pofa ez a méret lóbálás.
Amikor Lacynál összejöttek a projektorok, hogy online összehasonlítsák őket, kifejezetten örültem neki, mert megtudtuk, hogy abban az ársávban melyiket érdemes megvenni(Samsung), annak ellenére, hogy én mégsem azt venném meg mivel az elhelyezés miatt kompromisszumot kell kötnöm. Annak is örültem, hogy Cutlernél is találkozott egy AVR és egy végfok mindezt "vakteszten" meghallgatva. Biztosan én is a végfokot/procit találtam volna jobbnak, de nagyon kíváncsi lettem volna a különbség mértékére. Igaz mindíg az elsőkre emlékeznek, de ha nem nagy a különbség akkor pl. én tudok kompromisszumot kötni ...
A fórumo(ko)n fellelhető végfokok addig lesznek célpontok amíg meg nem mérik és mérettetik őket. Igazad van, tekintsünk el a számoktól(, de nagyon azért mégse)! Tegyük egymás mellé a Clarust az Emotivát és a Zsolioaudiot. Győzzön a jobbik(a fenébe ezzel a szólással ...) ! Ha jól sejtem akkor ársávban együtt mozognak ezek az erősítők. Van 2 db diy és van egy "gyári" erősítő. Illetve nem is tudom, hogy az Emo-t lehet-e gyárinak nevezni, de legyen mégis az!  Én azt látom, hogy az erősítők valahogy sosem tudnak találkozni egymással. Ez nem faszméregetés, csak józan kérdés, hogy adott ársávban melyiket érdemes venni. Ezzel nagyon sok vitát és tévhitet le lehetne zárni mindörökre! Csak úgy mint a hangfalak esetén. A Clarus mára szitok vagy mumus lett az AV fórumon. Nagyon egyszerű lenne a név tisztára mosása. Csak kellene egy helyszín, egy-két vállalkozó szándékú tulajdonos akik hajlandóak lennének összemérni a felszerelésük tudását. Autóknál mennyivel egyszerűbb nem? Van egy útszakasz, elő a stopperórát és haddszóljon! Aztán ha valaki a fogyasztásra kíváncsi, hát usgyi a benzinkútra, nyakig megtankolni, lezavarni bizonyos tempóval egy bizonyos távolságot, megint nyakig megtankoli és azonnal meg van az eredmény.
A hifinél a(z ál)szemérmesség kurvára zavar, de mennek a viták a találgatások. Nagyon sokan azt gondolják, hogy az Emotiva a király, de ugyan ezt gondolja Szepi és Zsolio is ... A pénz nem lehet akadály mert akárhogy is nézem a házimozik folyamatosan fejlődnek és nem is kis ugrásokkal. Ha azt meg tudják finanszírozni, ha több száz kilóméterre eltudnak menni egymáshoz a fórumosok egy tál levesért vagy két szelet sütiért akkor az sem okozhat sem időbeli sem anyagi problémát a "kemény magnak", hogy egy meghallgatást összehozzanak. Most csak az erősítőkről beszéltem, de kis segítséggel a hangfalakat is lehetne tesztelni, csak akarni kellene ... De ilyenkor nem ér rá valaki, vagy jön a süket duma, hogy soha nem akarja összehasonlítani semmivel sem, mert ez neki tökéletesen megfelel ...  Hát nem jobb lenne, ha a mozifejlesztők tudnák, hogy mire érdemes kiadni a pénzüket? Dehogynem! Az esztétikára kitérnék. Igaz, hogy Zsolti végfokát eddig csak képen láttam, de élőben láttam a Clarus-t és nálam az Emo végfokot. Zsolti végfokának nincs mit szégyellnie a másik két doboz mellett. Sőt amikor az Emo végfok nálam járt kifejezetten csalódtam a kinézetében. Van amit szeret a fényképező gép és van ami léőben sokkal jobban néz ki. Nálam az Emo dizánja nem volt best! Persze ez ízlés kérdése, de egy nagy szögletes dobozt nem túl nehéz kitalálni ...  
Fodesznél megfordult már pár cucc, ezért úgy gondolom van némi rálátása a dolgokra. Ha az eddigiek közül a Clarust tartja a befutónak, akkor érdemes lenne elgondokodnia a Clarus elenzőinek ...

Ja! Az Anthem végfok biztosan jobb, de úgy gondolom nem annyival, mint amennyi az árkülönbözet ...   

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2107

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Fodesz örül neki, jobban tetszik neki, mint az eddigiek - ennyi elég!
Azt meg ő is leírta és mások is belátják, hogy csodák nincsenek. (ritkán vannak) Az említett Anthem végfok bizony jobb, mint ezek a Clarus végfokok és nem a súly miatt!
Nem sokkal? Szerintem sokkal, de ez hasonló árú komponenseknél jobban kijön.
Ez így együtt biztosan egy jó "kis" mozi és mivel semmi sem lóg ki a sorból árban és minőségben - szerintem teljesen rendben van.

Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Jó pofa ez a méret lóbálás. Nem teljesen mind1, ha 100dB-ig dinamikusan, stabilan tesz a dolgát? Ennél nagyobb hangerőt nem kíván senki, talán még picivel többet, de aztán vége. Természetesen otthoni körülményekre gondolok.

Vendég

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Csatornánként, de megmérve szerintem nem volt, csak ebből a trafóból ennyi hozható ki.
Álltalában egy toroid vesztesége 5-6%, de én 10%-al szoktam számolni!

Véleményem az, a benne lévő 225-22.5: 202.5VA a toroid

Lezárt

Vissza: “Házimozi”