Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
A szubot jelen pillanatba csak oda tudom tenni ahol most van. De nincs beszorítva, a jobb oldali frontsugárzó belső oldala mellett van elhelyezve. Tegnap egy romantikus filmet néztünk, és közben figyeltem a subot hogy pl. az ajtó becsukást mennyire túloz el, de ennél a filmnél viszont úgy éreztem hogy nem volt túlbuzgó a sub produkciója. Volt egy autós baleset is a filmben (egy kereszteződésben összeütközött két autó), szinte csak ott volt egy komolyabb basszus, ami végül is reálisnak mondható. Viszont pl a Home Theater Demonstration lemezen a Iron Man tesztjelenetnél brutálisat szól a sub, mikor Vasember lövöldöz. Ennél a jelenetnél viszont remeg minden, és itt egy kicsit túlzónak tartom a robbanások erejét , mivel olyan hatása van a hangok álltal a jelenetnek, mintha egy légvédelmi löveggel (nem géppuskával) lövöldözne. De lehet hogy csak én érzem túlzónak ?
Itt a frontszekcióm jobb oldalon a szubbal:
04.jpg
Szia!
Nálam is hasonló a probléma, Fodesz volt sub-ja a Titán van nálam, Sokan hallottuk nála mit produkál a sub, nálam sajnos vagy gyengének érzem a basszust vagy túlzónak, ha feltekerem. Szinte biztos, hogy elhelyezés és akusztikai probléma, sajnos hely hiány miatt az elhelyezésen nem sokat tudok változtatni, a többire pedig nincs sok időm. . Viszomt a vászon alatt Nálad rengeteg hely van. Van a vászon mögött esetleg egy ajtó vagy miért nem tudod beljebb tolni a centerhez közelebb, esetleg ott forgatni?
Szerintem ez így teljesen rendben van!
Ha ezekkel a beállításokkal nem az igazi a sub, akkor csak akusztikai probléma lehet.
Tegyél be valami basszussal teli zenét, ahol a sub is rendesen dolgozik és menj végig a szobában!
Ha pont ott nem jó a basszus, ahonnan hallgatni szoktad, vagy máshol jobb, akkor érdemes változtatni!
Rengeteget lehet javítani, ha pont rossz helyen van!
A tiéd lefelé sugároz, ugye? Azt kicsit nehezebb elhelyezni - nem szabad beszorítani semmi közé!
Nincs egy képed a front szekcióról?
A szubot jelen pillanatba csak oda tudom tenni ahol most van. De nincs beszorítva, a jobb oldali frontsugárzó belső oldala mellett van elhelyezve. Tegnap egy romantikus filmet néztünk, és közben figyeltem a subot hogy pl. az ajtó becsukást mennyire túloz el, de ennél a filmnél viszont úgy éreztem hogy nem volt túlbuzgó a sub produkciója. Volt egy autós baleset is a filmben (egy kereszteződésben összeütközött két autó), szinte csak ott volt egy komolyabb basszus, ami végül is reálisnak mondható. Viszont pl a Home Theater Demonstration lemezen a Iron Man tesztjelenetnél brutálisat szól a sub, mikor Vasember lövöldöz. Ennél a jelenetnél viszont remeg minden, és itt egy kicsit túlzónak tartom a robbanások erejét , mivel olyan hatása van a hangok álltal a jelenetnek, mintha egy légvédelmi löveggel (nem géppuskával) lövöldözne. De lehet hogy csak én érzem túlzónak ?
Itt a frontszekcióm jobb oldalon a szubbal:
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Nem akarom szét offolni Bandi mozitopikját, ezért itt válaszolnék neked Bubu
Ma megnéztünk a párommal egy jó angol filmecskét (Időről időre), de a film előtte nem igazán volt már időm a beállításokkal babrálni. A film után viszont végigfutottam pár beállításon hogy mik és hogyan is vannak beállítva.
Front, Center és Surround: 80Hz-en vágva
Sub: 120Hz-en vágva
D EQ: On
Loudness Plus: On-on volt , de hogy miért azt nem vágom, azt most átállítottam Off-ra. Mert szerintem a DEQ + a Loudness nem kell hogy egyszerre legyen bekapcsolva szerintem.
Intelli Vol.: 0dB
EQ: Audyssey
Double Bass: Off
Tehát a lényegesebb beállítások így néznek most ki nálam.
Szerintem ez így teljesen rendben van!
Ha ezekkel a beállításokkal nem az igazi a sub, akkor csak akusztikai probléma lehet.
Tegyél be valami basszussal teli zenét, ahol a sub is rendesen dolgozik és menj végig a szobában!
Ha pont ott nem jó a basszus, ahonnan hallgatni szoktad, vagy máshol jobb, akkor érdemes változtatni!
Rengeteget lehet javítani, ha pont rossz helyen van!
A tiéd lefelé sugároz, ugye? Azt kicsit nehezebb elhelyezni - nem szabad beszorítani semmi közé!
Nincs egy képed a front szekcióról?
555bubu, on 04 Jan 2014 - 08:05, said:
Az erősítődön a double bass funkció nincs véletlenül bekapcsolva? Azt kapcsold ki!
A frontok vágását érdemes úgy kipróbálni, hogy kikapcsolt szubnál különböző vágásokkal meghallgatsz valami ütősebb mozit, vagy zenét.
Sok esetben nem a sub brummog egyébként, hanem a hangfalakra küldött mondjuk 40-50Hz-es jelek teszik hallgathatatlanná az összképet. Ez ütközhet a sub által megkapott LFE 40-50Hz (vagy más) hangjaival.
A sub vágásánál 120Hz a legjobb, hiszen akkor kapja meg a teljes frekit - ahogy írtad.
Ha mondjuk 70Hz-re állítod a hangfalakat és a subot 120-ra, akkor a 70-120Hz közötti LFE és a többi hangfal mélyei esetleg nem megfelelően viselkednek. Ilyenkor érdemes kisebb értéket beállítani a sub vágásának - ahogy Bandinál van.
+Mindig érdemes a THX-ből kiindulni, mindent 80Hz-re állítani, majd kipróbálni mást is.
Nem akarom szét offolni Bandi mozitopikját, ezért itt válaszolnék neked Bubu
Ma megnéztünk a párommal egy jó angol filmecskét (Időről időre), de a film előtte nem igazán volt már időm a beállításokkal babrálni. A film után viszont végigfutottam pár beállításon hogy mik és hogyan is vannak beállítva.
Front, Center és Surround: 80Hz-en vágva
Sub: 120Hz-en vágva
D EQ: On
Loudness Plus: On-on volt , de hogy miért azt nem vágom, azt most átállítottam Off-ra. Mert szerintem a DEQ + a Loudness nem kell hogy egyszerre legyen bekapcsolva szerintem.
Intelli Vol.: 0dB
EQ: Audyssey
Double Bass: Off
Tehát a lényegesebb beállítások így néznek most ki nálam.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Nálam is volt mikor az Ati és az Erősitő drivere nem akart együtt dolgozni...Frisstés és az egyéb hangkarikat kiiktattam utána és azóta is szépen dolgoznak együtt..
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
minden bemeneten csinálja?vagycsak akkor ha pc bemenetrevan kapcsolva?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Helló ha ATI kártyád van akkor az ati catalistben control centerben aztalkezelés aztalok létrehozás éslrendezésében állittsadbe hogy kettözés csere vagy kiterjeszt modod valoszinü meg is csináltadmár csakvam ott hogy a driver néha megadja magát igy letiltod és ujra kijelölöd a neked megfelelömodott akkormüködniszokott vagy
a tv-vel gyakorolj mer habekapcsolod a tv-t letiltja az ati-s hangott
Nvidia GTX 560-as kártyám van. Most újratelepítettem a rendszert és működik, ha a helyes sorrendben kapcsolom be a cuccokat, elsőnek a gép üdvözlőképernyőig, utána erősítő és utána a tv. Bár nevetségesnek tartom, hogy ennél egyszerűbb módszer nincs, vagy csak én vagyok béna, az is benne van
Egy másik problámám is van. Az erősítőt mikor bekapcsolom hirtelen kiírja hogy PROTECT és kikapcsol vissza. Ha újra bekapcsolom megy, vagy esetleg még egyszer csinálja, de utána megy akár egy egész napot. Erre esetleg pluszba tud választ adni? Előre is köszönöm.
Sziasztok, egy Harman Kardon AVR 360-as erősítő tulaja vagyok. Néha napján elég idegesítő dolgai vannak, ami a következő lenne. A számítógép az erősítővel össze van kötve a HDMI kábellel, onnan meg megy tovább a TV-be szintén HDMI kábellel. A kép tökéletesen bejön (mondjuk van, hogy az 50 és 60Hz nem tetszik az erősítőnek). A hang is általában, de van hogy nincs hang, belemegyek a lejátszóeszközökbe és látom, hogy nincs csatlakoztatva, sőt nem is tudom csatlakoztatni, ilyenkor őrülök meg. Biztos van valami megoldás, de én még nem jöttem rá. Mellékeltem képet is, ha kell még mellékelek is másról is, csak ha valaki tud segítsen,m ert néha úgy vagyok, hogy kidobnám az egészet az ablakon...Harman_nincs_csatlakoztatva.jpg
Helló ha ATI kártyád van akkor az ati catalistben control centerben aztalkezelés aztalok létrehozás éslrendezésében állittsadbe hogy kettözés csere vagy kiterjeszt modod valoszinü meg is csináltadmár csakvam ott hogy a driver néha megadja magát igy letiltod és ujra kijelölöd a neked megfelelömodott akkormüködniszokott vagy
a tv-vel gyakorolj mer habekapcsolod a tv-t letiltja az ati-s hangott
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Sziasztok, egy Harman Kardon AVR 360-as erősítő tulaja vagyok. Néha napján elég idegesítő dolgai vannak, ami a következő lenne. A számítógép az erősítővel össze van kötve a HDMI kábellel, onnan meg megy tovább a TV-be szintén HDMI kábellel. A kép tökéletesen bejön (mondjuk van, hogy az 50 és 60Hz nem tetszik az erősítőnek). A hang is általában, de van hogy nincs hang, belemegyek a lejátszóeszközökbe és látom, hogy nincs csatlakoztatva, sőt nem is tudom csatlakoztatni, ilyenkor őrülök meg. Biztos van valami megoldás, de én még nem jöttem rá. Mellékeltem képet is, ha kell még mellékelek is másról is, csak ha valaki tud segítsen,m ert néha úgy vagyok, hogy kidobnám az egészet az ablakon...
Sajnos csak halgatozasra nagyon messze van at kene utaznom az egesz orszagot keresztbe.
Én egy Cambridge Audio 650R erősítőt javasolnék.
Van benne elég erő a Dynohoz is!
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 864
:-)Szerintem jók volnának eggyütt!
Próbát megérne a dynóval,és az ára is reális,a tulaját nem ismerem sajnos csak azért írom mert ő is Szegedi!
Ui.
Van egy Arcam350-ese is,két jó próba egyszerre:-)
Sajnos csak halgatozasra nagyon messze van at kene utaznom az egesz orszagot keresztbe.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Ha hiszed ha nem de epp tegnap nezegettem a Rotel-okat es ezt is az avx-en. :-)Szerintem jók volnának eggyütt!
Próbát megérne a dynóval,és az ára is reális,a tulaját nem ismerem sajnos csak azért írom mert ő is Szegedi!
Ui.
Van egy Arcam350-ese is,két jó próba egyszerre:-)
- tottyi
- Hazajáró lélek
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... getnewpost
Egy meghallgatást megérne?!:-)
Ha hiszed ha nem de epp tegnap nezegettem a Rotel-okat es ezt is az avx-en.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Igen de egyenlore csak erdeklodom mert meg mindig nem dontottem el hogy sztereo vagy kiepitem a hazimozit dynokbol.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... getnewpost
Egy meghallgatást megérne?!:-)
Igen de egyenlore csak erdeklodom mert meg mindig nem dontottem el hogy sztereo vagy kiepitem a hazimozit dynokbol.
Kevés Dynót hallgattam,de mindenhol jó erős vassal/elő,végfok/volt hajtva,tedd fel itt is a kérdést mert a Dynós fórumtársak biztos segítenek,http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... getnewpost!
- tottyi
- Hazajáró lélek
A kérdés lényege az lehet hogy a dynóhoz keresel HM erősítőt?
Sziasztok, vannak olyan HM erositok amiket nem szegyen elarulni dragabb hangfalaknal? Es ha vannak akkor milyen marka? Esetleg pontos tipusok. Valaszokat elore is koszonom.
A kérdés lényege az lehet hogy a dynóhoz keresel HM erősítőt?
Sziasztok, vannak olyan HM erositok amiket nem szegyen elarulni dragabb hangfalaknal? Es ha vannak akkor milyen marka? Esetleg pontos tipusok. Valaszokat elore is koszonom.
Hogy mi van???
- tottyi
- Hazajáró lélek
Rotel RMB-1506 vs. Emotiva UPA-500?
A kisebbre állítsd be! Köszönöm!
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a tapasztaltabb fórumtársaktól.Most vettem egy onkyo hm erősítőt és hangfalakat.A front és center hagfalak 4Ohm-osak a hátsók viszont 8Ohm-osak.Az erősítőben be lehet állítani a hangfalak impendaciáját:
- 4-től nagyobb,de 6-tól kisebb
- 6-tó 16Ohm-ig
http://www.manualslib.com/manual/115420 ... =22#manual
Köztes verzió nincs!Viszont azt sem írták,hogy ilyen elosztásban nem lehet kombinálni a hangfalakat.Szerintetek melyik verzió legyen beállítva?
A kisebbre állítsd be!
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a tapasztaltabb fórumtársaktól.Most vettem egy onkyo hm erősítőt és hangfalakat.A front és center hagfalak 4Ohm-osak a hátsók viszont 8Ohm-osak.Az erősítőben be lehet állítani a hangfalak impendaciáját:
- 4-től nagyobb,de 6-tól kisebb
- 6-tó 16Ohm-ig
http://www.manualslib.com/manual/115420 ... =22#manual
Köztes verzió nincs!Viszont azt sem írták,hogy ilyen elosztásban nem lehet kombinálni a hangfalakat.Szerintetek melyik verzió legyen beállítva?
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne Harman Kardon AVR-t venni. Bose 5.1-es hangfalszettet akasztana rá, de zene hallgatásra megtartaná a B&W hangfalait. Mondtam neki, hogy A-B speaker-es erősítővel ez simán megoldható, de nem tudom a Harmannak van-e ilyen erősítője.
Köszi előre is a segítséget!
Hm vasban nem szokott a Harman A-B hagszóró kapcsolást alkalmazni, de ha két zónásat vesz akkor megoldható!
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne Harman Kardon AVR-t venni. Bose 5.1-es hangfalszettet akasztana rá, de zene hallgatásra megtartaná a B&W hangfalait. Mondtam neki, hogy A-B speaker-es erősítővel ez simán megoldható, de nem tudom a Harmannak van-e ilyen erősítője.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8983
Sziasztok!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos