Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Moziszoba építés
Sziasztok!
Házimozi szoba padlóburkolatnak mit ajánlotok??? Padlófűtéses szobáról lenne szó, és nem szeretném, hogy ha nagyon rossz hatásfokú lenne a fűtés, de az akusztika is fontos számomra.
Hidegburkolatos megoldás (esetleg 7-8mm-es laminált padló), foltokban elhelyezett szőnyeggel
vs.
Vékonyabb parafa réteg
Esetleg más megoldás???
Moziszoba építés
Igen inkább a moziszobára gondoltam, de itt is lehetne a segíteni a dolgon. A proji tud olyan 500:1 ansi kontrasztot és egy világosabb jelenetnél, ahol a falkról visszaérkező fény megvilágítja a vásznat, felér egy lámpa felkapcsolásával és a kontrasztnak a 20% fogja látni a tulaj. Ez egy fakó, kontrasztanan képed eredményez, ami nem szép látvány. Nekem a fehér falak amúgy sem tetszenek rideg és egyhangú. A kartonos álltal készített betéteket lehetett volna színekkel variálni, ami jobban ki is emelte volna, de hát nem vagyuunk és aki komolyan űzni akarja ezt a sportot az idővel úgy is megvilágosodik.
Az optoma hd25 jó kis prjoji, de a vászon egy kínai f... kb a fehér falra vetítéssel egyenlő.
Köszi a megerősítést az optomával kapcsolatban,a vászonban is igazad van már most hullámosodik.
Moziszoba építés
Igen igazad van, de a tulajnak nem ez a hobbija és ez egy nappali ahhoz képest nekem nagyon tetszett a képe a projinak és valószínű én is ezt a tipust választom,tudom nem ez a legjobb,de nekem megfelel(most úgy gondolom)viszont ha hasonló árban van jobb,szivesen fogadom a javaslatot mert én nem értek a projektorokhoz(eddig ez volt a legjobb amit láttam).Igen inkább a moziszobára gondoltam, de itt is lehetne a segíteni a dolgon. A proji tud olyan 500:1 ansi kontrasztot és egy világosabb jelenetnél, ahol a falkról visszaérkező fény megvilágítja a vásznat, felér egy lámpa felkapcsolásával és a kontrasztnak a 20% fogja látni a tulaj. Ez egy fakó, kontrasztanan képed eredményez, ami nem szép látvány. Nekem a fehér falak amúgy sem tetszenek rideg és egyhangú. A kartonos álltal készített betéteket lehetett volna színekkel variálni, ami jobban ki is emelte volna, de hát nem vagyuunk és aki komolyan űzni akarja ezt a sportot az idővel úgy is megvilágosodik.Az optoma hd25 jó kis prjoji, de a vászon egy kínai f... kb a fehér falra vetítéssel egyenlő.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
-
Vendég
Moziszoba építés
Szoktam lapozgatni a Szép házak magazint és rengeteg burzsuly lakásban vélek felfedezni B&O ,Bower ,Rotel,Dali stb... jó cuccokat ,mozis szemmel nézve roppant rendetlenül és a hangminőségre egyáltalán nem jó hatással elrendezve. Persze az ilyen kéglik puccos tulajai leszarják és csak megveszik a drága holmit majd a design-t és az enteriőrbe való illeszkedést helyezik előtérben ,ezért nem számít sokszor hogy vannak elhelyezve beállítva a hangsugárzók.
Hát erről én is tudnék mesélni...
Dolgoztam egy pár milliárdos ktg vetésű (igen milliárdos) "családi házon" ahol jött a belső építész és meghatározta hova legyenek rakva az álló hangfalak, mert ott mutat jól!
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Moziszoba építés
Egy biztos,hogy a legjobb a külön szoba ha van rá mód,(asszony beleszólása nélkül) és úgy "viselkedhet" ott a mozista ahogy ő akar ,úgy mázol,fest,sötétít ahogy szeretne és akkora vásznat rak fel amekkorát csak akar. No meg persze a hangfalak sincsennek útban senkinek...
Úgy igaz minden ahogy leírtad.
Engedd meg hogy még egy variációt megemlítsek.
Az pedig nem más mint amikor "minden" adott az optimális mozihelyiség kizárólagos birtoklására és saját tetszőleges kialakítására.
Képzeletünk szárnyalásának a csillagos ég sem szabhat határt........de a három legfontosabb dolog igen zsan-zsák-zseton.
Zsákom már van sör/bor proci elméletileg holnap érkezik a többit meg www.nagyongyűjtögetemhozzá.com
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Moziszoba építés
.....Vagy az van hogy nem gondolja elég komolyan az illető ha fehér falak mellett vetít, vagy az asszonyt nem bírja rávenni sötétebb festett színekre, vagy nem érdekli és nem akar kompromisszumot kötni elsötétíteni egy nappalit "csupán" azért hogy esténként mozizzon...
De én is feketítettem miután projektor került a mennyezetre pedig alapból nem volt világos a szoba fala és a mennyezet sem fehér volt ...
És jobb is lett sokkal!
Ez a baj mikor nappaliban kell megoldani a mozihelyiséget. Mindíg korlátokban ütközik az ember. Az akusztikai dolgoktól a sok üvegfelületen át az "átjáró" helyiség funkción keresztül szinte mindenben. Mert a nappali átjáró is. Onnan ágaznak a szobák illetve a bejárat (előszoba) és konyha is. Ha ez mind egy légtérben van nehéz igazán jól megoldani mindent. A hangfal sokszor "sarokra" esik ahol be kell jönni és a cipőt kell levetni, a hátterek vagy túl messze vannak mert "útban" van hol egy ajtó hol egy ablak és a frontoldal sokszor egybe van tolva zsúfolva a centerrel szubbal egyetemben ,majd a hátterek elég messze valahol a mennyezethez közel felaggatva a falakra..ami szerintem szintén nem igazán jó,figyelembe véve a hallgató fülével bezáruló szöget a hátterekhez képest is...Az erkélyajtó nagy üveg felületei mellett szorosan elhelyezett frontsugárzókról meg már nem is beszélve...
Szoktam lapozgatni a Szép házak magazint és rengeteg burzsuly lakásban vélek felfedezni B&O ,Bower ,Rotel,Dali stb... jó cuccokat ,mozis szemmel nézve roppant rendetlenül és a hangminőségre egyáltalán nem jó hatással elrendezve. Persze az ilyen kéglik puccos tulajai leszarják és csak megveszik a drága holmit majd a design-t és az enteriőrbe való illeszkedést helyezik előtérben ,ezért nem számít sokszor hogy vannak elhelyezve beállítva a hangsugárzók.
Egy biztos,hogy a legjobb a külön szoba ha van rá mód,(asszony beleszólása nélkül) és úgy "viselkedhet" ott a mozista ahogy ő akar ,úgy mázol,fest,sötétít ahogy szeretne és akkora vásznat rak fel amekkorát csak akar. No meg persze a hangfalak sincsennek útban senkinek...
Moziszoba építés
Ettől a fehér moziszobáktól a falra tudnék mászni. Ha valaki a projektora kb 20%-át akarja használni, az csak nyugodtan csinálja. Azt nem értem, ha valaki veszi a fáradságot és pénzt áldoz egy külön szobára, az miért nem teremti meg a vetítéshez is a megfelelő körülményeket?
Volt olyan fórumtárs, aki megkért, hogy az optoma HD73-as projiját hagy nézze már meg nálam megfelelő környezetben és mikor meglátta, hogy mit tud a projija nem akarta elhinni, hogy mennyi maradt benne. Azóta kifestette a szobáját meggy bordóra, sőt vett egy JVC-t, aminek a kiváló natív kontrasztját is tökéletesen kihasználhatja. Ezután majdnem ugyan így történt, hogy a festett falról váltott normális vászonra, ekkor megjött a fényerő, jobb lett a kontraszt élesebb, mélysége lett a képnek, a színek ragyogtak stb volt nagy öröm és bánkódás is, hogy miért nem hamarabb lépett.
...én meg attól, hogy ha valaki belefektet egy csomó pénzt egy külön mozi vagy hifi szobába, valahogyan legtöbször elfelejtkezik a szoba akusztikáról. A csupas falak csak az őskori barlang mozizáshoz jók.
CD : Ayon CD1
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba
Moziszoba építés
Szerintem nem a te általad linkelt nappalira gondolt!
Amit előtte rakott be Fodesz csupa fehér dedikált moziszoba...
Hoppá tényleg,már annyira várom a saját projektort hogy másra sem tudok figyelni:-)
-
Vendég
Moziszoba építés
Igen igazad van, de a tulajnak nem ez a hobbija és ez egy nappali ahhoz képest nekem nagyon tetszett a képe a projinak és valószínű én is ezt a tipust választom,tudom nem ez a legjobb,de nekem megfelel(most úgy gondolom)viszont ha hasonló árban van jobb,szivesen fogadom a javaslatot mert én nem értek a projektorokhoz(eddig ez volt a legjobb amit láttam).
Szerintem nem a te általad linkelt nappalira gondolt!
Amit előtte rakott be Fodesz csupa fehér dedikált moziszoba...
Moziszoba építés
Ettől a fehér moziszobáktól a falra tudnék mászni. Ha valaki a projektora kb 20%-át akarja használni, az csak nyugodtan csinálja. Azt nem értem, ha valaki veszi a fáradságot és pénzt áldoz egy külön szobára, az miért nem teremti meg a vetítéshez is a megfelelő körülményeket?
Volt olyan fórumtárs, aki megkért, hogy az optoma HD73-as projiját hagy nézze már meg nálam megfelelő környezetben és mikor meglátta, hogy mit tud a projija nem akarta elhinni, hogy mennyi maradt benne. Azóta kifestette a szobáját meggy bordóra, sőt vett egy JVC-t, aminek a kiváló natív kontrasztját is tökéletesen kihasználhatja. Ezután majdnem ugyan így történt, hogy a festett falról váltott normális vászonra, ekkor megjött a fényerő, jobb lett a kontraszt élesebb, mélysége lett a képnek, a színek ragyogtak stb volt nagy öröm és bánkódás is, hogy miért nem hamarabb lépett.
Igen igazad van, de a tulajnak nem ez a hobbija és ez egy nappali ahhoz képest nekem nagyon tetszett a képe a projinak és valószínű én is ezt a tipust választom,tudom nem ez a legjobb,de nekem megfelel(most úgy gondolom)viszont ha hasonló árban van jobb,szivesen fogadom a javaslatot mert én nem értek a projektorokhoz(eddig ez volt a legjobb amit láttam).
Moziszoba építés
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
Moziszoba építés
Igen, olvastam, hogy a munka és a hobby, én a munka részéhez gratuláltam! (viszont a meccs City volt és nem United... :-D )
Osu no seishin!
Moziszoba építés
Ha jól gondolom ez nem Forest nappalija, csak itt dolgozott!
Igen nem az enyém,de jó munka volt:-)
-
Vendég
Moziszoba építés
Gratulálok Forest, élmény lehet a meccs nézés is (ha egyszer végre nyer az MU :-) )!
Ha jól gondolom ez nem Forest nappalija, csak itt dolgozott!
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
Moziszoba építés
Gratulálok Forest, élmény lehet a meccs nézés is (ha egyszer végre nyer az MU :-) )!
Osu no seishin!
Moziszoba építés
Most végre a munkám és a hobbim találkozott pár napig:-)!
Csak a gipszelést és a festést csináltam,a gipszkarton munkát nem,pedig jó lett volna.
Sajnos a rendszer még nem teljes,de végre megnézhettem egy jó projektort otthoni körülmények között.
A vászon az olcsóbbak közé tartozik,de nagyon jó volt az összkép(hatalmas méretű) a nappali mozi mérete kb 40nm.
Vászon:Elite Screens Manual M128NWX
Vetítő:Optoma hd25
Erősítő:Pioneer
Front:Klipisch synergy f3
A többi beszerzés alatt.
- fodesz
- V.I.P.

Moziszoba építés
Uploaded Sep 25, 2009 10:29:50
Uploaded Sep 25, 2009 10:29:52
Uploaded Sep 25, 2009 10:19:56
Uploaded Sep 25, 2009 11:44:38
Uploaded Sep 25, 2009 10:07:25
- fodesz
- V.I.P.

Moziszoba építés
Uploaded Sep 25, 2009 09:14:44
Uploaded Sep 25, 2009 09:14:46
Uploaded Jul 03, 2012 05:06:03
Uploaded Jul 03, 2012 05:06:06
Uploaded Jul 03, 2012 05:06:08
Uploaded Jul 03, 2012 05:06:11
Uploaded Jul 03, 2012 05:06:13
- fodesz
- V.I.P.

Moziszoba építés
Uploaded Sep 25, 2009 09:14:41
Uploaded Jul 03, 2012 05:06:01
Uploaded Sep 26, 2009 11:19:15
Uploaded Jul 05, 2012 04:34:42
Uploaded Jul 05, 2012 04:37:36
Uploaded Jul 05, 2012 04:34:45
-
Vendég
Moziszoba építés
Jól van, hallgatok én az okos szóra, akkor nem lesz mennyezetbe épíve. :-)
Csak azért gondoltam rá, mert az elhelyezés sehogyan sem lesz ideális. A hátsó fal közvetlenül a kanapé mögött van, szóval a hallgatási pozícióhoz képest nem nagyon tudom hátrébb tenni a surroundokat. Oldalfal meg csak az egyik oldalon van, szóval oldalra sem tudom helyezni őket. Nincs más ötletem, mint a hátsó falra rakni őket, előrefelé sugározva, falikaron egy kicsikét befelé forgatva.
Nálam is így van meg havernál is. És attól még élvezhető a hátsó rész.
Tudom nem ideális, de ugye ennyit tudtam/unk kihozni az elrendezésből.
Meg ha fel tudod tenni a füled fölé 60-90 centi közé, akkor nem lesz olyan rossz. Mint írtam nálam így sokkal jobb lett, mint amikor a kanapé két oldalán voltak. Valamint kicsit magam felé fordítottam és nem egymással szemben állnak.
De a legjobb megoldás ha kipróbálod.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Moziszoba építés
A hátsó fal közvetlenül a kanapé mögött van, szóval a hallgatási pozícióhoz képest nem nagyon tudom hátrébb tenni a surroundokat. Oldalfal meg csak az egyik oldalon van, szóval oldalra sem tudom helyezni őket. Nincs más ötletem, mint a hátsó falra rakni őket, előrefelé sugározva, falikaron egy kicsikét befelé forgatva.
Szerintem: Így sem lesz jó. Akkor inkább a mennyezeti, vagy a hátsó falba beépíthetőt(, attól függ miből van persze). Esetleg bipol jöhet szóba.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Moziszoba építés
Jól van, hallgatok én az okos szóra, akkor nem lesz mennyezetbe épíve. :-)
Csak azért gondoltam rá, mert az elhelyezés sehogyan sem lesz ideális. A hátsó fal közvetlenül a kanapé mögött van, szóval a hallgatási pozícióhoz képest nem nagyon tudom hátrébb tenni a surroundokat. Oldalfal meg csak az egyik oldalon van, szóval oldalra sem tudom helyezni őket. Nincs más ötletem, mint a hátsó falra rakni őket, előrefelé sugározva, falikaron egy kicsikét befelé forgatva.
- Muszklismick
- V.I.P.

- Értékelés: 229
Moziszoba építés
A plafonbaépítéstől szinte bármi más nagyságrendekkel jobb lesz, ha megoldható
akkor maximálisan kerülni kell. Csak akkor van így installálva ha a megrendelő ragaszkodik
hozzá, vagy a feleség miatt muszály, vagy a belsőépítész kijelenti hogy annak ott a helye és
akkor nincs mese, mert ilyenkor a tulaj is bőszen bólogat.
-
Vendég
Moziszoba építés
Ez azért a szobától és a hangfaltól is függ.
Az igazi helye oldalt van a bipol/dipol sugárzónak.
Ha monopol, akkor meg, ahogy Lacy írta.
Nekem is hátul van jó magasan és minden OK!
Igen ezt tudom, hogy sok minden függ a szobától is meg mindentől ami benne van.
Itt a THX-es ajánlás: http://www.thx.com/consumer/home-entert ... er-set-up/
Nálam nem tudtam így elrendezni, hanem a kanapé fölött van a két szélén, de így is jobb lett, mint amikor kb fül magasságban volt két oldalt.
Meg elvileg a magas sugárzót magasságát kell a fülhöz mérni.