Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

fodesz moziszobája

Vendég

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Fodesz, itt is szeretném megköszönni a segítséget az LX-50 beszerzése vonatkozásában! Edmről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni és nem csak azért, mert eladta a szépséget, igazi megszállott ő is és nagyon jó ember!

Huh, hirtelen azt hittem, hogy Edm egy szépség! Talán ez nem lenne igaz...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Fodesz, itt is szeretném megköszönni a segítséget az LX-50 beszerzése vonatkozásában! Edmről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni és nem csak azért, mert eladta a szépséget, igazi megszállott ő is és nagyon jó ember!

Igazán nincs mit köszönnöd! Láttam hogy keresel ilyet és Ádám jutott eszembe,hogy neki van.Ő jó srác,többször volt már üzleti ügyletünk és ha Pesten jártam találkoztunk is párszor.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Osu no seishin!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Változott a sub hangja a tuning után? Szerintem igen és mennyivel lett jobb a hangja csak kíváncsiságból kérdem....

Nem igazán.Vagyis a mai nap délután egy kis Basstronic-al poroltam le a membránt és nagyon feszesen szólt a mély CD-ről. Élmény ezzel a velo-val bármit is hallgatni,pláne mozizni.Ahogy Tonyka is említette Jazz/Classical módra lőttem be a sub-ot és nekem nagyon bejön.Igazából nem ültem le tesztelni tettem-vettem közben és hallgattam az ütős basszusokat. Pöpec a hangja,rendkívül gyors a basszus és nincs túlhúzás elkenés sem abszolút. Valószínűleg jobb hatásfokot érek el így a lábakkal de azok nélkül is jó volt. Sok a szobában az "elnyelő" anyag nincsennek rideg kemény felületek és ez szerintem alapból jót tesz a mélyeknek.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 957

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Változott a sub hangja a tuning után? Szerintem igen és mennyivel lett jobb a hangja csak kíváncsiságból kérdem....
"Az igazi barát szemből támad."

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Szép délutánt mindenkinek!

Jellemző rám hogy nem bírom ki kis variálás nélkül ha valami hozzám kerül. Igazából a gyártókra meg az nem jellemző hogy több figyelmet fordítsanak a technikai megoldásokra is mint pl a láb szerkezet vagy tartozék tüske szett stb. Persze egy bizonyos kategória felett már láthatunk mellékelve opcionális lábakat,tüskéket,sokszor pamut kesztyűt az összeszereléshez (holott az csak akadályoz abban ) és egyéb tetszetős tartozékokat csak legtöbb esetben műanyag vagy fém hatású festékkel bevont öntött anyagokból,ritka esetben alu (spiáter) öntvényből "rácsszerkezetesre" azaz "könnyített (kispórolt) öntött fémből.. Ez is azt mutatja hogy ha igazán bele akarna mélyülni a gyártó az nem kis pénz lenne és növelné az így sem éppen olcsónak mondható termékeket.
Hozzátenném még a témához ha már így belemerültem,egy komolyabb Monitor audio modellnek a gyári lába (ezüst színű oldalra kinyúló félkör ív tüskét fogad) is járt nálam,hát csak a menetes persely volt fémből az azt körülvevő anyag már műanyag volt. Ilyenen spórolni?...nem is értem...

Kis optikai illetve akusztikailag is jótékony hatású tunningot hajtottam végre a sub-on a napokban. Az acél lábak 4,5 kilót nyomnak. Gyárilag csak egy kúpos gumi láb volt a Velo alatt én M6-os tőcsavart fúrtam be a doboz aljában megfelelően kimérve a sarkoktól. A gyári gumi kúpok így visszakerültek a tömör acél láb aljára,majd a sub méretes alátéteken nyugszik egészséges nyomot hagyva a vastag szőnyegen.  

Kint természetes fényben készült képek:   

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: paler »

4DX Mozi Budapesten vagy akár otthonodban! (Tippek az otthoni 4D élményhez!)
http://www.youtube.com/watch?v=XFeDxEO3OxY

A következő lépcsős fejlesztés ez lesz nálad....4DX Fodesz módra 
Bocsi hogy belevauztam,  de ezt nem bírtam kihagyni   

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Gratula az uj mélyládához, egy kis bass test neki :

Ez már nem emberi.   Köszi!

pégyé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 413

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: pégyé »

Gratula az uj mélyládához, egy kis bass test neki :

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Tegnapi mozidélután:    Gangster squad

Úgylátszik a héten sokunknak vászonra került ez a film . Nálam ma került menüre, tényleg jó és szórakoztató film, jól sikerült.
Kihozták a témából a maximumot, és végre nem fukarkodtak a hangmérnökök az emberes mélyekkel. 
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Szerdán néztem én is a Gengszterosztag-ot,nagyon jól szórakoztam!
A szereplőgárda parádés,külön kiemelném Sean Penn autentikus játékát,egy igazi főgenya volt.
A DTS HD MA pedig ütött mint a gőzkalapács.A fegyverek ropogása és a robbanások elementáris erővel töltötték meg a mozim.

A végén van egy jelenet melyben lassítva ontják egymásra az össztüzet a gépfegyverekkel.Külön ki lehet emelni azt a rész mikor lassan hullanak le a töltényhüvelyek a földre és ahogy pattognak az apró éles csengő-pengő hangok nagyon hatásosak.Egyébként Sean Penn alakítása nekem is tetszett,de über szerepet kapott a "megvénült" "T1000-es" Robert Patrick is.Szerintem jól állna neki jópár Western alkotás is még a jövőben,mert "megérett rá".A Jeff Bridges-t sem tudtam volna fiatalon elképzelni western-ben a félszeműben viszont jól állt neki.

Firekiller
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 353

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Firekiller »

Szerdán néztem én is a Gengszterosztag-ot,nagyon jól szórakoztam!
A szereplőgárda parádés,külön kiemelném Sean Penn autentikus játékát,egy igazi főgenya volt.
A DTS HD MA pedig ütött mint a gőzkalapács.A fegyverek ropogása és a robbanások elementáris erővel töltötték meg a mozim.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Tegnapi mozidélután:    Gangster squad

Szerintem hatalmas film,érdemes megnézni!!    

Scribe
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Scribe »

Szega!

Köszike!   OK,mikor jöttök ? Priviben is jöhet!

Valszeg a jövő hónapban, Peti szóbeli érettségije után.
System:
BC Acoustique 332.2\Elac Debut F6

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Szia Sógor!

Váó, überbrutál az új jövevényed , hamarosan nagy teszteléseknek vetjük alá.
Nem mellékesen a kőhatású fal se gyenge, nagy gratula!

Szega!

Köszike!   OK,mikor jöttök ? Priviben is jöhet!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Tonyka,Ákos! Köszi hogy megosztottátok a hasznos infókat.  

Scribe
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Scribe »

Szia Sógor!

Váó, überbrutál az új jövevényed , hamarosan nagy teszteléseknek vetjük alá.
Nem mellékesen a kőhatású fal se gyenge, nagy gratula!
System:
BC Acoustique 332.2\Elac Debut F6

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7280

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Manapság már léteznek AudioPhile mércével mérve is igen komoly (hang)minőséget képviselő Class-D végfokok.
Spectron, Anthem Statement M1, NuForce Reference 18, bizonyos Ice modulok, stb.
(A Spectron Musician nem is multicsatornás, mégis 30Kg-ot nyom a mérlegen.)

Az, hogy egy végfok A, AB, D vagy T, nem garancia a minőségre.

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

robert99
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4971

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: robert99 »

Primare A30.7  ez is classD

"The A30.7 offers stylish design with Primare’s characteristically solid build quality outside, and the brand’s innovative new Class D technology inside. Performance is characterised by very high output power with low distortion even when the load dips below 4 ohm. It has a wide bandwidth with low-noise throughout. The sound is dynamic, exact and pure, with a neutral midrange, clear, bell-like HF and thunderous bass."
13 kg

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Persze nem csak a Pioneer a Marantz is átáll. Ez már nem újdonság,de sokszor ezért is könnyebbek a készülékek,mert más alkatrészeket tartalmaznak emiatt is gondolom.Fura azt olvastam hogy AB osztályú erősítők 45% hatásfokkal bírnak míg a D 95%. Mégis azt látjuk (és szeretjük is) ha dögnehéz erősítőket vehetünk használhatunk otthon.Van aki szinte kilóra nézi az erősítőket.Persze én is úgy vagyok vele számít ettől megnyugszik az ember biztos nincs semmi kispórolva.

Azért ne temessük el az AB osztályt, hangminőségre még mindig az A a király, tökmind1 mennyi a vesztesége. D régen is létezett, de nem igazán lehetett minőségi cuccokat készíteni köré. Pár éves dolog, h a félvezetők gyors fejlődése minőségi ugrást engedett hangügyileg. Tudtommal nagy gyártók óriási összegeket invesztáltak a fejlesztésekbe, és a kutatásokba. A 45% karcsúnak tűnik, inkább 70%, az A osztály 33-50% ideális esetben.

Wiki: A D-osztályú erősítők kapcsoló üzemben működnek, aminek következtében jellemzőjük a nagy hatásfok, jellemzően 90% feletti a korszerű konstrukciókban. Mivel a kimenete mindig teljesen ki vagy teljesen be van kapcsolva, a veszteségek minimálisak. Egy egyszerű módszer, az impulzusszélesség-moduláció (PWM) is használatos; a nagy teljesítményű kapcsoló üzemű erősítők digitális technikát használnak, mint a szigma-delta moduláció, hogy nagy teljesítményt érjenek el. Régebben hangtechnikai eszközökben csak mélysugárzókhoz használták a korlátozott sávszélesség és a viszonylag nagy torzítás miatt, a félvezetős eszközök fejlődése azonban lehetővé tette a hifi minőségű, a teljes hallható frekvenciasávot lefedő D-osztályú erősítők kifejlesztését, a hagyományos erősítőkhöz hasonló jel/zaj aránnyal és torzítással.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Ha jól tudom a Pioneer a nagyvasaiban ICEpower végfokokat használ, ami szintén classD.

Persze nem csak a Pioneer a Marantz is átáll. Ez már nem újdonság,de sokszor ezért is könnyebbek a készülékek,mert más alkatrészeket tartalmaznak emiatt is gondolom.Fura azt olvastam hogy AB osztályú erősítők 45% hatásfokkal bírnak míg a D 95%. Mégis azt látjuk (és szeretjük is) ha dögnehéz erősítőket vehetünk használhatunk otthon.Van aki szinte kilóra nézi az erősítőket.Persze én is úgy vagyok vele számít ettől megnyugszik az ember biztos nincs semmi kispórolva.

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 98

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: djkoxi »

Tonyka:
Igen a Rotelék már így gyártják az újabb berendezéseiket.Pedig egyre nagyobb igény lesz rá szerintem az AVR illetve végerősítők terén is.Sub-oknál  a Class D jobban kordában tartja a hangszórót.Olyan embertől tudom aki nagyon komolyan benne van a szakmában.

Ha jól tudom a Pioneer a nagyvasaiban ICEpower végfokokat használ, ami szintén classD.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Nostro: 
Nem vagyok Szegedi. Nővéremék laknak ott és keresztfiam ballagására mentünk (erdészeti szakközépbe járt azért volt ilyen korán a ballagás.) Egyébként ők a víztorony mellett laknak (Hajlat út) ha ismerős vagy arra.Jól betájolom,van egy Sex shop a közelben is    És a MM is közel van.Sógorral mindíg elugrunk.

Goblin:
Igen kis "ari" a táv,meg lehet vicces is viszont annál értékesebb.Nagyon jó és kényelmes külön a sub-ot is vezérelni ha úgy szükséges..

Robert:
Köszi,majd ráálok a dologra aztán lecserélem a jelenlegi kábelt.

Tonyka:
Igen a Rotelék már így gyártják az újabb berendezéseiket.Pedig egyre nagyobb igény lesz rá szerintem az AVR illetve végerősítők terén is.Sub-oknál  a Class D jobban kordában tartja a hangszórót.Olyan embertől tudom aki nagyon komolyan benne van a szakmában.

Firekiller:
Tedd azt.   Ha tudod hallgasd meg próbáld ki valahol szerintem tetszenének.

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 85

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Goblin »

Gyönyörű az újszíves Graz hozzá

....de azért én még mindig azt mondom...., hogy: Beszaras az a távirányító

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

.Azt olvastam hogy az AB osztályú erősítők hatásfoka lényegesen kevesebb mint egy Class D-vel épített mélysugárzóké.

A hatásfoka jobb, viszont nagyon jó minőségű cuccuk kellenek hozzá, h leszorítsák a torzítást. Ezért nem is fog bele sok nagy brand. A Rotel kezdett utazni benne, de a többiek nem igazán követik. Sub-nál lehet nem számít annyira, de AVR, vagy végfok vonalon még mindig az AB osztály mögé sorakozik a nagy többség.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Lezárt

Vissza: “Házimozi”