Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

No igen, ha lenne egy udvozito megoldas, akkor a tobbiek ehen halnanak.

A Limarban Gaborek egeszen komolyan foglalkoznak ezzel a taroljunk mindent kozpontilag digitalisan es nezzuk/hallgassuk barhol a hazban dologgal. Talan mintha lenne valamilyen sajat fejlesztesu HTPC -juk is.

Van saját fejlesztésű gépünk. Nem csak egy media lejátszó, hanem NAS is egyben. LINUX alapú, XBMC fut rajta. A NAS Twonky media legmegfelelőbb verziója (sajnálatosan nem a legfrissebb a legjobb). Ezenkívül a DSD (SACD) streamelés megköveteli a MinimServer futását is.
Így egy gépben van a hálózati szerver és a lejátszó is. HDMI-vel mehet a az AV rendszerhez, ethernelen a hálózati audio lejátszókhoz.
Tárkapacitás 2-18T háztól függően. Igény esetén RAID funkcióval ellátva a NAS-t. Főként nagyobb adatmennyiség esetén ez már szükséges lehet, ha nem akarunk adatvesztést. Természetesen full iPad, iPhone, Android és PC kontroll lehetséges a saját IR táv mellett.
Természetesen az USB DAC is csatlakoztatható hozzá, ha nincs hálózati audio lejátszó.

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 101

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Nem igazán értem az "SACD rip" jelentőségét.  
Amúgy amit a HDMI-re, vagy egy USB-s DAC-ra ki lehet küldeni, az fog szólni...

Nagyon sok zeném abban van, és nem akarom átkonvertálni. Csak ennyi a jelentősége.

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Téper »

Szerintem ennek meggyűlne a baja egy SACD rippel, szerintem intel i5 vagy i7 lesz, miniITX alaplappal, csak megvárom amig kicsit lejjebb megy az áruk.
Nem igazán értem az "SACD rip" jelentőségét.  
Amúgy amit a HDMI-re, vagy egy USB-s DAC-ra ki lehet küldeni, az fog szólni...

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 310
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Norbonca »

Az ársáv pedig nem hackintosh hanem Macintosh kompatibilis. Ezért az árért kapsz egy MAc Minit ami stabilitásban tervezésben és kompatibilitásban oda veri ezt a csinos masinat Bár nekem is tetszik, de az ára akkor is horror.
No igen, ha lenne egy udvozito megoldas, akkor a tobbiek ehen halnanak.

A Limarban Gaborek egeszen komolyan foglalkoznak ezzel a taroljunk mindent kozpontilag digitalisan es nezzuk/hallgassuk barhol a hazban dologgal. Talan mintha lenne valamilyen sajat fejlesztesu HTPC -juk is.
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 85

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Goblin »

Tudnál róla linket berakni? Vagy márkát írni, mert még nagyon az elején vagyok ennek a htpc dolognak. Amúgy a házat 250 fontért árulják a hűtővel.
http://hardverapro.hu/apro/antec_nsk_24 ... _1-50.html
Bár mar nemigen lehet kapni, mikor en raktam össze csak egy hajszál választott el, hogy megvegyem :
http://www.olcsobbat.hu/termek/antec_fu ... eiras.html

En biztos, ha szépet akarnék Antech, Silverstone, thermaltake, (es a keleti gyártót most nem tudom) vonalon indulnék el. Ha nem kell a csillogás es itx Ben gondolkodsz ott a modecom es hasonló kis házak.

... Megvan LianLi

Hűtőben: scyte vagy thermalriht
http://www.scythe-eu.com/en/products/cp ... rev-b.html

http://www.thermalright.com/html/produc ... p-100.html

Ha van helyed es erősebb gépet akarsz megis akkor Scyhte Ninja, vagy thermalrihght ífx-14 ezek akar egy i7et is elhutenek passivba.

De mondom, ha sok pénz van:

http://www.expressz.hu/szamitastechnika ... /mac-mini/

Boltokban szerintem itt nézz körül, kérj nyugodtan tanácsot is akar:

http://pcgear.hu/
http://www.computermode.hu

Mikor szamtechkel foglalkoztam mindkét helyen készségesen segítettek mindenben.

Bár biztos vagyok benne, hogy az akasa es a méreg drága passzív cucc ős jó választások

Remelem segítettem

Üdv
Gobbo

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Nem vagy tisztában egy HTPC hardverigényével!
Korábban írtad, hogy csak zenére kell, oda meg még sok is.
Én atomost használok és akadásmentesen végzi a dolgát.

Nekem a legelső es legkisebb I3am van, most a proci vga része megadta magát, de eddig az is elég volt bőven, 1080p BR isokhoz sőt meg játszani is jó volt. Bár nem fpst, de platform játékokat, vagy mondjuk egy warhammer Marine-t simán elvitt. Tehát csak zenére egy atomos gép bőven elég egy USB DAC-al. Akkor meg hang kártya sem kell külön. De ha van love es ha mar itt tartunk tényleg Mac minit ajánlanám.

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Mire osszelegozod a megfelelo alkatreszeket, amik egyutt stabilan, gyorsan, megbizhatoan mukodnek .... hogy mast ne is mondjak ez az alaplap pl hackintosh kompatibilis.
Az ársáv pedig nem hackintosh hanem Macintosh kompatibilis. Ezért az árért kapsz egy MAc Minit ami stabilitásban tervezésben és kompatibilitásban oda veri ezt a csinos masinat Bár nekem is tetszik, de az ára akkor is horror.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Recommended max CPU TDP 35W

Nem vagy tisztában egy HTPC hardverigényével!
Korábban írtad, hogy csak zenére kell, oda meg még sok is.
Én atomost használok és akadásmentesen végzi a dolgát.

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

Konkrétan a ház kerül pénzbe csak a ház a hűtéssel 100 ezer forint, abban nincs alaplap nincs proci nincs semmi. Igaz most már megnéztem az olcsóbb házaikat is, de az sem sokkal olcsóbb, viszont több a kompromisszum vele.

Milyen barkácsolásra és kisérletezésre gondolsz pontosan?

Mire osszelegozod a megfelelo alkatreszeket, amik egyutt stabilan, gyorsan, megbizhatoan mukodnek .... hogy mast ne is mondjak ez az alaplap pl hackintosh kompatibilis.
Sonos Multroom System

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Ez ketsegtelenul igen draga, de nem arulnak zsakbamacskat. Ott van, hogy pontosan milyen alkatreszekbol van, barki osszerakhatja maganak. Az kerul penzbe, hogy megkimelnek a kiserletezgetestol es a barkacsolastol.
Konkrétan a ház kerül pénzbe csak a ház a hűtéssel 100 ezer forint, abban nincs alaplap nincs proci nincs semmi. Igaz most már megnéztem az olcsóbb házaikat is, de az sem sokkal olcsóbb, viszont több a kompromisszum vele.

Milyen barkácsolásra és kisérletezésre gondolsz pontosan?

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

Ki lehet hozni olcsóbban is, ha nem készen veszem. A ház a húzós, de ha tényleg jól hűt akkor elég sok barkácsolástól kímélne meg.

Ez ketsegtelenul igen draga, de nem arulnak zsakbamacskat. Ott van, hogy pontosan milyen alkatreszekbol van, barki osszerakhatja maganak. Az kerul penzbe, hogy megkimelnek a kiserletezgetestol es a barkacsolastol.
Sonos Multroom System

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Ez jó lehetne? A Features-ben leírták, hogy milyen alaplap jó bele.
Itt lehet kapni 32 ezerért.

Recommended max CPU TDP 35W

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Tudnál róla linket berakni?
Ez jó lehetne? A Features-ben leírták, hogy milyen alaplap jó bele.
Itt lehet kapni 32 ezerért.

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Most nézem 250 font áfával, tehát 100.000 posta nélkül. Te tudod. Megjegyzem, az enyém is közel volt ehez az összeghez, de két számítógép üzemel benne.

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Nekem is bitang drága házam van, de azért ez már túlzás. Én biztos, hogy egy 12 ezer forintos jó minőségű passive bordával és egy max 30-40.e forintos házzal ki tudod váltani és az még mindíg nem 300 ezer ( ha leszámoljuk a procit és az alaplapot, meg a tápot..... barkácsolás nálkül
Tudnál róla linket berakni? Vagy márkát írni, mert még nagyon az elején vagyok ennek a htpc dolognak. Amúgy a házat 250 fontért árulják a hűtővel.

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Ki lehet hozni olcsóbban is, ha nem készen veszem. A ház a húzós, de ha tényleg jól hűt akkor elég sok barkácsolástól kímélne meg.
Nekem is bitang drága házam van, de azért ez már túlzás. Az, hogy egy 12 ezer forintos jó minőségű passive bordával és egy max 30-40.e forintos házzal ki tudod váltani és az még mindíg nem 300 ezer ( ha leszámoljuk a procit és az alaplapot, meg a tápot..... barkácsolás nálkül

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

http://www.quietpc.com/sys-lora

Azért ez árban eléggé húzós, a legkisebb amiben semmi nincsen se winyó se semmi kerül áfával 400.000-be

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Azért ez árban eléggé húzós, a legkisebb amiben semmi nincsen se winyó se semmi kerül áfával 400.000-be

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Pont ilyesmit akartam barkácsolni. Van velük tapasztalatod?

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

Sonos Multroom System

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Esetleg, ha már barkács, Raspberry Pi.
Szerintem ennek meggyűlne a baja egy SACD rippel, szerintem intel i5 vagy i7 lesz, miniITX alaplappal, csak megvárom amig kicsit lejjebb megy az áruk.

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Téper »

Csak zenére kellene. Szòval semmi kártya, optikai megyajtó sem kell. Külső tápot tervezek neki. Egy kisebb ssd ről futna a rendszer. A zenék pedig a hálózaton vannak. A cikket már olvastam :-)

Esetleg, ha már barkács, Raspberry Pi.

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Köszönöm, ez lett volna a következő kérdésem.

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Csak zenére kellene. Szòval semmi kártya, optikai megyajtó sem kell. Külső tápot tervezek neki. Egy kisebb ssd ről futna a rendszer. A zenék pedig a hálózaton vannak. A cikket már olvastam :-)
Nem tudom, hogy integrált procival akarod, vagy rendes procival? Ilyenkor még a hűtés lehet egy behatároló tényező, bár vannak már igazán kevés helyet elfoglaló de mégis masszív és ezáltal halk hűtőbordák. Én a schyte illetve a Thermalright termékeit ajánlanám.

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”