Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok járatos a házimoziban, de most a sors úgy hozta, hogy foglalkoznom kell vele. Kérdezném a tapasztaltabb fórumtársakat, hogy egy Y-SUB kábel hossza mennyi lehet? Egyáltalán van-e jelentősége?
Előre is köszönöm!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- thomyyyyy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 1
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Van egy HK 360 erősítőm és egy JBL Northridge 5.0 + SCS 178-as sub hangrendszerem! Szeretném lecserélni az egész kábel arzenált, mert nagyon gagyi kábeleim vannak, milyet tudnátok ajánlani ehhez a rendszerhez?
Előre is köszönöm!
Üdv.: Tamás
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Meglepve tapasztaltam, hogy mikor az AV erősítőt és a TV-t
összekötöttem egy 5m-es HDMI kábellel, a Kossuth rádió elég hangosan
megszólalt. Nagyon zavaró. A TV és a az erősítő nem egy konnektorba van
dugva.
Ha valaki tud megoldást legyenszives mondja el nekem.
Szia!
Az általános iskolai ének-zene óra jut az eszembe. Orion SE1015 Orister erősítő, Akai lemezjátszó párossal hallgattuk a zenét. Amikor elment az iskola mellett egy taxi, akkor, tökéletesen lehetett hallani a CB rádióban elhangzottakat, a hangfalakból. Szerintem, valami árnyékolási probléma lehet. Próbáld meg, kihúzni az antenna-kábelt a TV-ből, vagy próbálkozz egy komolyabb HDMI-kábellel, feltéve, hogy nem olyat használsz, már eleve! Más ötletem nincs.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Meglepve tapasztaltam, hogy mikor az AV erősítőt és a TV-t
összekötöttem egy 5m-es HDMI kábellel, a Kossuth rádió elég hangosan
megszólalt. Nagyon zavaró. A TV és a az erősítő nem egy konnektorba van
dugva.
Ha valaki tud megoldást legyenszives mondja el nekem.
"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."
Csatlakoztatás
Ide is beteszem...
Sziasztok!
Múltkor valamelyik topikban volt szó (ismét) a földhurokról, de véletlenül sem találom....
A lényeg, hogy ha nem a kábel tv-antenna a bűnös és esélyem sincs egy konnektorba tenni a subot a többi cuccal, akkor ez megoldja a földhurok kérdést? (itt a legolcsóbb hirtelen) http://www.ebolt.hu/...zavarszuro.html
Mert ugye itt ahogy elnézem, az erősítő és a sub közti rca-hoz kell ezt csatlakoztatni. Valakinek tapasztalat? köszi
Nekem ugyanilyen izolátor van 3 db is, olcsósága ellenére egész jó szerintem, de negatív hatást is elérhetsz vele.
A hangminőséget próbálgattam, számomra nem rontotta le, de nincs is high end rendszerem.
A második rendszeremben egy DVB-T set -top-box audio kimenete egy 10m-es analóg RCA kábellel megy az erősítőre, itt viszont ez az izolátor egy búgást rakott a hangba, úgyhogy onnan kivettem. Nem is értem, valahogy éppen az okozott búgást, hogy a közös árnyékolást leszeparálja egymástól. az első rendszeremben pedig kettő is van, gond nékül.
Nekem az a véleményem, hogy működik, azaz tényleg izolál, és annyiért mindenképp megéri kipróbálni, nagyon olcsó, annyit megér. Ha nem válik be, nem vesztesz sokat.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Csatlakoztatás
Ide is beteszem...
Sziasztok!
Múltkor valamelyik topikban volt szó (ismét) a földhurokról, de véletlenül sem találom....
A lényeg, hogy ha nem a kábel tv-antenna a bűnös és esélyem sincs egy konnektorba tenni a subot a többi cuccal, akkor ez megoldja a földhurok kérdést? (itt a legolcsóbb hirtelen) http://www.ebolt.hu/...zavarszuro.html
Mert ugye itt ahogy elnézem, az erősítő és a sub közti rca-hoz kell ezt csatlakoztatni. Valakinek tapasztalat? köszi
Csatlakoztatás
ÍÍÍgen azt hiszem.
Bekapcsoltam a lejátszót,az erősítő kijelezte a bemenő jelet asszem volt hang is, majd bedugtam a projektorba a kábelt és úgy emlékszem mint ha megfagyott volna a kijelzés.Mármint nem reagált semmi kapcsolásra pl. stereo,dpl II,DD kikapcsoltam az erősítőt és vissza és a hang már meg is szűnt.
A projektor beépített fosom hangszóróján szolt a hang.De hiába kapcsoltam ki vagy halkítottam le a projektoron,nem szűnt meg a hiba.
Esetleg azt kipróbálom hogy egy ismerősöm új H/K HD-s erősítőjével kipróbáljuk.
Nem is merek venni HD-s erősítőt félek ugyan így járnék.
Úgyhogy beérem egyenlőre az analóg 5.1 el.
Csatlakoztatás
Szia.
Denon 3806
Epson TW480
Lehet hogy az erősítő régi?
Én azt nem értem, ha mondjuk nem kapcsolod be a projit, elindítod a lejátszón a filmet, akkor van hang, de ha mondjuk így működés közben kacsolnád be a projektort, akkor kép lesz és a hang megszűnik?
Egy HDMI splitter-rel kíváncsi lennék, hogy lenne-e változás!
Csatlakoztatás
Szia.
Denon 3806
Epson TW480
Lehet hogy az erősítő régi?
Csatlakoztatás
Sajnos nem lesz hangod. Kommunikációs probléma.
Nem HDMI kábel kérdés.
Az én esetem: Blu ray lejátszó-HDMI kábel-erősítő-HDMI kábel-Plazma tv van hang az erősítőn.
Blu ray lejátszó-HDMI kábel-Erősítő-HDMI kábel-Projektor nincs hang az erősítőn.
Sajnos nem beállítás már én is próbáltam mindent.
Analóg 7.1 jelet tudok küldeni vagy coaxon így működik.
Érdekes, de lennie kell megoldásnak!
Milyen erősítőd és projektorod van?
Esetleg vmilyen HDCP probléma léphetett fel a láncban, de az nem a képre lenne hatással elsősorban?
Csatlakoztatás
Sajnos nem lesz hangod. Kommunikációs probléma.
Nem HDMI kábel kérdés.
Az én esetem: Blu ray lejátszó-HDMI kábel-erősítő-HDMI kábel-Plazma tv van hang az erősítőn.
Blu ray lejátszó-HDMI kábel-Erősítő-HDMI kábel-Projektor nincs hang az erősítőn.
Sajnos nem beállítás már én is próbáltam mindent.
Analóg 7.1 jelet tudok küldeni vagy coaxon így működik.
Csatlakoztatás
Sziasztok, szakértői segítségre van szükségem, mert én nem vagyok szakértő
Vettem egy Onkyo TX-SR606 házimozi erősítőt, aminek van 4 HDMI bemenete és egy HDMI kimenete.
Van egy eGreat R6A média lejásztóm, illetve egy TH-50PV7P Panasonic plasma TV-m.
Tegnap éjjel kikábeleztem a Surr és Surr Back hangsugárzókat, most fáj a nyakam mint állat.
Gyakorlatilag a sub kivételével be van kötve a 7 hangsugárzó.
Ami a bajom:
Összekötöttem a médiaplayert és az erősítőt egy HDMI 1.4-et tudó 1 m-es kábellel.
Az erősítő HDMI kimenetét rákötöttem a TV-re egy régebbi, 1,5 m-es HDMI kábellel.
Amit tapasztalok:
elindítok egy filmet, és az erősítő még hangot sem ad, azt írja, hogy "No signal", de ha kihúzom a kábelt a HDMI OUT-ból (ami a TV felé megy), akkor hirtelen megjelenik a hang tökéletesen (képről nem tudok nyilatkozni, mert ilyenkor ki van húzva a TV).
Most, hogy a gyerekek tudjanak mesét nézni a mediaplayert és a TV-t összekötöttem az 1,5 m-es régi kábellel, így megy a kép, illetve a hangot optikával kötöttem az erősítőre, így van hang is, de szeretnék majd 7.1-et hallgatni, ezért meg kell találnom a hibát, ami miatt a HDMI kábelezés nem ment.
Itt olvastam HDMI handshake meg ilyeneket, nekem ez bonyolult. Ami biztos, a TV "csak" HD Ready, lehet ez a baj?
Illetve az erősítőn a setup-ban HDMI Auto-n hagytam, lehet, hogy ezen kellene valamit állítani?
Bármilyen ötletet szívesen fogadok, mert valahogy meg szeretném oldani ezt a feladatot.
Köszi: Gábor
az erősítő fenekéről kép
555 Bubu válasza neked is szól: kapcsold ki a TV-ON-t Off-ra és lesz hangod.
Csatlakoztatás
Nos, új adatok, kipróbáltam néhány dolgot:
Ha összekötöm a mediaplayer-t HDMI kábellel is illetve optikaival, akkor azt tapasztalom, hogy optikain "Dolby D 5.1"-et mutat a receiver kijelzője, HDMI bemeneten pedig "Mono; PCM fs: 48 kHz", ami számomra azt jelzi, hogy HDMI-n nem jut el a megfelelő jelszint a receiverig. Három HDMI kábelt is kipróbáltam, egyik sem a 30K HUF kategória, de azért nem a leggagyibbak (bár az egyik Hama
Amik felmerültek bennem, mint gondolat:
- mégis a kábelek szarok
- az eGreat mediaplayer gagyi (processzor, vagy bármi más...)
- a receiver HDMI bemenete rossz (ezt kizárnám, az eladó is ezen keresztül használta, illetve mind a 4 bemenetet kipróbáltam)
Jah, és csak akkor hajlandó egyáltalán HDMI-n venni a jelet, ha a TV nincs a HDMI OUT-on rátolva az erölködőre, ha a TV-t rákötöm, akkor semmilyen kapcsolatot nem tud felépíteni a mediaplayer-rel, kipróbáltam minden kábel elrendezésben (tehát cserélgettem a TV - Receiver - Mediaplayer között a 3 HDMI kábelt sok-sok módban), de semmi.
Egyenlőre ennyi, ha valaki tud Budapest és vonzáskörzetében kölcsönadni valami ultrabrutál HDMI kábelt egy teszt erejére, azt megköszönném, hogy ne vegyek feleslegesen egy sokba kerülőt, Természetesen kaukció ellenében, ha megbízhatatlannak tűnök
G.
A lejátszód menüjében nincs valami beállítás a hdmi audio részhez, ha van akkor szerintem pass through -ra kellene állítani, persze csak találgatok.
Csatlakoztatás
Ha összekötöm a mediaplayer-t HDMI kábellel is illetve optikaival, akkor azt tapasztalom, hogy optikain "Dolby D 5.1"-et mutat a receiver kijelzője, HDMI bemeneten pedig "Mono; PCM fs: 48 kHz", ami számomra azt jelzi, hogy HDMI-n nem jut el a megfelelő jelszint a receiverig. Három HDMI kábelt is kipróbáltam, egyik sem a 30K HUF kategória, de azért nem a leggagyibbak (bár az egyik Hama
- mégis a kábelek szarok
- a receiver HDMI bemenete rossz (ezt kizárnám, az eladó is ezen keresztül használta, illetve mind a 4 bemenetet kipróbáltam)
Jah, és csak akkor hajlandó egyáltalán HDMI-n venni a jelet, ha a TV nincs a HDMI OUT-on rátolva az erölködőre, ha a TV-t rákötöm, akkor semmilyen kapcsolatot nem tud felépíteni a mediaplayer-rel, kipróbáltam minden kábel elrendezésben (tehát cserélgettem a TV - Receiver - Mediaplayer között a 3 HDMI kábelt sok-sok módban), de semmi.
Egyenlőre ennyi, ha valaki tud Budapest és vonzáskörzetében kölcsönadni valami ultrabrutál HDMI kábelt egy teszt erejére, azt megköszönném, hogy ne vegyek feleslegesen egy sokba kerülőt, Természetesen kaukció ellenében, ha megbízhatatlannak tűnök
G.
Próbáltam értelmezni a hibát, de nem nagyon sikerült.
Csak találgatok.
A MISCELLANEOUS menüben van egy HDMI rész, azon belül egy Audio TV Out
Ez nincs véletlenül ON-ra állítva??
Ha igen, akkor állítsd át OFF-ra.
Ha be van kapcsolva, akkor csak aTV-n lenne hang.
Csatlakoztatás
- mégis a kábelek szarok
G.
Receiver: Onkyo TX-SR606; CD player: Sony CDP-XE270; Media player: Mederer; TV: LG LED
Cables: elfelejtettem ... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />; Speakers: GreenWave Audio, Jamo surr, Magnat back surr, Wharefedale center, SUB még nincs
Cables: elfelejtettem ... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />; Speakers: GreenWave Audio, Jamo surr, Magnat back surr, Wharefedale center, SUB még nincs
Csatlakoztatás
Sziasztok, szakértői segítségre van szükségem, mert én nem vagyok szakértő
Vettem egy Onkyo TX-SR606 házimozi erősítőt, aminek van 4 HDMI bemenete és egy HDMI kimenete.
Van egy eGreat R6A média lejásztóm, illetve egy TH-50PV7P Panasonic plasma TV-m.
Tegnap éjjel kikábeleztem a Surr és Surr Back hangsugárzókat, most fáj a nyakam mint állat.
Gyakorlatilag a sub kivételével be van kötve a 7 hangsugárzó.
Ami a bajom:
Összekötöttem a médiaplayert és az erősítőt egy HDMI 1.4-et tudó 1 m-es kábellel.
Az erősítő HDMI kimenetét rákötöttem a TV-re egy régebbi, 1,5 m-es HDMI kábellel.
Amit tapasztalok:
elindítok egy filmet, és az erősítő még hangot sem ad, azt írja, hogy "No signal", de ha kihúzom a kábelt a HDMI OUT-ból (ami a TV felé megy), akkor hirtelen megjelenik a hang tökéletesen (képről nem tudok nyilatkozni, mert ilyenkor ki van húzva a TV).
Most, hogy a gyerekek tudjanak mesét nézni a mediaplayert és a TV-t összekötöttem az 1,5 m-es régi kábellel, így megy a kép, illetve a hangot optikával kötöttem az erősítőre, így van hang is, de szeretnék majd 7.1-et hallgatni, ezért meg kell találnom a hibát, ami miatt a HDMI kábelezés nem ment.
Itt olvastam HDMI handshake meg ilyeneket, nekem ez bonyolult. Ami biztos, a TV "csak" HD Ready, lehet ez a baj?
Illetve az erősítőn a setup-ban HDMI Auto-n hagytam, lehet, hogy ezen kellene valamit állítani?
Bármilyen ötletet szívesen fogadok, mert valahogy meg szeretném oldani ezt a feladatot.
Köszi: Gábor
az erősítő fenekéről kép
Receiver: Onkyo TX-SR606; CD player: Sony CDP-XE270; Media player: Mederer; TV: LG LED
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Csatlakoztatás
sziasztok,
van egy pio vsx-818-as erősítő és egy 5.0 focal jmlab chorus 715-705-center szett.
a front bikábelezhető, de az erősítőn erre nincs lehetőség.
kétfajta kábelem van, az egyik egy atmos air a másik meg valami ezüstözött.
gondolom az atmos air lenne a basszus az ezüstözött meg a magas.
az erősítőnek nem baj, ha kétfajta kábel van rajta egy kimeneten..?
Szia!
A két kábelt csatlakoztathatod egy, közös csatlakozóba. Én, úgy oldottam meg, hogy az A kimenetbe dugtam az egyik, a B kimenetbe a másik kábelt, mert nem fért bele a két kábel, egy csatlakozóba.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Csatlakoztatás
sziasztok,
van egy pio vsx-818-as erősítő és egy 5.0 focal jmlab chorus 715-705-center szett.
a front bikábelezhető, de az erősítőn erre nincs lehetőség.
kétfajta kábelem van, az egyik egy atmos air a másik meg valami ezüstözött.
gondolom az atmos air lenne a basszus az ezüstözött meg a magas.
az erősítőnek nem baj, ha kétfajta kábel van rajta egy kimeneten..?
Csatlakoztatás
És nem roncsolta szét a bemenetet?Mennyire látszik, hogy megfúrtad?
Nem látszik semennyire. Lassú fordulaton kell fúrni, óvatosan. A rézben könnyen szalad a fúrószár, meg szinte alig kell valamit forgácsolni neki.Lecsavartam előtte a műanyagot, a keresztben levő lyukba rádiósfogóval ráfogtam (ha beledugsz egy csavarhúzót az is elég). Ha akarod, lefotózom Neked, de kb ennyi idő alatt míg írtam, már készen is lenne a fúrás. A gyáriakban is 4mm a lyuk.
Csatlakoztatás
Szia!
Nekem is ilyen hangfalam van, annak idején egy 4-es fúróval belefúrtam a 3-as lyukba. Tökéletes lett.
És nem roncsolta szét a bemenetet?Mennyire látszik, hogy megfúrtad?
Csatlakoztatás
Sziasztok.
Lehet itt választ kapok a kérdésemre.Lenne egy gondom van egy Tannoy Mc center sugárzóm aminek a banándugós részébe a sima egyszerű banándugó(ami simán bele megy a Tannoy Venus 507 ill. a Tannoy M2 be)nem megy bele.Látszik rajta, hogy kb 1mm szűkebb lenne a átmérője.Na már most hol tudok venni ehhez a csatlakozóhoz banándugót.
Ilyet használok:
http://elektronika.v...1671530933.html
Köszönöm a segítséget.
Szia!
Nekem is ilyen hangfalam van, annak idején egy 4-es fúróval belefúrtam a 3-as lyukba. Tökéletes lett.
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Csatlakoztatás
Köszönöm a hsz.
Csak jó lenne tudni ennek milyen az átmérője.Mert feleslegesen nem akarom megvenni.Nem mintha nagy összeg lenne, de nem akarom utána a fiókba rakni.
Nem fog belemenni, ezért cseréltem le én is az m2-n az aljzatokat. Nyiss egy topikot a keres részen, hátha van valakinek ilyen kisebb átmérőjű dugója (tüskéje).
Csatlakoztatás
Sziasztok egy kis segítség kellene, van egy régi thomson erősítőm aminek a hátulján csiptetős aljzat van amiről letört két alsó fekete pöcök. Lehet ezt valami módon javítani vagy lehet ilyen aljzatot kapni valahol? Neten nem nagyon találok ezt a képet is alig találtam meg. Vagy esetleg banándugó belemegy ezekbe az aljzatokba?
Csatlakoztatás
A kialakításból látszik, hogy "magát" szorítja össze, ha egy kicsit beleerőlteted a csatlakozóba és a kialakítása olyan, hogy teljes felületen illeszkedik. Erről azt írták a tudorok, hogy talán jobb, mint a sima, de sajna erről nyilatkozni nem tudok ( nálam a hm felszámolásra került, a gyereknél kötöttem be a kábelt amin ez van). Ha nem ragaszkodsz a dugóhoz szvsz érdemesebb a kábelt beszorítanod.
Tulajdonképpen most is így van és a centert nem igen szoktam ki be húzogatni csak gondoltam ha már minden dobozomon és az erősítő résznél(a centernél is) van dugó akkor a agyamat ne idegesítse, hogy ott nincs.
Most is le van szorítva, majd legfeljebb beletörődöm.
Köszönöm a tanácsokat.