Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

DeadTech
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: DeadTech »

Sajna erre csak azt tudom mondani, hogy hozzáértő szakszervíz, mint a Hivox, Ethosz hasonlók. Az erősítőt a Vakerán vetted augusztusban, ki van írva a neved, mint vevő

A 15-20nm még mindig nem pontos, itt a vízválasztó monitor és álló között, ha 15nm monitor kellene, fölötte jöhetnek az állók 17-18nm-től.

Köszi!Vas megyében esetleg tud vki hifis szakszervízt?Szhelyi vagyok

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

Az erősítőről:Alapjábe véve nagyon szépen muzsikál,ezt leszámítva:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... eg/#entry0

Olvasd el te is hátha van ötleted!!!!

Sajna erre csak azt tudom mondani, hogy hozzáértő szakszervíz, mint a Hivox, Ethosz hasonlók. Az erősítőt a Vakerán vetted augusztusban, ki van írva a neved, mint vevő

A 15-20nm még mindig nem pontos, itt a vízválasztó monitor és álló között, ha 15nm monitor kellene, fölötte jöhetnek az állók 17-18nm-től.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

sziasztok,
Várható érezhető javulás szerintetek mondjuk egy most éppen fellelhető Rotel RB-956AX -el ? Ez 6 csatornás, 6*30watt alapból, szerintem ez sem lenne feltétlen kevés ilyen kis területre, de ha mégis akkor bridge mód és csak frontok+centert hajtana...
mit gondoltok ?

Szerintem ekkora térben, még a későbbiekben sem kellene lecserélned ezt a végfokot és igencsak dinamikusabb lenne a megszólalás a jelenlegihez képest, amúgy a "kis" Rotel simán hozza teljesítményben a komoly vasak szintjét, csak jobb hanggal a hangfalakhoz is elegendő.

kennystyle
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: kennystyle »

sziasztok,

Erősítő oldali fejlesztésen gondolkodom, jelenleg még Marantz SR4200 hajt Dali C6-ot, centert illetve Wharfi Diamond DFS hátsókat, és van melléjük egy BW ASW650-es mélynyomó. Terület ~17nm, mozi-zene 50-50%
Moziban szeretnék majd HD hangokat is, de fontos hogy a zene részen is legyen előrelépés, így egy olcsó HD-s erősítő nem opció, de egyelőre nem szeretnék százezreket költeni.

Arra gondoltam, hogy mivel az SR4200-n van 5.1 preout, egyelőre vennék egy kis 5 csatornás végfokot, ha ezzel érzek némi előrelépést, akkor beruházhatok utána vagy egy HD-s processzorra ha adódik jó vétel, vagy egy olcsóbb HD-s, preout-os erősítőre. Később pedig vehetek egy komolyabb végfokot a kicsi helyett.

Várható érezhető javulás szerintetek mondjuk egy most éppen fellelhető Rotel RB-956AX -el ? Ez 6 csatornás, 6*30watt alapból, szerintem ez sem lenne feltétlen kevés ilyen kis területre, de ha mégis akkor bridge mód és csak frontok+centert hajtana...
mit gondoltok ?

DeadTech

Most azon gondolkodom honnan tudod h nemrég vettem.....de nem jöttem rá úgyhogy segíts!!
A szoba mérete panel kategória,15-20nm ha van...

DeadTech

Az erősítőről:Alapjábe véve nagyon szépen muzsikál,ezt leszámítva:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... eg/#entry0

Olvasd el te is hátha van ötleted!!!!

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Kicsi szobába.:Ahol elég szerencsétlen az akusztika.( Tudom,monitort kéne ekkorába..De sztem megállná a helyét egy elől-subwooferes álló is..Kevlár mély-közepest nem ajánlottak mert lassabb a papírnál,pl. egy gyors gitárnál+lábdobnál.Állítólag...
Erősítő:DUAL CV-5650
CD:Sony CDP-590,Kenwood DP-5050

Akkor érdemes első reflexesben gondolkozni, illetve, ha a pontos méretét (hány nm) megmondod a szobának eldönthető, hogy álló, vagy monitor kell, az adott árban a Dali Concept6 jó választás lehet, de nagyon nehéz eladót találni, viszont monitorból ennyiért már szép a választék és nem mellékesen egy kategóriával komolyabbak kaphatók, ami a hangzást nézve igen bíztató, ezért kell a pontos területe a szobának, ha elegendő egy monitor, akkor több okból is ez az ajánlott, kivéve, ha a loudness-es mélyben dúskáló hang a kedvedre való, ami bár nem valós hangkép, de van aki ezt keresi.

Elég sok anyagból gyártanak hangszóróhoz membránokat, vagy rosszra, vagy jóra, ugyanúgy létezik kevlár membrános jó hangszóró és papír membránnal szerelt rossz hangszóró, mint ahogy fordítva is

Látom az erősítőt nem rég vetted, meg vagy vele elégedve?

DeadTech

Még vmit elfelejtettem.Ezekről miképp vélekedtek?Arcus,Canton,Bose,JBL XE-5, XE-6..
Üdv.

DeadTech

Kicsi szobába.:Ahol elég szerencsétlen az akusztika.( Tudom,monitort kéne ekkorába..De sztem megállná a helyét egy elől-subwooferes álló is..Kevlár mély-közepest nem ajánlottak mert lassabb a papírnál,pl. egy gyors gitárnál+lábdobnál.Állítólag...
Erősítő:DUAL CV-5650
CD:Sony CDP-590,Kenwood DP-5050

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Szia!

Mielőtt válaszolna bárki, megkérdezném, hogy mekkora térbe kellene és milyen lánc hajtaná a leendő falakat?

DeadTech

Sziasztok segítségeteket kérném hangfal ügyben,mert már tényleg annyi mindent olvastam hogy összekavarodtam.sZÓVAL MILYET??Leginkább metal műfajra,de azért lenne más,lassabb is.Amik eddig szóba jöttek nálam:Mission M35,Mission 752F,Infinity Reference 61(erre szavazok).Kb. 80ezret tudok rászánni.Köszönöm ha válaszol vki

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

A Jamo gyárt erősítőt?

Igen,de szerintem "Onkyo szív" doboghat a készülékben,mint ahogy az INTEGRA nevezetű av rendszerekben is.A Jamo és az Onkyo régóta jó kapcsolatot ápolnak,szeretik egymás termékeit párosítani.De ez csak feltételezés,jobban utánna kellene nézni.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Így van, széép

Pityesz_
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Pityesz_ »

Köszönöm a tanácsokat. Megvettem a pio-t.
Igen a jamo gyártott av erősítőt. Ráadásul baromi jól néz ki. Keress rá a gugliban avr-793.

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: podobag »

Szerintem 37500Ft-ért nem kapsz jobb HM erősítőt, ami tudja az "újkor vívmányait".
A Jamo gyárt erősítőt?

Üdv: Podobag

Sziasztok.
Pioneer vsx 520 37.5k ért jó vételnek számít? Esetleg onkyo 595 vagy jamo avr793 30-ért?
Köszi, hogy segítetek.

Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Sziasztok.
Pioneer vsx 520 37.5k ért jó vételnek számít? Esetleg onkyo 595 vagy jamo avr793 30-ért?
Köszi, hogy segítetek.

Pioneer legyen...

Pityesz_
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Pityesz_ »

Sziasztok.
Köszi, hogy segítetek.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Ezt kifejthetnéd.

A moziteljesítményt figyelembe véve, szerintem az Onkyo TX-SR706 nem egy kategória a H/K AVR355-tel és erre írtam, amit, hogy a zeneisége hozhat a konyhára, de mozin sokat veszítene, a régi gép szintjéhez képest, mire javasoltam a 4-es széria tagjainak mazsolázását

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

A H/K mint már írtam, az Onkyo után, mozin túl nagy kompromisszum lenne szerintem

Ezt kifejthetnéd.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Még kérdeznék, vagyis inkább véleményekre lennék kíváncsi:

Marantz SR6003
Pioneer Vsx-ax2as

A Pio egy régebbi modell, de az AX2 és AX4 nem sikerült túl jól szerintem. Felejtős.
A 6003 nem rossz gép, mindent tud, amit kell.

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Simán maradhat a sub, azzal ráérsz később foglalkozni, ha a Dalikkal egy jó mozis hangképet rajzolnak eggyütt akkor maradhat, zenénél úgysem kell a C6 mellé
A H/K mint már írtam, az Onkyo után, mozin túl nagy kompromisszum lenne szerintem, de azért ha megoldható, próbálj egyet megfülelni, de inkább a 4-el kezdődőek közül.

Még kérdeznék, vagyis inkább véleményekre lennék kíváncsi:

Marantz SR6003
Pioneer Vsx-ax2as
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Hát, az Onkyo ma elment... kicsit bánom is. Itt maradtam mozi nélkül...jöhet az apró...

Simán maradhat a sub, azzal ráérsz később foglalkozni, ha a Dalikkal egy jó mozis hangképet rajzolnak eggyütt akkor maradhat, zenénél úgysem kell a C6 mellé
A H/K mint már írtam, az Onkyo után, mozin túl nagy kompromisszum lenne szerintem, de azért ha megoldható, próbálj egyet megfülelni, de inkább a 4-el kezdődőek közül.

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Hát, az Onkyo ma elment... kicsit bánom is. Itt maradtam mozi nélkül...jöhet az apró...
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: tigris »

Én hagynám az Onkyot filmezni és vennék Dalikat, mellé egy sztereó erősitőt..Egy olcsóbb sztereó gép meglepően jól tud szólni. Például a napokban hallottam egy régebbi Onkyo A-8850 erősítőt, ami meglepően jól muzsikált. Ezeket használtan 45-55 közt meglehet kapni, vagy a NAD is megvehető hasonló árban. DE a Denon PMa szériából is vannak 30-60 közt elég szép darabok a használt piacon.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Én nem tudok változatosan fogalmazni, nem beszélek meleg hangokról, azt tudom, hogy amit hallottam az hosszú távon is jó érzéssel töltött el

Épp arra gondoltam, miközben olvastalak, hogy milyen jó kis írás ez.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”