Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
Media Marktban most 29.990 Ft-ért adnak LG DVD-írót, s ami nagyon megfogta a figyelmem az az volt, hogy KÉT RÉTEGŰ írásra is képes. Akkor ebbe elég egy kétrétegű üres lemezt beletenni, s egy gyári DVD lemezről tömörítgetések nélkül átírható a film (mint mondjuk egyik CD-ről a másikra)? Köszi a válaszokat.
Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!
- Rob
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
Hali!
Találtam akciósan Pioneer VSX-D912 házimozi erősítőt. Bár még nem hallgattam, mi a véleményetek róla?
Yamaha 650 vagy ez éri meg jobban?
Rob
PC foobar -> audio-gd NFB-10ES2 -> Nordost Red Dawn IC -> NAD M3 -> Nordost red dawn -> Dynaudio Contour 1.3 SE
na ja.... csak ne lenne olyan serbli hangja a yamahának
Talán hallottad a három receivert megfelelő körülmények között és az alapján döntöttélúgy hogy annak van a "legserblibb" hangja?
Én bevallom, hogy egyik sem hallottam még igazi tesztkörnyezetben. amit hallottam úgy, az régebbi Yamaha és Pio volt és ott a Pio-nak volt roszabb, karcos hangja. De mivel ez nem az a készülék ezért nem ítélek előre!
Az adatok alapján meg messze a Yamaha a jobb. meg kell hallgatni mind a hármat!
gordon314.fw.hu
blaki: hallgatózni voltál már?
Megnézni voltunk csak őket :kiraly:
A hallgatózást e hétre tervezzük
A gondom csak azzal van hogy ami egy nagyobb bemutató teremben jól szól az jól szól e mindössze 12nm-en is?
Hát igen, ez gond, de én is egy kisebb bemutatószobában hallgattam meg a hangfalaimat, és végül is a nyagyobb szobába is hozták azt, amiért a kisebben megtetszettek. Majd számolj be a hallgatózásról!
Megnézni voltunk csak őket
A hallgatózást e hétre tervezzük
A gondom csak azzal van hogy ami egy nagyobb bemutató teremben jól szól az jól szól e mindössze 12nm-en is?
A400, Dactilus, 575A, M12.2
Sziasztok!
Az alábbi dologban kérném egy kicsit a segítségeteket: egy Denon 1804-es erősítőhöz ami egy 12nm-es szobát hangosítana be, zenehalgatás(rock, metal, nézpzene, jazz, kevés komolyzene) és fimnézés is lenne 50-50%-ban milyen hangfalakat tudnátok ajánlani? A kis szoba méret miatt azt álló frontok nehezen megoldhatók; kb 150-200e szeretnék most hangfalakra költeni; 2 dolog között gondolkodom: ezért a pénzért vegyek egy 5 hangfalat tartalmazo szettet pl: Tannoy mX-M N-AV2 Házimozi Hangsugárzó Szett
vagy pedig a pénz adta lehetőségeimhez képest válasszak 1 pár front hangfalat és a későbbiekben ezt fejlesszem tovább?
Amiket elsősorban nézegettem (frontnak):
Klipsch SB-2 v SB-3
Klipsch RB-25 v RB-35
Klipsch RF-15 v RF-25
Kef Q1
Kef Q4 v Q5
Tannoy Revolution R2 v R3
Tannoy mx2-M v mx3-M
még 1 kérdés: Magnat hangfalakról van e valamelyikőtöknek tapasztalata?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
blaki
A400, Dactilus, 575A, M12.2
Pioneer VSX-D912 vagy Cambridge Audio 540R?
Ti melyiket javasoljatok?
Egyiket sem! Ma már vicc 96 kHz-es DAC-ot egy receiverbe tenni ennyiért. A CA-nál még magyarázza a digitális erősítésből adódó technológia, de a Pio-nál inkább az, hogy a régi alkatrészektől akarnak szabadulni.
Ebben az árkategóriában sokkal inkább egy Yamaha 650 ami 7.1-es ismeri a legujabb PL IIx-et (amik leginkább az újraeladhatósága miatt lehet fontos) no és 192 kHz-es DAC-okat tartalmaz.
na ja.... csak ne lenne olyan serbli hangja a yamahának
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
Egyiket sem! Ma már vicc 96 kHz-es DAC-ot egy receiverbe tenni ennyiért. A CA-nál még magyarázza a digitális erősítésből adódó technológia, de a Pio-nál inkább az, hogy a régi alkatrészektől akarnak szabadulni.
Ebben az árkategóriában sokkal inkább egy Yamaha 650 ami 7.1-es ismeri a legujabb PL IIx-et (amik leginkább az újraeladhatósága miatt lehet fontos) no és 192 kHz-es DAC-okat tartalmaz.
gordon314.fw.hu
Szerintem nem jársz rosszul egyikkel sem.
Pio-CA : X
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Én jobban bíznék a Pioneerban, de egyre több itt a CA rajongó, szóval inkább meg se szólalok...
Így javasonlni nagyon nehéz, a legjobb megoldás, ha meghallgatod őket és a neked tetszőt választod.
Üdv mindenkinek!
Mi a véleményetek a Heybrook hangfalakról, azon belül az aktív ládáikról?
Előre is köszi a válaszokat.
Ha jól tudom angol cég.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
-
Vendég
Üdv mindenkinek!
Mi a véleményetek a Heybrook hangfalakról, azon belül az aktív ládáikról?
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv!Van valakinek tapasztalata a Philips LX3600 házimozi szettel kapcsolatban? Ilyenre gondolok, hogy a másolt DVD-kkel hogy birkózik meg pl. Illetve valami Eurosky-al volt olyan, hogy a YAMAHA RXV1400-al 5.1-es hang volt azzal meg csak szereo. Szóval nagyon nagy hülyeség megvenni vagy nem?
A válaszokat előre is köszönöm: Jani
válasz magamnak:
hülyeség megvenni
TV: Philips 29CI1731 Amp.: Yamaha RXV-1400 Front: AE Aegis EVO3 Surround: Orion HS-288 DVD: Sony DVP-NS730 Cable: TNT TripleT SAT: PACE MSS-1038GP
-
Vendég
Üdv!
Van valakinek tapasztalata a Philips LX3600 házimozi szettel kapcsolatban? Ilyenre gondolok, hogy a másolt DVD-kkel hogy birkózik meg pl. Illetve valami Eurosky-al volt olyan, hogy a YAMAHA RXV1400-al 5.1-es hang volt azzal meg csak szereo. Szóval nagyon nagy hülyeség megvenni vagy nem?
A válaszokat előre is köszönöm: Jani
TV: Philips 29CI1731 Amp.: Yamaha RXV-1400 Front: AE Aegis EVO3 Surround: Orion HS-288 DVD: Sony DVP-NS730 Cable: TNT TripleT SAT: PACE MSS-1038GP
Szevasztok! A Pólus MM-ban láttam egy DENON házimozi cuccost:AVR-1604 erősítő+ DVD 1710+ SC-E 54HTB hangfalszett. Az egészet adták 169900-ért. Mi a véleményetek róla? Milyenek minőségűek ezek a Denon cuccok? Music centert váltana ki, Cd, DVD, MP3-at szeretnék majd rajta hallgatni. Ha van valakinek a három típuból valamelyik, hálás lennék ha leírná a tapasztalatait. Kicsit aggasztanak a hangfalak méretei Kb. 20nm-es szobába lenne. De anyagilag ez a plafon, ennél fejjebb sajna nem tudok menni, de nem szeretnék valami rosszba beválasztani. Köszi.
Lacyval értek egyet. A musiccenternél biztosan jobb lesz és könnyebben fejleszthető.
-
Vendég
Szevasztok! A Pólus MM-ban láttam egy DENON házimozi cuccost:AVR-1604 erősítő+ DVD 1710+ SC-E 54HTB hangfalszett. Az egészet adták 169900-ért. Mi a véleményetek róla? Milyenek minőségűek ezek a Denon cuccok? Music centert váltana ki, Cd, DVD, MP3-at szeretnék majd rajta hallgatni. Ha van valakinek a három típuból valamelyik, hálás lennék ha leírná a tapasztalatait. Kicsit aggasztanak a hangfalak méretei Kb. 20nm-es szobába lenne. De anyagilag ez a plafon, ennél fejjebb sajna nem tudok menni, de nem szeretnék valami rosszba beválasztani. Köszi.
A Denon az nem rossz holmi, ahogy ez itt többfelé ki lett beszélve.
Ennek a szettnek talán a gyenge pontja a hangfalrendszer, amit speckó nem is ismerek, így nem nyilatkozom róla
De viszont ez az, amit később lehet cserélni, könnyebben, mert pl. először a két frontot cserélheted, ami a zenehallgatásnál domináns, aztán szép sorban... persze csak ha kell.
Az ilyen összeállításokban mindíg van gyengébb láncszem, mert valahol ez is egy kis árukapcsolás.
-
Vendég
Elképzelhető, hogy mozinál elenyésző a különbség, de az AN DAC esetében elég nyilvánvaló volt, a coax javára. Az optikai előnye igazából akkor érvényesül, ha hosszan kell vezetni a jelet, mivel nem vesz fel zavarokat a környezetéből.
Talán mozinál is van jelentősége, nem ebben a aktegóriában, ahol most ez a kábelkérdés felmerült. Egy ilyen DAC-nál meg egyértelmű
- 21st century Digital Boy
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
Természetesen minden esetben szükséges a DVD és az erősítő összekötése optikai (koax) vagy digitális kábellel.
Az optikai és a coax kábel nem ugyan az. A coax amúgy jobb.
Jogos, pongyola volt a fogalmazás... Azon viszont vitatkoznak, hogy a coax valóban jobb-e. Ebben a kategóriában pedig a különbség elhanyagolható.
Elképzelhető, hogy mozinál elenyésző a különbség, de az AN DAC esetében elég nyilvánvaló volt, a coax javára. Az optikai előnye igazából akkor érvényesül, ha hosszan kell vezetni a jelet, mivel nem vesz fel zavarokat a környezetéből.
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
Természetesen minden esetben szükséges a DVD és az erősítő összekötése optikai (koax) vagy digitális kábellel.
Jogos, pongyola volt a fogalmazás... Azon viszont vitatkoznak, hogy a coax valóban jobb-e. Ebben a kategóriában pedig a különbség elhanyagolható.
- Nincs visszaút

Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
- Nincs visszaút

....Nem baj, amúgy, ha rárakom? A leírás rémisztget mindenfélével a hődisszipáció kapcsán
Én azért raknék közéjük valamit, hogy legalább 5 cm legyen közöttük.
Vagy inkább még több. Az Alisca-s szerelő szerint sok olyan DVD játékos adja be a kulcsot idő előtt, ami közvetlenül az erősítő tetejére volt helyezve.