Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
igen lesz különbség de nem számottevő.
kollegemnál egy onkyo avx 390 rendszert telepítettem és észrevettük a különbséget mondjuk a jurrasic park dolby digital és dt hd master audio között de csak annyi hogy tisztább precizebb hang, kicsit részletgazdagabb is, pontosabb tér, és dinamikusabb mélyek:)
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
szerintetek egy alap 70ezer forintos erősítőn meghallani a sima dts/dd és a DTS HD/Dolby True HD közötti különbséget?
Én is azt mondom,hogy ha jók a hangfalak akkor igen.Bár egy HM erősítő 70 ezerért nem fog lebontani mindent de különbségeknek lenni kell már csak a nagyobb bitráta miatt is...
Nálam a Trafó 3. részében brutálisan lehett hallani a különbséget, a DD és a Dolby TrueHD között !!
szerintetek egy alap 70ezer forintos erősítőn meghallani a sima dts/dd és a DTS HD/Dolby True HD közötti különbséget?
Inkább a hangfal lehet a gyenge pont.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Csak nagyon jó hangfalon,inkábbb a "nem" az igaz.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
- Tuto75
- Fórumlakó
- Értékelés: 66
Sajna nem tudja. Olyan erősitőt keress ami tudja a HDMI Passtrough-ot mert az a neve ennek a szolgáltatásnak. Ha használod számolj azzal hogy a készenléti fogyasztás 0.1-1 Wt/h-ról 30-40 W/Hra is felugrik.
Szia!
Ezt találam a leírásában. Gyenge vagyok angolból, de nem pont arról ír, hogy ez működik?!
"37oldal
HDMI Audio to TV: This setting determines whether audio signals
received through any of the HDMI Inputs are passed through the HDMI Output
to the video display. In normal operation, leave this setting Off, as audio will
be played through the AVR rather than the video display’s built-in speakers.
However, sometimes you may wish to use the TV by itself, without using the
complete home theater system. For those occasions change this setting to On.
You may always mute the TV’s speakers when using the AVR for audio.
"
Volt már nekem is denon 1610es az simán tudta.
Lehet, hogy a 260as HK nem tudja
Sajna nem tudja. Olyan erősitőt keress ami tudja a HDMI Passtrough-ot mert az a neve ennek a szolgáltatásnak. Ha használod számolj azzal hogy a készenléti fogyasztás 0.1-1 Wt/h-ról 30-40 W/Hra is felugrik.
Ez egy természetes folyamat, az erősítő elektronikájának azonosítania a kell a bejövő adatfolyamot. Ez egy kis kimaradással jár, de ez max 1-2mp lehet, a 6-7 már nagyon sok. Több eset lehetséges.
1. Az erősítőd nem áll a helyzet magaslatán, esetleg régi, az elektronika haldoklik, vagy eleve 'gagyi' termék. A típus megjelölés sokat segített volna.
2. A használt kábellel van a gond, esetleg sérült, szakadt, nem megfelelő az átvitele.
3. A forrás készülékben is lehet a hiba, mint az 1. pontnál.
Miért akarsz optikára váltani? Hacsak nem óriási távolságokat akarsz áthidalni, akkor jobban jársz ha maradsz a koaxnál. Teljesen felesleges egy plusz elektromos jel/fény, fény/elektromos jel átalakítást beiktatni. Ezzel csak rontod a hibaarányt és növeled a jittert.
Üdv!
Ennél az optikai dolognál megoszlanak a vélemények, én is a te véleményedet adom, de hallotam már ezt is azt is, kipróbálom, ha jobb lesz akkor marad, a táv. 2m, a lejátszó egy H/K DVD39 es, Erősítő: Sony STR DB925 az biztos, hogy régi, nem vagyok Sony párti,rokonomtól kaptam ingyen, Németországba vette úgy 10éve elég drágán. A koax kábelem viszont lehet szar, szóval kicsit kísérletezek, analóggal hogy viselkedik, aztán meglátjuk lehet megnézetem a belsejét is.
Köszi a segítséget!!Minden jót!
Filmhez: Dynavioce Challenger m-63 5.0, Sony STR DB-925, HK DVD29, JBL ES 150P, HDD, 50' Plazma.
Zenéhez: Nad c315BEE, HK 970, HK 680, Rotel RCD-965BX, JBL L-90, Yamaha YST-SW300, Heybrook HB1
A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal meg.
Kodály Zoltán
- Tuto75
- Fórumlakó
Volt már nekem is denon 1610es az simán tudta.
Lehet, hogy a 260as HK nem tudja
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Lenne egy avr-260 as amit megvennék, de egy dologban nem tud választ adniaz eladó.
Az lenne a kérdés, hogy megoldható e, az ezzel a készülékkel, hogy h ará van csatlakoztatva egy médiaplayer a hdmi portra, de nem szeretném bekapcsolni az erősítőt (mert olyan a hanganyag, hogy elég a tvn, mert pld este sorozatot néznénk vagy mást) átengedi e hangot és a képet a hdmin a tvre.
Ha kicsit bonyolultan írtam e sorry, de biztosan érthető.
Kérem sos írjátok meg, vagy ha kapok egy hívót felhívok bárkit aki el tudja mondani, hogyan oldható meg.
Köszönöm előre is!!!!!!!!!!
Üdv.
Szia!
Próbáld meg megérdeklődni más helyen is, mert más erősítők képesek erre, de sztem a HK is tudja ezt.(asszem a Denon aminél nekem ezt említették).Többet nem tok neked segíteni, nem HK-m van.
Filmhez: Dynavioce Challenger m-63 5.0, Sony STR DB-925, HK DVD29, JBL ES 150P, HDD, 50' Plazma.
Zenéhez: Nad c315BEE, HK 970, HK 680, Rotel RCD-965BX, JBL L-90, Yamaha YST-SW300, Heybrook HB1
A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal meg.
Kodály Zoltán
- Tuto75
- Fórumlakó
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Lenne egy avr-260 as amit megvennék, de egy dologban nem tud választ adniaz eladó.
Az lenne a kérdés, hogy megoldható e, az ezzel a készülékkel, hogy h ará van csatlakoztatva egy médiaplayer a hdmi portra, de nem szeretném bekapcsolni az erősítőt (mert olyan a hanganyag, hogy elég a tvn, mert pld este sorozatot néznénk vagy mást) átengedi e hangot és a képet a hdmin a tvre.
Ha kicsit bonyolultan írtam e sorry, de biztosan érthető.
Kérem sos írjátok meg, vagy ha kapok egy hívót felhívok bárkit aki el tudja mondani, hogyan oldható meg.
Köszönöm előre is!!!!!!!!!!
Üdv.
Sziasztok!
Kérdésem lenne. Van kettő házimozi erősítő, pioneer vsx 921 illetve denon avr 1911. Az érdekelne, hogy melyik tudja a kettő közül azt, hogy kikapcsolt állapotban HDMI-n kiadja a képet és a hangot tévére?
Zenére illetve házimozira melyik a jobb szerintetek.
(50-50 százalékban hsználnám zenére és mozira)
köszi
Nagyjából egy kategória a kettő. Tudomásom szerint mind a kettő átviszi a képet és a hangot kikapcsolt állapotban.
A Denon zeneibb,lágyabb hangzást képvisel.A pioneer kicsit dinamikusabb, "mozisabb" hangú. Ez egyébként, általánosságban elmondható a nagyobb modelleknél is. Vélemény: ha több zene, Denon. Ha több film, pioneer. Ebben az árban, egyik sem mellényúlás.
- fodesz
- V.I.P.
Valaki help me!
A harman kardon avr szériás erősítők csak 8 ohmos hangfalat bírnak el vagy tudják a 4 ohmot is?
Nyugodtan használhatod 4 és 8ohm-os hangfalakkal is.A mai gépeknek ez már nem jelent akadályt.
- jános bácsi
- V.I.P.
- Értékelés: 132
Tökmindegy nekik hány ohmos a hangfal (hangdoboz)
- repaharcos
- V.I.P.
- Értékelés: 13
Valaki help me!
A harman kardon avr szériás erősítők csak 8 ohmos hangfalat bírnak el vagy tudják a 4 ohmot is?
Linkjeim
Linkjeim
d a pio ujjab egybár
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Sziasztok!
Kérdésem lenne. Van kettő házimozi erősítő, pioneer vsx 921 illetve denon avr 1911. Az érdekelne, hogy melyik tudja a kettő közül azt, hogy kikapcsolt állapotban HDMI-n kiadja a képet és a hangot tévére?
köszi
helló 2 igen jó erösitök ezek szrintem mellesleg az én kedvenceim is.
mind a 2 modell átviszi a képet és a hangot szerintem.
melyik jobb csak akkor veszed észre a különbséget ha egymás mellet halgatod meg a készüléket nehéz a döntés de egy picivel denon pioneer a sorrend
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Üdv mindenkinek!
Az a problémám, kérdésem lenne hozzátok, hogy az erősítő miért szólal meg később, mint ahogy a lejátszón elindul a zene vagy film. Digitális koax kábelel van összekötve, de optikaira váltok majd. Az egész folyamat olyan mintha, az erősítő nem kapnak a zeneszámok között jelet. Mintha keresné az input csatornát /Auto Input -ra van állítva/ dts zenei lemezeknél 6-7másodperc is eltelik mire ráhangol az erősítő.
Üdvözlettel: H.László.
Ez egy természetes folyamat, az erősítő elektronikájának azonosítania a kell a bejövő adatfolyamot. Ez egy kis kimaradással jár, de ez max 1-2mp lehet, a 6-7 már nagyon sok. Több eset lehetséges.
1. Az erősítőd nem áll a helyzet magaslatán, esetleg régi, az elektronika haldoklik, vagy eleve 'gagyi' termék. A típus megjelölés sokat segített volna.
2. A használt kábellel van a gond, esetleg sérült, szakadt, nem megfelelő az átvitele.
3. A forrás készülékben is lehet a hiba, mint az 1. pontnál.
Miért akarsz optikára váltani? Hacsak nem óriási távolságokat akarsz áthidalni, akkor jobban jársz ha maradsz a koaxnál. Teljesen felesleges egy plusz elektromos jel/fény, fény/elektromos jel átalakítást beiktatni. Ezzel csak rontod a hibaarányt és növeled a jittert.
Üdv mindenkinek!
Az a problémám, kérdésem lenne hozzátok, hogy az erősítő miért szólal meg később, mint ahogy a lejátszón elindul a zene vagy film. Digitális koax kábelel van összekötve, de optikaira váltok majd. Az egész folyamat olyan mintha, az erősítő nem kapnak a zeneszámok között jelet. Mintha keresné az input csatornát /Auto Input -ra van állítva/ dts zenei lemezeknél 6-7másodperc is eltelik mire ráhangol az erősítő.
Üdvözlettel: H.László.
Kodály Zoltán
Sziasztok!
köszi
Újabb láma kérdés...itt valaki már írta, hogy szeretne egy stereo erősítőt pre outon összekötni a hm erősítővel. Akkor így össze lehet kötni a két erősítőt úgy, hogy lehessen külön hajtani a két első falat a stereóró? Amennyiben cd lejátszó is van a rendszerhez, mindegy, hogy melyikre köti az ember? Amennyiben a hm erősítőt stereo módra kapcsolom, úgy a stereó erősítő hajtja meg a falakat, a hm pedig dekódolja a cd hangot? Köszi a válaszokat előre is!
természetesen a sztereóhoz.. már a CD játszót
Minél kevesebb izé a jel útjában annál jobb.
ráadásul egy hm erősítő előfoka is biztosan gyengébb mint egy sztereoé
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Újabb láma kérdés...itt valaki már írta, hogy szeretne egy stereo erősítőt pre outon összekötni a hm erősítővel. Akkor így össze lehet kötni a két erősítőt úgy, hogy lehessen külön hajtani a két első falat a stereóró? Amennyiben cd lejátszó is van a rendszerhez, mindegy, hogy melyikre köti az ember? Amennyiben a hm erősítőt stereo módra kapcsolom, úgy a stereó erősítő hajtja meg a falakat, a hm pedig dekódolja a cd hangot? Köszi a válaszokat előre is!
Osu no seishin!
- fodesz
- V.I.P.
Sziasztok!
Egyik cimbi akar venni HM nagyvasat. 150.000Ft a keret, amit rá szánna. PolkAudio Tsi400-as szettje van. Van egy Panasonic bdt-310-es lejátszója, ezért a 3D nem fontos, de a HD hangok igen!!!
Mit tudnátok ajánlani?
Köszönjük!
Írtam privit! Remélem tudtam segíteni!