Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: close652 »

Szerintetek melyik DVD-lejátszót vegyem: 
Philips DVD728
Pioneer DV-2750
Panasonic s27
Mindhárom 30k alatt valamivel.

Vagy kompakt házimozi: Panasonic SC-DT110 (100k)

majd a többiek megmondják, akik tulajok, h. melyik az igazi, én csak egy szempontot vetnék fel: szeretnél-e más régiókódú filmeket is nézni? külföldről olcsóbban rendelni? mert akkor a függetlenítés is szempont lehet.
system

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: ajsa »

Szerintetek melyik DVD-lejátszót vegyem:

Philips DVD728
Pioneer DV-2750
Panasonic s27
Mindhárom 30k alatt valamivel.

Vagy kompakt házimozi: Panasonic SC-DT110 (100k)
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

Mit jelent a 'THX Select' minösités?Egyáltalán jelent valamit ?
Vagy csak mókusvakitás ?

Pár éve kettévált a THX minősítés. Az alsóbb szegmens lett a THX Select, a felsőbb a THX Ultra. Elvileg ennek is meg kell felelnie a THX szabványban előírtaknak, csak valószynűleg a specifikációk nem annyira szigorúak.

Nem mókusvakítás, de azért nem is kell nagyon nagy dolgokat képzelni mögé...

Haverom mondta, hogy vett 100 rugó alatt THX-es erölködőt, zsírt új .....

Szerintem értelmes THX es erölködő az kb 300 ezer Foritnál kezdődik.
Megnéztem az erölködőjét, Pioneer volt. Volt rajta THX gomb, de nem THX seclect minősítéses volt az erősítő, csak tudta a THX "hangzást".

Pl a másik haverom meg vett blaster hagkártyát THX -es felirattal. Kicsit nem tudtam neki elmagyarázni, hogy nem THX ettől a rendszere, hanem minden egyes tagnak meg kell felelnie a THX minősítésnek.

Végülis egy szabványról beszélünk, lehet az ISO, THX mindegy .. Ha az előírásnak nem felel meg akkor bukott a mutatvány....

Csak sajnos a THX területén is beindult szerintem a VAKÍTÁS témája !

Sokan rápingálják, hogy THX és huha nekem THX es cuccom van stb....

Ez annyira bosszantó,,,,
Szerintem egy THX rendszernek megfeleő cucnak az értéke több misi lehet.
Gondolom még a szék is elő van írva, hogy milyen legyen ......
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

Firglisz
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Firglisz »

Ha haza tudod vinni a Yamahat kipróbálásra, akkor vidd haza.
Tehát az sem baj ha otthon csak egy pár hangfalam van ?

TV:Sony KV32-FQ86 DVD:Sony NS585P Kábel: AN C és AN B
CD:CA D-500SE Erősitő:CA A-500 Hangfal:Audio Note K/D

sza.sa

Hozzászólás Szerző: sza.sa »

akkor vegyél pio vsx-ax3 mat 20 kiló. én is imádom mikor a feleségem emelgetteti velem hogy ki tudja alóla törölni a port

Én a Sony ES csúcsát néztem.... azt hiszem 30 kiló....

Sza.sa
TV: Panasonic TX29-PX10P - DVD: Pioneer DV-370S - CD: Onkyo DX-7222 - Erősítő: Yamaha RX-V650 - Front: Jamo Studio 180 - Rear: Jamo Studio 120 - Center: Jamo Studio - Sub: Jamo E4SUB

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Nézelődtema pixmánián http://www.pixmania.com/hu/hu/index.html, magyarul is megy az oldlal, olyan árakkal: samsung 935 53.000 kiss1000 33.000 ......

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

Az erősítő egyébként az STR-DE 497 volt,esetleg ezt is érdemes lenne meghallgatnod,vagy a nagyobb testvérét az 597-et.
Nálam az erősítő minimum 10-12 kg.... legyen benne anyag és erő....

akkor vegyél pio vsx-ax3 mat 20 kiló. én is imádom mikor a feleségem emelgetteti velem hogy ki tudja alóla törölni a port
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

Tényleg Shrek 1-2 -ben alig szól a mélyláda, max. 1-2 helyen a filmben.... Ilyen a film, vagy csak rosszul dekódól a Sony-m? 
Sza.sa

nálam szól a mély
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Az itt olvasottak alapján egyre jobban tetszik a 650-es Yamaha, persze még nem hallottam szólni, de ...Mivel otthon most még csak a HIFI van egy pár hangfallal, nem tudom mi a jobb megoldás. Elvinni magammal és kipróbálni az üzletben az erősítőkkel, ahol max még hozzátesznek még ilyen-olyan hangfalakat, de ki tudja később vajon milyen lesz, vagy az erősítőt hazavinni és otthon saját szobában saját környezetében megtudni, hogy is szól a rendszer. Mindkét kipróbálási módnak van előnye és hátránya is. Mit javasoltok ?

Ha haza tudod vinni a Yamahat kipróbálásra, akkor vidd haza.

Firglisz

Az itt olvasottak alapján egyre jobban tetszik a 650-es Yamaha, persze még nem hallottam szólni, de ...
Mivel otthon most még csak a HIFI van egy pár hangfallal, nem tudom mi a jobb megoldás. Elvinni magammal és kipróbálni az üzletben az erősítőkkel, ahol max még hozzátesznek még ilyen-olyan hangfalakat, de ki tudja később vajon milyen lesz, vagy az erősítőt hazavinni és otthon saját szobában saját környezetében megtudni, hogy is szól a rendszer. Mindkét kipróbálási módnak van előnye és hátránya is. Mit javasoltok ?

sza.sa

Tényleg Shrek 1-2 -ben alig szól a mélyláda, max. 1-2 helyen a filmben.... Ilyen a film, vagy csak rosszul dekódól a Sony-m?

Sza.sa
TV: Panasonic TX29-PX10P - DVD: Pioneer DV-370S - CD: Onkyo DX-7222 - Erősítő: Yamaha RX-V650 - Front: Jamo Studio 180 - Rear: Jamo Studio 120 - Center: Jamo Studio - Sub: Jamo E4SUB

sza.sa

Az erősítő egyébként az STR-DE 497 volt,esetleg ezt is érdemes lenne meghallgatnod,vagy a nagyobb testvérét az 597-et.
Nálam az erősítő minimum 10-12 kg.... legyen benne anyag és erő....
Nekem az új Sony-k design-ja nem jön be... még mindig a DB840/940 a király....

Holnap estére igérték a Yamahát, előtte lehet hogy meghalgatom, vagy úgy beszélem meg, ha nem jön be akkor csere vlami másra.... DB790QS???? nem az igazi....

Sza.sa

Flashman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Flashman »

Erősítő: Yamaha RX-V640RDS, DVD: Pioneer DV- 656Ad, VHS: Panasonic NV-HD642, TV: 82cm16:9 Philips 32PW 6517, Hangfalak: Wharfedale 8.3 front,8c center,8.1 háttér,WH-2 hátsó center, PC-10 sub, Hangfalak bikábelezve Neotech KS-1034 M és KS-2125 M vezetékekkel. CD játékos tervben!

Flashman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szerintem a Jamohoz nagyon jól passzol a sony.Mindenképp hallgasd meg és csak akkor cserélj ha tényleg jobban tetszik a másik.A rendszer többi komponensével és a kornyezettel való összhang nagyon fontos. 
(igazából én nem sokat gondolkodnék. :smile35: )

Ez azt jelenti hogy cserélnéd? szolgáltatásban jóval többet tud a Yamaha... mondjuk van olyan mit nem tud...

Sza.sa

Az az igazság,hogy én egy kicsit elfogult vagyok ezen a téren mert nekem nagyon bejön a Yamahák hangzása de ez nálad egyáltalán nem biztos,hogy így van.Ezért lenne érdemes előbb mindenképp meghallgatnod. Azonkívül nemrég hallottam egy zsír Sony- Jamo összeállítást és az árához képest remekül szólt együtt főleg zenével.A mozihangja is egész tuti volt annak ellenére,hogy a rendszerben nem volt sub.
Én például nem is hallgatok zenét a házimozimon csak a stáblista alatt.
Erősítő: Yamaha RX-V640RDS, DVD: Pioneer DV- 656Ad, VHS: Panasonic NV-HD642, TV: 82cm16:9 Philips 32PW 6517, Hangfalak: Wharfedale 8.3 front,8c center,8.1 háttér,WH-2 hátsó center, PC-10 sub, Hangfalak bikábelezve Neotech KS-1034 M és KS-2125 M vezetékekkel. CD játékos tervben!

Firglisz

A múltkoriban cosmo barátunk segített egy másik témában és megadott egy remek címet ahol különböző szobákhoz lehetséges hangfalelhelyezéseket adnak meg. www.jamo.com/consumer/placementguide/
Köszi a linket.

sza.sa

Szerintem a Jamohoz nagyon jól passzol a sony.Mindenképp hallgasd meg és csak akkor cserélj ha tényleg jobban tetszik a másik.A rendszer többi komponensével és a kornyezettel való összhang nagyon fontos.

Ez azt jelenti hogy cserélnéd? szolgáltatásban jóval többet tud a Yamaha... mondjuk van olyan mit nem tud...

Sza.sa

Flashman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hali! 
Szerintetek megéri cserélni Sony STR-DB840QS-ről Yamaha RX-V650-re? Viszonylag jó áron beszámolnák a Sonymat.....

Sza.sa

Flashman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

...Szerintem az sem mindegy,hogy mekkora helységben hallgatnád,mert egy nagyobb erősítő megkívánja a nagyobb teret is,ha szépen ki akarod hajtani ....
Most egy 21-22 négyzetméteres szobában osztozna a HIFI-vel a HM, de mivel épp házépítés előtt állok, így jön a kérdés, hogy érdemes e külön termet üzemeltetni a HM részére vagy elég ha a 40 nm körüli nappaliban alakítok ki neki majd egy kisebb részt. Mennyire szól másképp, ha a hangfalakat csak egyik oldalról határolja majd fal ? Már úgy értem, hogy egyik oldalon fal mellett lesz, míg a másikon egy nagy tér.

A múltkoriban cosmo barátunk segített egy másik témában és megadott egy remek címet ahol különböző szobákhoz lehetséges hangfalelhelyezéseket adnak meg. www.jamo.com/consumer/placementguide/

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

...Szerintem az sem mindegy,hogy mekkora helységben hallgatnád,mert egy nagyobb erősítő megkívánja a nagyobb teret is,ha szépen ki akarod hajtani ....
Most egy 21-22 négyzetméteres szobában osztozna a HIFI-vel a HM, de mivel épp házépítés előtt állok, így jön a kérdés, hogy érdemes e külön termet üzemeltetni a HM részére vagy elég ha a 40 nm körüli nappaliban alakítok ki neki majd egy kisebb részt. Mennyire szól másképp, ha a hangfalakat csak egyik oldalról határolja majd fal ? Már úgy értem, hogy egyik oldalon fal mellett lesz, míg a másikon egy nagy tér.

Egyik oldalon, de hogyan?

Az egyik front és háttér, vagy a két front, vagy a két háttér?
Bár egyik sem ideális megoldás, de pl. nagyságrendekkel rosszabb, ha pl. a frontokból az egyik fal mellett, a másik meg szabadon állva van, mert a fal reflexiója miatt teljesen eltérően fog szólni. Mondjuk ez a háttérre is igaz, de onnan nagyságrendekkel kevesebb hang, jön, így nem annyira zavaró.

Próbáld ki, ha mondjuk sztereóban hallgatva a két hangfalat feltolod egészen a falra, vagy elhúzod őket 80-100 cm-re, egészen másképp fog szólni.

sza.sa

Hali!

Szerintetek megéri cserélni Sony STR-DB840QS-ről Yamaha RX-V650-re? Viszonylag jó áron beszámolnák a Sonymat.....

Sza.sa

Firglisz

Firglisz

Satsystem.A Marantzban nem vagyok biztos, de Yamaha és Harman/Kardon van náluk.

Üdv.
N

Köszi, akkor ezt megnézem/hallgatom magamnak.

Flashman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Üdv, 
Házimozi erősítőt szeretnék venni. A következő versenyzők indultak nálam.
Yamaha RXV-550, RXV-650
Marantz SR-4300
Denon AVR-1804
Harman / Kardon AVR 230
ONKYO TX-SR501E
Eddig a Yamaha-ról és a Marantz-ról hallottam nagyon szépeket, kiváncsi lennék a ti véleményetekre. Ja és az erősítő szinte kizárólag házimozira lesz használva (esetleg a távolabbi jövőben DVD-Audio / SACD)

köszi,
Firglisz

Nemrégiben jártam a székesfehérvári MM-ben egy kicsit hallgatózni.Azért kedvelem ezt a helyet,mert a bemutató teremben,ami mindíg ugyanaz, egy bizonyos rendszerhez,hangfalösszeállításhoz,más és más erősítőket kötnek be.Amikor elviszik beteszik a másikat.Ha az ember bizonyos időközönként benéz,különböző erősítőket hallgathat meg ugyanabban a felállásban.Persze a beállításokkal nem lehet túlsokat bíbelődni,dehát a srácoknak is az az érdekük,hogy elmenjen a cucc,szóval elég jól be vannak állítva.Valamennyire te is hozzányulhatsz meg a hangerőt is döngetheted.Az első igen érdekes tapasztalat a Yamaha 440és 640 közötti különbség volt.Kizárólag mozival tesztelve mindkettőnek remek dinamikával megszólaló tiszta életteli hangzása volt,mégis a nagyobbnál érezhetően jelen van a nagyobb háttér,tartalék érzete.A komolyabb effekteknél valamivel tisztábban,az egyes hangfalak közötti mozgásnál jobban érezhető dinamizmussal szólalt meg.A kisebbnél ezek mintha valamivel elmosódottabbak lennének.A nagyobb jobban uralta a rendszert,ha lehet így mondani.Nemsokkal ezután egy Marantz 4400-as szólt,de azt kell mondanom,meg sem közelítette a Yamahák hangzását.Teljesen más.Természetesen ez az én véleményem és mindenki másképp hall,de számomra egyértelmű volt.Egyszerűen élettelennek tűnt.Teljesen semleges,bár szépen részletező hangja volt.Külső forrásu zenéléshez(nem a filmek zenéjéhez)biztosan kiváló.Különben valahol azt olvastam,hogy a Marantz olyan filmekkel,mint a Yamaha zenével és fordítva. Szerintem az sem mindegy,hogy mekkora helységben hallgatnád,mert egy nagyobb erősítő megkívánja a nagyobb teret is,ha szépen ki akarod hajtani .(bár erre is van trükk.)

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Esetleg tudsz olyan helyet, ahol ezeket ki lehet próbálni, meg lehet hallgatni ?Ha nem is mindet, de a H/K-t, Yamahát illetve a Marantzot ?

Satsystem.
A Marantzban nem vagyok biztos, de Yamaha és Harman/Kardon van náluk.

Üdv.
N

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Mit jelent a 'THX Select' minösités?Egyáltalán jelent valamit ?
Vagy csak mókusvakitás ?

Pár éve kettévált a THX minősítés. Az alsóbb szegmens lett a THX Select, a felsőbb a THX Ultra. Elvileg ennek is meg kell felelnie a THX szabványban előírtaknak, csak valószynűleg a specifikációk nem annyira szigorúak.

Nem mókusvakítás, de azért nem is kell nagyon nagy dolgokat képzelni mögé...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”