Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

minimal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: minimal »

Itt van egy leírás:
"Bi-amping the Denon AVR-3805 for 240 Watts for the Front Channels"
http://www.audioholics.com/reviews/rece ... mpressions

Köszi, ezt ki fogom próbálni!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ötleteket várnék arra, hogy egy Denon 3805-tel, hogy lehetne megoldani a bi-ampolást. Én arra gondoltam, hogy a front előfok kimenetét elosztom két fele, és bekötöm a ext. in front, illetve zone 2 bemenetére. Ez működhet így?

Itt van egy leírás:
"Bi-amping the Denon AVR-3805 for 240 Watts for the Front Channels"
http://www.audioholics.com/reviews/rece ... mpressions

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Ötleteket várnék arra, hogy egy Denon 3805-tel, hogy lehetne megoldani a bi-ampolást. Én arra gondoltam, hogy a front előfok kimenetét elosztom két fele, és bekötöm a ext. in front, illetve zone 2 bemenetére. Ez működhet így?

Így, biztosan nem fog működni. A front előfok kimenetére egy olyan végfokot kell kötni, ami tudja a biampot, vagy elosztani a jelet két végfoknak.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

minimal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: minimal »

Szász László
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Szász László »

De nem egyszerű ilyen helyzetben mindent "kidobni"és venni másikat helyette.

Nekem mondod?

Vendég

Szerintem nem érdemes surroundnak sem használni, messze nem igaz, hogy oda bármi jó. Rezonanciák (amiben lehet, nem szerénykedik az a Magnat doboz) nagyon tönkre tudják tenni a hangzást. Az esetleges gyenge színpadképről és talán rossz csoportfutásról nem is beszélve.

Ebben igazad van. De nem egyszerű ilyen helyzetben mindent "kidobni"és venni másikat helyette.
Azért egész jó pl. Mission szettek szoktak lenni viszonylag olcsón.
Kínaiak is akadnak úgy hallottam!

Úgy meglesz a "színpadkép" és a "csoportfutás" is.

Szász László
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Szász László »

Szerintem nem érdemes surroundnak sem használni, messze nem igaz, hogy oda bármi jó. Rezonanciák (amiben lehet, nem szerénykedik az a Magnat doboz) nagyon tönkre tudják tenni a hangzást. Az esetleges gyenge színpadképről és talán rossz csoportfutásról nem is beszélve.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Ettől rosszabb ne legyen senkinek mozira! A 120-at agyoncsapja az egyszerűség szavával élve

Ezért is mondtam,hogy nem a Technics lenne a gyengébb láncszem,hanem a Magnat-ok.Persze háttérszerepben ahogy YvsMad is írta,elenyészőek lehetnek a hiányosságai...

Vendég

Volt itt is eladó (vagy az AV-n? )
SA AX 7

Ettől rosszabb ne legyen senkinek mozira! A 120-at agyoncsapja az egyszerűség szavával élve

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Srácok!

Nem volt megbántódás , bármennyire is az jött le a hozzászólásból.
Nem vagyok az a sértődős fajta Csak azt jeleztem, hogy sajnos nem állok úgy anyagilag, hogy a jelenlegi hangfaltól 0 forintért megváljak. Egy biztos: megy a háztól.

Megyek a hangfalas topikba, ott is szívesen várom a javaslaitokat

Más:
Egy másik topikban már kérdeztem, hogy miért jobb a tranzisztoros erősítő az IC-stől? Az IC-ben is tranyó van csak kisebb

Pedig surround doboznak még jó az a Magnat páros, még ha nincs is túl sok mélye.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

VIII. Jimmy
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: VIII. Jimmy »

Srácok!

Nem volt megbántódás , bármennyire is az jött le a hozzászólásból.
Nem vagyok az a sértődős fajta Csak azt jeleztem, hogy sajnos nem állok úgy anyagilag, hogy a jelenlegi hangfaltól 0 forintért megváljak. Egy biztos: megy a háztól.

Megyek a hangfalas topikba, ott is szívesen várom a javaslaitokat

Más:
Egy másik topikban már kérdeztem, hogy miért jobb a tranzisztoros erősítő az IC-stől? Az IC-ben is tranyó van csak kisebb
  • Forrás: HTPC vagy az ERŐSÍTŐ saját DAC-ja (USB vagy DLNA)
    Erősítő: Onkyo Tx-8050
    Hangfal: CAV DP880A  
    Hangfalkábel: Van Damme 268-502-000 (2*2.5mm)
    SUB: TAGA SW10 v.2
    SUB kábel: InAkustik Premium Y Sub 5méter

Vendég

Most egy Technics SA EX120-ról volt szó, annál kell jobbat találni egyébként!
Akkor egy másik Technics?

Volt itt is eladó (vagy az AV-n? )
SA AX 7

Vendég

Ezért mozizok én még mindig a 12 éves (akkoriban a legdrágább csúcsmodell) Technics-el.
Nincs benne semmi dekóder csak egy sima ProLogic, oszt annyi. De van 5.1 analóg bemenete és a Dune-ről valami olyan rettenet jó a hang hogy..
Volt nálam fórumtárs Arcammal is meg mindenféle erősítő megfordult itt, de még az Arcam is elvérzett a Technics analóg 5.1-e lezenélte. Az Arcam is ugyanígy analóg volt bekötve, mivel a digit összeköttetés még siralmasabb hangot adott
Azóta fórumtárs is beszerzett egy ilyet az ebéjről

Most egy Technics SA EX120-ról volt szó, annál kell jobbat találni egyébként!
Akkor egy másik Technics?

Vendég

Az tény a leges legfontosabb a hangzás utána jöhet minden más . Én a szolgáltatásokat azért írtam mert ha tervezi pl.: Tv cserét is a közeljövőben akkor már HDMI is kellhet . De 5-6 éves gépek már rendelkeztek HDMI ajzat és továbbítás lehetőségével és még azokon a masinákon nem kezdtek el karcsúsítani .

Kicsit vitatkozok. A régi gépeken tök fölösleges a HDMI. Csak a HD hang miatt fontos.
Na jó, esetleg annak, aki sok régebbi forrást szeretne felaggatni az erősítőre és az esetleg 1080p-re fel tudja konvertálni. Alapesetben a HDMI menjen a TV-be!

Vendég

Ezért mozizok én még mindig a 12 éves (akkoriban a legdrágább csúcsmodell) Technics-el.
Nincs benne semmi dekóder csak egy sima ProLogic, oszt annyi. De van 5.1 analóg bemenete és a Dune-ről valami olyan rettenet jó a hang hogy..
Volt nálam fórumtárs Arcammal is meg mindenféle erősítő megfordult itt, de még az Arcam is elvérzett a Technics analóg 5.1-e lezenélte. Az Arcam is ugyanígy analóg volt bekötve, mivel a digit összeköttetés még siralmasabb hangot adott

Vendég

De mi az a szolgáltatás, ami fontosabb a hangminőségnél??
Szerintem a hangminőség és a dinamika az, amitől jó lesz egy mozi!

A mozi-élményt simán tudja hozni egy egydobozos Samsung rendszer is, de ez hasonló dolog ahhoz, mint amikor egy kamerás felvételt nézünk, utána pedig blu-ray-en ugyanazt a filmet.
Erősítőnél maradva "hallottam a filmet", vagy "én is ott voltam az események középpontjában".

Az tény a leges legfontosabb a hangzás utána jöhet minden más . Én a szolgáltatásokat azért írtam mert ha tervezi pl.: Tv cserét is a közeljövőben akkor már HDMI is kellhet . De 5-6 éves gépek már rendelkeztek HDMI ajzat és továbbítás lehetőségével és még azokon a masinákon nem kezdtek el karcsúsítani .

Vendég

Én is erre gondoltam zenén megállna a helyét igaz a szolgáltatások terén elvérezne

De mi az a szolgáltatás, ami fontosabb a hangminőségnél??
Szerintem a hangminőség és a dinamika az, amitől jó lesz egy mozi!

A mozi-élményt simán tudja hozni egy egydobozos Samsung rendszer is, de ez hasonló dolog ahhoz, mint amikor egy kamerás felvételt nézünk, utána pedig blu-ray-en ugyanazt a filmet.
Erősítőnél maradva "hallottam a filmet", vagy "én is ott voltam az események középpontjában".

Vendég

Én is erre gondoltam zenén megállna a helyét igaz a szolgáltatások terén elvérezne

Vendég

Véleményem szerint a Technics erősítő kiválló lehetne egy komoly hangdobozzal társítva.A HD-s erősítőkkel szemben elmarad tudásban és szolgáltatásban,de egy zenei tesztelésre simán össze lehetne engedni őket

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

" a régit nagyobb eséllyel kell addig szervizeltetni, mint egy újat."

Ez közel sem biztos.Függ attól is hogy milyen körülmények között volt használva az erőlködő de a megépítés minősége lehet a kulcsa az időtállóságnak.Egy barátomnak 18 éves Denon cd-játszója van,zsír újan vette és mindenféle fejcsere és egyéb javítás nélkül működik a mai napig. De legyen új,vagy használt egy biztos:"ami elromolhat el is romlik,ami nem az is"(Idéztem gabigo barátom aláírásából)

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Szia nem akartalak megbántani csak segíteni szerettem volna Most ki merem jelenteni a mostani Technics erősítőd lepipálná a mostani HD-s műanyag erősítőket.Szerintem meglepődnél ha a mostani erősítődet rákötnéd egy Dali vagy Polk hangfalra . De szerintem Fodesz is megerősíti .

Véleményem szerint a Technics erősítő kiválló lehetne egy komoly hangdobozzal társítva.A HD-s erősítőkkel szemben elmarad tudásban és szolgáltatásban,de egy zenei tesztelésre simán össze lehetne engedni őket

Vendég

A használt erősítő vásárlását elvetem (bármennyire is mindenki azt ajánlja), mert nem adok ki 50eft+ egy olyan 6-10 éves HM erősítőre, amin még garancia sincs. Min 10 évig biztos nem lesz csere, és a régit nagyobb eséllyel kell addig szervizeltetni, mint egy újat. Tudom, írtátok, hogy az újakból kispórolják az anyagot, de ennek ellenére tartom magam az új vételéhez.

Arra mit mondtok: A jelenlegi 80-100eFt-os kategóriába tartozó HM receiverek stereoban megütik a jelenlegi erősítőm szintjét?

Lefogadom, hogy az új Denon hamarabb elromlik, mint az "öreg" 6 éves erősítő. Egészen másképpen rakták össze őket!
Főleg az alsó-kategóriás erősítőkből spórolnak ki mindent.
De senki sem szeretett volna megbántani! Kis pénzből szeretnéd kihozni a legjobbat! Nem egyszerű feladat!

Úgy látom konkrét elképzelésed van és nem lehet eltántorítani!
Mivel mostanában a 3D a sláger, ezért a boltok kiszórják és akciózzák a korábbi modelleket.
Érdemes keresni mondjuk Marantz SR6004-es erősítőt, vagy magasabb kategóriás Denon-t, mondjuk 2809-et. Talán van még eladó új!

Vendég

Köszönöm a tárgyilagos hozzászólást . Természetesen érzem a segítőkészséges és a jóindulatot mindenkentitől, és köszönöm a sok építő jellegű választ.

Azt hiszem, hogy szétnézek a hangfalak környékén, és ha találok pár jelöltet, akkor visszanézek az aktuális topikba.

Apropó: nem érdekel valakit egy pár megkímélt állapotú MAGNAT ócsóé

Szia nem akartalak megbántani csak segíteni szerettem volna Most ki merem jelenteni a mostani Technics erősítőd lepipálná a mostani HD-s műanyag erősítőket.Szerintem meglepődnél ha a mostani erősítődet rákötnéd egy Dali vagy Polk hangfalra . De szerintem Fodesz is megerősíti .

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Ezért van a topik,hogy kérdezzünk és segítsük egymást.

A Magnatokat szerintem hirdesd meg!

VIII. Jimmy
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: VIII. Jimmy »

Üdv!

A Magnat dobozaid nem szarok,nem arról van szó,hanem az alábbi hozzászólások alapján gyengének tartjuk a felsorolt elemeid között,és elsősorban azokat kellene lecserélni,vagy más pozícióban állítani(surround).Szerintem érződött a hozzászólásokból a jóindulat.A mély hiánya nem meglepő,a magas és középtartomány pedig harsány és túlbuzgó,ezért azt az érzetet kelthetik,hogy azok a tartományok "rendben vannak" mert hangosan tudnak szólni.Szóval ha Onkyo-t ha Denont választassz nem lesz elegendő.

Jelenleg is vannak jó használt erősítők a fórumon,(pl:Denon AVR-3805)Ez már igen jó modell,ebben az ársávban újat tudsz venni,de közel sem fog úgy teljesíteni mint a 3805.De persze ezt neked kell eldöntened.

Ha új erősítőt is veszel,hangban nem sok javulást kapnál a Magnatok-tól.A hangfalcsere óriási változást hozhatna még a jó öreg Technics-el is!

Köszönöm a tárgyilagos hozzászólást . Természetesen érzem a segítőkészséges és a jóindulatot mindenkentitől, és köszönöm a sok építő jellegű választ.

Azt hiszem, hogy szétnézek a hangfalak környékén, és ha találok pár jelöltet, akkor visszanézek az aktuális topikba.

• Forrás: HTPC vagy az ERŐSÍTŐ saját DAC-ja (USB vagy DLNA)
    Erősítő: Onkyo Tx-8050
    Hangfal: CAV DP880A  
    Hangfalkábel: Van Damme 268-502-000 (2*2.5mm)
    SUB: TAGA SW10 v.2
    SUB kábel: InAkustik Premium Y Sub 5méter

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”