Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Gondolkozom, hogy lecserélem CA 540r erősítőm feljebb lépés céljából egy Denonra. A kérdésem az lenne, hogy Denonok közül melyik típustól kezdődnek azok, amire érdemes lenne lecserélnem a CA-t?
Előre is köszi a segítséget,
Fábián
Állítsd be kézzel, ezeknek a mikrofonja nem épp a legmegbízhatóbb, úgy is utána kell állítani kézzel..
Kézzel már állítgattam, de szeretném kipróbálni a mikrofonos megoldást is.. ha lenne rá lehetőség.
-
Vendég
Sikerült beszereznem egy Harman Kardon avr 255-öt, viszont az eladónak már nem volt meg a mikrofonja.
Tudna valaki egy mérés erejéig nélkülözni egyet valamikor a jövőhét folyamán Budapesten?
Állítsd be kézzel, ezeknek a mikrofonja nem épp a legmegbízhatóbb, úgy is utána kell állítani kézzel..
Sikerült beszereznem egy Harman Kardon avr 255-öt, viszont az eladónak már nem volt meg a mikrofonja.
Tudna valaki egy mérés erejéig nélkülözni egyet valamikor a jövőhét folyamán Budapesten?
-
Vendég
Angol nyelvü jó?
Amúgy én meg TX-SR806-nak keresem a magyar nyelvü használati utasítását.
Sajnos nem tudok angolul de köszi szépen
- Tommyboy200
- Nincs visszaút

- Értékelés: 7
Egy kis segítség kellene keresek Denon avr 2808 használati könyv de jó pdf formátumban is. Köszönöm előre .
Angol nyelvü jó?
Amúgy én meg TX-SR806-nak keresem a magyar nyelvü használati utasítását.
Back Rear: DALI Concept 2
Házimozi erősítő: Onkyo TX-NR3009
Front: DALI Concept 6
Center: DALI Concept Center
Rear: DALI Concept 1
Sub: DALI Concept SUB
Banándugó: Nakamichi
Állvány: Söund Arts
Megjelenítő: Samsung UE40D6500
NAS: QNAP-269Pro
-
Vendég
Egy kis segítség kellene keresek Denon avr 2808 használati könyv de jó pdf formátumban is. Köszönöm előre .
A lejátszón is engedélyezni kell a digi kimenetet és hogy milyen jelet adjon ki: PCM vagy bitstream. Ezeket beállítottad már?
Igen a lejátszónál minden rendben.A Pio felismeri-az előlapon világítanak a LED-ek-a digitális formátumot.
Próbáltam 5.1-es Dolby-Digitálon,DTS-en,2.0 Dolbyn mindegyiket felismeri,jelzi csak nincs hang.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
Kösz a tanácsokat.Tegnap egész délután "küzdöttem" vele ,de sajnos nem jutottam előbbre.
Mindent átnéztem,kábeleket,csatlakozókat,Load Defalt stb.,változatlanul nincs hang a digitális bementeken,
egyik csatornán sem.Analógon minden rendben.
Mivel nincs hozzá távom-két-három hét mire megjön-a hangfalkonfigurációkat nem tudom átnézni.
Esetleg nemtudod a volt kollégád elérhetőségét,hátha valahogy kölcsöntudnán kérni tőle a távot vagy elvinnék
hozzá egy taníthatót?
A lejátszón is engedélyezni kell a digi kimenetet és hogy milyen jelet adjon ki: PCM vagy bitstream. Ezeket beállítottad már?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
A hangfal konfigurációt beállítottad a menüben? Frontok bekapcsolva, többi letiltva.
Esetleg a hangfal csatlakozásokat is nézd át hátul, hogy tényleg a front kimenetekre kötötted-e a frontokat.
Nekem volt ilyen erősítőm 5-6 évvel ezelőtt pár hónapig, aztán eladtam egy volt kollégámnak.
Kösz a tanácsokat.Tegnap egész délután "küzdöttem" vele ,de sajnos nem jutottam előbbre.
Mindent átnéztem,kábeleket,csatlakozókat,Load Defalt stb.,változatlanul nincs hang a digitális bementeken,
egyik csatornán sem.Analógon minden rendben.
Mivel nincs hozzá távom-két-három hét mire megjön-a hangfalkonfigurációkat nem tudom átnézni.
Esetleg nemtudod a volt kollégád elérhetőségét,hátha valahogy kölcsöntudnán kérni tőle a távot vagy elvinnék
hozzá egy taníthatót?
Rendszer:
Van valakinek Pioneer VSX-C300-asa?
Vettem egy Pioneer VSX-C300-ast tv-hez.de nincs hozzá táv.
Megrendeltem hozzá,de több hét mire megkapom.
Az a gondom a géppel,hogy az előlapon tudom aktiválni a digitális bemnetet(piros LED)-dvd-fel is ismeri a Dolby Digital hangot de világít a sztereo led is és nincs hang a frontokon.
Analógon semmi gond.Csak az a probléma,hogy pont a tv-hez vettem és azon a digitális csatornáknak csak digitálisan-koax vagy optikai-kimeneten van hangjuk.
Nem ismerem ezt a gépet.de úgy gondolom,hogy a többcsatornás digitáli jelet is tudnom kellene sztereóban hallgatnom.
Lehet hogy a távon van olyan funkció amivel rendbe tudnám hozni?
Vagy nem tudja a sztereo lekeverést (downmix)?
Mindenképpen tudnom kellen,mert egy hét próbagarit kaptam rá.Ha nem tudja vagy nem jó,akkor nem tudom használni.
Nagyon hálás lennék,ha valaki tudna segíteni,hogy nála müködik -e a dolog.
Üdv.sanko
A hangfal konfigurációt beállítottad a menüben? Frontok bekapcsolva, többi letiltva.
Esetleg a hangfal csatlakozásokat is nézd át hátul, hogy tényleg a front kimenetekre kötötted-e a frontokat.
Nekem volt ilyen erősítőm 5-6 évvel ezelőtt pár hónapig, aztán eladtam egy volt kollégámnak.
Hát ez tényleg nem tűnik kósernek, nekem ennyi biztos elég lenne, hogy visszavigyem.
Már felvettem az eladóval a kapcsolatot,hálistennek nagyon korrekt.
Ő nem használta a digitális részét-legalábbis ezt mondta-megbeszéltük,hogy elviszem szervízbe
és megnézetem,hátha érdemes megjavíttatni.Ha gazdaságos állja a költségét.
Az a gond,hogy nekem pont ez a slim típus kellene a helyhiány miatt,feketében,megmár megvettem hozzá a távot is.
Attól félek hogy vagy a proci,vagy a DAC része hibás,az pedig nem olcsó mulatság.
Tudtok esetleg egy jó szervízt ahová elvihetném?
Rendszer:
- Szász László
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Hát ez tényleg nem tűnik kósernek, nekem ennyi biztos elég lenne, hogy visszavigyem.
A többi dobozból jön hang ekkor?
Bár nincs ilyen erősítőm, de akkor nem tűnik épp üzemszerű működésnek.
Még talán egy gyárira visszaállítást meg lehetne próbálni, szokott lenni rá gombkombináció, távkapcs nélküli.
Csináltam egy reset-et (Load Default).Ezután lett hang,de szörnyen torz és recseg minden csatornán.
Kikapcsoltam majd újra bekapcsoltam és megint néma.Valami nem kóser a gépezettel szerintem.
Egyébként kösz az infót.Valakinek esetleg van valami ötlete még?
Rendszer:
- Szász László
- Újonc fórumos

fel is ismeri a Dolby Digital hangot de világít a sztereo led is és nincs hang a frontokon.
A többi dobozból jön hang ekkor?
Bár nincs ilyen erősítőm, de akkor nem tűnik épp üzemszerű működésnek.
Még talán egy gyárira visszaállítást meg lehetne próbálni, szokott lenni rá gombkombináció, távkapcs nélküli.
Van valakinek Pioneer VSX-C300-asa?
Vettem egy Pioneer VSX-C300-ast tv-hez.de nincs hozzá táv.
Megrendeltem hozzá,de több hét mire megkapom.
Az a gondom a géppel,hogy az előlapon tudom aktiválni a digitális bemnetet(piros LED)-dvd-fel is ismeri a Dolby Digital hangot de világít a sztereo led is és nincs hang a frontokon.
Analógon semmi gond.Csak az a probléma,hogy pont a tv-hez vettem és azon a digitális csatornáknak csak digitálisan-koax vagy optikai-kimeneten van hangjuk.
Nem ismerem ezt a gépet.de úgy gondolom,hogy a többcsatornás digitáli jelet is tudnom kellene sztereóban hallgatnom.
Lehet hogy a távon van olyan funkció amivel rendbe tunám hozni?
Vagy nem tudja a sztereo lekeverést (downmix)?
Mindenképpen tudnom kellen,mert egy hét próbagarit kaptam rá.Ha nem tudja vagy nem jó,akkor nem tudom használni.
Nagyon hálás lennék,ha valaki tudna segíteni,hogy nála müködik -e a dolog.
Üdv.sanko
Rendszer:
Sziasztok!
Létezik, hogy a HK avr139 a hdmi bemeneteiről nem tud hangot dekódolni?
Igen,létezik. Mivel csak un. HDMI Passtrough azaz csak átereszti,és nem dekódol róla.
Sziasztok!
Létezik, hogy a HK avr139 a hdmi bemeneteiről nem tud hangot dekódolni?
- Szász László
- Újonc fórumos

Ez a szub helyétől és a mérési pozíciótól is függ. A falak vezetik a mélyeket, míg egy nagy szoba közepén alig hallatszik valami.
Fejhallgatón belül kellene mérned.
Szerintem kis szobában sosem fog olyan alacsony frekin kiemelni, mint egy nagyobban.
Mértem fülest, agybadugós SonyEr.-t. Nem volt akkora légtér, mint a hallójárat, de az volt a mérés is, amit hallani lehetett. De az ugye free air "beépítés". Valahol 30-40 Hz környékén volt a vége. Ahhoz azért elég nagy fül kéne, hogy beférjen
Talán onnét ered ez, hogy (egyetlen ilyen irányú kísérletem szerint) a nagy szoba alacsonyabb frekin emel ki, vagyis sokszor kitolja az átvitelét egy szubnak. A kis szobában meg ha valahol épp alsó határfreki fölé esik a kiemelés, akkor megtévesztő lehet.
f3=40 Hz
nagy szoba kiemel 30 Hz-en
kis szoba kiemel 50 Hz-en
Máris születik az elmélet, hogy nem fér el a hullám..
Ez a szub helyétől és a mérési pozíciótól is függ. A falak vezetik a mélyeket, míg egy nagy szoba közepén alig hallatszik valami.
Fejhallgatón belül kellene mérned.
- Szász László
- Újonc fórumos

Egyébként én mindig nevetek azon, hogy nem hallható a mélyhang, ha a hullámhossza nem fér bele a szobába.
Akkor vajon egy fejhallgatóban mekkora hullámhossz fér el?
Talán onnét ered ez, hogy (egyetlen ilyen irányú kísérletem szerint) a nagy szoba alacsonyabb frekin emel ki, vagyis sokszor kitolja az átvitelét egy szubnak. A kis szobában meg ha valahol épp alsó határfreki fölé esik a kiemelés, akkor megtévesztő lehet.
f3=40 Hz
nagy szoba kiemel 30 Hz-en
kis szoba kiemel 50 Hz-en
Máris születik az elmélet, hogy nem fér el a hullám..
1. Szvsz túl magas a szubnak a 80 Hz, 60 fölött nem igen adnék neki, ha a frontok rendben vannak.
Tudom, hogy nem lehet hallani a helyét, mert nagyobb a hullám, mint a szoba, nekem mégis sikerül. A visszaverődések fáziskülömbségével magyarázzák ezt, ha jól tudom.
2. Mértem olyan szuberősítőt, aminek az átviteli linearitása a rajta beállított vágási frekvencia függvényében változott. Akárcsak a vágási meredekség. Nagyobbik MNC volt.
1. Na igen, a mélyek iránya sokszor hallható.
Egyébként én mindig nevetek azon, hogy nem hallható a mélyhang, ha a hullámhossza nem fér bele a szobába.
Akkor vajon egy fejhallgatóban mekkora hullámhossz fér el?
2. Lehet ilyen szub is, de akkor a konkrét szubot le kellene mérni és olyan vágási frekit beállítani rajta, ami mellett a leglineárisabb a 80 Hz alatt tartomány.
- Szász László
- Újonc fórumos

Általában ez a 80Hz mindig mérvadó , hiába képes nagyobb teljesítményre a front hangszorópár ?
Szvsz túl magas a szubnak a 80 Hz, 60 fölött nem igen adnék neki, ha a frontok rendben vannak.
Tudom, hogy nem lehet hallani a helyét, mert nagyobb a hullám, mint a szoba, nekem mégis sikerül. A visszaverődések fáziskülömbségével magyarázzák ezt, ha jól tudom.
Ha az erősítő már egyszer vág 80 Hz-en, akkor felesleges a szubbal még egyszer vágatni. A szubon lévő szűrőt állítsd a legmagasabb Hz-re, így biztosan nem fog bezavarni, úgyis csak a 80 Hz alatti jeleket fogja megkapni.
Mértem olyan szuberősítőt, aminek az átviteli linearitása a rajta beállított vágási frekvencia függvényében változott. Akárcsak a vágási meredekség. Nagyobbik MNC volt.
Általában ez a 80Hz mindig mérvadó , hiába képes nagyobb teljesítményre a front hangszorópár ? Ha jól emlékszem esetemben 30Hz-ig képes lemenni. Hangdinamikában jelenthet ez valamiféle különbséget egyébként ha még egyszer megvágja a láda ?
Az utóbbi időben felmerült bennem jópár kérdés a megfelelő, ideális házimozi (erősítő,5.1) beállítása, finomhangolása kapcsán. Elég sok cikket elolvastam már de mindig vannak fekete foltok amire nem találtam választ. Remélem nem fogok nagy marhaságot írni, megköszönöm ha felvilágosítanátok 1-2 dologgal kapcsolatosan.
- Magas és mélyhang kiemelést(Tone) ajánlott e beállítani vagy szigorúan kikapcsolva kell tartani dd5.1/DTS keverésű hangsávok hallgatása esetén ?
- Olvastam egy fórumon, hogy hangszoró méretétől függetlenül (szat,polc vagy álló) ajánlott (első sorban a frontokra vonatkozóan) SMALL beállításokat alkalmazni az erősítőn mondván sokkal szebben,dinamikusabban fog szólni valamint jobban kijönnek a magasabb hangok. A mélyet meg majd a sub biztosítja. Mennyire célszerű ezen beállítás? Ilyenkor elméletileg az összes mélyhang oda kerül ?
- Erősítőmön a sub csatorna kimenete alapesetben 80Hz-en vág ami nem állítható. A frontok vágását nem ismerem ( Cav dp880A ). Mi lenne az ideális beállítása a subnak? Ez gondolom nem ennyire egyszerű mint leírtam.
- Mélyláda elhelyezésekor figyelembe kell venni mind a sztereo valamint mozi hangzásokat is? Ha az egyik viszonylag jó a másik is az vagy ilyen formában nem igaz a reláció?
1: Egyenletes frekvenciaátvitelre kell törekedni,így ezek használatát kerüld,illetve kismértékben állitsd egyéni izlésednek megfelelően.
2: A módszer szerintem nem jó.
Alapértelmezés szerint ugye minél nagyobb a doboz és a hangszórók átmérője,annál mélyebbre tudnak lemenni. Igy a kis dobozoknál Small,nagyobbakhoz nyugodtan mehet a Large.Mélyte valóban biztositja a sub,főleg a 80 Hz alatti tartományt de pl. a 1.8 cm.-nél nagyobb átmérőjű hangszóróval felszerelt dobozok már jol birják az az aatti terhelést is
3: 80 Hz a THX alapértelmezése is. Nagyobb hangfalaknál viszont ha lejjebb viszed,dinamikusabb hangképet kaphatsz,ez részben szobai akusztika kérdése is.
4: Mélyládát a faltól legalább 90 cm.-re tedd és főleg kerüld a sarokba helyezést. Zenére nem igazán szokktunk mélyládát használni.Szerintem.