Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
NA én azt meglesném, h te bármelyik integrálttal full hd filmeket végigfogsz tolni
Szerintem kevered a 3D képességeket a filmlejátszás hardveres gyorsításával.
A kettőnek nem sok köze van egymáshoz.
Ha olyan lejátszó programot használsz, ami kihasználja a hardveres támogatást (és a VGA is támogatja), már egy Intel Atom is elég 1080p-s filmek zökkenőmentes lejátszásához, Ion platformon.
A mai integrált VGA-k mindegyike támogatja már.
Ha pedig nem olyan a program, vagy csak nincs jól beállítva, ez szinte teljesen a CPU-ra hárul úgyis, egy 2 magos Core2, vagy AthlonII pedig simán veszi az akadályt.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
HTPC hez miért kell külön VGA ????
Gyakorlatilag bármelyik mai integrált megoldás tökéletesen megfelel a célra filmlejátszás szempontból.
Egy megfelelően alacsony étvágyú CPU-val (AthlonII X2, I3, kis 45nm Core2-k), 1-2 HDD-vel simán 50W körül tartható egy htpc.
Tápból pedig minőségit, jó hatásfokút, és minél kisebbet a HTPC-be.
Mert ezeknek jó a hatásfoka kis terhelésnél.
NA én azt meglesném, h te bármelyik integrálttal full hd filmeket végigfogsz tolni
Htpc (Home Theatre PC)
HTPC hez miért kell külön VGA ????
Gyakorlatilag bármelyik mai integrált megoldás tökéletesen megfelel a célra filmlejátszás szempontból.
Egy megfelelően alacsony étvágyú CPU-val (AthlonII X2, I3, kis 45nm Core2-k), 1-2 HDD-vel simán 50W körül tartható egy htpc.
Tápból pedig minőségit, jó hatásfokút, és minél kisebbet a HTPC-be.
Mert ezeknek jó a hatásfoka kis terhelésnél.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Reális. Viszont a GPU-k teljesítményét becsülöd túl. Több száz W-ot max a hardkór gémer kártyák fogyasztanak. Egy HTPC-be felesleges ilyen, egy terhelve 60-80 W-ot evő bőven elég. Így már nem is olyan kicsit a procik étvágya...
Igen mondjuk ez igaz én a saját karimból indultam ki, ez 90 watt körül megeszik hajtva...De HTPC-hez nem is kell ekkora...
Htpc (Home Theatre PC)
Reális. Viszont a GPU-k teljesítményét becsülöd túl. Több száz W-ot max a hardkór gémer kártyák fogyasztanak. Egy HTPC-be felesleges ilyen, egy terhelve 60-80 W-ot evő bőven elég. Így már nem is olyan kicsit a procik étvágya...
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Alapvetően nem a táp határozza meg a fogyasztást. A VGA-n valóban sok múlhat viszont, meg a CPU-n is.
A CPU nem eszik olyan sokat sztem, egy dual magos 90 watt körül, egy 4 magos sem sokkal többet, az uj AMD 6 magos modellek pld HD filmeknél 110-120 watt max..
Htpc (Home Theatre PC)
Alapvetően nem a táp határozza meg a fogyasztást. A VGA-n valóban sok múlhat viszont, meg a CPU-n is.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Foglalkozott már valaki fogyasztás méréssel? Egy HD tartalmat is lejátszó HTPC kb. mennyit fogyaszthat? Rengeteget hallgatok zenét, jelenleg egy médialejátszóról, de gondolkozok a váltáson. Kíváncsi vagyok, mért-e már valaki fogyasztást s ha igen, mennyi lett. Előre is köszönöm!
Érdekes a kérdés mert ugye ahány HTPC annyiféle táp és VGA...Nekem egy 400 as táp van a gépben...Nem tudom mennyit fogyaszt...De nem sokat 200 watt körtül max..Ugye magának a VGA kártyáknak van egy maximális fogyasztása az enyémnek ha jól tudom terhelve 200-230 watt
Htpc (Home Theatre PC)
Erre csak nagyon tól-ig válasz adható szerintem...
Htpc (Home Theatre PC)
Igen on-ra van állítva az erősítő. Kiirja hogy milyen jelet kap dd vagy dts. Akkor valószínűleg szerviz lesz a dologból. Köszi a választ!
Egy másik topikban hasonlóról volt szó...
Htpc (Home Theatre PC)
Igen on-ra van állítva az erősítő. Kiirja hogy milyen jelet kap dd vagy dts. Akkor valószínűleg szerviz lesz a dologból. Köszi a választ!
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Htpc (Home Theatre PC)
Köszönöm a gyors válaszod! Reseteltem az erősítőt de nem hozott változást. Illetve annyit hogyha max hangerőn van a láda akkor egy picit mocorog de semmi hangja. Mi a tipped mi nincs beállítva az erősiton? Volt aki azt mondta rá hogy elromlott a sub kimenet. Van ilyen hogy minden megy csak a sub nem? A pc is át van állitva 5.1 re illetve hogy csak nyers jelet küldjön ki és az erősitő szórja el a jelet!
Gondolom az erősítő sub, beállítását "ON"-ra kapcsoltad...az erősítőd kiírja, hogy milyen jelet kap? (DTS, DD.) de az is előfordulhat, hogy elromlott.
Htpc (Home Theatre PC)
Köszönöm a gyors válaszod! Reseteltem az erősítőt de nem hozott változást. Illetve annyit hogyha max hangerőn van a láda akkor egy picit mocorog de semmi hangja. Mi a tipped mi nincs beállítva az erősiton? Volt aki azt mondta rá hogy elromlott a sub kimenet. Van ilyen hogy minden megy csak a sub nem? A pc is át van állitva 5.1 re illetve hogy csak nyers jelet küldjön ki és az erősitő szórja el a jelet!
Az optikai kábelen már átmegy a hang, akkor az erősítő beállításával nem stimmel valami......
- orionr
- V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok !
Kérném a fórumozók segítségét mert gondom akadt. Adott egy pc alaplapi 5.1 hangkártyával ilyen pontosan
Linkjeim
ezt kötöttem rá egy pioneer vsx 416 erősítőre
Linkjeim
optikai kábellel. Az volna a gondom hogy a mélyláda az istenért nem akar szólni. Az erősítőn beállítottam hogy használok subwoofert és semmi. Minden film rendesen szól 5.1 vagy dts hanggal kivétel a mélyláda.
Esetleg kössem össze rca kábellel? Igy mi a kötés menete pontosan? A hangkárytában hova kell bedugni illetve az erősítőbe?
Bocs ha túl láma a kérdésem de már nincs több ötletem a gond orvosolására.
Előre is köszi a segítséget!!!
Az optikai kábelen már átmegy a hang, akkor az erősítő beállításával nem stimmel valami......
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok !
Kérném a fórumozók segítségét mert gondom akadt. Adott egy pc alaplapi 5.1 hangkártyával ilyen pontosan
Linkjeim
ezt kötöttem rá egy pioneer vsx 416 erősítőre
Linkjeim
optikai kábellel. Az volna a gondom hogy a mélyláda az istenért nem akar szólni. Az erősítőn beállítottam hogy használok subwoofert és semmi. Minden film rendesen szól 5.1 vagy dts hanggal kivétel a mélyláda.
Esetleg kössem össze rca kábellel? Igy mi a kötés menete pontosan? A hangkárytában hova kell bedugni illetve az erősítőbe?
Bocs ha túl láma a kérdésem de már nincs több ötletem a gond orvosolására.
Előre is köszi a segítséget!!!
Htpc (Home Theatre PC)
"Ha valaki elolvasta az utólagosan írt mondatokat, annak kiderülhetett, hogy a tanácsot abban az ügyben kértem, hogy tud-e valaki olyan videokártyát ajánlani, ami nagyon olcsó, mégis gond nélkül megy rajta minden 1080p-ben."
ATI 5450. Kb. 8000 Ft 1080p(DXVA támogatás), HD hangok. Ez elég olcsó?
Htpc (Home Theatre PC)
Most nem néztem utána, de pl. az alaplapi videokártya nem biztos, hogy elég akármilyen procit raksz bele, főleg, ha D-sub kimenete van (nem tudom, hogy az tudja-e a full hd-t).
Hmmm, ezt magyarázd el az ION + Atom párost használóknak...
Amúgy az én alaplapomon speciel van DV-I, HDMI és D-Sub kimenet is...
- orionr
- V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)
KMT arra akarta felhívni a figyelmedet, hogy a HD filmnézéshez nem csak a VGA a fontos, hanem a cpu. Mondom ezt én is, úgy, hogy az alaplapi HDMI kimeneten néztem full HD filmeket, egy 4 magos AMD proci mellett. Persze van egy elég jó VGA-m is, de az inkább a játék miatt lett belerakva. Tehát a kérdésre válaszolva, ha, csak filmnézésre akarod használni, akkor egy tigris által említett VGA, bőven jó lesz.
Htpc (Home Theatre PC)
ezért veszek hozzá még 2gb-t, plusz hogy levegye a proci válláról a terhet, gondoltam egy kis segítség mindig elfér.
Szóval köszi annak, aki értelmesen szólt hozzá...
Én a helyedben egy választ sem mernék kritizálni, mert alapvetően téveszmékben élsz, és a látszat ellenére mindenki segíteni akart neked.
Ha nem lenne világos, RAM-ot aztán főleg vehetsz akármennyit.
Htpc (Home Theatre PC)
Köszönöm a segítséget annak aki a témához szólt hozzá.
Okoskodók, úgyis mindig vannak, szóval nem gáz...
Ha valaki elolvasta az utólagosan írt mondatokat, annak kiderülhetett, hogy a tanácsot abban az ügyben kértem, hogy tud-e valaki olyan videokártyát ajánlani, ami nagyon olcsó, mégis gond nélkül megy rajta minden 1080p-ben.
Most nem néztem utána, de pl. az alaplapi videokártya nem biztos, hogy elég akármilyen procit raksz bele, főleg, ha D-sub kimenete van (nem tudom, hogy az tudja-e a full hd-t).
Mivel nem akartam összehasonlítani az összes videokártya adatait és megvizsgálni a kimeneteit, így gondoltam valakinek vannak jó tapasztalatai valami filléres kártyával.
Persze lehet továbbvinni a gondolatmenetet és egyből megvizsgálni mindent együtt (alaplap/proci/memória/vga), de nem vagyok abban biztos, hogy az okoskodó megjegyzések hasznára válnak a témának (vagy bármelyik másik témának).
Visszatérve az eredeti kérdésre:
Core 2 Duo proci van benne, 2GB ddr2-vel.
Mivel kipróbáltam párszor, de miután a filmet befejeztem észrevettem lassulást, ezért veszek hozzá még 2gb-t, plusz hogy levegye a proci válláról a terhet, gondoltam egy kis segítség mindig elfér.
Szóval köszi annak, aki értelmesen szólt hozzá...
Htpc (Home Theatre PC)
Szeretnék HD filmeket nézni a számítógépemen, viszont nem tudom, hogy milyen videokártya lenne az, aminél a legkisebb költség mellett full HD filmeket tudnék nézni.
Nekem integrált GeForce 8200 + Athlon II 240 pároson megy az XBMC Live! és eddig még mindent vitt...
Htpc (Home Theatre PC)
És gondolod, hogy aki ilyen kérdéssel jön, az be fogja állítani, hogy a VGA is támogassa a lejátszást? Kétlem. Aki meg utánanézett, az nem kérdez ilyet. De mindegy, túlragozva.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Azt még tegyük hozzá, hogy egy kétéves cikkből van! Az akkori 20 ezres prociknál meg már gyorsabbak a maiak.
Persze ez nem kérdés, egy 4 magos proci már elvisz egy HD filmet egymaga is, de az optimális eset akkor is az, ha mind a két komponens normálisabb, és akkor a proci sincs leterhelve és a VGA sem...Akinek van egy 4 magis gépe az elég ha vesz egy olyan VGA karit amin van már HDMI csatlakozó, de azokat sem fogja olcsóbban megkapni az általam ajánlottaknál...10 ezer alatt nemigen van VGA, ami van az meg lehet csak 16 bitet kezel..
Htpc (Home Theatre PC)
Azt még tegyük hozzá, hogy egy kétéves cikkből van! Az akkori 20 ezres prociknál meg már gyorsabbak a maiak.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
"Minden HD film lejátszása alapvetően a VGA és a CPU párostól függ. Egy erős CPU önmagában is képes ugyan elvinni a lejátszást és egy jó VGA is képes egy amúgy gyenge CPU-nak hatékonyan besegíteni, de az arany középút az, hogy mindkettőből az optimális megoldást találjuk meg."
Processzorok
A nagyobb felbontás, komplexebb kódolás és a néha eléggé magas bitráta bizony meg tudja izzasztani az általános felhasználásra felkészített CPU-kat. Mivel nem tartalmaznak célirányos komponenseket, a lejátszáshoz – szoftvertől, codec-től függően – akár 80-100%-os terhelést is el tudnak érni és rosszabb esetben már nem is tud folyamatos képet adni a lejátszó, akadozni, csúszni kezd a film egy-egy gyengébb CPU mellett, ha nincs hardveres támogatás a GPU felől.
Belépőszint
Olcsók (20.000 alatt), de már egész jól megbirkóznak a HD filmekkel (1080p gondot okozhat). DXVA mellett aránylag alacsonyan lehet tartani a CPU terheltségét, de DXVA nélkül is bírnak a lejátszással, igaz, viszonylag magas kiterhelés mellett.
Csak egy idézet erről, h azért képben legyünk...Tehát valahol mindenkinek igaza van...