Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Házimozi erősítők, processzorok

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: stromfeusz »

Sziasztok !

Következő kérdésem lenne, ill. találkozott-e valaki hasonló problémával :
Van egy H/K AVR 255 erősítőm, a HDMI bemenetre van dugva a sony DVD-m ill. az ASUS médialejátszó, az egyik nap próbálom bekapcsolni őket s kép van hang nincs . A DVD-t átdugtam a HDMI 1 -ből HDMI 2 bemenetre , Az ASUS-t átdugom HDMI 2-ből HDMI 3-ba természetesen a menüben is átállítom a bemenetet és ujra működik minden ....
Ez mitől lehet ? Remélem nem kell havonta megcsinálnom ezt? Vagy vigyem szervízbe (még garis ) ?

Üdv Mindenkinek
Stromfeusz

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Hát igazából a 2db passzív szub lehetősége ami tetszik, vagy 3utas aktív váltás a frontoknak. Ezt egy 7.1es erősítő nem tudná. Igen ezeknek a komponenseknek a beszerzése nem lenne egyszerü feladat. Legegyszerübben azt tudnám megvalósítani hogy szerzek még egy HK AVR7000t a mostani mellé de lehet megbánnám amikor kiérkezik az első villanyszámla (az avi250 700Wot vesz csak fel ha jólolvastam míg a 7000 1100at). Mindesetre ebben viszont bennevan még az a plussz hogy igy nem kell dts-t dekódoló processzort vennem +ba. Centert nem szeretnék, és akkor már esetleg megnézném milenne egy kicsit nagyobb hátterekkel a helyzet. DIY Dobozokban gondolkodok.

Az AVI250 fogyasztását rögtön meg is szorozhatod kettővel és hozzáadhatod a dts procival rendelkező 3. készülékét is. Akkor már inkább AVR7000. De a villanyszámlád csak akkor lenne magas, ha nagy hangerőn járna folyamatosan.
Dts proci külön és ráadásul jó minőségben még nehezebben elérhető, mint az AVI250.
A frontokat az elképzelésed szerint darabonként 2 végfok hajtaná, ebből hogy számoltad ki a 3 utas aktív váltást? 2 végfok megy 1 db 7.1-es erősítőben is hajthatja a frontokat.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: Gali »

Így már eggyel jobban hangzik, de ehhez 2 egyforma régi erősítőt kellene találnod, mindkettőt nagyon olcsón.
Biztos vagy benne, hogy a gyengébb végfokokkal meghajtott hátterekhez nagy szükség van a kettős erősítésre?
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nagyon sokat akarsz elég kevés pénzből. De aki sokat markol, az keveset fog.
Inkább vegyél egy régebbi, izmos 7.1-es erősítőt, ott a frontokat bekötheted kettős erősítéssel és a párbeszéd csatornának meg a háttereknek is ugyanolyan minőségű végfoka lesz. Kettős kábelezést még egy ilyen erősítőnél is használhatsz, ha van egyáltalán értelme small típusú center és surround dobozok esetén.

Hát igazából a 2db passzív szub lehetősége ami tetszik, vagy 3utas aktív váltás a frontoknak. Ezt egy 7.1es erősítő nem tudná. Igen ezeknek a komponenseknek a beszerzése nem lenne egyszerü feladat. Legegyszerübben azt tudnám megvalósítani hogy szerzek még egy HK AVR7000t a mostani mellé de lehet megbánnám amikor kiérkezik az első villanyszámla (az avi250 700Wot vesz csak fel ha jólolvastam míg a 7000 1100at). Mindesetre ebben viszont bennevan még az a plussz hogy igy nem kell dts-t dekódoló processzort vennem +ba. Centert nem szeretnék, és akkor már esetleg megnézném milenne egy kicsit nagyobb hátterekkel a helyzet. DIY Dobozokban gondolkodok.
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Igen ezeket az információkat nekem is sikerült kimazsoláznom a szervízdoksik alapján, engem valami személyes vélemény, tapasztalat érdekelne a hangjáról, hogy megérné ebből 2dbot felhasználva a 10vékfokra egy többcsatornás aktív váltós biamp rendszert felépíteni. Erősítőnként 2 200wos a frontokhoz, 1 100wos a szubhoz, a 2 50es meg a háttereknek. Vagy az eredeti elgondolásban hogy a magasak kapják az 50w-t a mélyek, mélyközepek meg a 100akat.

Így már eggyel jobban hangzik, de ehhez 2 egyforma régi erősítőt kellene találnod, mindkettőt nagyon olcsón.
Biztos vagy benne, hogy a gyengébb végfokokkal meghajtott hátterekhez nagy szükség van a kettős erősítésre?
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nagyon sokat akarsz elég kevés pénzből. De aki sokat markol, az keveset fog.
Inkább vegyél egy régebbi, izmos 7.1-es erősítőt, ott a frontokat bekötheted kettős erősítéssel és a párbeszéd csatornának meg a háttereknek is ugyanolyan minőségű végfoka lesz. Kettős kábelezést még egy ilyen erősítőnél is használhatsz, ha van egyáltalán értelme small típusú center és surround dobozok esetén.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

sziasztok

egy kis segítséget szeretnék kérni...

adott egy htpc és az erölködőm (denon avr 2808)
a htpc-t hdmi-n összekötöttem az erölködővel, az erölködőt meg egy panasonic plazmával.

az normális hogy csak akkor van kép és hang, ha bekpcsolom az eröködőt és az adott forrásra állítom? (erősítőn belül).

az igazi az lenne, ha nem kellene bekapcsolni az erősítőt és kimenne a hang a tévére.

köszi

Az erősítőben egy több be- és több kimenetes aktív HDMI elosztó van beépítve, ami csak árammal működik. Akkor is, ha csak 1-1 be/kimenetet használsz éppen.
Ahhoz, hogy a kimenetre az menjen ki, amit akarsz, a megfelelő bemenetnek is ki kell lennie választva. A bemenetválasztás csak akkor él, ha az erősítő be van kapcsolva. Máskülönben mi döntené el egy kikapcsolt erősítőnél, hogy épp melyik bemenet jele menjen ki a tévére?
Ezen kívül sok erősítőben a video processzoron is keresztül megy a jel, ha képfeldolgozás (pl. felskálázás) be van kapcsolva. Ez is csak árammal működik.

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Az AVI 200-nál sávkorlátolt mono háttérhang van csak, amit a régi ProLogic1 le tud adni.
Az AVI 250 már sztereó és teljes sávszélességű háttércsatornákkal rendelkezik, ami a Dolby Digitalhoz kell.

Igen ezeket az információkat nekem is sikerült kimazsoláznom a szervízdoksik alapján, engem valami személyes vélemény, tapasztalat érdekelne a hangjáról, hogy megérné ebből 2dbot felhasználva a 10vékfokra egy többcsatornás aktív váltós biamp rendszert felépíteni. Erősítőnként 2 200wos a frontokhoz, 1 100wos a szubhoz, a 2 50es meg a háttereknek. Vagy az eredeti elgondolásban hogy a magasak kapják az 50w-t a mélyek, mélyközepek meg a 100akat.
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

...de a kép sem megy ki?

nem..

zsola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -4

Hozzászólás Szerző: zsola »

...de a kép sem megy ki?

Vendég

sziasztok

a htpc-t hdmi-n összekötöttem az erölködővel, az erölködőt meg egy panasonic plazmával.

az normális hogy csak akkor van kép és hang, ha bekpcsolom az eröködőt és az adott forrásra állítom? (erősítőn belül).

az igazi az lenne, ha nem kellene bekapcsolni az erősítőt és kimenne a hang a tévére.

köszi

Persze, h normális...Erősítőn keresztül, ha nincs bekapcsolva, nem fog kimenni a hang.

zsola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -4

Hozzászólás Szerző: zsola »

sziasztok

köszi

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Megtaláltam azt amire gondoltam: HK AVI250
Az adatlapja alapján ennek nagyobb sávszélességel 40-20khz mennek a háttércsatornái is (az avi200nál már csak 80hz-7khz az átvitel) ami már sztem megfelelne a magasak hajtásához.
Hangjáról tudtok mondani valamit? Elég régi darab, reményeim szerint olcsón hozzájuk tudnék jutni...

Az AVI 200-nál sávkorlátolt mono háttérhang van csak, amit a régi ProLogic1 le tud adni.
Az AVI 250 már sztereó és teljes sávszélességű háttércsatornákkal rendelkezik, ami a Dolby Digitalhoz kell.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Tudtommal a magasak teljesítményigénye kisebb a mélyekénél a kicsi mozgó tömeg és a kis kitérés miatt. Mellesleg a processzor való arra hogy a szintbeli eltéréseket korrigáljad És a választott hangszórók érzékenységével is lehet játszani.

A teljesítményt a keresztváltó felüláteresztő szűrőjével veszik le a magasakról, de nem csökkentik a hangerőt.
Ha a processzoron az equalizert érted, akkor igaz a 2. mondatod. A magasak érzékenységét nem tudod a mély/közepek dulplájára venni, épp fordítva van a dolog.

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Megtaláltam azt amire gondoltam: HK AVI250
Az adatlapja alapján ennek nagyobb sávszélességel 40-20khz mennek a háttércsatornái is (az avi200nál már csak 80hz-7khz az átvitel) ami már sztem megfelelne a magasak hajtásához.
Hangjáról tudtok mondani valamit? Elég régi darab, reményeim szerint olcsón hozzájuk tudnék jutni...

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Elég furcsa, hogy a mélyek kb. 2x akkora hangerővel fognak szólni mint a magasak (???)

Tudtommal a magasak teljesítményigénye kisebb a mélyekénél a kicsi mozgó tömeg és a kis kitérés miatt. Mellesleg a processzor való arra hogy a szintbeli eltéréseket korrigáljad És a választott hangszórók érzékenységével is lehet játszani.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A konkrét ötlet hogy a processzor tudjon dts-t. dekódolni minél jobb minőségben. 4db egyforma 2utas hangszót kötnék rá és 2 szubot 4.2 megoldással center nélkül. a prci után közvetlenül egy aktív keresztváltó hálózat kerülne majd ezután oldalanként 1-1 av erősítő melyeket csak végfokként használnék. az 50 wattos rész hajtaná a front és a háttér magasait, a 100 wattos csatornák pedig a mélyeket illetve a szubot. Nagyon elmebeteg az elgondolás?
(elnézést az előző két posztért nem tudom mi történhetett, amennyiben van rá lehetőségetek kérem töröljétek)

Elég furcsa, hogy a mélyek kb. 2x akkora hangerővel fognak szólni mint a magasak (???)

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

A NAD-al kapcsolatban nem tudtok valami infót azzal kapcsolatban, hogy mikor frissíti a termékkínálatát, és várhatóan mikor kerül piacra olyan erősítőjük, ami 3D képátvitelt is támogat?
A kisebb 2311-es Denon, és a nagyobb, 1097-es Yamaha milyen viszonyban áll egymással?
A "pici" nem túl gyenge a Dalihoz?

Vendég

A CA-val kimondottan rosszul szól, nem tudom az okát, de nagyon nem jól szolt az 540-el..

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

A Dalihoz Nad-ot, Denont, Yamahát, CA nem neki való, valahogy nincsenek összhangba, Marantz-al sem a legjobb, de a Nad-al nagyon jó, Denonnal is kellemes perceid lesznek, az új Yamikról nem sokat tudok, de a régiekkel mozin elég ütôs volt, zenén sem volt gond. Nad v. denon, ezek az újak egész jók zenén is, szvsz.

Sziasztok!

Szerintetek egy Dali Concept 5.0-ás szetthez (8-as front, 2-es háttér) milyen HM erősítő passzolna legjobban hangilag?

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A konkrét ötlet hogy a processzor tudjon dts-t. dekódolni minél jobb minőségben. 4db egyforma 2utas hangszót kötnék rá és 2 szubot 4.2 megoldással center nélkül. a prci után közvetlenül egy aktív keresztváltó hálózat kerülne majd ezután oldalanként 1-1 av erősítő melyeket csak végfokként használnék. az 50 wattos rész hajtaná a front és a háttér magasait, a 100 wattos csatornák pedig a mélyeket illetve a szubot. Nagyon elmebeteg az elgondolás?
(elnézést az előző két posztért nem tudom mi történhetett, amennyiben van rá lehetőségetek kérem töröljétek)

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pontos típusszámot nem tudok, csak annyit, hogy a 2000. előtti házimozi erősítőknél volt szinte általános minden gyártónál, hogy a surround csatornák kisebb teljesítményű végfokokat kaptak. Tehát az a h/k is több, mint 10 éves lehet már. Azokban sokszor csak a régi ProLogic 1 dekóder volt, ahol a hátterek csak kis sávszélességű mono jelet kaptak. Később a Dolby Digitalhoz kellett már az 5 egyforma erősségű végfok.
Tehát egy ilyen 5 ch végfok nem szolgálná ki jól a dts processzort a gyenge hátterek miatt. Ha csak a frontok fontosak neked, akkor esetleg jó lehet.

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pontos típusszámot nem tudok, csak annyit, hogy a 2000. előtti házimozi erősítőknél volt szinte általános minden gyártónál, hogy a surround csatornák kisebb teljesítményű végfokokat kaptak. Tehát az a h/k is több, mint 10 éves lehet már. Azokban sokszor csak a régi ProLogic 1 dekóder volt, ahol a hátterek csak kis sávszélességű mono jelet kaptak. Később a Dolby Digitalhoz kellett már az 5 egyforma erősségű végfok.
Tehát egy ilyen 5 ch végfok nem szolgálná ki jól a dts processzort a gyenge hátterek miatt. Ha csak a frontok fontosak neked, akkor esetleg jó lehet.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Én leginkább a Denont tudom elképzelni mellé, de a Pioneer is jó alternativa lehet..Van aki nagy megelégedéssel hallgatja a Yamahával is az ismerősi köreimből...

Én is ezekkel a gépekkel párositanám,ha a zene is fontos akkor a Denon és a Marantz egyértelmű! :kiraly: ...viszont a NAD erősitői is szóba jöhetnének még.

Vendég

Sziasztok!

Szerintetek egy Dali Concept 5.0-ás szetthez (8-as front, 2-es háttér) milyen HM erősítő passzolna legjobban hangilag?
Az elvárásom, hogy mozinál legyen dögös, erőtől duzzadó, és ha kell félelmetes, zenén viszont legyen lágy, szívmelengető, könnyfakasztó, de itt is legyen inkább picit dögös, sem mint unalmas, és/vagy lapos.
A keret eléggé behatárolt, elsősorban majd csere lenne a mostani H/K-mra, ami nekem nem igazán a világom, és már 1 éve, hogy megvan, de még mindig nem lopta be magát a szívembe
A lehetőségeimet korlátozza, hogy kizárólag HDMi 1.4-es erősítő érdekel, a 3D-s képátvitel miatt.
A kinézett típusok:
Yamaha RX-V1067
Denon AVR-2311 (bár a 3311 jobban tetszene, csak az ára nem nekem való)
Marantz SR-6005 (esetleg az 5005)
Pioneer VSX-2020 (egy kissé túlárazottnak érzem, ahogy a Denont is)
Nagyjából eddig jutottam, de szívesen fogadok más ajánlást is, akár NAD, vagy Cambridge Audio, ha a közeljövőben (fél éven belül) várhatók náluk új, 3D képátvitelt támogató modellek.

Én leginkább a Denont tudom elképzelni mellé, de a Pioneer is jó alternativa lehet..Van aki nagy megelégedéssel hallgatja a Yamahával is az ismerősi köreimből...

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Sziasztok!

Az elvárásom, hogy mozinál legyen dögös, erőtől duzzadó, és ha kell félelmetes, zenén viszont legyen lágy, szívmelengető, könnyfakasztó, de itt is legyen inkább picit dögös, sem mint unalmas, és/vagy lapos.
A keret eléggé behatárolt, elsősorban majd csere lenne a mostani H/K-mra, ami nekem nem igazán a világom, és már 1 éve, hogy megvan, de még mindig nem lopta be magát a szívembe
A lehetőségeimet korlátozza, hogy kizárólag HDMi 1.4-es erősítő érdekel, a 3D-s képátvitel miatt.
A kinézett típusok:
Yamaha RX-V1067
Denon AVR-2311 (bár a 3311 jobban tetszene, csak az ára nem nekem való)
Marantz SR-6005 (esetleg az 5005)
Pioneer VSX-2020 (egy kissé túlárazottnak érzem, ahogy a Denont is)
Nagyjából eddig jutottam, de szívesen fogadok más ajánlást is, akár NAD, vagy Cambridge Audio, ha a közeljövőben (fél éven belül) várhatók náluk új, 3D képátvitelt támogató modellek.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Üdv!
Valamelyik licitálós oldalon láttam egy olyan hk erősítőt aminek 3 100 és 2 50 wattos végfoka volt. Az előfokok és a végfokok összeköttetése pedig a készülék hátuljára lett kivezetve. Egy régi modellről van szó, a hk oldaláb az archív termékek között nem találtam. Nem tudjátok véletlenül melyikről lenne szó? Célom régebbi jóféle dts-t támogató processzor beszerzése lenne, a végfokokat pedig ilyen vagy ehez hasonló hk erősítők szolgáltatnák. Árban nem képviselnek tul nagy összeget a hangjuk pedig megfelelt nekem. (most egy AVR7000 boldog tulajdonosa vagyok, ezt cserélném esetleg le 2 az előbb emlitett erősítőre + processzorra, aktív hangváltókra + diy falakra) Esetleg processzort ill végfok alternatívát tudnátok ajánlani? Ilyen kombót egyelőre csak a Rotel kínálatában véltem felfedezni, de nyilván én vagyok a szűklátókörű.
Előre is köszi!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”