Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

gta
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: gta »

Üdv! Lecseréltem a wharfedale diamon 8.3-as frontokat,és úgy veszem észre mintha nem szólna olyan szépen a jamo,nem tudom mi lehet az oka.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

Üdv! Segítségeteket kérem,van egy hk-147 erősítőm rá lehet valahogy kötni még egy erősítőt,hogy a jamo s 606-os hangfalakat duplán kábelezhessem? válasz előre is köszönöm!

Bikábelezni vagy biampolni szeretnéd?
És miért?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

Üdv Néktek!

Lecserélném a Denon AVR-1905 erősítőmet.
Amit kinéztem, a Pioneer VSX-1020.
Szeretném a véleményeteket kérni a cseréről.
Őszinte leszek, Pioneer párti vagyok, ezért ezt a márkát favorizálom.
Haszál-e valaki ilyen erősítőt és mi a tapasztalata vele??
Ha van lehetőség, érdemes minden készüléket HDMI-n összekapcsolni, vagy van ettől jobb megoldás is?
A Tv: Pioneer PDP-LX-5030
A válaszokat előre is köszi.

Értem én, hogy Pioneer párti vagy, de azért nézzél meg egy Sony STR-Da2400-ast is, nemigen csalódnál.

gta

Hozzászólás Szerző: gta »

Üdv! Segítségeteket kérem,van egy hk-147 erősítőm rá lehet valahogy kötni még egy erősítőt,hogy a jamo s 606-os hangfalakat duplán kábelezhessem? válasz előre is köszönöm!

Csipike
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Csipike »

Egyelőre egy Panasonic DMR-EH-67-t, de ide is érkezne egy Pioneer BDP-120. A Hangfalak Infinity PRIMUS-ok szettben és egy JAMO 6000 Sub.

Honnan tudod, hogy egy vezetékben merről merre folyik az áram??? Lépj rá! Amerről púposodik, arról jön!!

Kép: Pioneer PDP-LX 5090,
Hang:Pioneer WSX-1020, PIONEER CT-740kazettás, Infinity Primus 5.0, JAMO SW-6000A
Forrás: Pioneer BDP- 430, ASUS HDP-R1, UPC/Philips set top box

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Üdv Néktek!

Ha van lehetőség, érdemes minden készüléket HDMI-n összekapcsolni, vagy van ettől jobb megoldás is?

Szerintem szárazabb hangja lesz, mint a Denonnak, bár lehet, hogy izmosabb. Nem tudom fejből.
Milyen lejátszót kötsz rá?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Csipike
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Csipike »

Üdv Néktek!

Honnan tudod, hogy egy vezetékben merről merre folyik az áram??? Lépj rá! Amerről púposodik, arról jön!!

Kép: Pioneer PDP-LX 5090,
Hang:Pioneer WSX-1020, PIONEER CT-740kazettás, Infinity Primus 5.0, JAMO SW-6000A
Forrás: Pioneer BDP- 430, ASUS HDP-R1, UPC/Philips set top box

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Vagy maradhatsz te, mert béketűrő a feleséged :bebebebebebe:

globe
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: globe »

Ha valamelyik erősítőnek menni kellene, az egyértelműen a HM lenne. (de azért igen béketűrő a feleségem... lehet, ő is maradhat )

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: nebulo5 »

Valójában, meg vagyok elégedve a sztereo erősítőm hangjával. A HM erősítőm hangja is nagyon rendben van mozizáskor. És nem kell kábelt cserélgetnem, mert van egy Lacy féle HFV-m... Az egésznek az lenne a lényege, hogy abban reményked(t)em egyszer csak találni fogok majd egy olyan egybe vasat, amin mozizhatok és jó minőségben zenét is hallgathatok. Nincs külön zene szobám, és igen sok szemrehányást kapok a sok hangdobozért és egyéb (erősítők, cd, dvd...) kütyükért a szekrény polcára zsúfolva...
Ezt próbálnám csökkenteni. De a jó zenei hangról semmiképp sem mondok le...
Meggyőződésem, hogy kevésbé ciki sztereóval filmet nézni, mint HM erősítővel zenélni. Ha valamelyik erősítőnek menni kellene, az egyértelműen a HM lenne. (de azért igen béketűrő a feleségem... lehet, ő is maradhat )

Én is voltam hasonló cipőben. Tény és való, hogy egy olcsóbb sztereó erősítő, sztereóban sokkal jobban szól, mint egy jóval drágább HM erősítő. Nálam a frontokat a sztereó hajtotta meg, mozin is. Úgy oldottam meg a dolgot, hogy a HM erősítő front pre out kimenetét, összekötöttem a sztereóm egyik bemenetével. (a phono kivételével bármelyik jó) A sztereó potiját feltekertem 50%-ra, majd így mértem be a mérőmikrofonnal a rendszert. Ha mozit hallgattam,a bemenetválasztót a sztereón átkapcsoltam oda, ahová a HM pre outját kötöttem, feltekertem 50%-os állásba, és már szólhatott is a mozi. Innentől kezdve, a hangerőt csak a HM erősítőn kellett szabályozni, hiszen a frontokat a pre out kimeneteken keresztül a HM vas szabályozta. A sztereó erősítő kvázi végfokként üzemelt. Sztereón, hangerő le, bemenetválasztó CD állásba, és szólhatott a zene. Persze ez sem 100%-os megoldás, de jobb mint a hangfalcsatikat dugosgatni. A HT bemenetes erősítővel természetesen egyszerűbb a helyzet. Esetleg egy hangfal átkapcsoló,amit Lacy fórumtárs igényesen elkészített, és ki is fejtette az ezzel kapcsolatos véleményét a Házimozi+zene fórumon. Valószínű, hogy van olyan HM erősítő ami mindkét elvárásnak megfelel, de az bőven nem ez a kategória.

Üdv: nebulo

globe
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: globe »

Ilyesmi már felmerült a lehetőségek tárából. Csak azzal nem vagyok még "tisztában", hogy az előerősített kimenet az előerősítő (ez esetben a HM vas) potijával szabályozható, vagy pedig egy konstans szintet küld a végfok felé? Illetve (ha variálható az előerősített kimenet) a végfoknak használandó sztereo erősítőm melyik bemenetére köthető, és milyen erős bemenő jelet fogadhat? Lehet, ez a kérdésem rémesen laikus a fórumozók zömének, de nem vagyok ilyen téren jól informálva.
Illetve: ( " sokkal jobban jársz ha veszel egy ht bemenetes sztereó erősítőt...") mi is pontosan az a "HT" bemenet?

Én is voltam hasonló cipőben. Tény és való, hogy egy olcsóbb sztereó erősítő, sztereóban sokkal jobban szól, mint egy jóval drágább HM erősítő. Nálam a frontokat a sztereó hajtotta meg, mozin is. Úgy oldottam meg a dolgot, hogy a HM erősítő front pre out kimenetét, összekötöttem a sztereóm egyik bemenetével. (a phono kivételével bármelyik jó) A sztereó potiját feltekertem 50%-ra, majd így mértem be a mérőmikrofonnal a rendszert. Ha mozit hallgattam,a bemenetválasztót a sztereón átkapcsoltam oda, ahová a HM pre outját kötöttem, feltekertem 50%-os állásba, és már szólhatott is a mozi. Innentől kezdve, a hangerőt csak a HM erősítőn kellett szabályozni, hiszen a frontokat a pre out kimeneteken keresztül a HM vas szabályozta. A sztereó erősítő kvázi végfokként üzemelt. Sztereón, hangerő le, bemenetválasztó CD állásba, és szólhatott a zene. Persze ez sem 100%-os megoldás, de jobb mint a hangfalcsatikat dugosgatni. A HT bemenetes erősítővel természetesen egyszerűbb a helyzet. Esetleg egy hangfal átkapcsoló,amit Lacy fórumtárs igényesen elkészített, és ki is fejtette az ezzel kapcsolatos véleményét a Házimozi+zene fórumon. Valószínű, hogy van olyan HM erősítő ami mindkét elvárásnak megfelel, de az bőven nem ez a kategória.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Köszönöm a szakszerű választ!

Ezért lett VIP.

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm a szakszerű választ!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Ilyesmi már felmerült a lehetőségek tárából. Csak azzal nem vagyok még "tisztában", hogy az előerősített kimenet az előerősítő (ez esetben a HM vas) potijával szabályozható, vagy pedig egy konstans szintet küld a végfok felé? Illetve (ha variálható az előerősített kimenet) a végfoknak használandó sztereo erősítőm melyik bemenetére köthető, és milyen erős bemenő jelet fogadhat? Lehet, ez a kérdésem rémesen laikus a fórumozók zömének, de nem vagyok ilyen téren jól informálva.
Illetve: ( " sokkal jobban jársz ha veszel egy ht bemenetes sztereó erősítőt...") mi is pontosan az a "HT" bemenet?

végfok használata esetén a házimozi erősítő működik előfokként. kvázi azzal szabályzod a hangerőt. Nem konstans jelet küld a végfokra, hanem a jelerősség a hangerő függvénye amit beállítasz. Annyiból jó megoldás, hogy tehermentesít a végfok, meg jobban fog szólni, mint a házimozi vas, de a házimozi erősítőknek az előfok része sem valami nagy eresztés, tehát így sem lesz olyan jó, mint egy önálló sztereó erősítő, szóval valamilyen szinten kompromisszum. Szerinted miért kerül egy jó sztereó előfok önmagában annyiba, mint egy hm erősítő?

Az ilyen ht bemenetes sztereó erősítőknél pedig úgy működik a dolog, hogy van egy speciális bemenetük, amit ha kiválasztasz, a jel "kihagyja" az erősítő hangerőszabályzó részét, és közvetlenül a végfokokat szabályozza. úgy működik az egész, mintha a sztereó erősítő csak egy végfok lennne. Ilyenkor simán a bemenetválasztó gombokkal tudsz váltani hogy mi legyen a műsorforrás, ez a legegyszerűbb és legkényelmesebb megoldás egyben. Ilyenek például a Creek, Musical Fidelity sztereó erősítők. Persze biztos van még csomó másik típus, ami ezt tudja, csak végig kellene nézegetni a weboldalakat. Csatolok egy képet a hozzászólásomhoz, azon látni fogod. Keresdd az AV direct inputot a képen.

Van még egy 3. megoldás is, az olyan erősítők, ahol a hátlapon külön kimenete van az előfok résznek, és külön bemenete a végfok résznek. Ezek általában egy kis kábellel vannak összekötve, amit ha lehúzol, használható a gép vagy külön előfokként, vagy külön végfokként, vagy akár a kettőt egyszerre... Sajna itt is az a szitu, hogy sztereó és házimozi közti váltás kábeldugdosással jár. Erre is csatolok egy képet. Keresdd az amp in/ pre out csatlakozókat.

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.

A Yaminak van előerősített kimenete. Esetleg kipróbálhatsz egy végfokot utána. Akár jól is elsülhet a dolog.
Üdv

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: kovibali »

A Yaminak van előerősített kimenete. Esetleg kipróbálhatsz egy végfokot utána. Akár jól is elsülhet a dolog.
Üdv

UPSakku.hu

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.

Hát igen... sajnos egyre több helyen hallok hasonló véleményt. És volt már lehetőségem 400 ezres HM erősítő zenei tudását is meghallgatni. Nem tartom még csak közép kategóriásnak sem a sztereo erősítőmet, de attól mégis szebb/teresebb/tisztább lecsengésű hangot produkált.
De talán majd az öles léptekkel fejlődő audio tudomány, egyszer mégis megalkotja a tökéletes egybe vasat! (mért is jutott most hirtelen eszembe egy zeneszám: "álom álom, édes álom...")

zenére ne akarj házimozi erősítőt. egy sztereó erősítő hangját nem fogod megkapni egy 3-4x annyiba kerülő házimozi cucctól sem. sokkal jobban jársz ha veszel egy ht bemenetes sztereó erősítőt, és megtartod a legjobb házimozi hanggal rendelkező hm erősítőt .

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hello Mindenki!
Már rájöttem, hogy korábban rossz topic-ban kérdeztem. Ezért most itt is leírnám mondanivalóm/kérdésem:
Karácsonykor cseréltem az Onkyo 506-os HM erősítőmet egy RX-V1400RDS Yamahára. Átolvastam ezt (is) a topic-ot, de csak egy hozzászólásban említik ezt a modelt, ott is egy téma kapcsán.
Személy szerint tetszik a Yamaha hangja. Az Onkyo-hoz képest előrelépést tapasztalok a hangot illetően. Főként zenei téren teljesít szebben. Bár a sztereo erősítőmtől nem válok meg, annyira nem jeleskedik a Yamaha, főképp a térérzet tolmácsolásával van hátrányban, a FineArts erősítővel szemben.
Kérdésem kíváncsiságból ered:
Aki már hasonlított össze 1400 - 1500 as Yamahát a 6xxx-es Marantz HM erősítőkkel, legyen oly kedves, ossza meg velem a véleményét.
Valójában, az lenne a végső célom, hogy majd egyszer hozzájussak egy olyan HM erősítőhöz, amin zenét is tudok hallgatni jó minőségben. Tisztába vagyok vele, hogy nem ebben a készülékár sávban kellene keresni a megfelelő vasat, de a célt több lépésben szeretném elérni. (hacsak közben a lottón nem nyerek... )
Illetve, jó lenne olvasni személyes véleményt az 1400-as Yamaháról! Akár pozitív - akár negatív is lenne az. .

zenére ne akarj házimozi erősítőt. egy sztereó erősítő hangját nem fogod megkapni egy 3-4x annyiba kerülő házimozi cucctól sem. sokkal jobban jársz ha veszel egy ht bemenetes sztereó erősítőt, és megtartod a legjobb házimozi hanggal rendelkező hm erősítőt .

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.

Hello Mindenki!
Már rájöttem, hogy korábban rossz topic-ban kérdeztem. Ezért most itt is leírnám mondanivalóm/kérdésem:
Karácsonykor cseréltem az Onkyo 506-os HM erősítőmet egy RX-V1400RDS Yamahára. Átolvastam ezt (is) a topic-ot, de csak egy hozzászólásban említik ezt a modelt, ott is egy téma kapcsán.
Személy szerint tetszik a Yamaha hangja. Az Onkyo-hoz képest előrelépést tapasztalok a hangot illetően. Főként zenei téren teljesít szebben. Bár a sztereo erősítőmtől nem válok meg, annyira nem jeleskedik a Yamaha, főképp a térérzet tolmácsolásával van hátrányban, a FineArts erősítővel szemben.
Kérdésem kíváncsiságból ered:
Aki már hasonlított össze 1400 - 1500 as Yamahát a 6xxx-es Marantz HM erősítőkkel, legyen oly kedves, ossza meg velem a véleményét.
Valójában, az lenne a végső célom, hogy majd egyszer hozzájussak egy olyan HM erősítőhöz, amin zenét is tudok hallgatni jó minőségben. Tisztába vagyok vele, hogy nem ebben a készülékár sávban kellene keresni a megfelelő vasat, de a célt több lépésben szeretném elérni. (hacsak közben a lottón nem nyerek... )
Illetve, jó lenne olvasni személyes véleményt az 1400-as Yamaháról! Akár pozitív - akár negatív is lenne az. .

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 808

Hozzászólás Szerző: kimi- »

Szerintetek egy H/K 445-ös erősitőt megéri cserélni egy Rotel RSX-1057-re ?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

There are 4 settings to choose from:

Full Flat simply trims each speaker to produce as flat a response as possible. This is usually the default setting on the majority of AV amps, but probably the least appealing.

Engineer mode attempts to reproduce the acoustics of Sony's own engineering facility in Japan. Team that with a Sony-derived Cinema Studio DSP mode (which mimics the sound of a mastering studio in Sony Pictures Studios) for the full Sony movie experience. According to Sony???

Front Reference attempts to tweak all the speakers to sound as tonally close to the front speakers as possible (useful in systems with mismatched front and rear speakers, or where the fronts are floorstanders and the rears standmounts or smaller sized speakers. If you've a system with identical satellite speakers front and rear, the Front Reference mode is unnecessary.

Off allows the audio signal to pass through without additional EQ settings being applied

The various settings will be greyed out if you do not use auto calibration and can be freely changed at any point after calibration has occurred.

szmegma
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: szmegma »

Lenne egy kerdesem a Sony STR-DA2400ES erositovel kapcsolatban.
A beallitasaiban amikor lefuttatom az automatikus hangfal hangolast, akkor azutan megkerdezi:

CALIBRATION TYPE
*Full Flat
*Engineer
*Front Reference
*Off

Itt melyiket ajanlott beallitani? Koszonom.

Sony STR-DA2400ES Erosito
Monitor Audio (BR5 frontok, BRLCR center, BRFX surrond) 5.0
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol

Ivan//

Hozzászólás Szerző: Ivan// »

Beírod a gugliba, hogy "Marantz SR4002 használati" és rögtön az első találat ez: Diplodocs.

Köszi, de ott sajnos csak angol nyelvű leírás van, magyar nincs:(
Film adatbázis egyéni ajánlóval, fórumokkal, szavazással, idézetekkel, linkekkel: Kritikus Tömeg

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Tudom nagyon OFF, de hátha tud valaki segíteni. Vettem egy Marantz SR4002-es erősítőt visszont nem volt hozzá magyar használati utasítás (tekintve németországból származik). Esetleg nincs valakinek tippje hol tudnék hozzá egy magyar kezelési utmutatót letölteni? Tudom nem szép letölteni, de azért ez más kategoria, mint egy zene vagy film esetében.

Köszi előre is a segítségeket:)

Beírod a gugliba, hogy "Marantz SR4002 használati" és rögtön az első találat ez: Diplodocs.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Ivan//

Hozzászólás Szerző: Ivan// »

Tudom nagyon OFF, de hátha tud valaki segíteni. Vettem egy Marantz SR4002-es erősítőt visszont nem volt hozzá magyar használati utasítás (tekintve németországból származik). Esetleg nincs valakinek tippje hol tudnék hozzá egy magyar kezelési utmutatót letölteni? Tudom nem szép letölteni, de azért ez más kategoria, mint egy zene vagy film esetében.

Köszi előre is a segítségeket:)
Film adatbázis egyéni ajánlóval, fórumokkal, szavazással, idézetekkel, linkekkel: Kritikus Tömeg

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”