Sziasztok! Tegnap vásároltam az amazon.de-n durván 52€ értékben fejhallgató fülpárnákat, "VAT included".
Ma kaptam egy értesítést, hogy elküldték", hozzá csomagkövetési számot. A Parcel nevű csomagkövető alkalmazásomba beírva kiderült, hogy a szállító egy kínai logisztikai cég, a Yanwen, és a szállítás "China to Hungary".
Khm... visszanéztem, az amazon.de-n sehol szó sincs róla, hogy Kínából jön a cucc, cserében viszont az áll a cucc oldalán, hogy tartalmazza az ár az ÁFA-t, pontosan idézem:
Prices for items sold by Amazon include VAT. Depending on your delivery address, VAT may vary at Checkout. For other items, please see details.
Ami azt illeti, még szabályos számlát is tudtam letölteni hozzá, ahol egyértelműen ott van a nettó ár, a magyar 27%-os ÁFA összege, bontva, és összesítve is.
Na de ha kínából jön a csomag, akkor most mi van? Fizetek rá vámot és megint ÁFA-t?
Valaki találkozott már ilyennel az Amazonon? (én mindig próbálok figyelni, hogy EU-n belüli szállítás legyen, és ez is annak tűnt....)