Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Online vásárlás külföldről

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szia!

Mi a vámfizetés ill. az Áfa fizetés útja és módja?
Szerinted a vámon figyelik, hogy mit hozol be, vagy csak az árú értéke érdekli őket.

Vendég

Szia batuz!

Nem akarlak elkeseriteni, de nekem pl nem vittek a postara, hanem csak ugy raraktat a postalada tetejere. Meg jo, hogy az emeletes hazba nem nyulta le senki. Szoval a postastol is sok fugg...

Vendég

Sziasztok!

Én már többször rendeltem a www.digital-net-shop.de és a www.primus-online.at oldalakrol, igaz nem Mo-ra szállítással. Visa-val fizettem. Mindkét online-shoppal teljesen elégedett vagyok, ha még valamire szükségem lesz bisztos hogy újra tölük rendelem. Hogy Mo-ra hogy müködik a szállítás, sajnos nem tudom. Ha esetleg valakit érdekel, a www.geizhals.at oldalon ki lehet keresni azokat a cégeket (csak Ausztriára szól!), amelyek egy biszonyos árút a legkedvezményesebben kínál.

Üdv, Mick

Vendég

Igen. Én a Techtronics-tól rendeltem a lejátszómat. Nem volt semmi gond, DHL-lel küldték a csomagot amit szokás szerint tudtam követni a DHL honlapján. Ami a DHL-t illeti, ők is elég korrektek és gyorsak, többször is kihozzák a csomagot, ha nem vagy otthon, bár a vámot garantáltan nem úszod meg.

A Techtronicsnál az első rendelésnél el kellett küldenem a bankkártyám elő- és hátlapjának képét emailben, és valami számlakivonatot amin rajta van a címem. A bankkártyán letakartam a középső 8 számot (lévén az email nem egy túl biztonságos dolog), így is elfogadták. A fizetéssel semmi gond nem volt.

Maga a lejátszó (Pioneer DV-444S) azóta is tökéletesen működik, mindent lejátszott minden régióból. A régióváltás teljesen automatikus, de ha kell a menüből is lehet kézzel váltani.

Valószínűleg a következő lejátszómat is tőlük rendelem.

Vendég

Sziasztok!
Van valakinek vásárlási tapasztalata a Techtronics-al /http://www.techtronics.com/

Vendég

Én a DVD lejátszómat rendeltem Angliából. Egy régiómentes Sony-t. Valóban amíg a pénzt meg nem kapták, illetve le nem emelték a számlámról, nem csináltak semmit. Egy dombornyomásos OTP Eurocard volt. Az összeg persze tartalmazta az angliai csomagküldő szolgálat díját is. Nem a magyar postáét. Előtte elküldtem egy-két emilt és megbeszéltük, hogy mibe kerül Magyarországra a fuvar. Mikor megérkezett a csomag az itteni csomagküldő szolgálat értesített, és ők mondták, hogy vámoltassam a cuccost. Mivel nem készültem fel erre különösebben, kértem, hogy ajánljanak valakit. Mondtak egy nevet meg egy számot akit felhívtam, és tíz rugóért megcsinálta a papírmunkát és elhozta nekem az árut. Ha nem európai eredetű a termék, mint a Sony is akkor 5 vagy 10 vagy 15 %a vám (terméktől függ), és erre jön az ÁFA, meg az illeték. Ha EUR1-es termék akkor nincs vám, csak áfa. Persze Angliából, a nettó áron küldik a terméket ez képezi a vám, ÁFA alapját. De azért erről , mindig meg kell győződni. Végül is elég simán ment a dolog. A Sony még most 4 év után is hibátlan.

Vendég

KösZIZIS!
Ezt kellene megpróbálni. De akkor a DVD-knél nincs ez a vámozós dolog?

Vendég

Sziasztok! A külföldr?l rendelt dvd-k ajánlott értékcsomagként jönnek általában.Ha nem vagy otthon, a postán kell átvenni. Az OTP-s virtuális Mastercard jól m?ködik, többször próbáltam. :smile6:

Vendég

Hi!

Igaz ez nem szorosan ide tartozik, de a dvd-k külföldi rendelésével kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ezek ajánlva jönnek? Úgy értem ha nincs otthon senki és mondjuk nem fér bele a postaládába, akkor a postán lehet-e majd átvenni, vagy csak egyszerűen a láda mellett hagyják?

:smile47:

Vendég

1. Külföldről nem lehet utánvéttel rendelni!!!!!
2. A magyar pósta csomagküldési árait felejtsd el! Németországban nincs magyar posta, a német posta árképzése nem igazodik a magyaréhoz! Ezen kívül külföldön majdnem mindenki futárszolgálattal dolgozik.

Szóval jellemzően az van, hogy előre kell fizetned, aztán ha odaért a zsozsó, akkor kezdenek csak foglalkozni a problémáddal, ezen kívül ott van ugye a vámkezelés, amit magadnak kell intézned. Ne úgy képzeld, hogy meghozzák, a csomagot, és megmondják, hogy mennyi a vám!

A külföldről történő rendelésnek magánszemélyeknél 1 épkézláb módja van jelenleg:
Megrendeled valami nyugati ismerős címére utánvéttel, és megbeszéled vele, hogy neki utalod a pénzt, és ő behozza neked, vagy kimész érte.

Vendég

Hát azért mégsem kell ám sajnálni, mert ez a termék még új a gyártó palettáján. remélem a hazai képviseletnek lesz esze, és hoz belőle.

Vendég

az OTP-nél nincs internetes Visa kártya, viszont van virtuális Mastercard kártya, de csak Elektronikus Számlacsomaghoz, melynek havi díja 980 Ft.

Vendég

Gondolom a számlaszám amihez a Junior kártya tartozik elbír még egy internetes Visa kártyát, és azzal már nyugodtan lehet rendelgetni. Meg kell kérdezni az OTP-ben.

Vendég

Interneten v. telefonon fizetni csak dombornyomott kártyával lehet. Az OTP junior nem az.

Neked ezek szerint az utánvételes rendeleést kell választanod, ha lehetséges. Én még nem rendeltem külföldről, szóval ez csak az elmélet.

Vendég

Nem sok sikerrel kecsegtetlek.
Szallitas+vam+vamkezelesi illetek+AFA.
Ez a minimum.Nemtudom megeri -e a jatek.
Sok sikert!

Vendég

Hello mindenkinek!
Egy hangszórót szeretnék rendelni külföldről, mert itthon nem kapható. Peerless XLS 12.

Itt pl. megtaláltam: (Németország)
http://www.dieboxhifi.de/enter.html?tar ... erxls.html
Itt az ára 179 Euro (179*245=43855Ft)
Megnéztem a Magyar Posta oldalát-->a postaköltség 10 ezer alatt lenne.

Itt is van: (USA)
http://www.partsexpress.com/pe/pshowdet ... er=297-608
Itt 137$, azaz kb. 31000Ft. A postaköltség (a Magyar Posta az USA-ba egy 10 kg-os csomagot 4000 Ft-tal drágábban szállít, mint Németországba) pár ezressel lenne több az előzőnél.

A pénztárcámat tehát a kettő összege fogja terhelni? Vagy még egyéb pluszköltség is várható?
Esetleg vannak olyan Online-shopok, ahol ingyenes a házhozszállítás az egész világra?
Remélem rendelt már valaki az USÁ-ból!

Üdv!Johnny

Ja, még annyit, hogy OTP Junior kártyám van csak.

Válasz küldése

Vissza: “Mit hol vegyek?”