Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ebay vásárlás / ebay-en hirdetett termékek
Ebay vásárlás
most regisztráltam be az eBay -re.valami levelet fognak lüldeni, abban lesz a megerősítő kód, vagy mi.
ti is kaptatok levelet ?
Igen, jönni fog kb másfél héten belül, vagy még hamarabb.
Akkor jó, de én már vagy egy hete bejelentkeztem, de
levélnek még se híre hanva.
Lehet hogy a Magyar Posta ilyen gyors.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
Ebay vásárlás
Igen írtam neki, elmagyaráztam hogy Magyarország az igencsak európában van, de baszhattam a dolgot mert mire kegyeskedett válaszolni hogy igen ide is elküldi akkor stb stb addigra pont lecsúsztam egy vadi új rotel rsp-1068 prociról ami röhejes 580 fontos áron kelt el(magyarorszgi szállítással együtt nem lett volna több 640 fontnál a dolog)
A400, Dactilus, 575A, M12.2
Ebay vásárlás
most regisztráltam be az eBay -re.valami levelet fognak lüldeni, abban lesz a megerősítő kód, vagy mi.
ti is kaptatok levelet ?
Igen, jönni fog kb másfél héten belül, vagy még hamarabb.
TV: Samsung PS58B850, DVD: Primare V25, BLU-RAY: Pioneer BDP320, Előerősítő˝: Marantz AV9000, Végerősítő: Marantz MM9000 HANGFALAK: Mordaunt Short 906 (front), 905c (center), 902 (surround), 907w (sub) Kábelek: Audioquest Type 4 (front), Black&White LS-1002 (center), Fejes: Sennheiser HD555
Ebay vásárlás
Írtál neki választ?
(Egyébként azok az angolok, akik nem volt külföldön eszméletlenül buták, annak nem tudod megmagyarázni, hogy itt is élnek emberek, van színház ilyeneket kérdeznek, hogy vannak ott olyan emberek is akik szindarabokat írnak? stb. amelyik már volt külföldön azzal egy kicsit egyszerűbb, szörnyű egy népség és még a nők is csúnyák....)
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Ebay vásárlás
Írtam ma egy levelet egy angol fickónak az ebayen hogy ide magyarországra elküldi e a cuccost, erre a válasz: NO SORRY, EUROPE ONLY!!!!!!!!!!!
Ez kicsit szívenütött.....
Szemét Angolok
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
Ebay vásárlás
Írtam ma egy levelet egy angol fickónak az ebayen hogy ide magyarországra elküldi e a cuccost, erre a válasz: NO SORRY, EUROPE ONLY!!!!!!!!!!!
-ük szét!
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Ebay vásárlás
A400, Dactilus, 575A, M12.2
- CrocodileMick
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 2
Ebay vásárlás
ti is kaptatok levelet ?
Welcome!
Sajna már nem emlékszem rá (1999 elején jelentkeztem be) és azóta már biztos sok minden változott!
Üdv, Mick
...élvezd az életet ameddig lehetöséged van rá!
TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.
Ebay vásárlás
most regisztráltam be az eBay -re.
valami levelet fognak lüldeni, abban lesz a megerősítő kód, vagy mi.
ti is kaptatok levelet ?
- CrocodileMick
- Lefelé a lejtőn
Ebay vásárlás
tomeck,
itt utánanézhetsz az osztrák posta tarifáinak.
Üdv, Mick
TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.
Ebay vásárlás
Egyébként a Nemzetközi Postautalvány Németországba tényleg egész jó ötlet. Érdekes, hogy az osztrákok viszon teljesen egyedi módon plusz 500 Ft-ot rászámolnak. Hátránya, hogy nem lehet az összes hazai postán feladni. De persze jobb, mint a pénz a borítékban
vettem 1 tiroli eladotol is 1 csomagot, es nem csak hogy raszamolnak 500 froncsit, de nemetorszagba kb 7, hozzank kb 16 euroert tudta (volna) feladni. ausztria valamiert marha messze van tolunk, de hogy a 2 posta kozul ki miatt, azt nem tudom
Ebay vásárlás
Sziasztok!
Hova küld / nem küld az eladó témához:
Persze lehet, hogy elküldi hozzánk az az eladó is a cuccost, aki azt írta, hogy csak Németországba szállít, de ilyen esetben nem csak hogy illik, hanem íratlan szabályként kötelező felvenni vele a kapcsolatot. Utólag kellemetelen, ha másodszor is be kell állítani árverésbe a tárgyat e miatt.
Én már láttam nem egyszer olyan tárgyleírást, ahol külön kiemeli vastaggal az eladó, hogy csak és kizárólag belföldre küldi el és hogy az előző árverése is egy értetlen külföldi miatt hiúsult meg! Persze minden csak pozitív hozzáállás (na és persze csomagméret) kérdése, de vannak keményfejű eladók.
Egyébként a Nemzetközi Postautalvány Németországba tényleg egész jó ötlet. Érdekes, hogy az osztrákok viszon teljesen egyedi módon plusz 500 Ft-ot rászámolnak. Hátránya, hogy nem lehet az összes hazai postán feladni. De persze jobb, mint a pénz a borítékban
Joe
Ebay vásárlás
...és? Mi lett az eredménye? Belenéztek/nem néztek bele, megvámolták/nem vámolták meg? Mi volt az értéke a csomagoknak? Milyen méretűek voltak?
Nekem eddig egy csomagomat sem bontották fel, ami giftként volt feladva. Egyébként ez szerintem a vámon szúrópróba szerint működik és amelyik úgymond "megtetszik" nekik az nyitják fel.
Ebay vásárlás
...és? Mi lett az eredménye? Belenéztek/nem néztek bele, megvámolták/nem vámolták meg? Mi volt az értéke a csomagoknak? Milyen méretűek voltak?
Ebay vásárlás
Engem az érdekel, hogy ha USA -ból veszekmondjuk valamit, akkor azután mennyi
járulékos költséggel kell még számolni.
Ahányszor csak vettem valamit ebayen USÁból/Hongkongból/Japánból minden esetben megkértem az eladót, hogy "Gift" megjelöléssel küldje el a csomagot. Nekik úgyis mindegy mit írnak rá, nekem viszont jól jön.
Samsung LE27-S71, Panasonic TX-32PS11P, Marantz DV4200, Samsung DVD-HR720, ONKYO TX-SR501E, 2x Wharfedale Dmnd-8.4, 2x Wharfedale Dmnd-8C, 2x Jamo Studio 180
- CrocodileMick
- Lefelé a lejtőn
Ebay vásárlás
Ha már CRT projektorokrol volt szó (sorry az -ért), ezen az oldalon a "Börse" alatt van egy használt Barco 8" os modell. Ha valakit érdekel, ott a cím, lehet érdeklödni.
Üdv, Mick
- CrocodileMick
- Lefelé a lejtőn
Ebay vásárlás
Ingyen átutalás? Ez itt nagyon OFFtopic! Inkább a Viccek-be kellett volna írnod!
Akkor remélhetöleg a következö idökben általánosítják az ingyenes átutalást EU-szerte. A "régi" 15 EU tagországon belül, ha ismert az IBAN és a BIC, az átutalás ingyenes. Ez a törvégy, ha jól tudom a tavaly óta (vagy 2003-tol?) lépett érvénybe. Azelött az átutalás költségei min. 10€ volt. Ez sokszor nem érte meg az árú értékét figyelembe véve. Meghát a küldés is külföldröl min. 8-9€. Ha valaki sokat üzletel az ebayel, érdemes egy bankszámlát nyitni Ausztriában és netbankingen keresztül kezelni a pénzforgalmat.
Említettétek a nehéz cuccokat: van egy német szállító aki nem a súly után számítja a szállítást, hanem a csomag mérete után. A kollégám rendelt így, épp a tegnap említette. Ha érdekel, megkérdezhetem töle. Viszont hogy Magyarországra is szállítanak-e, nem tudom.
Kellemes hétvégét mindenkinek,
Üdv, Mick
Ebay vásárlás
Össze kell fogni és közösen kimenni valami használt crt boltba...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Ebay vásárlás
Na, én is megjártam a DHL.hu-t és a realitásokhoz közelebbi értékekkel etettem meg az árkalkulátort. Tehát Németország viszonylatban, 60 kg-s csomag, 100x60x30 cm terjedelemben, Áruküldemény-ként feladva 130060 Ft-ért megy el.
Ez már jobban néz ki, de még mindig nem az, ami nekünk kellene.
Akkor már rászánom azt az 50-60 ezret és kimegyek a Pontiac-kal (ami 13.1 litert eszik hivatalosan, az én lábam alatt lesz az 16 is ) és még egy jót kirándultam is!
Ebay vásárlás
Hát én beírtam a dhl.hu árkalkulátorába egy 90kg-os 100*100*100-as csomagot mindössze 214.000.-ft-ért már el is viszik...
pjotr, hol írtál be 90 kg-t?
Ja, a dhl.HU-ba, az más... Akkor felejtős.
Ebay vásárlás
Kicsit egyszerűsítettem a CrocodileMick által adott linken, mostmár nem kell keresgélni. Tehát: Deutshce Post (DHL) árkalkulátor
"Ziel"-nek ugye Ungarn-t kell megadni, "Produkt"-nak meg szerintem Postpaket Land-ot, merthát röptetve (Luft) mégiscsak drágább.
1 pici gondot azért észrevettem: 20 kg-nál nehezebb csomagokat nem kezel az árkalkulátor. Lehet, hogy ezügyben egy emilt kell dobni a DHL-nek? Esetleg megkeresni a magyar DHL-t és forintosított árat kérni.
Ha ezek az utak nem járhatóak, akkor még tudok 1-2 helyen kérdezősködni, hogy mi mennyi...
Ebay vásárlás
Hát én beírtam a dhl.hu árkalkulátorába egy 90kg-os 100*100*100-as csomagot mindössze 214.000.-ft-ért már el is viszik...
Ebay vásárlás
Ingyen átutalás? Ez itt nagyon OFFtopic! Inkább a Viccek-be kellett volna írnod!
Még ha a szomszédnak is utalok, akkor is lemarkol belőle a bank. Esetleg akkor szok ilyen lenni, ha azonos banknál van az átutaló és a kedvezményezett számlája, de még ez sem biztos.
Ahogy CrocodileMick mondja, az e-bay-en magánszemélytől vásárolva ritkán használhatsz hitelkártyát. Amiről magánszemély esetében szó lehet, az a PayPal. Náluk lehet a saját hitelkártyádat regisztrálni és ha olyan magánszemélytől vásárolsz, aki szintén regisztráltatta a kártyáját a PayPal-nél, akkor a PayPal leemeli az összeget a kártyádról és átrakja a kedvezményezettére. Természetesen a saját kis jutalékának levonása után. De ez magyaroknak NEM él. A PayPal nem fogad el Magyarországról regisztrációt.
Tehát a lehetséges fizetési módok: pénz a borítékban (csak vicceltem!), készpénz személyesen fizetve, Western Union (elég drága), banki átutalás (kicsivel olcsóbb). A postai pénzátutalást külföldre asszem szintén WU-val oldják meg, szóval drága.
Egyébként a német e-bay-en olvastam egy lehetőségről, hogy lehet náluk e-bay-es hitelkártyát igényelni. Asszem max. 3000 EUR-ig lehet vele fizetni, vagy mi. Van valami éves v. havi díja is. Nemtom. Utána kéne járni. Engem eddig nem érdekelt. A legjobbnak az online OTP átutalást találtam eddig. De a CIB-es is naon jó! Sőt, a CIB-nél teljesen ingyenes az online bankolás. Mondjuk az OTP sem egy katonai műhold árát kéri el, csak valami 190 Ft-ot havonta.
Miket rendeltem? Többek között pl. vasalópréseket, amivel pólóra lehet felvasalós matricát nyomni (15 kg / db), ez DHL-el lejött, símán a postás kopogtatott vele az ajtón. Egy ilyen 15 kg-s csomi olyan 45-50 EUR-ért jött el anno Magyarországra. (Egy éve volt, most nemtom mi a helyzet.) Aztán vettem még automata váltót a Pontiacba, de ezt nyilván nem postáztattam, hanem bátyámmal hozattam el (Bréma alól). A kamionban a tőzeg végében elfért szépen fóliába csomagolva. A Minolta Dimage 7-est egy barátomnak intéztem. Símán postán (DHL) eljött valami 15 EUR-ért.
Az a baj a CRT-projektorokkal, hogy kb. 10-ből 1 írja oda, hogy elküldi postán. A többi az elsősorban személyes átvételhez ragaszkodik, illetve nagyon rá kell dumálni, hogy postázzon. Mennyi lenne? CrocodileMick dobott egy linket a DHL-árakkal. Még nem néztem, de egy 40-50 kilós csomag lehet vagy 100-150 EUR, ha nem több.
Amúgy az eladót nem "meg lehet", hanem MEG KELL kérdezni, hogy mipéz a postázás. Bár úgy vettem észre, hogy az egyeztetésnél ők maguktól járnak utána és a postaköltséget is megmondják, nehogy a végén rajtuk száradjon.
- CrocodileMick
- Lefelé a lejtőn
Ebay vásárlás
LittleL,
a hitelkártyás dolog általában csak akkor müködik, ha egy cégtöl származik az árú. Én eddig soha nem fizettem ebayen hitelkártyával, mármint árút, csak akkor, ha eladtam és a költségeket egyenlítettem így. Ha kicsi az összeg én az értéklevelet ajánlanám, nagyobb összeg esetén pedig banki átutalást. Viszont ilyen dolgokat egyeztessetek elöre. Ha tudod hogy kb. milyen nehéz a cucc, itt utánanézhetsz hogy kb. mennyi a szállítási költség.
Üdv, Mick
UI: Lehet hogy egy marhaságot kérdezek: Magyarországrol nem ingyenes az EU-átutalás ha az IBAN és a BIC (SWIFT) ismert??
Ebay vásárlás
Tamas, te már miket vettél eBayen ?
Mondta valaki, hogy érdemes hitelkártyával fizetni.
Énhozzám a Kereskedelmi és Hitelbank lenne legközelebb,
vagy az OTP.
Milyen kártyát kéne szerintetek kiváltani ? Mert bevallom, hogy
nincsen még hitelkártyám, jobb
szeretem, ha zsebemben van a pénz.
Azt már hallottam, hogy ha valami nehezebbet vesz az
ember, akkor meg lehet kérdezni az eladót, hogy
mennyi lesz a szállítási költség kishazánkba.
De vajon mennyiért hoznak haza a csomagküldők
mondjuk egy Barco projektort ?
Angliából, vagy Németországból ?