Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ebay vásárlás / ebay-en hirdetett termékek

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Nem tudom, azt látom, hogy a két regisztráció azonos városban volt.

Közben a saját email címemre jött vissza a saját kérdésem. ????

Mi a fene van? Na majd holnap folytatom. Nagyon köszönöm Nektek a segítséget.

Vendég

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nos, már válaszolt is: 
Will do. I do have a personal site if you wish to see any of my feedback - Drinkingrosie1958

Ahogy látom mostanában nem volt sok ügylete. Vajon miért csinlt új regisztrációt?

Írtam erre a névre egy kérdést, hogy ő-e ezen a néven is. Ha visszajelzi, hogy igen, akkor az egy kicsit megnyugtató.

gondolom nem fog tudni a másik alól írni, különben nem lenne új rege?

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Ebay vásárlás

Nos, már válaszolt is:

Will do. I do have a personal site if you wish to see any of my feedback - Drinkingrosie1958

Ahogy látom mostanában nem volt sok ügylete. Vajon miért csinlt új regisztrációt?

Írtam erre a névre egy kérdést, hogy ő-e ezen a néven is. Ha visszajelzi, hogy igen, akkor az egy kicsit megnyugtató.

Vendég

Ebay vásárlás

btw: Egyáltalán mekkora összegről beszélünk?
100 és 120 GBP plussz a postaköltség.

Ez két TEAC minihifi, olyan 4 kg/db

Szerintetek melyik céggel érdemes szállítatni? A fickó 60-60 GBP-t írt a költségekre, pedig hasonló paraméterek esetén mások kb 35-40-et jeleztek vissza.

Én erről a cégről hallottam már, hogy kedvezőek az áraik: http://www.parcel2go.com/parceldelivery-euro.aspx

Ha jól értelmezem a leírtakat, akkor ez lényegesen olcsóbb lenne.
Tudtok ennél jobbat?

G! Kösz a fordítást, már el is küldtem neki.

dhl tuti megbízható.
hirtelen ezek jutottak az én eszembe

http://www.dhl.com/splash.html

http://www.ups.com/

http://fedex.com/hu/

Vendég

Ebay vásárlás

Szerintetek melyik céggel érdemes szállítatni? A fickó 60-60 GBP-t írt a költségekre, pedig hasonló paraméterek esetén mások kb 35-40-et jeleztek vissza.

Én erről a cégről hallottam már, hogy kedvezőek az áraik: http://www.parcel2go.com/parceldelivery-euro.aspx

Tudtok ennél jobbat?

Általában (legalábbis egyéni tapasztalataim alapján) az eladó mondja meg hogy mivel akar szállítani és hogy mennyiért. Ha az nem felel meg, a vevőjelöltnek akkor az nem licitál.

Tudom, hogy utólag ez már nem sokat ér, de ha az aukció lezárta után rá akarod venni az eladót egy fotózásra, illetve hogy az álltalad favorizált futárszolgálattal küldje az árút (ki tudja van e éppen annak a cégnek felvevőhelye az eladó lakhelyén) akkor azért könnyen becsúszhat egy negatív értékelés...

Ettől függetlenül sok sikert...

G

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Ebay vásárlás

Tudtok ennél jobbat?

Vendég

Ebay vásárlás

ha átveszed csak akkor bonthatod fel, de akkor már nincs reklamáció mert átvetted, ha nem veszed át nem bonthatod fel.

Azt hiszem, félreérttél. A postán csak akkor reklamálhatsz, ha a csomag megsérült, mert egyébként a posta nem tehet arról, hogy mi van a csomagban, és ez egyébként így is van rendjén.

Én viszont a "tanú előtti" felbontásra utaltam - azaz arra, hogyha nem az van benne, amit rendelt, akkor rögtön lehet is egy papírra felírni, és EZT a tényt a paypal-nak elküldeni. Mert innentől az eladó nem hivatkozhat arra, hogy nem az volt a csomagban, amit te mondasz.

Egyébként sem a 0-s Paypalosokkal szokott gond lenni, hanem azokkal, akik utalást, Western Uniont kérnek... azokkal tényleg szokott baj lenni.

22 es csapdája. nekem multkor jött utánvét 6ezres csomag, foglmam sincs ki és mi lehetett, nem engedték felbontani így vissza lett küldve, mai nepig nem tom mi lehetett az.

Nem lehet, hogy a Vaterás óra? Egyébként, szerintem ha nem tudod mi érkezik, akkor nem is érdemes átvenni...

Utánvétel nemzetközi postaforgalomban nem létező kategória, így ez nem opció...

Továbbra is azt mondom, hogy ha egy kereskedőnek van többszáz vagy többezer pozitív értékelése akkor nincs probléma, a 0-ásokat meg messziről kerülni kell...

Vendég

Ebay vásárlás

ha átveszed csak akkor bonthatod fel, de akkor már nincs reklamáció mert átvetted, ha nem veszed át nem bonthatod fel.

Azt hiszem, félreérttél. A postán csak akkor reklamálhatsz, ha a csomag megsérült, mert egyébként a posta nem tehet arról, hogy mi van a csomagban, és ez egyébként így is van rendjén.

Én viszont a "tanú előtti" felbontásra utaltam - azaz arra, hogyha nem az van benne, amit rendelt, akkor rögtön lehet is egy papírra felírni, és EZT a tényt a paypal-nak elküldeni. Mert innentől az eladó nem hivatkozhat arra, hogy nem az volt a csomagban, amit te mondasz.

Egyébként sem a 0-s Paypalosokkal szokott gond lenni, hanem azokkal, akik utalást, Western Uniont kérnek... azokkal tényleg szokott baj lenni.

22 es csapdája. nekem multkor jött utánvét 6ezres csomag, foglmam sincs ki és mi lehetett, nem engedték felbontani így vissza lett küldve, mai nepig nem tom mi lehetett az.

Nem lehet, hogy a Vaterás óra? Egyébként, szerintem ha nem tudod mi érkezik, akkor nem is érdemes átvenni...

ez régebben volt, és fogalmam sincs mi lehetett, de utánvéttel amúgy sem vásárolok soha

Vendég

Ebay vásárlás

A Paypal térít, függetlenül a 0-tól. 
Viszont, momentán az aukció lejárta után te már nem szabhatsz feltételeket. Gondolom, fordított helyzetben neked se tetszene, ha a vevő az aukció lejárta után akarna "kibúvót" keresni.

Kérjed utánvéttel az árut és a postáN bontsad fel. Ha nem az van benne, mehet a számonkérés az ebay irányába és kész.

a postán felbontással csak 1 gond van.

Vendég

Ebay vásárlás

Nem boldogulok egyedül.Kértem egy saját készítésű fotót az eladótól a két termékről, de erre küldött két katalógus képet. Csak kicsit beszélek angolul, ezért ha akarta félre érthette a kérdésem. Vagy tényleg baromságot írtam...?

Megírná valaki ezt a kérdést udvarias hangnemben?

Annyit szeretnék vele közölni, hogy:

Mivel még csak most regisztrált az ebayen és nincs még semmilyen visszajelzése, fizetés előtt szeretnék meggyőződni, hogy birtokában van-e a két készülék. Ezért küldjön egy saját készítésű fotót, amin mindkét termék együtt van rajta.

Tudom, hogy ez még nem biztosíték, hogy nem vág át, de mégis csak valami.
Nem tudom pl. lehet-e olyat kérni, hogy a ebayes nevét írja rá egy papírra ami szintén legyen a képen.

Köszönöm.

Lehet újraregisztrálni azonos adatokkal és bankszámlaszámot nem kell megadni Ebay regisztrációnál.

Kérni bármit lehet az eladótol, de általában mielőtt licitálsz! A pontos ebay/paypal szabályzatot nem ismerem.

Továbbra is azt ajánlom hogy felejtsd el a mostani accountodat és regisztrálj egy újat.

Ha mégis megkockáztatnád itt a ferdítés:

Dear Sir!

Since you do not have any feedback and this would be you first sold item I would like to make sure that you are in possession of the goods offered. So I kindly ask you to send me a photo in which both item can be seen together. (I think of a photo made by you instead of marketing / catalog photo)

Your effort would be highly appreciated.

Best regards,

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Ebay vásárlás

Gnagy!

Nem szivesen regisztrálnék újból az ebayen. Nem is tudom, hogy engednék-e egyáltalán azonos adatokkal (név, cím, bankszámlaszám).

Te hogyan tudod, ha 0-ás az eladó accountja, a Paypal akkor is visszatéríti a kifizetett összeget, vagy ezt csak akkor teszi, ha a ficó számláján van pénz, ahonnan le tudja emelni.

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Ebay vásárlás

Nem boldogulok egyedül.
Kértem egy saját készítésű fotót az eladótól a két termékről, de erre küldött két katalógus képet. Csak kicsit beszélek angolul, ezért ha akarta félre érthette a kérdésem. Vagy tényleg baromságot írtam...?

Megírná valaki ezt a kérdést udvarias hangnemben?

Annyit szeretnék vele közölni, hogy:

Mivel még csak most regisztrált az ebayen és nincs még semmilyen visszajelzése, fizetés előtt szeretnék meggyőződni, hogy birtokában van-e a két készülék. Ezért küldjön egy saját készítésű fotót, amin mindkét termék együtt van rajta.

Tudom, hogy ez még nem biztosíték, hogy nem vág át, de mégis csak valami.
Nem tudom pl. lehet-e olyat kérni, hogy a ebayes nevét írja rá egy papírra ami szintén legyen a képen.

Köszönöm.

Vendég

Ebay vásárlás

Én nem, de más már igen - és vissza is kapta a pénzét. 
Nekem a Paypallal sohasem volt gondom.

AZ Ebay szabályzata szerint az eladónak a feladás tényét kell igazolnia egy vitás helyzetben. Ez felveti azt a kérdést, hogy mi van ha az eladó féltéglát ad fel...

De nem jártam utána pontosan.

Amit javasolnék. Olvasd végig az Ebay és a Paypal szabályzatát (egy cég) és az alapján döntsd el. (amit keresned kell az a "buyers protection" kifejezés)

Ha az eladó túl nagy költséget állapít meg csomagolási és postaköltségnek, akkor annak két oka lehet:

1. inkorrekt és a postaköltségen is keresni akar
2. valóban egy drága, de gyors, biztosított és nyomonkövethető szolgáltatással küldi az árút. Nézz utána, hogy annak a konkrét küldési módnak mennyi az ára magyarországra ha sokkal kevesebb jön ki akkor messziről kerüld el azt a kereskedőt.

Ja és 0-ás kereskedőtöl nincs az a pénz amiért vásárolnék. Merthiszen ha van egy 0-ás paypal accountja, meg egy 0-ás Ebay accountja akkor nem kockáztat semmit, átver aztán nyitja a következőt...
Ha már figyelmetlen voltál és nincs túl sok vásárlásod az Ebayen szerintem hagyd a fenébe és regisztrálj egy új accountot...

Nem túl korrekt de egyszerr az elején belefér, csak akkor a jövőben alkalmazd ezt a sorrendet:

árú kiválasztása

eladó visszajelzési arányának és ügyletszámának ellenőrzése

postaköltség ellenőrzése

kérdések feltétele az eladónak

válaszok megvárása

és csak ezután licit...

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Ebay vásárlás

Fizess Paypal-al, akkor védve vagy a csalások ellen
Azzal fizetek/fizetnék, de az miért segít?

Ha megkapja a pénzt de nem szállít, akkor hogyan szedi vissza tőle a Paypal a pénz?
Azt tudom, hogy 60 napon belül jelezhetem ha nem jött meg a csomag, de akkor mi van?

A Paypal visszaszedi tőle

De még fontosabb, hogy te mindenképpen visszakapod. Ezért van a Paypal protection.

Ha nem jön meg a csomag, vagy nem az van benne, akkor csinálsz egy bejelentést, a többi az ő dolguk.

Köszönöm. Tehát én akkor mindenképpen visszakapom a pénz, még ha az eladótól nem tudják behajtani akkor is.

Ez jó, köszi a segítséget. Így egy kicsit megnyugtatóbb a helyzet.

Jártál már így?

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Ebay vásárlás

Fizess Paypal-al, akkor védve vagy a csalások ellen
Azzal fizetek/fizetnék, de az miért segít?

Ha megkapja a pénzt de nem szállít, akkor hogyan szedi vissza tőle a Paypal a pénz?
Azt tudom, hogy 60 napon belül jelezhetem ha nem jött meg a csomag, de akkor mi van?

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Ebay vásárlás

Na megint kérdeznék:

Licitáltam két termékre még nagyon alacsony áron, de nem néztem meg nagyon, mert biztos voltam benne, hogy még sokat fog drágulni a licit végéig. Nos erre mi történt, senki nem licitált és induló áron megnyertem mindkettőt. :-)

Ez eddig jó, de most látom, hogy egy teljesen kezdő az eladó, még semmilyen visszajelzése sincs. EZ elbizonytalanított, ráadásúl közel dupla annyi postaköltséget jelzett vissza, mint ami reális.

Arra gondoltam, hogy kérek egy saját fotót a termékről, de ezen kívül mit javasoltok még?

Ha fizetek neki és nem küldi el, akkor van rá mód valahogyan, hogy vissza kapjam a pénzem, ha már ilyen meggondolatlan voltam?

Vendég

Ebay vásárlás

Na időközben összedobtam egy két lehetőséget a már említett topikban, ezt ajánlom hogy olvasd végig:

hálózati megoldások zenehallgatáshoz

De hogy ne legyen off, ha mindenképpen Ebay, akkor:
Opció 1

Opció 2

Az elsőnél van egy beépített 80GB-os winchester a másodiknál nincs.

Ezek olcsóbbak és igazi PC-k, nem vékonykliensek.

Vendég

Ebay vásárlás

Sziasztok! 
Szeretnék venni a Sqeezebox kiszolgálásához egy számítógépet. Sokáig keresgettem, de nincs elég tudásom ebben a témában. Megnéznétek nekem ezt a terméket:

http://cgi.ebay.co.uk/EG839AA-HP-Compaq ... dZViewItem

Sajnos nem vagyok túl jártas a számítástechnikában, de nekem úgy tűnik, hogy megfelelő lenne.
Kis fogyasztású gépet szeretnék, és megbízhatót. Amilyen megoldásokat eddig találtam, az a belinkeltnél drágább lenne és nem ilyen kompakt.

Ha kérhetnék néhány véleményt pro és kontra.

Ez egy vékonykliens szerverekhez. Nincs benne winchester...

Neked nem ez kell. Ha nem értesz igazán a pchez ezzel tuti, hogy nem boldogulnál, plusz drága is... Majdnem 50 000 plusz nemzetközi postaköltség...

Egyébként ilyen paraméterekkel rendelkező ugyanilyen HP kliens tudnék hazai forrásból 20k alatt... (de Neked tényleg nem ez kell)

Van egy hálózatépítő topik amit nemrég indítottam. Oda írok neked egy javaslatot magyarországon beszerezhető új garanciális alkatrészekből, amit símán 50000 alatt lesz...

Persze nem az egyetlen igazságot akarom megirni, csak vitára bocsátani egy-két lehetséges opciót.

Ja és én is Squeezeboxot használok ugyhogy képben vagyok...

Annyi hogy kellene egy két input, hogy mi a fontos:

1 winchester vagy kettő,
halk legyen
hangtalan legyen
jól nézzen ki
kicsi legyen
kell e bele cd/dvd meghajtó
mire használnád a Squeezebox etetésen túl?

és melyik a legfontosabb pl:

lehet picit nagyobb ha nagyon halk,
vagy lehet pici hangja ha tényleg kicsi,

Amint válaszolsz összedobok egy javaslatot...

JA és ha már van egy topik zenehallgatás és PC architektúra témában használjuk is...

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Ebay vásárlás

Sziasztok!

Szeretnék venni a Sqeezebox kiszolgálásához egy számítógépet. Sokáig keresgettem, de nincs elég tudásom ebben a témában. Megnéznétek nekem ezt a terméket:

http://cgi.ebay.co.uk/EG839AA-HP-Compaq ... dZViewItem

Sajnos nem vagyok túl jártas a számítástechnikában, de nekem úgy tűnik, hogy megfelelő lenne.
Kis fogyasztású gépet szeretnék, és megbízhatót. Amilyen megoldásokat eddig találtam, az a belinkeltnél drágább lenne és nem ilyen kompakt.

Ha kérhetnék néhány véleményt pro és kontra.

Vendég

Ebay vásárlás

megoldódott a német ebay es gond ahol nem volt a mailben a kód, ma jött meg postán a németektől levélben:)))

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ez a trucking number gondolom ugyan az lehet, mint a Fapaci által említett nyomkövetés. Ez felelne meg az ajánlott küldeménynek?Mégis mennyi ennek az ára?

Igen ez az, de ez nem azonos az ajánlott küldeménnyel. Kapsz egy kódszámot, ami alapján a Neten meg tudod nézni, hol jár a csomag éppen. A költségét nem tudom pontosan, de minimális. Vitás eseteknél pedig nagyon jól jöhet.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Már kezdem érteni, hogy miért nem vállalja mindenki a magyarországi postázást.
Én eddig már 2 világcéggel találkoztam, akik Európában kizárólag hazánkba nem postáznak. Egy újabb dolog, amire büszkék lehetünk.

alfa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: alfa »

Ez, hogy is van?  

Amikor megveszel valamit, akkor ott van egy olyan lehetőség a "feedback" és egyéb opciók mellett hogy "Item not received" vagy valami ilyesmi. Ott jelezheted bizonyos idő intervallumban, hogy nem kaptad meg a küldeményt s indíthatsz egy "claim"-et is, aminek a végén tutira vissza is kapod a pénzed, mert ha nem akkor az e-bay kizárja az eladót. Ezért is van az, hogy az amcsik a tengeren túlra nem küldenek legtöbbször semmit biztosítás vagy drágább szállítási mód nélkül.
OK, ez így túlságosan le van egyszerűsítve, de a lényeg benne van.
Olvasgasd a policy-t és minden világos lesz.
TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12

alfa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: alfa »

Mégis mennyi ennek az ára?  

Amikor veszel valamit, akkor a legtöbb esetben az eladó megad különböző szállítási opciókat, s ezekből Te választhatod ki a a Neked leginkább megfelelőt, s rögtön látod az árát is. E mellett még és/vagy biztosíthatod is a küldeményt. Annak is fel szokták tüntetni az árát. Mondom, ez USA, az angol dolgokat nem ismerem, de biztosan hasonló módon működik, mert HongKong-ból is így jött cucc.
TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Ebay vásárlás

...és persze tök mindegy, hogy biztosítva volt-e a csomag, vagy nem, segít az e-bay/paypal is visszaszerezni a pénzed, ha nem kapsz meg valamit.Csak a határidőkre figyelj!

Ez, hogy is van?

Akkor is visszakapnám a pénzem, amikor nem tudom bizonyítani, hogy hol veszett el a csomag? Mi van ha az itteni postás a tolvaj?

Már kezdem érteni, hogy miért nem vállalja mindenki a magyarországi postázást.

Válasz küldése

Vissza: “Mit hol vegyek?”